Düsseldorf – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 0:2 (kon.) | Leverkusen – Bayern 2:4 (kon.)
Lipsko – Paderborn 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 1:0 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:1 (1:0)
SC Paderborn 07
Sobota 06.06.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:29:41)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 5:5.
    Strely mimo: 7:12.
    Rohy: 7:9.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 11:14.
     
    Domáci zápas s posledným tímom tabuľky nezvládli a nakoniec si z neho odnášajú len bod. Hostia však predviedli v druhom polčase pri svojej presilovke skvelý výkon a dostali domácich pod veľký tlak, za ktorý si aspoň bod z dnešného zápasu zaslúžili. Lipsko i tak malo šance na to, aby odskočilo súperovi do výraznejšieho rozdielu, svoje príležitosti ale zahodilo a nakoniec za to pykalo. V nadstavenom čase totiž vyrovnal Strohdie, čím pripravil Lipsko v boji o Ligu majstrov o dva dôležité body. Lipsko je priebežne na treťom mieste tabuľky o bod za druhým Dortmundom, ktorý bude hrať večer s Herthou. Paderborn je posledný o päť bodov za predposlednými Brémami a už takmer s istotou zostúpi do 2. Bundesligy.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domácu štandardku vyriešil vyboxovaním lopty do bezpečia brankár Paderbornu Zingerle. Hostia sa ešte snažia prejsť na útočnú polovicu, nedarí sa im ale prekonať domácich v strede poľa.
     
    90+3
    Haidara po prihrávke od Laimera prestrelil prázdnu bránu Paderbornu, tesne predtým ale hlavný rozhodca odpískal faul hostí. Lipsko tak bude mať aspoň priamy kop.
     
    90+2
    SC Paderborn 07 dáva gól!
    Hostia sa dočkali zaslúženého vyrovnania! Center z rohu posunuli hostia dozadu na Rittera, ktorý z prvej vystrelil spoza šestnástky na bránu. Gulácsi ešte dokázal jeho strelu vyraziť, avšak priamo k CHRISTIANOVI STROHDIEKOVI, ktorý loptu zblízka nekompromisne poslal pomedzi nohy brankára Lipska do siete.
     
    90+1
    Angeliño hlavou zablokoval center z pravej strany na rohový kop. Domáci obranca je otrasený, nejedná sa ale o nič vážnejšie.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Orban podbehol nákop do šestnástky domácich a k lopte sa tak za ním dostal Michel. Ten to zrejme asi ani nečakal, preto vystrelil len slabo tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    89
    Angeliño vystihol rozohrávku hostí a okamžite prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul za obranu Paderbornu Wernera. Jeho strela „pohladila“ brvno Zingerleho brány.
     
    88
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Willi Orban.
     
    87
    Antwi-Adjei spadol pri nábehu na center sprava v súboji s obrancom Lipska. Napriek protestom hráčov Paderbornu sa penalta neodpískala a hlavný rozhodca situáciu ani nekonzultoval s videoasistentom.
     
    86
    Antwi-Adjei prenikol z ľavého krídla do pokutového územia Lipska a už zvnútra šestnástky vystrelil. Jeho strela po zemi skončila tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Dennis Srbeny, prichádza Ben Zolinski.
     
    85
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Laurent Jans, prichádza Anthony Evans.
     
    84
    Collins vysunul na ľavom krídle Michela, ktorému však sklzom vypichol loptu Mukiele. Hostia nakoniec nezískali ani rohový kop, loptu sa totiž za bránkovú čiaru odrazila práve od Michela.
     
    83
    Strohdiek si spracoval v súboji s Wernerom loptu rukou, hlavný rozhodca ale nechal hru pokračovať ďalej. Hlavný arbiter ale potom odpískal faul Michela na Klostermanna, čím zastavil útok Paderbornu.
     
    82
    Werner si znovu nabiehal za pasom Kampla za obranu Paderbornu, tentokrát ale z postavenia mimo hry. Hostia hneď nakopli loptu naspäť na útočnú polovicu.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Schick – 90+2. Strohdiek

    Karty:   16. Upamecano (RBL) – 22. Gjasula (PDN), 28. Hünemeier (PDN), 43. Mamba (PDN), 63. Strohdiek (PDN)   43. Upamecano (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:14.
    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Olmo (65. Laimer), Adams, Kampl (88. Orban), Nkunku (58. Haidara) – Schick (46. Halstenberg), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Orban, Konaté, Halstenberg, H. Wolf, Haidara, Forsberg, Laimer, Lookman.

    SC Paderborn 07: Zingerle – Jans (85. Evans), Strohdiek (C), Hünemeier, Collins – Gjasula (76. Ritter), Vasiliadis – Pröger (76. Sabiri), Srbeny (85. Zolinski), Antwi-Adjei – Mamba (63. Michel).
    Náhradníci: J. Huth – Rumpf, Dräger, Ritter, Sabiri, Evans, Zolinski, Michel, Jastrzembski.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger