Düsseldorf – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 0:2 (kon.) | Leverkusen – Bayern 2:4 (kon.)
Lipsko – Paderborn 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (1:0)
SC Paderborn 07
Sobota 06.06.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RB Leipzig – SC Paderborn 07. Stretnutie 30. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.
     


    RB Leipzig

    Lipsko prehralo najmenej zápasov zo všetkých tímov (len tri), kvôli veľkému počtu remíz už ale z boja o titul prakticky vypadlo. Na prvý Bayern stráca deväť bodov, stále ale môže predbehnúť druhý Dortmund, na ktorý stráca len dva body. Lipsko prehralo naposledy ešte na konci januára vo Frankfurte a odvtedy ťahá sériu desiatich zápasov bez prehry, z ktorých ale až šesť remizovalo. Jeho útok je tretí najproduktívnejší v Bundeslige (74 strelených gólov) a vedie ho druhý najlepší strelec súťaže Timo Werner (25 gólov). Obrana je však na tom tiež výborne a po Bayerne je druhou najlepšou v lige (31 inkasovaných gólov). Doma je Lipsko štvrtým najlepším tímom a na vlastnom trávniku v tejto sezóne prehralo jediný zápas.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Wolfsburg – RB Lipsko 0:0
    RB Lipsko – Freiburg 1:1
    Mainz – RB Lipsko 0:5
    RB Lipsko – Hertha 2:2
    Kolín nad Rýnom – RB Lipsko 2:4
     


    SC Paderborn 07

    Zostup Paderbornu je päť kôl pred koncom súťaže už takmer istotou, hostia sú totiž na poslednom mieste a ich straty sú už skutočne veľké – na 15. Mainz deväť bodov a na barážový 16. Düsseldorf osem bodov. Ich forma navyše nie je vôbec dobrá, keďže nevyhrali v desiatich zápasoch za sebou. Po reštarte súťaže tri zápasy remizovali, v poslednom kole ale schytali v druhom polčase debakel 1:6 od Dortmundu. Paderborn má tretí najmenej produktívny útok ligy (32 strelených gólov) a súčasne druhú najhoršiu obranu súťaže (61 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Paderborn tretím najhorším mužstvom Bundesligy, dnes teda bude proti Lipsku jasným outsiderom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Paderborn – Kolín nad Rýnom 1:2
    Düsseldorf – Paderborn 0:0
    Paderborn – Hoffenheim 1:1
    Augsburg – Paderborn 0:0
    Paderborn – Dortmund 1:6
     


    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v Bundeslige v tejto sezóne stretávajú prvýkrát. Prvý vzájomný zápas v Paderborne vyhralo Lipsko 3:2.
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi (C) – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Olmo, Adams, Kampl, Nkunku – Schick, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Konaté, Halstenberg, H. Wolf, Haidara, Forsberg, Laimer, Lookman.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans, Strohdiek (C), Hünemeier, Collins – Gjasula, Vasiliadis – Pröger, Srbeny, Antwi-Adjei – Mamba.
    Náhradníci: J. Huth – Rumpf, Dräger, Ritter, Sabiri, Evans, Zolinski, Michel, Jastrzembski.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáce Lipsko bude hrať v bielych dresoch, Paderborn v modročiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí sa okamžite ocitli pod tlakom napádajúcich domácich. Tí loptu po nepresnej rozohrávke brankára Zingerleho napokon získali.
     
    2
    Nkunku vysunul na pravej strane do nábehu domáceho kanoniera Tima Wernera, ktorému ale pri pokuse o kľučku proti Collinsovi lopta odskočila za bránkovú čiaru.
     
    3
    Olmo si na pravej strane narazil loptu s Mukielem a prenikol do šestnástky. Prihrávkou do druhej vlny posunul loptu k voľnému Wernerovi, ktorého strela z prvej skončila po teči Schicka v náručí brankára hostí Zingerleho.
     
    4
    Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a od začiatku majú zatiaľ výraznú prevahu. Nákop Upamecana za obranu Paderbornu na Wernera nebol presný a skončil v rukách brankára Zingerleho.
     
