Den 2: Modrý tým (I.ČLTK) – Bílý tým (Prostějov) 10:15 (kon.) | Den 2: Červený tým (Sparta) – Žlutý tým (Spoje) 16:10 (kon.)
koniec udalosti
Den 2: Modrý tým (I.ČLTK) – Bílý tým (Prostějov)

10:15

cz Piatok 12.06.2020, 10:00 • Tenisový areál Štvanice, Praha • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Děkujeme za pozornost, užijte si pátek a víkend! Na viděnou. (16:05:37)
     
    Ve druhém kole, které se uskuteční už za týden ve dnech 18. a 19. června, si modří zahrají se žlutými na pražských Spojích, bílí pak budou hostit doma v Prostějově červenou Spartu.
     
    Přehled všech pátečních výsledků:

    Modrý tým – Bílý tým
    Jonáš Forejtek – Jiří Lehečka 3:2 skreč
    Nikola Bartůňková – Brenda Fruhvirtová 6:2, 3:6, 6:4
    Amélie Šmejkalová – Linda Fruhvirtová 3:6, 2:6
    Jiří Barnát – Dalibor Svrčina 5:7, 4:6
    Václav Šafránek – Jiří Veselý 6:4, 4:6, 6:7(3)
    Denisa Hindová – Linda Nosková 4:6, 1:6
    Ondřej Štyler – Daniel Siniakov 4:6, 6:1, 6:2
    Adam Pavlásek – David Poljak 7:6(2), 6:1
    Jan Šátral – Vít Kopřiva 6:4, 5:7, 10:3
    Agáta Černá – Kateřina Siniaková 2:6, 0:6
     
    15:35
    Program druhého hracího dne na Štvanici skončil.
     
    15:34
    Je dobojováno! Poté, co Jan Šátral prohrál druhou sadu 5:7, se spolu s Vítem Kopřivou dohodli pouze na supertiebreaku. V tom si vedl lépe Šátral, který v něm ztratil jen tři výměny a přidal tak na konto modrých desátý bod. Ten už ovšem nic neřeší.
     
    15:28
    Aktuální informace ze Štvanice hovoří o tom, že čtyřhry už se dohrávat nebudou! Duel Šátrala s Kopřivou, jenž skutečně rozhodne supertiebreak, je tak pro dnešek posledním.
     
    15:16
    Stále ještě probíhá poslední dvouhra mezi Janem Šátralem a Vítem Kopřivou. Šátral vyhrál první sadu díky brejku ze sedmého gemu 6:4, v té druhé pak dokázal srovnat z 2:5 na 5:5. Set míří do své koncovky. Pokud dojde na třetí dějství, měl by se hrát už jen supertiebreak.
     
    15:15
    I přes drtivou porážku hodnotila mlaďounká Černá zápas proti Siniakové pozitivně. "Byla jsem nervózní, přeci jen je Katka světová hráčka. Myslím ale, že můj výkon zase nebyl tak špatný," je ráda za cennou zkušenost.
     
    15:06
    Teď už je ale na Štvanici rozhodnuto! Vítězství bílých, neboli Prostějova, pečetila patnáctým bodem Kateřina Siniaková! Jedna z nejvýraznějších postav celé soutěže si dle očekávání s naprostým přehledem poradila s šestnáctiletou Agátou Černou, které dopřála dva uhrané gemy (6:2, 6:0).
     
    15:01
    Modrý tým stále žije. Adam Pavlásek obstál i ve druhém vzájemném souboji s Davidem Poljakem a spravil si tak náladu po včerejší porážce s Jiřím Lehečkou. Bývalý 72. tenista světa vyhrál 7:6(2) a 6:1.
     
    14:55
    Dvacetiletý Ondřej Štyler otočil souboj s o tři roky mladším Danielem Siniakovem. Bratra někdejší světové jedničky Kateřiny zdolal prvně jmenovaný 4:6, 6:1 a 6:2.
     
    14:50
    Bílý tým má mečbol. Patnáctiletá Linda Nosková vyzrála na o dva roky starší Denisu Hindovou. Po jejím vítězství 6:4 a 6:1 vede celek se základnou v Prostějově už 14:7.
     
