Den 2: Modrý tým (I.ČLTK) – Bílý tým (Prostějov) 10:15 (kon.) | Den 2: Červený tým (Sparta) – Žlutý tým (Spoje) 16:10 (kon.)
koniec udalosti
Den 2: Červený tým (Sparta) – Žlutý tým (Spoje)

16:10

cz Piatok 12.06.2020, 10:00 • TK Sparta Praha • Tenis – Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA
     
    Děkujeme za pozornost, užijte si pátek a víkend! Na viděnou. (16:05:28)
     
    Druhé kolo Barev pro budoucnost se uskuteční už za týden. Červený tým bude hrát tentokrát s bílým (Prostějov), žlutí pak vyzvou v souboji poražených z úvodního kola modré (I.ČLTK).
     
    Přehled všech pátečních výsledků:

    Červený tým – Žlutý tým
    Barbora Miklová – Miriam Kolodziejová 1:6, 0:6
    Aneta Laboutková – Anastasia Detiuc 6:4, 7:6(5)
    Tomáš Jiroušek – Petr Nouza 2:6, 3:6
    Barbora Palicová – Andrea Nová 6:4, 6:0
    Monika Kilnarová – Jekatěrina Alexandrovová (RUS) 5:7, 2:6
    Michael Vrbenský – Marek Gengel 6:0, 6:0
    Andrew Paulson – Filip Duda 6:7(2), 7:6(3), 1:6
    Martin Krumich – Jiří Jeníček 6:1, 6:1
    Lukáš Rosol – Pavel Nejedlý 6:0, 6:2
    Tadeáš Paroulek – Toby Alex Kodat (USA) 6:3, 6:2
    Bolardt, Řeháček – Nouza, Vocel 6:7(5), 0:6
     
    16:03
    Další čtyřhry už se dnes na Spartě neuskuteční. Program druhého hracího dne je u konce.
     
    15:23
    Zápas dvou zcela rozdílných setů mají za sebou deblisté Nouza s Vocelem. Zisk prvního setu proti duu Bolardt, Řeháček doslova vydřeli skrze tiebreak, v tom druhém už ale protivníci nekladli odpor a schytali kanára. Žlutý tým tak zaokrouhlil bodový zisk na deset.
     
    14:36
    Singlový program je tedy na Spartě u konce. Uvidíme, kolik se nakonec uskuteční čtyřher. O vítězi je sice rozhodnuto, na druhou stranu má akce přátelský charakter a účelem je především to, aby si tenisté po dlouhé pauze konečně zahráli zápasy.

    Aktuálně je znám pouze debl Bolardt, Řeháček – Nouza, Vocel, který začal před několika minutami.
     
    14:33
    I druhý set měření sil mezi Tadeášem Paroulkem (červená) a Tobym Alexem Kodatem (žlutá) se nesl v duchu jasné dominance prvně jmenovaného tenisty. Dvacetiletý Paroulek nepustil amerického protivníka za celé utkání k jedinému brejkbolu a zvítězil až nečekaně snadno 6:3, 6:2.
     
    14:27
    Dlouhé dvě a půl hodiny trval zápas mezi Andrewem Paulsonem a Filipem Dudou, v němž oba získali po jedné sadě díky vyhranému tiebreaku. Rozhodující dějství už se ale stalo překvapivě jasnou záležitostí hostujícího Dudy, jenž favorita přemohl 7:6(2), 6:7(3) a 6:1.
     
    14:03
    Sparta nepolevuje. Další vítěznou sadu obstaral červeným Tadeáš Paroulek, jenž rozehrál úspěšně zápas s Tobym Alexem Kodatem ze Spojených států. Dominantní vystoupení na servisu, na kterém nenabídl protivníkovi jediný brejkbol, podpořil Paroulek jedním brejkem a vyhrál tak set 6:3.
     
    13:47
    Druhý tiebreak! Rovněž druhá sada zápasu mezi domácím Andrewem Paulsonem a Filipem Dudou dospěla do zkrácené hry. Prvně jmenovaný favorit oplácel soupeři stejnou mincí a po výhře 7:6 v tiebreaku je na programu třetí set.
     
    13:45
    Červený tým má jisté vítězství v sérii! Klíčový patnáctý bod přidal na konto týmu ze Sparty Lukáš Rosol, jenž nedal šanci Pavlu Nejedlému. Ten schytal v prvním setu kanára, v tom druhém pak získal dva gemy. Sparta vede aktuálně už 15:8!
     