    5
    Hostia zo svojho prvého postupného útoku v zápase získali rohový kop. Ten rozohral Antwi-Adjei na krátko, center do šestnástky Lipska však zablokoval Angeliño na ďalší rohový kop.
     
    6
    Druhý rohový kop Antwi-Adjeia tiež neviedol k úspechu, lopta sa totiž zakrútila pri svojom lete za bránkovú čiaru.
     
    7
    Domáci rýchlo zaútočili na opačnú stranu a Collins musel zablokovať center Mukieleho z pravého krídla na prvý rohový kop Lipska.
     
    8
    Paderborn vyrovnal po úvodnej aktivite Lipska hru a domáci majú s napádaním hostí v tejto chvíli obrovské problémy. Loptu sa im ale darí stále držať na svojich kopačkách.
     
    9
    Domáci sa však predsa len prekombinovali na útočnú polovicu. Werner pred šestnástkou Paderbornu posunul loptu na Nkunkuho, ktorý si naviedol loptu na pravačku. Jeho technickú prízemnú strelu k ľavej tyči vyrazil na roh brankár hostí Zingerle.
     
    10
    Ani z druhého rohu domácich ale nič nebude, pretože Mukiele fauloval vo vzdušnom súboji pri nábehu na center od rohovej zástavky.
     
    11
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru a loptu si prihráva obranná štvorica Paderbornu pred vlastnou šestnástkou.
     
    12
    Stopéri Lipska zazmätkovali, keď Mukiele odkopol loptu do nohy Klostermanna a od neho sa lopta odrazila k Mambovi. Ten chcel hneď strieľať na bránu, jeho pokus bol ale veľmi slabý a brankár Gulácsi s ním nemal žiadny problém.
     
    13
    Paderborn následne dobrým napádaním znovu donútil rozohrávajúcich obrancov Lipska k chybe, domáci ale hostí vytlačili na ich polovicu a nakoniec po nepresnom výkope brankára Zingerleho získal domáci tím hrací predmet naspäť.
     
    14
    Znovu však domáci chybovali a hostia sa už tentoraz dokázali usadiť na polovici Lipska. Domáci sú sformovaní v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    15
    Gjasulov nákop na rozbehnutého Mambu zastavil Upamecano. Domáci sa snažia o založenie svojho postupného útoku.
     
    16
    Držanie lopty: 58 % : 42 %
    Strely: 3:1
     
    16
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu rozbehnutého Srbenyho Dayot Upamecano (RB Leipzig). Priamy kop pre Paderborn z pravej strany útočnej polovice.
     
    17
    Center do šestnástky odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Lipska. Domáci potom rýchlo otočili hru na opačnú stranu na Wernera, ktorý vletel do šestnástky hostí, obišiel troch protihráčov a až Hünemeier v sklze zablokoval jeho strelu na roh.
     
    18
    Lipsku sa ale rohové kopy dnes zatiaľ príliš nedaria a ani tento nebol výnimkou. Hostia center bez problémov odvrátili do bezpečia.
     
    19
    Angeliño krásnym pasom zo stredu poľa nakopol loptu na Wernera, pred ním ju však na poslednú chvíľu dokázal zraziť k svojmu brankárovi obranca Hünemeier.
     
    22
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Mukieleho dostáva Klaus Gjasula (SC Paderborn 07). Gjasula 16. žltou kartou v tejto sezóne už vyrovnal doterajší bundesligový rekord.
     
    22
    Schick z priameho kopu tesne spoza šestnástky trafil jedného z hráčov Paderbornu, ktorý zrazil loptu na rohový kop.
     
    23
    Center z rohu znovu dokázala obrana Paderbornu vyriešiť, odrazenú loptu ale získali domáci. Obliehanie pokutového územia hostí tak pokračuje ďalej.
     
    24
    Center do šestnástky chytil brankár Zingerle, ktorý rýchlo rozohral na spoluhráčov. Srbeny sa na konci tejto rýchlej akcie hostí ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    25
    Nkunku si chcel pred šestnástkou Paderbornu naraziť loptu s Wernerom, ten ale jeho úmysel nepochopil a loptu mu nedokázal presne prihrať. Hostia vyrážajú do rýchleho protiútoku...
     
