Island – Anglicko 0:1 (kon.) | Dánsko – Belgicko 0:2 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvátsko 4:1 (kon.)
koniec
Island
0:1 (0:0)
Anglicko
Sobota 05.09.2020, 18:00Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Síce to bolo v závere nesmierne divoké, ale Anglicko dnes malo celkovo oveľa viac z hry a zápas zaslúžene vyhralo. Hrdinom sa stal Raheem Sterling, ktorý premenil penaltu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:51:34)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Birkir Bjarnason (ISL)
     
    90+3
    Birkir Bjarnason však nedokázal penaltu premeniť. Určite bol pod tlakom, lenže bránu Pickforda trestuhodne prestrelil a možnosť vyrovnať odmietol najhorším možným spôsobom.
    90+2. Žltá karta
     
    90+2
    V závere vidíme obrovskú drámu. Vo svojej šestnástke fauloval Joe Gomez a pokutový kop budú mať aj hráči Islandu. Pri lopte je Birkir Bjarnason.
    90+1. Raheem Sterling (ENG) - 0:1
     
    90+1
    Anglicko dalo gól!
    RAHEEM STERLING nasmeroval strelu z pokutového územia po trávniku do stredu bránky a hostia vyhrávajú, čo znamená, že dnes s najväčšou pravdepodobnosťou získajú tri body. Island síce húževnato bránil, avšak penalta všetko zmenila.
    89. Sverrir Ingason (ISL)
     
    89
    Trent Alexander-Arnold centroval z rohového kopu a vo svojej šestnástke fauloval Sverrir Ingason, ktorý dostáva druhú žltú kartu, tým pádom červenú. Anglicko má navyše k dispozícii penaltu!
     
    88
    Sverrir Ingason s vypätím všetkých síl zastavil prenikajúceho Sterlinga, loptu zrazil na rohový kop pre Anglicko.
     
    87
    Anglicko sa naďalej snaží útočiť, napriek veľkej aktivite sa nevie dostať do zakončenia, ktoré by defenzíve Anglicka narobila väčšie problémy. Všetko smeruje k bezgólovej remíze.
     
    86
    Centrovaná lopta z rohu pred bránku Hannesa Halldórssona nemala úspešný dej, defenzíva Islandu znova zasiahla a situáciu ustrážila.
     
    85
    Mason Greenwood sa sprava dostal do pokutového územia, jeho prudký pas pred bránku Islandu bol zrazený na rohový kop pre Anglicko.
     
    83
    Rohový kop hostí nebol zakončený, defenzíva Islandu loptu odvrátila preč a následný pas na Ingsa si našiel iba brankár Hannes Halldórsson.
     
    82
    Albert Gudmundsson si pomohol útočným faulom, lopta bude patriť hráčom Anglicka. Tí akciu zrýchlili po ľavom krídle a získali rohový kop.
     
    81
    Island ani napriek početnej prevahe nie je lepším tímom. Stále platí, že Anglicko má viac z hry a môže tento duel rozhodnúť.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času tohto stretnutia. Dočkáme sa na jednej či druhej strane nejakého presného zásahu?
     
    79
    Jón Bödvarsson v ofsajdovej pozícii. Pas na jeho osobu síce bol dobrý, ale ofenzívny hráč Islandu pokračovať v hre nemohol.

    Matej Kubove

    Góly: 90+1. Sterling

    Karty:   42. Ingason (ISL) – 33. Walker (ENG), 90+2. Joe Gomez (ENG)   89. Ingason (ISL) – 71. Walker (ENG)

    Nepremenená penalta: 90+3. B. Bjarnason (ISL), mimo


    Island: Halldórsson – Hermannsson, Ingason, Árnason (C), Magnússon – Traustason (77. Hallfredsson), B. Bjarnason, Pálsson, Thorsteinsson (66. Sigurdsson) – A. Gudmundsson, Bödvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Fjóluson, Eyjólfsson, H. Fridjónsson, Baldursson, Anderson, S. Fridjónsson, Hallfredsson, A. Skúlason, Sigurdsson, Sigthórsson.

    Anglicko: Pickford – Walker, Joe Gomez, Rice, Dier, Trippier – Sancho (73. Alexander-Arnold), Ward-Prowse, Foden (68. Ings) – Kane (C) (78. Greenwood), Sterling.
    Náhradníci: Pope, D. Henderson – Alexander-Arnold, Mings, M. Keane, Grealish, Mount, Maitland-Niles, Coady, Phillips, Ings, Greenwood.