Lotyšsko – Andorra 0:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Malta 3:2 (kon.)
koniec
Faerské ostrovy
3:2 (1:1)
Malta
cz Štvrtok 03.09.2020, 20:45 • Tórsvøllur, Torshavn • Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:55:24)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 7 – 6
    Střely mimo: 4 – 0
    Držení míče: 56 % – 44 %
    Rohové kopy: 4 – 7
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 13 – 20
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Zatímco v odpoledním utkání mezi Lotyšskem a Gibraltarem gól nepadl, tak na hřišti v Torshavnu se stav měnil hned pětkrát. Maltě se po inkasovaném gólu z nohy Klaemina Olsena povedlo vyrovnat ještě před přestávkou, když Nielsena propálil Degabriele. Po změně stran se chvíli nic nedělo, ale závěrečná dvacetiminutovka to bohatě vynahradila. Agius z dobře sehrané standardky poslal hosty do vedení, avšak střídající Andreas Lava Olsen v 87. minutě vyrovnal a za pár desítek vteřin se navíc mohl radovat z parádně trefeného přímáku Brandura Hendrikssona Olsena.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí to v závěrečných vteřinách zvládají naprosto zkušeně. Nenechali se dostat podtlak a díky faulu Mbonga na Vatnsdala budou rozehrávat ze středového kruhu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Joannes Danielsen (Faerské ostrovy).
     
    90+1
    Malta před malou chvíli vedla, ale teď má jen tři nastavené minuty k vyrovnání na 3:3.
    90. Brandur OLSEN - 3:2
     
    90
    Faerské ostrovy právě vstřelily branku!
    Krásná ukázka toho, že i v nejnižší výkonnostní skupině padají úžasné góly! BRANDUR HENDRIKSSON OLSEN mírně zleva propálil tříčlennou zeď a zakroutil tvrdou ránu k bližší tyči, ke které Bonello nedoletěl včas.
     
    89
    Navíc je tu i dostatek času na vstřelení rozhodujícího gólu. Nwoko kousek před šestnáctkou fauloval Vatnsdala. Bonello si určitě není jistý, zda se zrodí centr nebo střela.
    87. Andreas Lava Olsen - 2:2
     
    87
    Faerské ostrovy právě vstřelily branku!
    Malta svůj náskok až do konce neudržela! Sölvi Vatnhamar po nákopu z obranné poloviny běžel do vápna, kde měl proti sobě hned čtyři protivníky. Míč mu nakonec utekl k ANDREASI LAVA OLSENOVI a ten ho z otočky napálil ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    86
    Žlutá karta. Kyrian Nwoko ve středovém kruhu trefil místo míče nohu domácího kapitána Hanssona, který se mu na poslední chvíli zapletl do cesty.
     
    85
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Steve Pisani, přichází Rowen Muscat.
     
    84
    Gambin asi nevytěžil z protiútoku maximum možného. Střela z dvaceti metrů nebyla dobře umístěná a ani s razancí to nebylo bůhvíjak slavné.
     
    82
    Následující rohový kop už Malta ubránila bez podobných komplikací. Hned po rozehrávce Bonella však doletěl balón k jeho brankářskému protějšku.
    81. Patrik Johannesen (FAO), Dan í Soylu (FAO)
     
    81
    Sölvi Vatnhamar jednoduše oloupil o míč Camenzuliho a centrem zprava dostal do šance Johannesena. Bonello střelu doprostřed branky vyrazil a pak si poradil i s dorážkou, ke které se vpádu dostal Soylu.
     
    80
    Drobné zmatky Malťanů u vlastního pokutového území. Na začátku byla nebezpečná malá domů na Bonella, který se ocitl pod velkým tlakem.

    Michal Břuchanský

    Góly: 25. K. Olsen (S. Vatnhamar), 87. A. L. Olsen, 90. B. Olsen – 37. Degabriele (Gambin), 73. Agius (Gambin)

    Karty:   51. S. Vatnhamar (FAO), 90+2. Danielsen (FAO) – 68. Guillaumier (MAL), 86. Nwoko (MAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:0. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:20.
    Faerské ostrovy: Nielsen – Danielsen, Vatnsdal, Nattestad, V. Davidsen – Hansson (C), S. Vatnhamar, B. Olsen – Bjartalid (79. Johannesen), K. Olsen (71. A. L. Olsen), M. Olsen (65. Soylu).
    Náhradníci: Gestsson, Thomsen – Andreasen, Faerö, Johannesen, D. Johansen, Justinussen, Hansen, Mohr, A. L. Olsen, Soylu, G. Vatnhamar.

    Malta: Bonello – Z. Muscat, S. Borg, Agius (C), Camenzuli – J. Mbong, S. Pisani (85. R. Muscat), Guillaumier (79. Teuma), Degabriele – Nwoko, Gambin.
    Náhradníci: Galea, A. Vella – J. Borg, T. Caruana, Corbalan, Dimech, Grech, P. Mbong, R. Muscat, Pepe, Tabone, Teuma.

    Rozhodca: Farkas – Szert, Georgiou (HUN)