    26
    ...ten ale zabrzdil faulom Upamecano, ktorý už jednu žltú kartu má. Hostia prechádzajú k postupnej kombinácii, ktorou sa približujú k pokutovému územiu domácich.
     
    27
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci po peknej rýchlej akcii otvárajú skóre! Werner dostal loptu od Nkunkuho na ľavú stranu za obrancov Paderbornu, odkiaľ ju posunul do šestnástky na nabiehajúceho PATRIKA SCHICKA. Český útočník už potom nemal problém loptu z prvej poslať po zemi k ľavej tyči Zingerleho brány.
     
    28
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Olma na pravom krídle dostáva Uwe Hünemeier (SC Paderborn 07).
     
    29
    Kampl vystihol rozohrávku Paderbornu a okamžite chcel dostať loptu na útočníkov. To sa mu i podarilo, Wernerovi ale pri spracovávaní lopta odskočila od nohy.
     
    31
    Nkunku vysunul za obrancov hostí Wernera na pravé krídlo, odkiaľ hľadal najlepší strelec Lipska nabiehajúceho Schicka. Lopta prešla celým pokutovým územím Paderbornu a pred Schickom ju nakoniec odkopol na rohový kop Hünemeier.
     
    32
    Angeliñov center sklepol na prednej tyči za seba Schick a Mukiele zblízka trafil hlavičkou nohu Collinsa, od ktorej sa lopta odrazila tesne nad Zingerleho bránu.
     
    33
    Rýchly protiútok hostí pokazil neúspešným sólovým prienikom na ľavej strane Mamba. Loptu potom musel posunúť na os ihriska na Prögera, ktorý strelou z hranice šestnástky Lipska minul Gulácsiho bránu.
     
    34
    Domáci obrancovia sa s rozohrávkou nikam neponáhľali a dlho si prihrávali na vlastnej polovici. Nakoniec loptu nakopol na hrot útoku Upamecano a jeho spoluhráči ju dokázali vybojovať.
     
    35
    Domáci zvierajú hostí na ich polovici a tí sa za nimi len presúvajú zo strany na stranu bez úspechu.
     
    36
    Antwi-Adjei získal nakoniec loptu v strede poľa, potiahol ju na útočnú polovicu a vypýtal si faul od Olma. Priamy kop pre Paderborn z ľavej strany útočnej polovice.
     
    37
    Hostia štandardku rozohrali na krátko, Pröger sa ale k centru napokon nedostal. Mukiele loptu odkopol až k brankárovi Paderbornu Zingerlemu.
     
    38
    Olmo obral Antwi-Adjeia o loptu a posunul ju do šestnástky na Wernera. Ten už bol v pozícii, z ktorej mohol strieľať, rozhodol sa ale obísť Strohdieka. Pri pokuse o kľučku proti obrancovi Paderbornu však o loptu prišiel.
     
    40
    Hostia sa snažia založiť svoj útok, domáci im ale situáciu výrazne komplikujú. Loptu si tak prihráva takmer výhradne obranná štvorica hostí spolu s brankárom Zingerlem.
     
    41
    Vasiliadis nakopol loptu do šestnástky Lipska na Antwo-Adjeia, ktorému loptu trochu krkolomne ležiac na trávniku odkopol na rohový kop Mukiele.
     
    42
    Center Antwi-Adjeia na prednú tyč odhlavičkoval Schick a Upamecano potom odhlavičkoval i ďalší center hostí z ľavého krídla.
     
    43
    Druhú žltú a následne červenú kartu za držanie Mambu po strate lopty a hlavne následnom zakopnutí lopty dostáva Dayot Upamecano (RB Leipzig). Domáci tak budú hrať vďaka veľmi hlúpej karte pre domáceho stopéra viac ako polovicu zápasu v desiatich.
     
    43
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Streli Mamba (SC Paderborn 07).
     
