Lazio – Brescia 2:0 (kon.) | Sampdoria – AC Miláno 1:4 (kon.) | Sassuolo – CFC Janov 5:0 (kon.)
Udinese – Lecce 1:2 (kon.) | Hellas Verona – Spal 3:0 (kon.) | Cagliari – Juventus 2:0 (kon.)
Fiorentina – Bologna 4:0 (kon.) | Turín – AS Rím 2:3 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
1:2 (1:1)
US Lecce
cz Streda 29.07.2020, 19:30 • Dacia Arena, Udine • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u italské Serie A na počtěnou. (21:32:31)
     
    Obrovsky důležitá výhra pro hostující Lecce, o sestupujícím se rozhodne v posledním kole! Janov totiž prohrál na hřišti Sassuola vysoko o pět branek a oba celky děli jediný bod. Skóre duelu otevřel v prvním poločase Samir, který se prosadil hlavou po rohovém kopu. Vyrovnaní přišlo do poločasu, brzy se prosadil z penaltového puntíku Marco Mancosu.

    Druhý poločas patřil jasně Lecce, které svého soupeře přehrávalo. Prostě muselo. Aktivita vyvrcholila v poslední desetiminutovce, kdy připravil gól pro Gianlucu Lapadulu český záložník Antonin Barák. Rozhodne poslední kolo.

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Filippo Falco se mohl dočkat zasloužené branky. Lecce šlo totiž do otevřené obrany, ale zmiňovaný hráč nedostal ideální přihrávku. Nakonec si balon zpracoval, ale jeho pokus pod břevno vytasil Musso nad branku.
     
    90+4
    Saponara si následně v souboji s Lasagnou počínal nedovoleně a střelce domácího celku zasáhl loktem do obličeje. Lasagna je aktuálně ošetřován na hřišti.
     
    90+3
    Hráči Udinese si po centru z pravé strany naskočili na míč, ale hlavička nebyla přesná. Hra pokračuje autovým vhazováním na levé straně.
     
    90+2
    Opět se žlutočervení dostali do útoku, ale na pravém křídle se Falco dostal do naprosto milimetrového ofsajdu. Sudí to ale nakonec odmávali a Udinese jde do útoku z obrany.
     
    90+1
    Hráči Lecce se nyní lehce ukvapili, což se nelíbilo ani trenérovi. Vybojovaný míč na obranné polovině jeden z hráčů hned nakopával přes celé hřiště. Skoro jakoby doufal, že domácí hrají hokejové powerplay.
     
    90
    Začala nám poslední minuta základní hrací doby a Lecce drží existenční jednobrankové vedení. Sudí nastaví ale ještě dalších pět minut nad rámec utkání.
     
    89
    Hosté byli aktivní v místě, kde to potřebovali nejvíce. Akci na levé straně vápna nakonec ukončil až Riccardo Saponara, jenž si počínal nedovoleně.
     
    88
    Kevin Lasagna se po levé straně hnal osamocen sám na branku, ale celou akci neskutečně zazdil. Brankáře si chtěl obehrát, ale postupoval hodně odbytě. Obrana to následně vyřešila a pohroma se nekoná.
     
    87
    Vypadá to, že Udinese začalo hrát až nyní, anebo se Lecce lehce uspokojilo. Hosté to ale zatím zvládají a nepouštějí soupeře do zakončení. Pro fanoušky Lecce to ale bude ještě těžké.
     
    86
    A další tvrdý faul, který už je potrestán žlutou kartou. Ken Sema šel do míče nohou napřed a tvrdým šlapákem poslal k zemi Majera.
     
    85
    Udinese standardní situace nevyšla a sudí následně odpískali útpčný faul. Domácí reklamovali hru rukou, ale to se nedalo pískat. Odkop od branky Lecce.
     
    84
    Trocha důrazu u pravé lajny nyní. Filippo Falco byl celkem tvrdě povalen Samirem, ale faul se nepískal. Spoluhráč se šel mstít a Samira rukami poslal k zemi, sudí ale vše uklidnil.
     
    83
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Gianluca Lapadula, přichází Riccardo Saponara.
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Jacopo Petriccione, přichází Panagiotis Tachtsidis.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Gianluca Lapadula (US Lecce).
    81. Gianluca LAPADULA - 1:2
     
    81
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Kýžená branka je na světě a Lecce je zpátky ve hře o udržení! Antonín Barák to nyní udělal bravurně a u levé tyčky se neukvapil a podržel míč. Ten poté předal na nohu GIANLUCI LAPADULY, který je hrdinou. Asistence: Antonín Barák.

    David Panuška

    Góly: 36. Samir (de Paul) – 40. Mancosu (pen.), 81. Lapadula (Barák)

    Karty:   86. Sema (UDI) – 22. Paz (LCC), 45+1. Calderoni (LCC), 81. Lapadula (LCC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
    Udinese Calcio: Musso – ter Avest, Becao, Troost-Ekong, Samir, Sema – Fofana (70. Zeegelaar), de Paul, Walace – Okaka (54. Lasagna), Nestorovski.
    Náhradníci: Nicolas, Perisan – Mazzolo, Lasagna, Zeegelaar, Palumbo, De Maio, Ballarini, Oviszach, Compagnon, Lirussi.

    US Lecce: Gabriel – Donati, Lucioni, Paz (52. Meccariello), Calderoni (52. Dell'Orco) – Mancosu (58. Majer), Petriccione (83. Tachtsidis), Barák – Falco, Šachov – Lapadula (83. Saponara).
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Majer, Monterisi, Tachtsidis, Maselli, Colella, Saponara, Meccariello, Rimoli, Vera, Dell'Orco.

    Rozhodca: Orsato – Manganelli, Giallatini