Slovácko – Zlín 5:5 (kon.)
koniec
1.FC Slovácko
5:5 (2:2)
FC Zlín
cz Piatok 01.05.2020, 18:00 • Charitativní aréna v boji proti koronaviru • Priateľské zápasy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Za normálních okolností by se oba týmy připravovaly na blížící se víkendový zápas v rámci letošní FORTUNA:LIGY. Boj se však z trávníků již nějaký ten měsíc přesunul na zcela jiná místa. Jedním z nich jsou nemocnice, a právě tam zdravotníci i další lidé zápasí s epidemií po celém světě. Proto oba kluby pořádají virtuální derby.
     
    Oba kluby společně spustily on-line prodej vstupenek do virtuálního fotbalového stadionu, který „postaví“ na pomezí Zlína a Slovácka. Vstupenka na zápas má baťovskou cenu 99 korun a její koupí podpoříte nemocnice v Uherském Hradišti i ve Zlíně.
     
     
    Vítáme vás u onlajn přenosu charitativního Virtuálního derby proti koronaviru mezi Slováckem a Zlínem. Utkání začne v pátek 1. května od 18:00 hod. I po celou dobu utkání si můžete zakoupit charitativní vstupenku za 99 Kč. Částka poputuje zdravotníkům do nemocnice ve Zlíně a v Uherském Hradišti. Vstupenku si můžete – ZAKOUPIT ZDE
     
    První květnový den je nádherné počasí. Máme jasnou oblohu a teploměr ukazuje 23° Celsia. Ideální fotbalové počasí.
     
    Oba týmy nastoupí v následujících sestavách.

    1.FC SLOVÁCKO: Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek – Navrátil, Havlík, Daníček (C), Sadílek, Petržela – Kliment
    FC FASTAV ZLÍN: Dostál – Simerský, Buchta, Cedidla – Matejov, Fantiš, Hlinka, Jiráček (C), Tchanturishvili – Jawo, Poznar
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše a velmi slušně zaplněný stadion vítá nastupující hráče bouřlivým potleskem. Za oběma brankami vytahují své prezentace i ultras obou klubů. V obou sektorech se objevuje velká plachta se stejným nápisem – JINDY RIVALOVÉ, DNES NA JEDNÉ LODI – SPOLEČNĚ PROTI KORONAVIRU! Nápis je doplněný o zdravotníky. Jediný rozdíl je v barevném provedení. Zatímco zlínští Ševci mají nápis laděný do žluto-modré, tak slováčtí Šohaji v tradiční modrobílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání nám právě začalo. Slovácko v klasické bílé kombinaci a zlínští Ševci hrají ve žluto-modré kombinaci.
     
    2
    Na začátku utkání vidíme hru ve středu pole. Míč na svých kopačkách mají zlínští, ale zatím vidíme pouze postupné kombinace bez finální fáze.
     
    3
    Málem jsme to zakřikli! Fotbalisté Fastavu předvedli rychlou kombinační akci, kdy Jiráček našel v pokutovém území Poznara, který si míč lehce posunul a následně zakončoval na zadní tyč. Matouš Trmal musel, proti této jedovce, vytáhnout pohotový zákrok. Následný rohový kop odhlavičkoval mimo nebezpečí Michal Kadlec.
     
    5
    První zajímavá příležitost byla nyní k vidění í na straně Slovácka. Vlastimil Daníček vysunul kolmicí Milana Petrželu, který po následném sprintu poslal míč do pokutového území, kde si sbíhal Lukáš Sadílek, ale jeho dělovka z voleje šla těsně vedle šibenice. Charitativní Aréna v boji proti koronaviru jen zahučela.
     
    7
    Vidíme rychlý fotbal, který diváci odměňují potleskem. Na první branku utkání sice stále čekáme, ale zato jsme viděli již první žlutou kartu, kterou viděl po jednom z tvrdších soubojů Stanislav Hofmann, který zastavoval akci Hlinky.
     