    44
    Hostia sa hneď snažili využiť presilovku a na konci ich akcie strieľal zo strednej vzdialenosti Vasiliadis. Jeho pekná strela skončila vysoko nad Gulácsiho bránou.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    Mukiele sa posunul na post vylúčeného Upamecana a na jeho miesto na pravom kraji obrany sa posunul Adams.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Lipsko zaslúžene vedie po prvom polčase najtesnejším rozdielom. Avšak všetci, čo očakávali výrazný herný rozdiel medzi obomi tímami, museli byť sklamaní. Domáci síce mali územnú prevahu a viac gólových príležitostí, hostia sa však rozhodne nezakopali v obrane a i oni sa snažili hroziť domácim. Obrana Lipska ale fungovala veľmi dobre a brankár Gulácsi sa v prvom polčase nemusel predviesť ani jedným ťažkým zákrokom. Hostia budú mať v druhom polčase presilovku po zbytočnom vylúčení domáceho obrancu Upamecana a uvidíme, či ju dokážu využiť na zisk aspoň jedného bodu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %
    Strely na bránu: 4:1
    Strely mimo: 4:4
    Rohy: 6:3
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 7:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Marcel Halstenberg.
     
    47
    Hostia sa hneď od úvodu druhého polčasu nasťahovali na útočnú polovicu oslabených hostí a snažia sa nájsť medzery v ich obrannom postavení.
     
    48
    Hostia získali v krátkom časovom rozsahu dva rohové kopy, oba ale dokázali domáci vyriešiť. Odrazenú loptu však získali hráči Paderbornu, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia Lipska.
     
    49
    Collinsov center z pravého krídla odhlavičkoval do bezpečia Klostermann a hostia nakoniec pokazili svoj útok sami, keď Prögerovi preskočila ľahká prihrávka cez nohu do autu.
     
    50
    Kamplov nákop na Wernera zastavil Vasiliadis, ktorý hneď vystrelil spoza šestnástky. Jeho slabú strelu chytil brankár Gulácsi.
     
    51
    Paderborn získal ďalší rohový kop, loptu ale domáci dokázali opäť získať. Okamžite prišiel nákop na Wernera do stredu poľa.
     
    52
    Rýchlonohý útočník Lipska si predkopol loptu okolo Collinsa a prenikol do šestnástky. Tam ešte posúval hrací predmet doľava na Olma, ktorý ale jeho prihrávku nedokázal dobehnúť.
     
    53
    Olmo si nabehol na pas za obranu Paderbornu, vybiehal ale z ofsajdového postavenia. Následný faul Strohdieka na Wernera v šestnástke Paderbornu sa tak už pískať nebude.
     
    54
    Mukiele podrazil pred vlastnou šestnástkou Srbenyho. Priamy kop pre Paderborn z ľavej strany útočnej polovice.
     
    55
    Pröger zakrútil loptu z priameho kopu k vzdialenejšej tyči, brankár Gulácsi ale dokázal jeho strelu vyraziť. Rozhodcovia potom odpískali ofsajd nabiehajúcim si hráčom Paderbornu.
     
    57
    Paderborn pokračuje vo svojom tlaku a domáci čakajú len na rýchle protiútoky. Až na Wernera sú všetci hráči Lipska maximálne vo vzdialenosti 30 metrov od svojej brány.
     
    58
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Christopher Nkunku, prichádza Amadou Haidara.
     
    59
    Pröger obral o loptu Kampla a hostia okamžite vyštartovali do útoku. Pas na Mambu musel odhlavičkovať do bezpečia Klostermann.
     
    60
    Lipsko sa dostalo spod presingu hostí a Adams prienikovou prihrávkou za obranu Paderbornu hľadal rozbehnutého Wernera. Pred ním loptu na poslednú chvíľu zrazil v sklze na rohový kop Strohdiek.
     
    61
    Center z rohu odhlavičkoval obranca Paderbornu za šestnástku k Olmovi, ktorého prízemnú strelu výborným zákrokom vyrazil brankár Zingerle. Halstenbergova akrobatická dorážka potom skončila mimo brány hostí.
     
