Düsseldorf – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 0:2 (kon.) | Leverkusen – Bayern 2:4 (kon.)
Lipsko – Paderborn 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (1:0)
SC Paderborn 07
Sobota 06.06.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Hostia sa dočkali zaslúženého vyrovnania! Center z rohu posunuli hostia dozadu na Rittera, ktorý z prvej vystrelil spoza šestnástky na bránu. Gulácsi ešte dokázal jeho strelu vyraziť, avšak priamo k CHRISTIANOVI STROHDIEKOVI, ktorý loptu zblízka nekompromisne poslal pomedzi nohy brankára Lipska do siete.
     
    90
    Orban podbehol nákop do šestnástky domácich a k lopte sa tak za ním dostal Michel. Ten to zrejme asi ani nečakal, preto vystrelil len slabo tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    89
    Angeliño vystihol rozohrávku hostí a okamžite prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul za obranu Paderbornu Wernera. Jeho strela „pohladila“ brvno Zingerleho brány.
     
    88
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Willi Orban.
     
    86
    Antwi-Adjei prenikol z ľavého krídla do pokutového územia Lipska a už zvnútra šestnástky vystrelil. Jeho strela po zemi skončila tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Dennis Srbeny, prichádza Ben Zolinski.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Laurent Jans, prichádza Anthony Evans.
     
    76
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Klaus Gjasula, prichádza Marlon Ritter.
     
    76
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Kai Pröger, prichádza Abdelhamid Sabiri.
     
    70
    Antwi-Adjei si nabehol na výbornú prihrávku Gjasulu za obranu Lipska a ocitol sa sám pred brankárom Gulácsim. Jeho tvrdá strela zo šestnástky skončila tesne mimo ľavej tyče domácej brány.
     
    67
    Werner vystihol malú domov obrancu Collinsa a podarilo sa mu dostať k lopte. Vybiehajúceho brankára Zingerleho dokázal obísť, jeho strela už zvnútra šestnástky sa ale zakrútila mimo brány hostí.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Dani Olmo, prichádza Konrad Laimer.
     
    63
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Streli Mamba, prichádza Sven Michel.
     
    63
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Wernera za dres dostáva Christian Strohdiek (SC Paderborn 07).
     
    61
    Center z rohu odhlavičkoval obranca Paderbornu za šestnástku k Olmovi, ktorého prízemnú strelu výborným zákrokom vyrazil brankár Zingerle. Halstenbergova akrobatická dorážka potom skončila mimo brány hostí.
     
    58
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Christopher Nkunku, prichádza Amadou Haidara.
     
    46
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Marcel Halstenberg.
     
    43
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Streli Mamba (SC Paderborn 07).
     
    43
    Druhú žltú a následne červenú kartu za držanie Mambu po strate lopty a hlavne následnom zakopnutí lopty dostáva Dayot Upamecano (RB Leipzig). Domáci tak budú hrať vďaka veľmi hlúpej karte pre domáceho stopéra viac ako polovicu zápasu v desiatich.
     
    32
    Angeliñov center sklepol na prednej tyči za seba Schick a Mukiele zblízka trafil hlavičkou nohu Collinsa, od ktorej sa lopta odrazila tesne nad Zingerleho bránu.
     
    28
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Olma na pravom krídle dostáva Uwe Hünemeier (SC Paderborn 07).
     
    27
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci po peknej rýchlej akcii otvárajú skóre! Werner dostal loptu od Nkunkuho na ľavú stranu za obrancov Paderbornu, odkiaľ ju posunul do šestnástky na nabiehajúceho PATRIKA SCHICKA. Český útočník už potom nemal problém loptu z prvej poslať po zemi k ľavej tyči Zingerleho brány.
     
    22
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Mukieleho dostáva Klaus Gjasula (SC Paderborn 07). Gjasula 16. žltou kartou v tejto sezóne už vyrovnal doterajší bundesligový rekord.
     
    16
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu rozbehnutého Srbenyho Dayot Upamecano (RB Leipzig). Priamy kop pre Paderborn z pravej strany útočnej polovice.
     
    9
    Domáci sa však predsa len prekombinovali na útočnú polovicu. Werner pred šestnástkou Paderbornu posunul loptu na Nkunkuho, ktorý si naviedol loptu na pravačku. Jeho technickú prízemnú strelu k ľavej tyči vyrazil na roh brankár hostí Zingerle.
     
    3
    Olmo si na pravej strane narazil loptu s Mukielem a prenikol do šestnástky. Prihrávkou do druhej vlny posunul loptu k voľnému Wernerovi, ktorého strela z prvej skončila po teči Schicka v náručí brankára hostí Zingerleho.
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Schick – 90+2. Strohdiek

    Karty:   16. Upamecano (RBL) – 22. Gjasula (PDN), 28. Hünemeier (PDN), 43. Mamba (PDN), 63. Strohdiek (PDN)   43. Upamecano (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:14.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Olmo (65. Laimer), Adams, Kampl (88. Orban), Nkunku (58. Haidara) – Schick (46. Halstenberg), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Konaté, Halstenberg, H. Wolf, Haidara, Forsberg, Laimer, Lookman.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans (85. Evans), Strohdiek (C), Hünemeier, Collins – Gjasula (76. Ritter), Vasiliadis – Pröger (76. Sabiri), Srbeny (85. Zolinski), Antwi-Adjei – Mamba (63. Michel).
    Náhradníci: J. Huth – Rumpf, Dräger, Ritter, Sabiri, Evans, Zolinski, Michel, Jastrzembski.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger