Dortmund – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:3 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 1:4 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:3 (1:1)
SC Freiburg
Utorok 26.05.2020, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – SC Freiburg. Stretnutie 28. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 20:30.
     


    Eintracht Frankfurt

    Eintrachtu sa na jar vôbec nedarí a pomaly, ale isto, sa približuje zostupovým pozíciám. Pred týmto kolom bol v tabuľke na 14. mieste (má zápas s Brémami k dobru) a pred 16. Düsseldorfom má už len štvorbodový náskok. Frankfurt prehral posledných päť zápasov za sebou so skóre 4:18, čo len naznačuje jeho obrovské problémy v obrane. Tá je celkovo jednou z najhorších v Bundeslige (49 inkasovaných gólov) a aj keď má Eintracht celkovo pomerne vysokú útočnú produktivitu (41 strelených gólov), tak sa mu v posledných zápasoch kvôli deravej obrane nedarí získavať body. V tabuľke zápasov doma je šiestym najlepším tímom Bundesligy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Dortmund – Frankfurt 4:0
    Frankfurt – Union Berlín 1:2
    Leverkusen – Frankfurt 4:0
    Frankfurt – Mönchengladbach 1:3
    Bayern – Frankfurt 5:2
     


    SC Freiburg

    Freiburg stále bojuje o pohárové priečky a pred týmto kolom sa nachádza na siedmom mieste tabuľky s dvojbodovou stratou na šiesty Wolfsburg. V dvoch zápasoch po reštarte sezóny ale získal len bod, pričom naposledy doma prehral s trápiacimi sa Brémami 0:1, a v súčte so zápasmi pred prerušením sezóny vyhral z posledných šiestich zápasov jediný. Problémom pre Freiburg sa stalo hlavne strieľanie gólov, keďže ich strelil v týchto šiestich zápasoch len päť. Obrana hostí ale patrí medzi tie lepšie (37 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku patrí Freiburg medzi priemerné tímy, z posledných štyroch zápasov na cudzích ihriskách ale nevyhral ani jeden.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Freiburg – Düsseldorf 0:2
    Dortmund – Freiburg 1:0
    Freiburg – Union Berlín 3:1
    RB Lipsko – Freiburg 1:1
    Freiburg – Brémy 0:1
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v minulom desaťročí bola medzi týmito dvomi tímami takmer vyrovnaná. Freiburg zo 16 zápasov proti Frankfurtu vyhral šesť, prehral päť a päťkrát sa zápas skončil remízou. V minulej sezóne vyhral oba zápasy Frankfurt (vonku 2:0, doma 3:1), v tejto sa ale v prvom vzájomnom súboji radoval z domácej výhry 1:0 Freiburg.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    20.8.2017: Freiburg – Frankfurt 0:0
    13.1.2018: Frankfurt – Freiburg 1:1
    25.8.2018: Freiburg – Frankfurt 0:2
    19.1.2019: Frankfurt – Freiburg 3:1
    10.11.2019: Freiburg – Frankfurt 1:0
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – Rode, Ilsanker, Kamada, Torró, Kostić – Dost, André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – Durm, de Guzmán, D. da Costa, Chandler, Gaćinović, G. Fernandes, N'Dicka, Kohr.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Koch, Gulde, Günter (C) – Sallai, Abraši, Höfler, Grifo – Höler, Waldschmidt.
    Náhradníci: Flekken – Heintz, Borrello, Frantz, Kwon Čang-hoon, Lienhart, Petersen, Tempelmann, Schlotterbeck.

    Rozhodca: Petersen – Pickel, Stein.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Frankfurt bude hrať v čiernych dresoch, Freiburg v čiernobielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí sa okamžite vrhli do útoku. Prvý prienik Hölera úspešný nebol, avšak po faule Ilsankera na Hölera získavajú hostia prvý priamy kop v zápase z ľavej strany útočnej polovice.
     
    2
    Center zo štandardky odvrátila domáca obrana, avšak len k hráčom v bielom. Ich úvodný nápor ukončil strelou z ľavej strany šestnástky Waldschmidt, s jeho pokusom po zemi si ale gólman Trapp poradil.
     
    3
    Kostić prenikol po ľavom krídle k šestnástke Freiburgu, kde si vymenil loptu s Rodem. Následne mu ale hrací predmet odskočil a Sallaiov prienik do otvorenej obrany musel ukončiť rezolútnym sklzom Hasebe.
     
