Island – Anglicko 0:1 (kon.) | Dánsko – Belgicko 0:2 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Chorvátsko 4:1 (kon.)
koniec
Island
0:1 (0:0)
Anglicko
Sobota 05.09.2020, 18:00Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Síce to bolo v závere nesmierne divoké, ale Anglicko dnes malo celkovo oveľa viac z hry a zápas zaslúžene vyhralo. Hrdinom sa stal Raheem Sterling, ktorý premenil penaltu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:51:34)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Birkir Bjarnason (ISL)
     
    90+3
    Birkir Bjarnason však nedokázal penaltu premeniť. Určite bol pod tlakom, lenže bránu Pickforda trestuhodne prestrelil a možnosť vyrovnať odmietol najhorším možným spôsobom.
    90+2. Žltá karta
     
    90+2
    V závere vidíme obrovskú drámu. Vo svojej šestnástke fauloval Joe Gomez a pokutový kop budú mať aj hráči Islandu. Pri lopte je Birkir Bjarnason.
    90+1. Raheem Sterling (ENG) - 0:1
     
    90+1
    Anglicko dalo gól!
    RAHEEM STERLING nasmeroval strelu z pokutového územia po trávniku do stredu bránky a hostia vyhrávajú, čo znamená, že dnes s najväčšou pravdepodobnosťou získajú tri body. Island síce húževnato bránil, avšak penalta všetko zmenila.
    89. Sverrir Ingason (ISL)
     
    89
    Trent Alexander-Arnold centroval z rohového kopu a vo svojej šestnástke fauloval Sverrir Ingason, ktorý dostáva druhú žltú kartu, tým pádom červenú. Anglicko má navyše k dispozícii penaltu!
     
    88
    Sverrir Ingason s vypätím všetkých síl zastavil prenikajúceho Sterlinga, loptu zrazil na rohový kop pre Anglicko.
     
    87
    Anglicko sa naďalej snaží útočiť, napriek veľkej aktivite sa nevie dostať do zakončenia, ktoré by defenzíve Anglicka narobila väčšie problémy. Všetko smeruje k bezgólovej remíze.
     
    86
    Centrovaná lopta z rohu pred bránku Hannesa Halldórssona nemala úspešný dej, defenzíva Islandu znova zasiahla a situáciu ustrážila.
     
    85
    Mason Greenwood sa sprava dostal do pokutového územia, jeho prudký pas pred bránku Islandu bol zrazený na rohový kop pre Anglicko.
     
    83
    Rohový kop hostí nebol zakončený, defenzíva Islandu loptu odvrátila preč a následný pas na Ingsa si našiel iba brankár Hannes Halldórsson.
     
    82
    Albert Gudmundsson si pomohol útočným faulom, lopta bude patriť hráčom Anglicka. Tí akciu zrýchlili po ľavom krídle a získali rohový kop.
     
    81
    Island ani napriek početnej prevahe nie je lepším tímom. Stále platí, že Anglicko má viac z hry a môže tento duel rozhodnúť.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času tohto stretnutia. Dočkáme sa na jednej či druhej strane nejakého presného zásahu?
     
    79
    Jón Bödvarsson v ofsajdovej pozícii. Pas na jeho osobu síce bol dobrý, ale ofenzívny hráč Islandu pokračovať v hre nemohol.
     
    78
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Mason Greenwood.
     
    77
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Arnor Traustason, prichádza Emil Hallfredsson.
     
    76
    Raheem Sterling centroval z krídla do vápna Islandu, tam zasiahol Hjörtur Hermannsson a poslal loptu na rohový kop pre Anglicko.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času nám ostáva štvrťhodina. Prakticky je jasné, že tento duel bude rozhodovať jeden gól. Dočkáme sa ho vôbec?
     
    74
    Anglicko drží loptu na útočnej polovici ihriska aj napriek tomu, že hrá s desiatimi futbalistami. Island je sformovaný v dobrej defenzívnej ulite.
     
    73
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Trent Alexander-Arnold.
     
    71
    Kyle Walker sklzom nezasiahol loptu, ale hráč Islandu, ktorým bol Arnor Traustason a zaslúžene dostáva druhú žltú kartu. Posledné minúty tak budú poriadne zaujímavé.
     
