Philadelphia – Washington 3:1 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:6 (kon.) | Columbus – Toronto 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Calgary 0:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:5 (kon.) | Arizona – Nashville 4:3 (po pr.)
Montreal – Pittsburgh 2:0 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
0:4 (0:2, 0:0, 0:2) Stav série: 1:3
Calgary Flames
cz Piatok 07.08.2020, 04:30 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemné vstávání. (07:22:52)
     
    Tři hvězdy utkání
    Cam Talbot (CGY) 31 zásahů, 100%, čisté konto
    Sam Bennett (CGY) 1+1
    Dillon Dubé (CGY) 1+0
     
    Calgary je tedy po Carolině druhým celkem, který prošel kvalifikací. Dnes se o výhru jednoznačně postaral hlavně Cam Talbot, který předvedl další skvělý výkon, připisuje si čisté konto, takže českého gólmana Davida Ritticha do brány asi ještě dlouho nepustí. Každopádně Flames se dostali do vedení již v první třetině, kdy si vytvořili dvoubrankový náskok, přičemž druhý gól padl jen tři setiny sekundy před první sirénou, což byl možná zlomový okamžik zápasu. Winnipeg se následně většinu času pokoušel o srovnání, ale dnes mu branka prostě nebyla souzena. V závěru to pak ještě logicky zkusil s šesti hráči v poli, ale kvůli tomu inkasoval jen další dva góly, takže letošní sezoně pro něj končí!
     
    Konec zápasu.
    57:18 Rasmus ANDERSSON - 0:4
     
    57:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Na konečných 4:0 ještě upravuje RASMUS ANDERSSON, který se po pravé straně dostal až na útočnou modrou čáru, odkud se v klidu prosadil. Asistence: Milan Lucic a Sam Bennett.
    56:59 Sean MONAHAN - 0:3
     
    56:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Calgary je druhým týmem postupujícím z kvalifikace! Nikolaj Ehlers sice zůstal v rohu kluziště ležet, ale ve hře se normálně pokračovalo. Po zblokované střele Tobiase Riedera toho využil SEAN MONAHAN, který bez problémů rozvlnil síť prázdné brány. Asistence: Tobias Rieder a Derek Ryan.
     
    56:24
    Matthew Tkachuk šikovně dostal puk z pásma a chtěl se pokusit o skórování, ale to už mu soupeřící hráči nedovolili.
     
    55:59
    Connor Hellebuyck odchází na střídačku, takže Stíhačky to už teď zkouší s šesti bruslaři!
     
    55:48
    Calgary se však bez problémů osvobodilo, takže Neal Pionk drží puk za svou klecí a čeká na nějakou nabídku jednoho ze svých útočníků.
     
    55:08
    Winnipeg už má jen pět minut a další útok musí začínat ze svého pásma. Dopředu míří pomocí nahození, po kterém kotouč přece jen vybojoval.
     
    54:53
    Connor Hellebuyck raději podrží nahození ve své rukavici, aby nic nepokazil zbytečnou rozehrávkou. Bude se tedy vhazovat před ním.
     
    54:27
    Stíhačky dávají do útočení všechny své síly, díky čemuž má soupeř alespoň problémy s vyhozením, ale na vstřelení gólu to stále nestačí.
     
    53:50
    Plameny při bránění stále nemusí řešit nic složitého. Mezitím nás od konce třetí třetiny dělí už pouhých šesti minut.
     
    53:17
    Connor Hellebuyck se po delší době trochu zahřál, a to když pomáhal svým spoluhráčům s rozehrávkou, které se mu tentokrát docela povedla.
     
    52:47
    Neal Pionk šikovně vyváží puk až za bránu soupeře, díky čemuž se Winnipeg usadil v pásmu, ale následnou ránu opět bez problémů chytá Cam Talbot, který zase přerušuje hru.
     
    52:08
    Calgary nic složitého neřeší, vždy když se dostane k puku, tak ho okamžitě vyhazuje mimo svou třetinu. Už prostě hraje vyloženě na čas.
     
    51:44
    Jets byli v situaci dva na jednoho, pěknou kombinaci následně zakončoval Kyle Connor, ale Cam Talbot se zase skvěle přesunul a ještě lépe zasáhl!

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 4. Dubé (E. Gustafsson, Monahan), 20. S. Bennett (Hanifin, M. Tkachuk), 57. Monahan (Rieder, D. Ryan), 58. R. Andersson (Lucic, S. Bennett)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, D. Kulikov, Pionk, Beaulieu, Poolman – Connor, Copp (A), Wheeler (C) – Perreault, Eakin, Ehlers – Harkins, Lowry, Roslovic – G. Bourque, N. Shore, L. Shaw.
    Calgary Flames: Talbot (Rittich) – Giordano (C), Brodie, Hanifin, R. Andersson, Forbort, E. Gustafsson – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – Mangiapane, Backlund, M. Tkachuk (A) – Lucic, S. Bennett, Dubé – Jankowski, D. Ryan, Rieder.

    Rozhodca: Meier, StLaurent – Sericolo, Murray
    Winnipeg 1 3 Calgary
    #1 Nedeľa 02.08.2020 • 04:30
    Calgary - Winnipeg 4:1
    #2 Pondelok 03.08.2020 • 20:35
    Calgary - Winnipeg 2:3
    #3 Streda 05.08.2020 • 00:45
    Winnipeg - Calgary 2:6
    #4 Piatok 07.08.2020 • 04:30
    Winnipeg - Calgary 0:4