    13:22
    Dvacetiletý Michael Vrbenský opět potvrzuje výbornou formu. Vítěz podniku O pohár prezidenta ČTS neměl v pátek slitování s krajanem Markem Gengelem, s nímž ani ve čtvrtém vzájemném utkání neztratil sadu. Hráč Sparty Vrbenský dokonce neztratil v utkání jediný gem a za pouhých 40 minut nadělil o čtyři roky staršímu krajanovi dva kanáry.
     
    13:05
    Na jednu branku. I tak by se dal fotbalovou terminologií popsat zápas mezi Michaelem Vrbenským a Markem Gengelem. Nedávný vítěz turnaje O pohár prezidenta ČTS Vrbenský je na kurtu už půl hodiny, přesto ještě neztratil gem a vede tak 6:0, 2:0! Naděje žlutého týmu opět pohasínají.
     
    13:00
    Dlouhých 53 minut trvalo úvodní dějství střetnutí mezi "červeným" Andrewem Paulsonem a "žlutým" Filipem Dudou. Lépe si v něm počínal druhý jmenovaný, který sice promarnil náskok brejku, nakonec ale sadu urval skrze zkrácenou hru, v níž soupeři povolil jen dva body. Taková výhra by Spojům přišla vzhledem k aktuálnímu skóre nesmírně vhod.
     
    12:55
    Martin Krumich splnil roli obrovského papírového favorita a porazil krajana Jiřího Jeníčka dvakrát 6:1. Teprve sedmnáctiletý tenista přiblížil výhrou nad o tři roky starším protivníkem červený tým Sparty k vítězství. Aktuálně mu k němu scházejí už jen dva body.
     
    12:40
    Překvapení se nekonalo, Monika Kilnarová se ale za své vystoupení rozhodně nemusí stydět. Hráčka z konce páté stovky světového žebříčku podlehla 27. singlistce světa Jekatěrině Alexandrovové 5:7 a 2:6. Pro Rusku šlo o první soutěžní zápas ve dvouhře od konce února.
     
    12:15
    Aneta Laboutková zvládla proti favorizované Anastasii Detiuc dovést do vítězného konce i druhou sadu. Za stavu 4:5 čelila 733. hráčka světa setbolu, ten ale odvrátila, aby nakonec srovnala skrze shodu a o chvíli později si vynutila i tiebreak. V tom vedla protivnice s moldavskými kořeny znovu 4:5, pak ale dvacetiletá Laboutková získala tři míče v řadě a tím i celý zápas.

    Filip Lefenda

    Program 2. hracího dne
    Červený tým – Žlutý tým
    Barbora Miklová – Miriam Kolodziejová 1:6, 0:6
    Aneta Laboutková – Anastasia Detiuc 6:4, 7:6(5)
    Tomáš Jiroušek – Petr Nouza 2:6, 3:6
    Barbora Palicová – Andrea Nová 6:4, 6:0
    Monika Kilnarová – Jekatěrina Alexandrovová (RUS) 5:7, 2:6
    Michael Vrbenský – Marek Gengel 6:0, 6:0
    Andrew Paulson – Filip Duda 6:7(2), 7:6(3), 1:6
    Martin Krumich – Jiří Jeníček 6:1, 6:1
    Lukáš Rosol – Pavel Nejedlý 6:0, 6:2
    Tadeáš Paroulek – Toby Alex Kodat (USA) 6:3, 6:2
    Bolardt, Řeháček – Nouza, Vocel 6:7(5), 0:6
    Soupisky obou družstev
    Červený tým (kapitán Daniel Vacek)
    Muži – Lukáš Rosol, Tomáš Macháč, Michael Vrbenský, Patrik Rikl, Tomáš Jiroušek, Tadeáš Paroulek, Martin Krumich, Ondřej Štyler, Andrew Paulson, Matthew Williams Donald, Jakub Nicod, Vít Kalina, Petr Brunclík

    Ženy – Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Monika Kilnarová, Barbora Miklová, Nikola Tomanová, Karolína Beránková, Aneta Laboutková, Aneta Lavičková, Dominika Šálková, Lucie Havlíčková, Barbora Palicová

    Žlutý tým (kapitán Vojtěch Flégl)
    Muži – Pavel Nejedlý, Marek Gengel, Petr Nouza, Michal Konečný, Filip Duda, Matěj Vocel, Alex Kodat, Dominik Kellovský, Jiří Jeníček, Dominik Langmajer, Roman Jebavý, Daniel Lustig, Dominik Rys

    Ženy – Jekatěrina Alexandrovová (RUS), Miriam Kolodziejová, Jesika Malečková, Anastasia Detiuc, Johana Marková, Nicole Gadientová (SUI), Karolína Vlčková, Andrea Nová