    62
    Lipsko sa vôbec prvýkrát v druhom polčase nasťahovalo na polovici súpera. Adamsovi sa sólový prienik z pravej strany nevydaril a podobne dopadla i akcia Olma, ktorý o loptu dokonca prišiel.
     
    63
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Wernera za dres dostáva Christian Strohdiek (SC Paderborn 07).
     
    63
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Streli Mamba, prichádza Sven Michel.
     
    64
    Striedajúci Michel vystihol rozohrávku Adamsa a hneď vletel do otvorenej obrany Lipska. Namiesto strely ale nezmyselne prihrával na os ihriska, kde už sa jeho spoluhráči k lopte nedostali.
     
    65
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Dani Olmo, prichádza Konrad Laimer.
     
    67
    Werner vystihol malú domov obrancu Collinsa a podarilo sa mu dostať k lopte. Vybiehajúceho brankára Zingerleho dokázal obísť, jeho strela už zvnútra šestnástky sa ale zakrútila mimo brány hostí.
     
    68
    Napriek oslabeniu vysunuli domáci svoj presing veľmi vysoko a brankár Zingerle dokázal po ťažkej malej domov odkopnúť loptu pred napádajúcim Kamplom na poslednú chvíľu do stredu poľa.
     
    69
    Tam hostia svoje vzdušné súboje vyhrali a prešli do útoku. Center Srbenyho z ľavej strany chytil brankár Gulácsi.
     
    70
    Antwi-Adjei si nabehol na výbornú prihrávku Gjasulu za obranu Lipska a ocitol sa sám pred brankárom Gulácsim. Jeho tvrdá strela zo šestnástky skončila tesne mimo ľavej tyče domácej brány.
     
    71
    Hostia sa naďalej tlačia dopredu a znovu sú domáci zatiahnutí hlboko v obrane. Do šestnástky sa ale hráči Paderbornu teraz nedokážu dostať.
     
    72
    Werner si znovu predkopol loptu okolo obrancu Paderbornu na krídle, guľatý nezmysel mu ale pri spracovávaní odskočil do autu. Hostia hneď nakopávajú loptu naspäť na polovicu Lipska.
     
    74
    Dlhá kombinácia Paderbornu skončila prihrávkou na pravé krídlo na voľného Prögera, ktorý však z dobrej pozície nacentroval asi až do druhého poschodia tribúny na opačnej strane.
     
    75
    Gjasula posunul loptu cez Angeliña na nabiehajúceho si Prögera, ktorého center tentokrát zrazil Angeliño na rohový kop.
     
    76
    V súboji o loptu po centri z rohového kopu fauloval Michel Laimera. Ten sa len ťažko dvíha z trávniku, v hre ale bude pokračovať.
     
    76
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Kai Pröger, prichádza Abdelhamid Sabiri.
     
    76
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Klaus Gjasula, prichádza Marlon Ritter.
     
    77
    Kampl zaviezol loptu na útočnú polovicu, kde sa domáci svojou postupnou kombináciou snažia získať čo najviac času. Zatiaľ sa im to darí a hostia sa nedokážu dostať k lopte.
     
    78
    Hostia loptu získali, hneď po nákope do stredu poľa o ňu ale prišli a po faule Vasiliadisa na Kampla získalo Lipsko dokonca priamy kop.
     
    79
    Angeliño rozohral na krátko na Wernera, ktorý loptu posunul na Haidaru. Jeho strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná do autu.
     
    80
    Až teraz sa hostia znovu dostali k lopte, domáci sa ale bleskurýchlo zoradili na vlastnej polovici. Paderborn tak musí útočiť „do plných“.
     
    82
    Werner si znovu nabiehal za pasom Kampla za obranu Paderbornu, tentokrát ale z postavenia mimo hry. Hostia hneď nakopli loptu naspäť na útočnú polovicu.
     
    83
    Strohdiek si spracoval v súboji s Wernerom loptu rukou, hlavný rozhodca ale nechal hru pokračovať ďalej. Hlavný arbiter ale potom odpískal faul Michela na Klostermanna, čím zastavil útok Paderbornu.
     