    4
    Hostia vstúpili do zápasu veľmi aktívne a až na predošlý prienik Kostića ešte domácim nepožičali loptu. I teraz ju majú na svojich kopačkách a snažia sa o založenie postupného útoku.
     
    5
    André Silva prerušil rozohrávku Freiburgu, ani on ale nedokázal dlho podržať loptu pod svojou kontrolou. Koch ju posunul malou domov k svojmu brankárovi Schwolowovi.
     
    6
    Waldschmidt nedobehol nákop svojich spoluhráčov z obrany, lopta tak skončila u domáceho brankára Trappa. Tomu sa však tiež rozohrávka príliš nevydarila a dopredu tak môžu opäť ísť domáci.
     
    7
    André Silva dostal loptu do otvorenej obrany a na hranici šestnástky ju posunul doľava Kostićovi. Jeho strelu zastavil Abraši a aj keď domáci krídelník ukazuje, že to bolo rukou, tak hra pokračuje ďalej.
     
    8
    Na opačnej strane sa snažil o sólový prienik z ľavého krídla Höler, loptu si ale pri kľučke proti Tourému predkopol príliš ďaleko, a tak si ju nakoniec zobral domáci gólman Trapp.
     
    9
    Oba tímy si teraz v strede poľa rýchlo striedajú kontrolu nad loptou a ani jeden z nich nie je schopný získať guľatý nezmysel na dlhšiu dobu pod svoju kontrolu.
     
    10
    Podarilo sa to až Kostićovi, ktorý hľadal na ľavom krídle nabiehajúceho si Hintereggera. Ten spadol po súboji so Sallaiom, ani tentokrát sa ale napriek protestom domácich hra neprerušuje.
     
    11
    Po úvodnom nápore Freiburgu tempo zápasu výrazne opadlo. Hra sa odohráva výhradne medzi šestnástkami.
     
    12
    Hosťom sa podarilo vytlačiť domácich na ich polovicu, tam ich však hráči Eintrachtu vykombinovali a vyrazili do otvoreného priestoru.
     
    13
    Touré prenikol po pravej strane k šestnástke, kde krížnou prihrávkou našiel voľného Kostića. Ten si loptu pripravil na strelu, nepresným pokusom ju ale poslal na tribúnu za Schwolowovou bránou.
     
    14
    Na opačnej strane strieľal po Grifovom prieniku po ľavej strane spoza šestnástky Sallai, loptu ale technickým pokusom zakrútil nad brvno Trappovej brány.
     
    16
    Domáci postupne začínajú preberať iniciatívu. Hinteregger sa tlačil po ľavom krídle dopredu, tesne pred šestnástkou mu ale odkopol Schmid loptu na rohový kop.
     
    17
    Eintracht ho rozohral na krátko a napokon centroval Rode. Jeho nákop na zadnú tyč dokázal po odraze od dvojice hráčov v šestnástke hlavou zasiahnuť Dost, lopta ale letela priamo na pripraveného brankára Schwolowa.
     
    18
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely: 5:4
     
    19
    Kamada peknou prienikovou prihrávkou vysunul na ľavé krídlo Kostića, ktorému zablokoval center Schmid. Po autovom vhadzovaní potom znovu centroval srbský krídelník, tentokrát ale lopta skončila u brankára Freiburgu Schwolowa.
     
    20
    Prvú žltú kartu dostáva za nafilmovaný pád tesne pred pokutovým územím Frankfurtu Gian-Luca Waldschmidt (SC Freiburg).
     
    21
    Domáci nezvládli rozohrávku priameho kopu na vlastnej polovici a Hölera obral o loptu Rode. Ten ju potiahol k šestnástke a prihrávkou doprava posunul k voľnému Dostovi, ktorý strelou po zemi minul pravú tyč brány hostí len o centimetre.
     
    22
    Domáci už začínajú dostávať hostí pod tlak a tí majú pri vysokom presingu Eintrachtu obrovské problémy s rozohrávkou. Nakoniec musel loptu odkopnúť po malej domov brankár Schwolow.
     
    23
    Dost sklepával hlavou center z krídla na voľného Kamadu, tomu ale na poslednú chvíľu zabránil v strele z voleja Abraši. Hostia po dlhom čase vyrážajú do útoku.
     
    24
    Ich krátku kombináciu sa snažil ukončiť prihrávkou z ľavého krídla na nabiehajúceho Hölera Grifo. Brankár Eintrachtu Trapp dobre prečítal situáciu a včas vybehol z brány, aby loptu chytil.
     
    25
    Rode oblúčikom na ľavé krídlo vysunul do nábehu Kamadu, ten sa ale zamotal vo vlastným kľučkách a nakoniec musel loptu posunúť dozadu na spoluhráčov.
     
    26
    Po dlhom obliehaní obrany Freiburgu si napokon Hinteregger vykoledoval faul od Sallaia. Priamy kop pre Eintracht z ľavej strany útočnej polovice.
     
    27
    Kostićov center obrana Freiburgu odvrátila zo svojej šestnástky a hostia potom loptu získali pod svoju kontrolu. Domáci sa okamžite zatiahli do obranného postavenia, hostia tak musia útočiť „do plných“.
     
    28
    Freiburg dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! VINCENZO GRIFO si prevzal loptu na ľavom krídle a prenikol s ňou do šestnástky, kde si ju posunul na pravačku. Z osi ihriska potom s pomocou teču obrancu Hasebeho poslal loptu vysokým oblúkom pod brvno Trappovej brány.
     
    30
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Sallaia dostáva Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
     
    31
    Domáci sa okamžite snažia odpovedať na inkasovaný gól a usaszujú sa k svojej kombinácii na útočnej polovici. Po zablokovanom Kostićovom centri získavajú rohový kop.
     
    32
    Center z neho obrana hostí odvrátila do bezpečia, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich, ktorí tak pokračujú v obliehaní šestnástky Freiburgu.
     
    33
    Tento útok ukončil strelou zo strednej vzdialenosti Rode, jeho pokus ale letel len do stredu brány priamo na pripraveného brankára Schwolowa.
     
    34
    Hostia následne vyrazili do protiútoku do otvorenej obrany domáceho celku, Grifo ale nedokázal presne prihrať Günterovi a ten v následnom súboji o loptu fauloval.
     
    35
    Frankfurt dal gól!
    Domáci s poriadnou dávkou šťastia vyrovnávajú! Kamada prenikol z ľavej strany do šestnástky, kde mu uvoľnil cestu Abraši. Ten sa pri snahe o zastavenie Japonca pošmykol, Kamada tak z ľavej strany vystrelil na bránu. Brankár Schwolow jeho strelu vyrazil, avšak len do spoluhráča Kocha, od ktorého sa lopta odrazila pred odkrytú bránu a do siete ju zblízka hlavou poslal ANDRÉ SILVA.
     
    37
    Grifo chcel hneď odpovedať na inkasovaný gól, jeho strela zo strednej vzdialenosti ale minula Trappovu bránu.
     
    38
    Domáci hneď otočili hru na opačnú stranu a v posledných minútach sú jednoznačne aktívnejším tímom. Hostia sú opäť zatiahnutí v hlbokom obrannom bloku.
     
    39
    André Silva prenikol až do šestnástky Freiburgu, kde si narazil loptu s Dostom, pri pokuse o strelu mu ale lopta odskočila od kopačky. Hracieho predmetu sa zmocnili Sallai a Gulde.
     
    40
    Filip Kostić sa pekne uvoľnil na ľavej strane, prenikol do šestnástky a vystrelil, pripravený gólman Schwolow ale dokázal jeho strelu vyraziť.
     
    41
    Loptu potom obrancovia Freiburgu odkopli do stredu poľa, kde Sallai tvrdo atakoval Hintereggera. Rakúsky obranca Frankfurtu musí byť ošetrený a napriek protestom domácich hráčov a trénerov nedostane Sallai žiadnu kartu.
     
    42
    Ošetrovanie otraseného Hintereggera naďalej pokračuje, jeho pokračovanie v zápase tak začína byť otázne.
     
    43
    Napokon Hinteregger v zápase pokračuje. Domáci si medzitým vytvorili ďalšiu gólovú príležitosť, keď z hranice šestnástky strieľal Kamada, brankár hostí Schwolow ale dokázal jeho pokus vyraziť.
     
    44
    Kamadov center z krídla na Dosta odvrátil do bezpečia Koch. Frankfurt sa rýchlo vrátil k pokutovému územiu hostí a ďalší center, tentokrát z kopačky Kostića, musel odhlavičkovať na rohový kop Günter.
     