    9
    Slovácko po jednom z faulů zahrávalo přímý volný kop z poměrně velké vzdálenosti. Zprvu to vypadalo, že míč z kopačky Marka Havlíka skončí až za postranní čárou, ale Jan Navrátil jej ve skluzu zastihl ještě na hrací ploše a posunul míč na Reinberka, jehož centr našel v pokutovém území Klimenta. Jeho hlavičce však chyběl větší důraz a Dostál si míč stáhl do rukavic.
     
    12
    Zlín právě vstřelil branku!
    FC FASTAV ZLÍN vstřelil branku – Máme tady první branku utkání! Po rychlé akci Tchanturishvili našel v pokutovém území Poznara, který v záklonu posunul míč do prostoru, kde operoval ANTONÍN FANTIŠ, který poslal míč do sítě – 0:1
     
    15
    Slovácko po inkasované brance zapnulo na vyšší obrátky, nyní má míč častěji na svých kopačkách a hledá cestu, jak vyzrát na pozornou zlínskou obranu.
    I nadále můžete podpořit zdravotníky koupí vstupenky – KOUPIT ZDE
     
    18
    I když je Slovácko v posledních minutách na míči a kombinuje na polovině Zlína, tak si musí dávat pozor na rychlé zlínské protiútoky. Jeden takový jsme viděli před pár vteřinami, kdy Jiráček našel Matejova, který pelášil na branku Slovácka. Gólman Slovácka nakonec zasahovat nemusel, protože zakončení postrádalo přesnost, ale pro Slovácko je to zdvižený prst.
     
    21
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    V charitativní aréně v boji proti koronaviru je vyrovnáno! Slovácko se prosazuje po přenesení hry Kadlece, který poslal přesnou přihrávku na Milana Petrželu, který obešel dva protihráče a prostrčil míč na Marka Havlíka, který přiťukl míč nabíhajícímu LUKÁŠI SADÍLKOVI, jenž technickou střelou vyrovnává – 1:1.
     
    24
    Po vyrovnávací brance opět vidíme aktivní snahu na obou stranách. Diváci na stadionu oceňují hru obou celků potleskem. Nutno podotknout, že utkání provází velmi příjemná atmosféra.
     
    27
    A máme tady přerušení utkání, když se na zeleném pažitu objevila spoře oděná fanynka. I když se to sudím a delegátům zápasu nelíbí, tak diváci jsou opačného názoru a výtržnici, kterou vyvádí pořadatelská služba, vyprovází fanoušci potleskem. Po minutovém přerušení se hra opět rozeběhla.
     
    30
    Máme za sebou první půlhodinu utkání. Zatím jsme viděli dvě branky. Úvod utkání patřil Zlínu, který měl optickou převahu. Ta byla korunovaná i vedoucí brankou. Nicméně vedení jako by Ševce ukolébalo a nyní je to Slovácko, které je aktivnější. To platí i po vyrovnávací brance.
    I nadále můžete podpořit zdravotníky koupí vstupenky – KOUPIT ZDE
     
    34
    I když poslední minuty moc vzrušení nenabídly, tak před pár vteřinami jsme viděli dvě gólové šance. Nejprve Slovácko nastřelilo břevno po zakončení Milana Petrželi, ale o deset vteřin později to zase vřelo na opačné straně, kdy po Buchtově nákopu šel sám na Trmala Lamin Jawo. Trmal proti reprezentantovi Gambie včas vyběhl a jeho zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    37
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Zvýšená aktivita na kopačkách hráčů Slovácka nakonec přinesla i vedoucí branku. Nejprve Daníček poslal míč na Marka Havlíka, který přesně načasoval přihrávku na JANA KLIMENTA, který z hranice pokutového území zakončoval a jeho přízemní střela zapadla přesně k tyči – 2:1.
     
