Ukrajina – Švajčiarsko 2:1 (kon.) | Nemecko – Španielsko 1:1 (kon.)
koniec
Nemecko
1:1 (0:0)
Španielsko
Štvrtok 03.09.2020, 20:45 • Venue Mercedes-Benz-Arena (Stuttgart) • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Tak napokon v druhom polčase sme videli už aj presné zásahy, po jednom na oboch stranách. V 51. minúte išli do vedenia domáci reprezentanti, keď sa gólovo presadil Werner. Už to vyzeralo, že Nemecko udrží toto tesné vedenie a získa tri body, v nadstavenom čase však Španielsko vyrovnalo na konečných 1:1 záslhou Gayu. S bodom tak Španielsko je určite spokojné, Nemecko je naopak sklamané.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte príjemný zvyšok neskorého večera! (22:41:13)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    90+6. José Gayá (ESP) - 1:1
     
    90+6
    Španielsko dalo gól!

    Obrovská radosť Španielska, naopak obrovský smútok na strane Nemecka! Hlavný rozhodca Orsato ešte nechal dohrať jednu útočnú akciu hosťujúceho celku, v pokutovom území sa následne dostal pred bránou do zakončenie JOSÉ GAYÁ a ten vyrovnáva na konečných 1:1!
     
    90+5
    Po priamom kope to ešte poriadne vrelo pred domácou bránou, ale nemecká defenzíva to ustála a zrejme to je už z tohto zápasu všetko.
     
    90+4
    Bolo tam ošetrovanie domáceho reprezentanta a tak sa bude hrať aj niečo málo nad rámec avizovaných štyroch nadstavených minút.
     
    90+3
    Ramos fauloval v pokutovom území Gintera a tak zakončenie hlavou od Fatiho neplatí, aj keď lopta zapadla do brány. Hra sa musela prerušiť, domáci futbalista bol ošetrovaný.
     
    90+2
    Španielsko to ešte pochopiteľne skúša smerom dopredu, ale Nemecko sa sústreďuje na pozornú defenzívu a vyzerá to už, že tri body zostanú doma.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Robin Koch.
     
    90
    Trapp si išiel po dlhú centrovanú loptu a zažehnal tak rodiace sa nebezpečenstvo. Uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého zaujímavého momentu.
     
    89
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas druhého polčasu a tak aj celého tohto stretnutia. Uvidíme, koľko sa ešte prípadne bude nadstavovať.
     
    88
    Trapp posiela loptu ďaleko až k jeho brankárskemu kolegovi. Španielsko sa tak už pokúša o prienik na útočnú polovicu, čas ide jednoznačne proti tejto reprezentácii.
     
    87
    Rohový kop sa potom zahrával aj na druhej strane, na Krossov center si nabehol Rüdiger a jeho hlavička ide tesne nad bránu hosťujúceho celku!
     
    86
    Španielsky rohový kop nebol nijak zaujímavý, po nepresnom Ramosovom zakončení bude nasledovať odkop od Trappovej brány.
     
    85
    Fati potiahol loptu až do pokutového územia domácich, jeho prízemnú prihrávku musel Süle odvrátiť na rohový kop. Nemci sa tak ešte budú musieť brániť.
     
    84
    Trapp sa musel mať na pozore, ale proti Óscarovi včas vybehol a loptu získal do svojej moci. Nemecko sa teraz nemusí nikam ponáhľať.
     
    83
    Španielsko sa ubránilo tomuto náporu zo strany svojho dnešného súpera a už sa pokúša vyraziť smerom dopredu.
     
    82
    Čas sa teda španielskej reprezentácii začína krátiť. Nemecko je momentálne pri lopte a snaží sa, aby sa hra odvíjala čo najďalej od Trappovej brány.

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Werner – 90+6. Gayá


    Nemecko: Trapp – Süle, Can, Rüdiger – Kehrer, Gündoğan (74. Serdar), Kroos (C), Gosens – Draxler – Sané (63. Ginter), Werner (90. Koch).
    Náhradníci: Baumann, Leno – Serdar, Havertz, Brandt, Tah, Waldschmidt, Neuhaus, Ginter, Koch.

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Ramos (C), P. Torres, Gayá – Ruiz (80. Óscar Rodríguez), Busquets (57. Merino), Th. Alcântara – Navas (46. Fati), Rodrigo, F. Torres.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Simón – Olmo, D. Llorente, García, Reguilón, Rodri, Óscar Rodríguez, Fati, Merino, G. Moreno.

    Rozhodca: Orsato – Giallatini, Preti (všetci Taliansko)