    14:40
    Usilovně se snažíme zjistit alespoň konečné výsledky z vedlejších dvorců. Je dost možné, že bílý tým už má v tuto chvíli v kapse celkové vítězství. Stejně jako včera je však bohužel informační pokrytí série na Štvanici o poznání horší než té na Spartě.
     
    13:43
    Jiří Veselý otočil tuhou bitvu s Václavem Šafránkem a vydřel bílým další důležitý bod! Česká jednička sice ztratila první sadu poměrem 4:6, stejným výsledkem ale dovedla duel do rozhodujícího dějství. To nepřineslo jediné ztracené podání, když Šafránek nevyužil v průběhu setu tři brejkboly a Veselý dva. Vyrovnaný zápas tak vyústil v dramatický tiebreak, v němž zvítězil 7:3 favorit.
     
    13:41
    Bílý tým se základnou v Prostějově přiblížil k vítězství v sérii Dalibor Svrčina. Ten nezaváhal s krajanem Jiřím Barnátem. "Chtěl jsem si zápas užít a hrát uvolněně. To se mi ze začátku dařilo. Hrál jsem trochu lépe než včera. Jsem rád, že jsem vyhrál," hodnotil triumf 7:5 a 6:4 nadějný sedmnáctiletý Čech.
     
    13:23
    Co se nepovedlo Brendě, toho docílila starší ze sester Fruhvirtových. Favorizovaná Linda nezaváhala v duelu patnáctiletých tenistek proti Amélii Šmejkalové a zvítězila hladce 6:3, 6:2.
     
    13:15
    Modrý tým zaznamenal sedmý bod. Postarala se o to v souboji tenisových nadějí teprve čtrnáctiletá Nikola Bartůňková, která porazila o rok mladší Brendu Fruhvirtovou ve třech sadách 6:2, 3:6 a 6:4.
     
    12:30
    Souboj mezi Václavem Šafránkem a Jiřím Veselým míří do třetího setu. Rovněž druhá sada skončila výsledkem 6:4, tentokrát si ale počínala lépe česká jednička, které stačil na zisk dějství jediný brejk.
     
    11:50
    Rýsuje se překvapení? Jiří Veselý vstoupil do utkání s Václavem Šafránkem rychlým brejkem, vedení 2:0 ale ztratil, stejně jako další dvě podání a tím i set v poměru 4:6. Aktuálně je tedy blíže k vítězství zástupce I.ČLTK Šafránek.

    Filip Lefenda

    Program 2. hracího dne
    Modrý tým – Bílý tým
    Jonáš Forejtek – Jiří Lehečka 3:2 skreč
    Nikola Bartůňková – Brenda Fruhvirtová 6:2, 3:6, 6:4
    Amélie Šmejkalová – Linda Fruhvirtová 3:6, 2:6
    Jiří Barnát – Dalibor Svrčina 5:7, 4:6
    Václav Šafránek – Jiří Veselý 6:4, 4:6, 6:7(3)
    Denisa Hindová – Linda Nosková 4:6, 1:6
    Ondřej Štyler – Daniel Siniakov 4:6, 6:1, 6:2
    Adam Pavlásek – David Poljak 7:6(2), 6:1
    Jan Šátral – Vít Kopřiva 6:4, 5:7, 10:3
    Agáta Černá – Kateřina Siniaková 2:6, 0:6
    Soupisky obou družstev
    Modrý tým (kapitán Vladislav Šavrda)

    Muži – Václav Šafránek, Jan Šátral, Adam Pavlásek, Jonáš Forejtek, Robin Staněk, Ondřej Krstev, Martin Damm, Jiří Barnat, Vítek Horák, Mathias Musil, Vojtěch Petr, Lukáš Velík

    Ženy – Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Lucie Hradecká, Denisa Hindová, Darja Viďmanová, Agáta Černá, Nikola Bartůňková, Amélie Šmejkalová

    Bílý tým (kapitán Jaroslav Navrátil)

    Muži – Jiří Veselý, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, David Poljak, Jiří Lehečka, Jaroslav Pospíšil, Dalibor Svrčina, Petr Hájek, Daniel Siniakov, Hynek Bartoň, Ondřej Válek, Adam Jurajda

    Ženy – Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Tereza Smitková, Anna Sisková, Magdalena Pantůčková, Renata Voráčová, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Brenda Fruhvirtová, Linda Klimovičová, Kristýna Tomajková, Sára Bejlek