Grécko – Československo 1:3 (kon.)
koniec
Grécko
1:3 (1:2)
Československo
cz Sobota 09.05.2020, 10:15Mistrovství Evropy 1980
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Československa, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1. Druhý poločas nabídl o poznání vyrovnanější podívanou, nakonec jsme se dočkali pouze jedné branky, o kterou se postaral Zdeněk Nehoda. Řekové to měli v koncovce utkání hodně složité, prohrávali už o dvě branky, navíc se jim nepovedlo ani snížit na rozdíl jediné trefy. Československo tak dalo zapomenout na předchozí porážku s Německem, dnešní tři body jsou do tabulky velice důležité. (11:32:44)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Bylo tomu skutečně tak, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno. Zřejmě se jednalo o útočný faul jednoho z hráčů, zákrok řeckého brankáře se nebude počítat.
     
    88
    A bylo to s faulem na střelce první dnešní branky, což znamená zisk standardní situace z levé strany. Panenka to zřejmě vezme na sebe, dá se očekávat střela.
     
    87
    Galakos se pokoušel po otočce s míčem odcentrovat do pokutového území, jenomže jeho nabídka našla pouze hlavu soupeře. Do protiútoku se tak vrhá Panenka.
     
    83
    Navíc se z dalšího útočného výpadu vyklubal zisk autového vhazování, ke kterému se postavil Barmoš. Československo se snaží držet míč na polovině Řecka.
     
    82
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil také Jurkemik, který odehrál míč přesně do prostoru, kde se nacházel Lička. Tohle Československu vyhovuje.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba deset minut, s Řeckem to nevypadá zrovna optimisticky. Československu se navíc daří bránit na jedničku, což je jedině dobře.
     
    80
    Pro Semanovu branku se tak nejednalo o žádné nebezpečí, naopak jsme poté sledovali rozehrávku po zemi na Barmoše, který okamžitě nakopl míč vpřed.
     
    79
    I na druhé straně proběhla rozehrávka volného kopu. K němu se pro změnu postavil Kouis, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno, jednalo se o ofsajd.
     
    78
    Bylo tomu skutečně tak. Své štěstí levou nohou zkoušel střídající Gajdůšek, který se pokoušel zamířit ke vzdálenější konstrukci, Konstantinou však nezasahoval.
     
    77
    Ovšem poté byl k vidění nedovolený zákrok, kterým se prezentoval Forios. Pro Československo se naskytla dobrá standardka, zcela určitě to bude na střelu.
     
    76
    Následně se Panenka pokoušel sklepnout míč na střídajícího Gajdůška, který se ovšem vydal opačným směrem. To paradoxně hrálo do karet stojícímu Foirosovi.
     
    75
    Seman na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Ondruše, který pro změnu našel u postranní lajny volného Gogha. Řekové se nemohou dostat k míči.
     
    74
    Střídání v týmu Československo: ze hřiště odchází Zdeněk Nehoda, přichází Miroslav Gajdůšek.
     
    73
    Na druhé straně se Galakos pokoušel vysunout Mavrose, což se mu nakonec povedlo. Druhý jmenovaný se dostal k centru, který skončil v náruči brankáře.
     
    72
    Autové vhazování se nakonec opakovalo. Krátce po něm to Panenka mohl zkusit centrem levou nohou, místo toho však roztáhl hru směrem na nohu Vernera Ličky.
     
    71
    Na pořadu dne byl další rohový kop, který Československo i tentokráte rozehrálo po zemi. Rozehrávku však vystihl pozorný Kapsis, od kterého šel míč do autu.

    David Suchý

    Góly: 15. Anastopoulos – 5. Panenka, 26. Vízek, 62. Nehoda


    Grécko: Konstantinou – Kyrastas, Iosifidis, Kapsis, Foiros, Livathinos, Terzanidis, Kouis, Anastopoulos, Kostikos, Mavros
    Československo: Seman – Barmoš, Ondruš, Jurkemik, Gögh – Kozák, Panenka, Berger – Masný, Nehoda, Vízek

    Rozhodca: Partridge (Anglie)