    45
    Na Rodeho nákop od rohovej zástavky si najlepšie vyskočil Ilsanker, jeho hlavička zo záklonu ale skončila vysoko nad Schwolowovou bránou.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase svieti na výsledkovej tabuli skóre 1:1. ktoré po priebehu prvého dejstva možno považovať za zaslúžené. Hostia vstúpili do zápasu veľmi aktívne a domácim chvíľu trvalo, než sa s ich spôsobom hry vyrovnali. Avšak keď sa im to podarilo, tak paradoxne inkasovali po krásnom sóle Vincenza Grifa. Eintracht následne zvýšil svoju aktivitu a už o pár minút odpovedal zásluhou Andrého Silvu. Domáci mali potom niekoľko zaujímavých gólových príležitostí, ani jednu už ale nedokázali, hlavne vďaka výborným zákrokom brankára Freiburgu Schwolowa, premeniť. Pred druhým polčasom sú tak šance oboch tímov na body vyrovnané.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely na bránu: 6:2
    Strely mimo: 8:5
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 0:2
    Fauly: 6:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Lucas Torró, prichádza Dominik Kohr.
     
    47
    Domáci hneď po výkope stratili loptu a hostia zakladajú svoj útok od brankára Schwolowa. Ten nakopol hrací predmet na útočnú polovicu.
     
    48
    Kamada sa zmocnil lopty v strede poľa a prihrávkou za obranu vysunul do nábehu Andrého Silvu. Ten si potiahol loptu do šestnástky a strelou po zemi zvnútra šestnástky tesne minul pravú tyč Schwolowovej brány.
     
    49
    Hostia odpovedali svojou gólovou príležitosťou. Waldschmidt si nabehol na kolmicu do šestnástky a ocitol sa zoči-voči brankárovi Trappovi, ten mu ale loptu doslova spod nôh vyrazil.
     
    50
    Hostia sa po zisku lopty zatiahli dozadu a snažia sa vytiahnuť napádajúcich domácich hráčov čo najvyššie. To sa im podarilo, nepodarilo sa im ich ale vykombinovať.
     
    51
    Freiburgu riskantná taktika takmer nevyšla, keď Schmid prišiel pred vlastnou šestnástkou o loptu. Našťastie si brankár Schwolow dával pozor a vybehol včas, aby loptu odkopol do autu.
     
    52
    Po tvrdom zákroku Kohra na Abrašiho v strede poľa vznikla medzi niekoľkými hráčmi veľká šarvátka, ktorú rieši hlavný rozhodca.
     
    53
    Brankár Schwolow rozohral nepresne a lopta pristála presne na kopačke Andrého Silvu. Ten hneď vysunul do gólovej príležitosti Kamadu, ktorého ale výborným zákrokom ľavou nohou vychytal vybehnutý gólman Freiburgu.
     
    54
    Kohrova strela spoza šestnástky bola zrazená na ľavé krídlo, kde Kostićov center zablokoval kapitán hostí Günter do autu.
     
    55
    Kostić výborným centrom takmer od rohovej zástavky z ľavej strany nacentroval na hranicu bránkoviska na voľného Andrého Silvu. Portugalčan však hlavičkou do zeme tesne minul ľavú tyč Schwolowovej brány.
     
    56
    Kostić našiel medzi obrancami Freiburgu Andrého Silvu, ktorému vypichol loptu Gulde. K nej sa však dostal dobiehajúci Hinteregger, ktorého strelu k vzdialenejšej tyči vyrazil ďalším výborným zákrokom brankár Alexander Schwolow.
     
    57
    Center z rohového kopu obrana hostí odvrátila zo svojej šestnástky, loptu ale získať nedokázala. Domáci ju posunuli dozadu a zakladajú svoj útok od obrancov.
     
    58
    Hinteregger si neporozumel s Kamadom a nepresným nákopom loptu prakticky prihral Guldemu. Ten sa snaží upokojiť hru a prihráva si loptu so svojimi spoluhráčmi v obrane Freiburgu.
     
    59
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Roland Sallai, prichádza Philipp Lienhart.
     
    59
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Gian-Luca Waldschmidt, prichádza Nils Petersen.
     
