Dortmund – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:3 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 1:4 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:3 (1:1)
SC Freiburg
Utorok 26.05.2020, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt).
     
    90+3
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    90
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Evan N'Dicka.
     
    87
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Amir Abraši, prichádza Mike Frantz.
     
    87
    De Guzmán nacentroval na hranicu bránkoviska na Hintereggera, ktorého hlavička končí tesne mimo ľavej tyče Schwolowovej brány. Pri tejto hlavičke ale zasiahol hlavu obrancu Freiburgu Kocha a musí byť ošetrený.
     
    85
    Kohr vystrelil zo strednej vzdialenosti a brankár Schwolow končekmi prstov vyrazil jeho nádhernú strelu nad svoju bránu. To bol zákrok zápasu!
     
    82
    Frankfurt dal gól!
    Je vyrovnané! Kostić nádherným centrom z ľavej strany útočnej polovice nacentroval ideálne na zadnú tyč, kde predskočil obrancu Güntera TIMOTHY CHANDLER a ten v sklze poslal loptu zblízka k ľavej tyči Schwolowovej brány.
     
    82
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincenzo Grifo, prichádza Kwon Čang-hoon.
     
    81
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Almamy Touré, prichádza Timothy Chandler.
     
    79
    Frankfurt dal gól!
    Domáci sa vracajú do zápasu! Kochovu prihrávku vystihol André Silva, ktorý posunul loptu do šestnástky na DAJČIHO KAMADU. Tomu Koch vypichol loptu, aby ju vzápätí znovu v súboji s Japoncom stratil a Kamada už zblízka nemal problém prekonať bezmocného brankára Schwolowa.
     
    78
    Zo zhruba 25 metrov vystrelil k pravej tyči technickou strelou striedajúci Gaćinović, i túto strelu ale dokázal dnes skvele chytajúci brankár Freiburgu Alexander Schwolow vyraziť.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Jonathan de Guzmán.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Bas Dost, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    71
    Domáci mohli hneď znížiť. Touré prihral medzi obrancov Freiburgu Kochovi, ktorý si posunul loptu na ľavačku. Jeho tečovaná strela z hranice pokutového územia skončila tesne mimo pravej tyče Schwolowovej brány.
     
    69
    Freiburg dal gól!
    Šok pre domácich, hostia v priebehu troch minút strieľajú druhý gól! Grifo po zisku lopty v strede poľa vysunul za obranu Frankfurtu do nábehu LUCASA HÖLERA, ktorý si potiahol loptu k šestnástke domácich a strelou po zemi prekonal vybiehajúceho brankára Trappa.
     
    67
    Freiburg dal gól!
    Hostia sa dostávajú znovu do vedenia! Günter nacentroval zo štandardnej situácie ideálne do stredu pokutového územia, kde sa k hlavičke dostal NILS PETERSEN, ktorý nechytateľne poslal loptu k pravej tyči Trappovej brány.
     
    67
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho protihráča dostáva Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt). Priamy kop pre Freiburg z ľavej strany útočnej polovice.
     
    59
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Gian-Luca Waldschmidt, prichádza Nils Petersen.
     
    59
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Roland Sallai, prichádza Philipp Lienhart.
     
    56
    Kostić našiel medzi obrancami Freiburgu Andrého Silvu, ktorému vypichol loptu Gulde. K nej sa však dostal dobiehajúci Hinteregger, ktorého strelu k vzdialenejšej tyči vyrazil ďalším výborným zákrokom brankár Alexander Schwolow.
     
    55
    Kostić výborným centrom takmer od rohovej zástavky z ľavej strany nacentroval na hranicu bránkoviska na voľného Andrého Silvu. Portugalčan však hlavičkou do zeme tesne minul ľavú tyč Schwolowovej brány.
     
    53
    Brankár Schwolow rozohral nepresne a lopta pristála presne na kopačke Andrého Silvu. Ten hneď vysunul do gólovej príležitosti Kamadu, ktorého ale výborným zákrokom ľavou nohou vychytal vybehnutý gólman Freiburgu.
     
    49
    Hostia odpovedali svojou gólovou príležitosťou. Waldschmidt si nabehol na kolmicu do šestnástky a ocitol sa zoči-voči brankárovi Trappovi, ten mu ale loptu doslova spod nôh vyrazil.
     
    48
    Kamada sa zmocnil lopty v strede poľa a prihrávkou za obranu vysunul do nábehu Andrého Silvu. Ten si potiahol loptu do šestnástky a strelou po zemi zvnútra šestnástky tesne minul pravú tyč Schwolowovej brány.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Lucas Torró, prichádza Dominik Kohr.
     
    43
    Napokon Hinteregger v zápase pokračuje. Domáci si medzitým vytvorili ďalšiu gólovú príležitosť, keď z hranice šestnástky strieľal Kamada, brankár hostí Schwolow ale dokázal jeho pokus vyraziť.
     
    40
    Filip Kostić sa pekne uvoľnil na ľavej strane, prenikol do šestnástky a vystrelil, pripravený gólman Schwolow ale dokázal jeho strelu vyraziť.
     
    35
    Frankfurt dal gól!
    Domáci s poriadnou dávkou šťastia vyrovnávajú! Kamada prenikol z ľavej strany do šestnástky, kde mu uvoľnil cestu Abraši. Ten sa pri snahe o zastavenie Japonca pošmykol, Kamada tak z ľavej strany vystrelil na bránu. Brankár Schwolow jeho strelu vyrazil, avšak len do spoluhráča Kocha, od ktorého sa lopta odrazila pred odkrytú bránu a do siete ju zblízka hlavou poslal ANDRÉ SILVA.
     
    30
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Sallaia dostáva Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
     
    28
    Freiburg dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! VINCENZO GRIFO si prevzal loptu na ľavom krídle a prenikol s ňou do šestnástky, kde si ju posunul na pravačku. Z osi ihriska potom s pomocou teču obrancu Hasebeho poslal loptu vysokým oblúkom pod brvno Trappovej brány.
     
    21
    Domáci nezvládli rozohrávku priameho kopu na vlastnej polovici a Hölera obral o loptu Rode. Ten ju potiahol k šestnástke a prihrávkou doprava posunul k voľnému Dostovi, ktorý strelou po zemi minul pravú tyč brány hostí len o centimetre.
     
    20
    Prvú žltú kartu dostáva za nafilmovaný pád tesne pred pokutovým územím Frankfurtu Gian-Luca Waldschmidt (SC Freiburg).
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.

    Michal Sadlek

    Góly: 35. André Silva, 79. Kamada, 82. Chandler – 28. Grifo, 67. Petersen, 69. Höler

    Karty:   30. Rode (FRN), 67. Ilsanker (FRN), 90+3. Hasebe (FRN), 90+5. Gaćinović (FRN) – 20. Waldschmidt (FRE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 16:5. Střely mimo: 19:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré (81. Chandler), Hasebe (C), Hinteregger (90. N'Dicka) – Rode (74. de Guzmán), Ilsanker, Kamada, Torró (46. Kohr), Kostić – Dost (74. Gaćinović), André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – Durm, de Guzmán, D. da Costa, Chandler, Gaćinović, G. Fernandes, N'Dicka, Kohr.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Koch, Gulde, Günter (C) – Sallai (59. Lienhart), Abraši (87. Frantz), Höfler, Grifo (82. Kwon Čang-hoon) – Höler, Waldschmidt (59. Petersen).
    Náhradníci: Flekken – Heintz, Borrello, Frantz, Kwon Čang-hoon, Lienhart, Petersen, Tempelmann, Schlotterbeck.

    Rozhodca: Petersen – Pickel, Stein