    71
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Kyle Walker (Anglicko).
    70. Kyle Walker (ENG)
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Anglicko vďaka dlhotrvajúcej prevahe otvoriť skóre a dostať vedenie na svoju stranu, alebo to dnes Island dobojuje do bodového konca?
     
    69
    Albert Gudmundsson v postavení mimo hry, Island sa nedostal do ďalšej ofenzívnej akcie. Angličania budú rozohrávať spred vlastného pokutového územia.
     
    68
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Philip Foden, prichádza Danny Ings.
     
    66
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Jón Dagur Thorsteinsson, prichádza Arnór Sigurdsson.
     
    65
    Nízky center z rohového kopu defenzíva Islandu odvrátila. Následne z diaľky zakončoval Kyle Walker a minul bránku.
    64.
     
    64
    Prudký center nedokázali hostia zakončiť. Pred najhorším zasiahol Kári Árnason a posunul loptu na rohový kop pre Anglicko.
     
    63
    Na trávniku skončil Sancho, fauloval ho Þorsteinsson. Island vybojoval priamy kop vhodný na center pred bránku Halldórssona.
     
    62
    Island získal loptu na vlastnej polovici ihriska, centrovaná lopta z ľavého krídla si nenašla hráčov v modrých dresoch. Okamžite prišiel obranný odkop.
     
    61
    Hodina zápasu nám už uplynula. Island a aj Anglicko držia nerozhodný výsledok. Ak by mal ale niekto otvoriť skóre, tak podľa doterajšieho priebehu to sú hostia.
     
    60
    Jadon Sancho si síce našiel centrovanú loptu na pravom krídle, jeho pas pred bránku Halldórssona nebol presný a smeroval nad brvno domáceho celku.
     
    59
    Joe Gomez vyriešil pas za obranu Anglicka. Hostia sa usadili na útočnej polovici ihriska a opäť sa raz snažia kombináciou dostať pred bránku Islandu. To doposiaľ nevychádzalo.
     
    58
    Hördur Magnússon vhadzuje ďalší aut islandského tímu. Domáci sa môžu posúvať z vlastnej polovici dopredu.
     
    57
    Raheem Sterling sa po krídle nepresadil, lopta mu ušla mimo ihriska, ale mohol za to jeden z obrancov Islandu. Anglicko má aut.
     
    55
    Priamy kop obstaral centrom Þorsteinsson, jeho pas smeroval mimo dosah spoluhráčov. Anglicko svoju šestnástku veľmi rýchlo vyčistilo.
     
    54
    Magnússon faulovaný niekoľko metrov vedľa pokutového územia Anglicka, previnil sa obranca Joe Gomez a Island rozohráva priamy kop na krídle.
     
    53
    Declan Rice strieľal spred pokutového územia, jeho pokus mieril vedľa bránky Hannesa Halldórssona. Bol to jeden z prvých pokusov v druhom dejstve od Anglicka.
     
    51
    Anglicko je stále v držaní loptu na polovici Islandu. Ani vďaka tomu sa nedarí prejsť do pokutového územia gólmana Halldórssona.
     
    50
    Hostia sa pokúšajú kombinovať pred pokutovým územím súpera. To im vychádza, centre pred bránku už veľmi nie.
     
    49
    Anglicko po faule domácich hráčov získalo loptu v strede ihriska, hostia sa opäť môžu pokúšať o ofenzívnu akciu.
     
    48
    Centrovaná lopta ale nenarobil žiadne starosti, brankár Hannes Halldórsson nemal väčšie problémy so zákrokom a všetko vyriešil.
     
    47
    Anglicko je aktívne hneď na úvod druhého polčasu. Hostia získali rohový kop a môžu ohroziť bránku Islandu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Anglicko bolo v prvom polčase lepším tímom a malo aj nejaké šance, ale Island svojim húževnatým štýlom odoláva. Na úvodný gól stretnutia preto čakáme. Uvidíme, či sa ho po zmene strán dočkáme.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Hannes Halldórsson chytil centrovanú loptu do malého vápna, pas z pravého krídla sa neujal. Harry Kane je v posledných minútach prakticky mimo hry.
     
    43
    Anglicko síce malo k dispozícii priamy kop, avšak center na zadnú žrď nebol zakončený. Island sa ubránil aj tejto štandardke a loptu odkopol.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Sverrir Ingason (Island).
     
    41
    Centrovaná lopta z ľavého krídla síce našla Fodena v pokutovom území, ten si nepodaril ideálne so spracovaním a na zakončenie to nebolo.
     
    40
    Záver úvodného dejstva sa nám blíži, na gól stále čakáme. Momentálne majú Angličania loptu stále vo svojej moci, čo platí väčšinu doterajšieho priebehu.
     
    38
    Anglicko drží loptu na svojej polovici ihriska, hostia sa postupne snažia dostať na útočnú polovicu, avšak Island je dobre sformovaný na tej svojej.
     
    37
    Island získal ďalší priamy kop na útočnej polovici ihriska. Centrovaná lopta síce nebola zlá, lenže prišiel tam ofenzívny faul a zakončenie sa nezrodilo.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment ne jednej či druhej strane.
    34.
     
    34
    Island získal priamy kop z dobrej streleckej pozície, zakončenie ale smerovalo tesne vedľa priestoru troch žrdí. Brankár Pickford nemusel zasahovať.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Anglicko).
     
    31
    Island získal rohový kop, nepresný center prepadol mimo pokutového územia, kde sa lopty chopil Sterling. Okamžite bol faulovaný.
     
    30
    Polhodina stretnutia už uplynula. Island nemal výraznejšiu šancu, zatiaľ čo Anglicko má zápas v podstate pod kontrolou. Na gól ale čakáme.
     
    28
    Raheem Sterling si naviezol loptu pred pokutové územie Islandu, jeho strelecké zakončenie bolo veľmi slabé a bránku Halldórssona neohrozilo.
     
    27
    Ani Philip Foden si nedokázal spracovať pas do pokutového územia. V náročnej pozícii mu guľatý nezmysel zmizol z nohy a rozohrávať môže Hannes Halldórsson.
     
    26
    James Ward-Prowse sa nedostal k nákopu na pravé krídlo. Lopta opustila hraciu plochu, lenže domáci o ňu po aute rýchlo prišli.
     
    25
    Momentálne sa na ihrisku nedeje skoro nič. Anglicko drží loptu v strede hracej plochy a snaží sa postupne zakladať ofenzívnu akciu.
     
    24
    Anglicko kombinovalo v strede poľa, tam prišiel faul od domácich. Albion znova zakladá v strede ihriska.
     
    23
    Držanie lopty: 26% – 74%
     
    22
    Harry Kane si spracoval pas medzi stopérov Islandu, okamžite sa vytlačil mimo streleckej pozície a prihral iba smerom dozadu.
     
    21
    Centrovaná lopta nenarobila žiadne starosti, Jordan Pickford situáciu vyriešil a Anglicko prešlo vpred po pravom krídle. Center odtiaľ sa neujal.
     
    20
    Kolbeinn Sigthórsson sa snažil v šestnástke súpera presadiť do zakončenia, ale Joe Gomez mu loptu odkopol na rohový kop pre Island.
     
    19
    Island kombinuje na vlastnej polovici ihriska, smerom dopredu mu to momentálne ide dosť pomaly. Domáci sa nechcú uponáhľať.
    18.
     
    18
    Center z krídla síce prepadol na zadnú žrď a hostia dostali loptu do siete, lenže pískal sa ofsajd a situácia nemohla byť regulárna.
     
    15
    Štvrťhodinka stretnutia je za nami. Anglicko pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite, domácim sa nedarí prejsť na útočnú polovicu.
     
    14
    Jón Dagur Thorsteinsson bol v dobrej šanci, keďže Pickford zle vybehol. Tiesnený zadákom Anglicka nemieril presne.
     
    12
    Anglicko pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite, ale po prvýkrát nakopol loptu Island. Tá sa neujala.
     
    10
    Anglicko od úvodu prebralo taktovku nad zápasom. Island sa dnes bude spoliehať na brejky.
     
    9
    Kyle Walker získal rohový kop pre Anglicko. Následný pas sa neujal a Hannes Halldórsson nemusel zasahovať.
     
    8
    Anglicko je naďalej aktívnym tímom. Hostia sa snažia držať loptu na svojich kopačkách a vytvárať si šance.
    7.
     
    7
    Harry Kane otvoril skóre zápasu. Jeho zakončenie síce skončilo v sieti, lenže Dier ho našiel centrom v ofsajdovom postavení.
     
    5
    Anglicko určite bude postupom času pridávať obrátky. Zatiaľ sledujeme hlavne medzišestnástkový zápas.
     
    4
    Harry Kane sa postaral o prvú strelu na bránku, ale gólman Hannes Halldórsson nemal so zákrokom vážnejší problém.
     
    2
    Stretnutie začína opatrne z oboch strán. Ani jeden tím nechce na úvod riskovať a spraviť zbytočnú chybu.
     
    1
    Island je síce domáci tím, ale Anglicko je dnes favoritom. Uvidíme ako si Albion (ne)poradís húževnatým súperom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Island: Halldórsson – Hermannsson, Ingason, Árnason, Magnússon – Traustason, B. Bjarnason, Pálsson, Thorsteinsson – Sigthórsson, Bödvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Fjóluson, Eyjólfsson, H. Fridjónsson, A. Gudmundsson, Baldursson, Anderson, S. Fridjónsson, Hallfredsson, A. Skúlason, Sigurdsson.

    Anglicko: Pickford – Walker, Joe Gomez, Rice, Dier, Trippier – Sancho, Ward-Prowse, Foden – Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: Pope, D. Henderson – Alexander-Arnold, Mings, M. Keane, Grealish, Mount, Maitland-Niles, Coady, Phillips, Ings, Greenwood..
     
    Island

    Island vyhral posledné tri zápasy a neprehral posledných päť, ale mal proti sebe slabších súperov ako Anglicko. Severská krajina zdolala zhodne 1:0 Salvador aj Kanadu, 2:1 porazila Moldavsko. Naposledy prišla prehra ešte v novembri proti Francúzsku. V skupine Ligy národov ale počas tejto reprezentačnej prestávky okrem Angličanov prídu na rad aj Belgičania, čiže pred Islandom je poriadne náročný dvojzápas. O to viac, keď v nominácii nie je najväčšia hviezda – Gylfi Sigurðsson z Evertonu.

    Anglicko

    Albion je favoritom stretnutia proti Islandu, avšak ostrovná krajina je húževnatý súper. Anglicko vyhralo ale päťkrát z posledných šiestich duelov, podľahlo iba Česku, čo bolo veľké prekvapenie. Z posledných troch duelov proti Bulharsku, Čiernej Hore a Kosovu má skóre 17:0! Tréner Gareth Southgate z nominácie vynechal množstvo skúsených hráčov ako Henderson, Stones, Maguire či Rashford a šancu dostanú mnohí možní debutanti. Prvýkrát si dres seniorského národného tímu môžu obliecť brankár Henderson, obranca Coady, záložníci Foden, Grealish, Maitland-Niles, Phillips a útočník Greenwood. Zaujímavá je hlavne záloha, kde má skúsenosti s repre iba trojica Ward-Prowse, Mount a Rice, dokopy nastúpili na 15 zápasov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Matej Kubove

    Góly: 90+1. Sterling

    Karty:   42. Ingason (ISL) – 33. Walker (ENG), 90+2. Joe Gomez (ENG)   89. Ingason (ISL) – 71. Walker (ENG)

    Nepremenená penalta: 90+3. B. Bjarnason (ISL), mimo


    Island: Halldórsson – Hermannsson, Ingason, Árnason (C), Magnússon – Traustason (77. Hallfredsson), B. Bjarnason, Pálsson, Thorsteinsson (66. Sigurdsson) – A. Gudmundsson, Bödvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Fjóluson, Eyjólfsson, H. Fridjónsson, Baldursson, Anderson, S. Fridjónsson, Hallfredsson, A. Skúlason, Sigurdsson, Sigthórsson.

    Anglicko: Pickford – Walker, Joe Gomez, Rice, Dier, Trippier – Sancho (73. Alexander-Arnold), Ward-Prowse, Foden (68. Ings) – Kane (C) (78. Greenwood), Sterling.
    Náhradníci: Pope, D. Henderson – Alexander-Arnold, Mings, M. Keane, Grealish, Mount, Maitland-Niles, Coady, Phillips, Ings, Greenwood.