    84
    Collins vysunul na ľavom krídle Michela, ktorému však sklzom vypichol loptu Mukiele. Hostia nakoniec nezískali ani rohový kop, loptu sa totiž za bránkovú čiaru odrazila práve od Michela.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Laurent Jans, prichádza Anthony Evans.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Dennis Srbeny, prichádza Ben Zolinski.
     
    86
    Antwi-Adjei prenikol z ľavého krídla do pokutového územia Lipska a už zvnútra šestnástky vystrelil. Jeho strela po zemi skončila tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    87
    Antwi-Adjei spadol pri nábehu na center sprava v súboji s obrancom Lipska. Napriek protestom hráčov Paderbornu sa penalta neodpískala a hlavný rozhodca situáciu ani nekonzultoval s videoasistentom.
     
    88
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Willi Orban.
     
    89
    Angeliño vystihol rozohrávku hostí a okamžite prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul za obranu Paderbornu Wernera. Jeho strela „pohladila“ brvno Zingerleho brány.
     
    90
    Orban podbehol nákop do šestnástky domácich a k lopte sa tak za ním dostal Michel. Ten to zrejme asi ani nečakal, preto vystrelil len slabo tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Angeliño hlavou zablokoval center z pravej strany na rohový kop. Domáci obranca je otrasený, nejedná sa ale o nič vážnejšie.
     
    90+2
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Hostia sa dočkali zaslúženého vyrovnania! Center z rohu posunuli hostia dozadu na Rittera, ktorý z prvej vystrelil spoza šestnástky na bránu. Gulácsi ešte dokázal jeho strelu vyraziť, avšak priamo k CHRISTIANOVI STROHDIEKOVI, ktorý loptu zblízka nekompromisne poslal pomedzi nohy brankára Lipska do siete.
     
    90+3
    Haidara po prihrávke od Laimera prestrelil prázdnu bránu Paderbornu, tesne predtým ale hlavný rozhodca odpískal faul hostí. Lipsko tak bude mať aspoň priamy kop.
     
    90+4
    Domácu štandardku vyriešil vyboxovaním lopty do bezpečia brankár Paderbornu Zingerle. Hostia sa ešte snažia prejsť na útočnú polovicu, nedarí sa im ale prekonať domácich v strede poľa.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Domáci zápas s posledným tímom tabuľky nezvládli a nakoniec si z neho odnášajú len bod. Hostia však predviedli v druhom polčase pri svojej presilovke skvelý výkon a dostali domácich pod veľký tlak, za ktorý si aspoň bod z dnešného zápasu zaslúžili. Lipsko i tak malo šance na to, aby odskočilo súperovi do výraznejšieho rozdielu, svoje príležitosti ale zahodilo a nakoniec za to pykalo. V nadstavenom čase totiž vyrovnal Strohdie, čím pripravil Lipsko v boji o Ligu majstrov o dva dôležité body. Lipsko je priebežne na treťom mieste tabuľky o bod za druhým Dortmundom, ktorý bude hrať večer s Herthou. Paderborn je posledný o päť bodov za predposlednými Brémami a už takmer s istotou zostúpi do 2. Bundesligy.
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 5:5.
    Strely mimo: 7:12.
    Rohy: 7:9.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 11:14.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:29:41)

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Schick – 90+2. Strohdiek

    Karty:   16. Upamecano (RBL) – 22. Gjasula (PDN), 28. Hünemeier (PDN), 43. Mamba (PDN), 63. Strohdiek (PDN)   43. Upamecano (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:14.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Olmo (65. Laimer), Adams, Kampl (88. Orban), Nkunku (58. Haidara) – Schick (46. Halstenberg), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Konaté, Halstenberg, H. Wolf, Haidara, Forsberg, Laimer, Lookman.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans (85. Evans), Strohdiek (C), Hünemeier, Collins – Gjasula (76. Ritter), Vasiliadis – Pröger (76. Sabiri), Srbeny (85. Zolinski), Antwi-Adjei – Mamba (63. Michel).
    Náhradníci: J. Huth – Rumpf, Dräger, Ritter, Sabiri, Evans, Zolinski, Michel, Jastrzembski.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger