Československo – Nemecko 0:1 (kon.)
koniec
Československo
0:1 (0:0)
Nemecko
cz Piatok 08.05.2020, 13:45 • Stadio Olimpico, Řím • Mistrovství Evropy 1980
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Německa, kterému k výhře stačila jediná branka, o kterou se po necelé hodině hry postaral Rummenigge. Druhý poločas byl opět hodně zajímavý, navíc hodně vyrovnaný. Německo bylo směrem dopředu o dost více přímočařejší, což bylo zásadní. Československo nedokázalo využít ani jednu ze standardních situací, kterých dnes bylo skutečně více než dost. Vítězství Německa znamená, že bronzové medaile sebere právě náš dnešní soupeř. (15:12:42)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Masného přenesení hry sice u postranní lajny našlo Kozáka, druhý jmenovaný se ovšem nedostal kolem pozorného Allofse. I tak z toho bude další aut.
     
    88
    Ani další standardní situace nebyla vůbec nebezpečná, naopak se na hranici malého vápna dostal nejvýše do vzduchu Förster, který odklidil míč daleko od branky.
     
    87
    Také opakovaný záběr potvrdil, že se Netolička Müllera vůbec nedotkl, pokutový kop z toho logicky nebyl. Československo nyní kombinuje na útočné polovině.
     
    86
    Panenka to měl na dlouhou nohu, čehož dokázal využít dotírající Briegel, který se čistým způsobem dostal zpět k míči. Následně to teatrálním pádem zkoušel Müller.
     
    85
    Rummenigge to u rohového praporku udělal skvěle, nejprve nasbíral cenné vteřinky a poté otřel míč o nohu protihráče. Německo tak bude zahrávat rohový kop.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut. Německo i nadále drží nejtěsnější možné vedení, v posledních minutách je navíc aktivnější.
     
    80
    Už to vypadalo, že se Rummenigge dostane do samostatného úniku, jenomže nakonec pomezní sudí zvedl praporek. Jednalo se totiž o zhruba metrový ofsajd.
     
    79
    Až nyní si další zákrok připsal německý brankář Schumacher, jenomže se nejednal o nic nebezpečného. Naopak zablokovaný pokus skončil v jeho rukavicích.
     
    78
    O necelou minutu později rozehrával rohový kop z levé strany Rummenigge, který pro změnu kroutil centr k zadní tyči, kde ale nebyl žádný ze spoluhráčů.
     
    77
    Německo si vybojovalo hned dva rohové kopy, přičemž se k tomu druhému postavil Müller. Na centr si naskočil Briegel, míč se ovšem odrazil k jeho spoluhráči, jenž trefil pouze Netoličku.
     
    76
    Brankář Schumacher si s rozehrávkou dal hodně načas, nakonec se rozhodl pro nahrávku na vedle stojícího Kaltze, který udržel míč proti dvojici protihráčů.
     
    75
    Panenka si vzal na starost také další volný kop, který rozehrál po zemi proti noze Jurkemikovi. Rána druhého jmenovaného putovala hodně daleko vedle branky.
     
    74
    Německo se v posledních minutách zatáhlo do úporné obrany, která ale stále funguje. Bylo tomu tak i po dalším ataku soupeře, Masný se daleko nedostal.
     
    73
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nedovolených zákroků. I tentokráte to československý výběr zkoušel přímo na branku, Jurkemik ale trefil zeď.
     
    72
    Na opačné straně se to příliš nepovedlo Stielikemu, který místo balónu trefil pouze trávník. Míč se dostal až za brankovou čáru, což přinese další odkop od branky.
     
    71
    Masný se poprvé po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči, jenomže svůj centr poslal mimo dosah všech spoluhráčů. Hrací předmět nakonec proletěl až za branku.
     
    70
    Krátce poté bylo pískáno a Československo mělo k dispozici velice zajímavou standardku. Nakonec to Panenka zkoušel přímo na branku, trefil ovšem pouze zeď.

    David Suchý

    Góly: 57. Rummenigge


    Československo: Netolička – Barmoš, Ondruš, Jurkemik, Gögh – Kozák, Štambacher, Panenka – Vízek, Nehoda, Gajdůšek (68. Masný)
    Nemecko: Schumacher – Kaltz, K. Förster, Cullmann, Dietz, Stielike, Brieger, B. Förster (60. Magath), Müller, Rummenigge, Allofs

    Rozhodca: Michelotti (Itálie)

    Diváci: 10 000