    61
    Striedajúci Lienhart podrazil na vlastnej polovici Rodeho. Domáci mohli rozohrávať priamy kop, nijak sa ale nezdržovali a radšej pokračovali v kombinácii po zemi.
     
    62
    To sa však domácim vôbec nevyplatilo, pretože po nepresnej kolmici Kamadu na Andrého Silvu skončila lopta u brankára Freiburgu Schwolowa. Ten sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    63
    Po dlhšom čase sa na polovici súpera usadili i hostia. K ničomu nebezpečnému sa ale nedostali, pretože Abraši stratil loptu v strede útočnej polovice.
     
    64
    André Silva vystrelil slabo spoza šestnástky a aj keď sa strela odrazila od obrancu Freiburgu, tak s ňou brankár Schwolow nemal väčšie problémy.
     
    65
    Strely: 23:7
    Rohy: 5:1
     
    67
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho protihráča dostáva Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt). Priamy kop pre Freiburg z ľavej strany útočnej polovice.
     
    67
    Freiburg dal gól!
    Hostia sa dostávajú znovu do vedenia! Günter nacentroval zo štandardnej situácie ideálne do stredu pokutového územia, kde sa k hlavičke dostal NILS PETERSEN, ktorý nechytateľne poslal loptu k pravej tyči Trappovej brány.
     
    69
    Freiburg dal gól!
    Šok pre domácich, hostia v priebehu troch minút strieľajú druhý gól! Grifo po zisku lopty v strede poľa vysunul za obranu Frankfurtu do nábehu LUCASA HÖLERA, ktorý si potiahol loptu k šestnástke domácich a strelou po zemi prekonal vybiehajúceho brankára Trappa.
     
    71
    Domáci mohli hneď znížiť. Touré prihral medzi obrancov Freiburgu Kochovi, ktorý si posunul loptu na ľavačku. Jeho tečovaná strela z hranice pokutového územia skončila tesne mimo pravej tyče Schwolowovej brány.
     
    72
    Na Kostićov center od rohovej zástavky si vyskočil Hinteregger, prudkou hlavičkou ale nasmeroval loptu priamo na pripraveného brankára Schwolowa.
     
    73
    Kostić sa pokúsil o sólový prienik z ľavého krídla, ten ale skončil neúspechom. Nasledovať však bude ďalší rohový kop Frankfurtu.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Bas Dost, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Jonathan de Guzmán.
     
    75
    Hostia sa už nikam neženú. Po zisku lopty a postupnej kombinácii sa dostali na útočnú polovicu, tam ale skôr len naťahujú čas.
     
    77
    Kamada prihrávkou na pravé krídlo našiel Tourého, ktorého center opäť odvrátila obrana hostí do bezpečia. Domáci znovu začínajú obliehať pokutové územie Freiburgu.
     
    78
    Zo zhruba 25 metrov vystrelil k pravej tyči technickou strelou striedajúci Gaćinović, i túto strelu ale dokázal dnes skvele chytajúci brankár Freiburgu Alexander Schwolow vyraziť.
     
    79
    Frankfurt dal gól!
    Domáci sa vracajú do zápasu! Kochovu prihrávku vystihol André Silva, ktorý posunul loptu do šestnástky na DAJČIHO KAMADU. Tomu Koch vypichol loptu, aby ju vzápätí znovu v súboji s Japoncom stratil a Kamada už zblízka nemal problém prekonať bezmocného brankára Schwolowa.
     
    81
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Almamy Touré, prichádza Timothy Chandler.
     
    82
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincenzo Grifo, prichádza Kwon Čang-hoon.
     
    82
    Frankfurt dal gól!
    Je vyrovnané! Kostić nádherným centrom z ľavej strany útočnej polovice nacentroval ideálne na zadnú tyč, kde predskočil obrancu Güntera TIMOTHY CHANDLER a ten v sklze poslal loptu zblízka k ľavej tyči Schwolowovej brány.
     
    84
    Frankfurt cíti šancu na obrat v zápase a naďalej sa tlačí dopredu. Chandlerov center predlžoval hlavou za seba Gaćinović, za ním ale boli len hráči Freiburgu.
     
    85
    Kohr vystrelil zo strednej vzdialenosti a brankár Schwolow končekmi prstov vyrazil jeho nádhernú strelu nad svoju bránu. To bol zákrok zápasu!
     
    86
    Tlak domácich pokračuje. De Guzmánov center z rohového kopu síce odhlavičkoval Abraši zo svojho bránkoviska, lopta sa ale vrátila k de Guzmánovi na pravé krídlo.
     
    87
    De Guzmán nacentroval na hranicu bránkoviska na Hintereggera, ktorého hlavička končí tesne mimo ľavej tyče Schwolowovej brány. Pri tejto hlavičke ale zasiahol hlavu obrancu Freiburgu Kocha a musí byť ošetrený.
     
    87
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Amir Abraši, prichádza Mike Frantz.
     
    89
    Hinteregger odišiel za autovú čiaru a jeho spoluhráči na trávniku pokračujú v drvivom tlaku. Gaćinović si pred šestnástkou Freiburgu naviedol loptu na ľavačku a tvrdo vystrelil, avšak priamo na pripraveného gólmana Schwolowa.
     
    90
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Evan N'Dicka.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Ilsanker stratil v súboji s Kwon Čang-hoonom loptu, našťastie ju rýchlo získal na kopačky domácich de Guzmán. Ten ju hneď poslal do šestnástky na Kostića, ktorého tečovaná strela z ostrého uhla končí v náručí brankára Schwolowa.
     
    90+2
    Hostia získali dnes ojedinelý rohový kop. Na center z neho si nabiehal Hölera, ktorý sa ale pri hlavičke zrazil hlavou s N'Dickom. Útočník hosťujúceho celku zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    90+3
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    90+5
    Po dlhom ošetrovaní Hölera v šestnástke Eintrachtu hra konečne pokračuje. Domáci sa natlačili na polovicu hostí a snažia sa ešte pretlačiť aspoň do jedného zakončenia.
     
    90+5
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt).
     
    90+6
    Ilsanker prihrávkou do šestnástky pomedzi obrancov Freiburgu pripravil pozíciu na strelu Kamadovi, tomu ale lopta vôbec nesadla a nepresnou strelou ju poslal až takmer k rohovej zástavke.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Frankfurt predviedol v druhom polčase výborný výkon a takmer celé dejstvo sa odohrávalo pred bránou Freiburgu, na víťazstvo ale v dnešnom zápase nedosiahol. Hlavnou prekážkou sa preňho stal brankár Alexander Schwolow, ktorý predviedol 13 zákrokov, a vlastná neefektivita streľby. Lekciu, ako na to, dali domácim hostia, ktorí za tri minúty strelili dva góly. Domáci to ale nevzdali, po góloch Kamadu a Chandlera vyrovnali a siahali aj po troch bodoch, štvrtý presný zásah už ale pridať nedokázali. Aj keď dnes získali bod, tak už šiestykrát za sebou nedokázali vyhrať a vážne sa namočili do boja o záchranu, pretože na 14. mieste majú pred 16. Düsseldorfom len päťbodový náskok. Freiburg nevyhral tretíkrát za sebou a keďže šiesty Wolfsburg vyhral, tak sa jeho strata na tohto súpera zväčšila na štyri body.
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 16:5.
    Strely mimo: 19:5.
    Rohy: 9:2.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 14:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:38)

    Michal Sadlek

    Góly: 35. André Silva, 79. Kamada, 82. Chandler – 28. Grifo, 67. Petersen, 69. Höler

    Karty:   30. Rode (FRN), 67. Ilsanker (FRN), 90+3. Hasebe (FRN), 90+5. Gaćinović (FRN) – 20. Waldschmidt (FRE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 16:5. Střely mimo: 19:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré (81. Chandler), Hasebe (C), Hinteregger (90. N'Dicka) – Rode (74. de Guzmán), Ilsanker, Kamada, Torró (46. Kohr), Kostić – Dost (74. Gaćinović), André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – Durm, de Guzmán, D. da Costa, Chandler, Gaćinović, G. Fernandes, N'Dicka, Kohr.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Koch, Gulde, Günter (C) – Sallai (59. Lienhart), Abraši (87. Frantz), Höfler, Grifo (82. Kwon Čang-hoon) – Höler, Waldschmidt (59. Petersen).
    Náhradníci: Flekken – Heintz, Borrello, Frantz, Kwon Čang-hoon, Lienhart, Petersen, Tempelmann, Schlotterbeck.

    Rozhodca: Petersen – Pickel, Stein