Grécko – Československo 1:3 (kon.)
koniec
Grécko
1:3 (1:2)
Československo
cz Sobota 09.05.2020, 10:15Mistrovství Evropy 1980
    62. NEHODA - 1:3
     
    62
    Československo právě vstřelilo branku!
    Jenomže po uplynutí hodiny hry tu máme třetí branku československého výběru! Ten si totiž vybojoval rohový kop, k jehož rozehrávce se postavil Panenka. Jednalo se rozehrávku po zemi, po které se k centru do malého vápna dostal Kozák. Padající míč nakonec propadl až k volnému ZDEŇKU NEHODOVI, který ho nekompromisním způsobem poslal za Konstantinoua.
    26. VÍZEK - 1:2
     
    26
    Československo právě vstřelilo branku!
    Jenomže vzápětí tu máme vedoucí branku Československa, které předcházela obrovská šance našeho soupeře! Jeden z hlavičkových pokusů se totiž snesl kousek vedle branky, poté jsme sledovali kolmici na naběhnuvšího LADISLAVA VÍZKA, který se dostal až před brankáře, kterého překonal velice přesnou střelou pravou nohou.
    15. ANASTOPOULOS - 1:1
     
    15
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A po autovém vhazování je během krátké chvíle opět vyrovnáno! Terzanidis si totiž pro spolupráci vybral Mavrose, který se na hranici pokutového území s míčem otočil, což vedlo k velice pohotovému centru. Na ten si navíc dokázal naskočit NIKOS ANASTOPOULOS, který velice přesnou hlavičkou překonal marně se natahujícího Semana.
    5. PANENKA - 0:1
     
    5
    Československo právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, na kterou jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Československo si totiž vybojovalo standardní situaci zhruba z třiceti metrů od branky. Nakonec se k rozehrávce postavil ANTONÍN PANENKA, kterému se povedlo zamířit přesně k bližší tyči, kam se Konstantinou nedokázal včas natáhnout.

    David Suchý

    Góly: 15. Anastopoulos – 5. Panenka, 26. Vízek, 62. Nehoda


    Grécko: Konstantinou – Kyrastas, Iosifidis, Kapsis, Foiros, Livathinos, Terzanidis, Kouis, Anastopoulos, Kostikos, Mavros
    Československo: Seman – Barmoš, Ondruš, Jurkemik, Gögh – Kozák, Panenka, Berger – Masný, Nehoda, Vízek

    Rozhodca: Partridge (Anglie)