    40
    Teď je to naopak Zlín, který se snaží o vyrovnání a má míč na svých kopačkách. Dirigent Jiráček vybídl ke skórování Poznara jehož pumelice z hranice pokutového území končí na břevně. Gólman Trmal se za střelou pouze ohlédl. Odražený míč odkopl mimo nebezpečí Divíšek.
     
    44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín v posledních minutách převzal iniciativu a hráči Slovácka jako by se již viděli v šatně. Tchanturishvili přihrál míč na Jiráčka, který dostal až příliš volného prostoru a napřáhl k zakončení. Skákavou střelu sice Trmal vyrazil, ale nestřežený dobíhající RÓBERT MATEJOV propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sudí právě ukončili první poločas virtuálního derby v boji proti koronaviru, po kterém hraje Slovácko se Zlínem nerozhodně 2:2. Ševci šli ve 12. minutě do vedení po brance Fantiše, ale Slovácko dokázalo vývoj utkání otočit po brankách Sadílka a Klimenta. Účet prvního poločasu nakonec uzavřeli žlutomodří, když Robert Matejov těsně před přestávkou vyrovnal na 2:2.
    Nezapomeňte, že i nadále můžete podpořit zdravotníky koupí vstupenky – KOUPIT ZDE
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začal nám právě druhý poločas. Oba týmy vyběhly na hrací plochu ve stejných sestavách jako v prvním poločase.
     
    47
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácku se vydařil vstup do druhého poločasu a po rychlé kombinační hře po ose Daníček, Havlík, Petržela, dostal ideální přihrávku nabíhající LUKÁŠ SADÍLEK, který prostřelil Dostála a svou druhou brankou v utkání posílá Slovácko do vedení – 3:2.
     
    48
    Radost Slovácka však nemusí trvat dlouho. Sudí Pavlín Jirků komunikuje s VAR a tlumí tak oslavy hráčů v bílém. Na potvrzení branky si tak budeme muset ještě počkat. Rozhodčí míří k monitoru.
     
    49
    Po shlédnutí videozáznamu sudí ukazuje, že branka kvůli ofsajdovému postavení nemůže být uznána, a tak zlínští Ševci budou rozehrávat z místa přestupku. Domácí kapitán Vlastimil Daníček společně s Milanem Petrželou ještě se sudím diskutují, ale ten kroutí hlavou a naznačuje, že další změna verdiktu nepřichází v úvahu. Stav utkání je tedy zpět 2:2.
     
    52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Zatímco domácí hráče jakoby neuznaná branka vykolejila, tak naopak žlutomodrým evidentně psychicky pomohla. Zlín kontroluje hru a svou genialitu opět prokázal dirigent Petr Jiráček, který poslal milimetrový pas na Fantiše, který si míč elegantně zpracoval a následně jej posadil na hlavu TOMÁŠE POZNARA, který rozvlnil síť za zády bezmocného Trmala – 2:3.
     
    55
    Po vedoucí brance Zlína nyní vidíme pasáž, kdy se Slovácko snaží něco vymyslet, ale Ševci dobře brání a případná skulinka v obraně se neobjevuje.
     
    58
    A opět tady máme podobný scénář, jako v prvním poločase, kdy Zlín hrozí z rychlých protiútoků. Modrobílí nyní sice kombinují na polovině Ševců, ale pozorná zlínská obrana odolává. Naopak po ztrátě míče jsme viděli bleskovou akci po ose Cedidla, Matejov, Jawo, který však z úhlu nepřekvapil pozorného Trmala.
     
    60
    Oba trenéři nyní připravili střídání. Na straně Slovácka hřiště opustí Jan Kliment a místo něj se na hrací plochu podívá Jan Kalabiška. Na druhé straně Ševců opustí hrací plochu Tchanturishvili a na jeho místo přijde Ikaunieks.
    Nezapomeňte, že i nadále můžete podpořit zdravotníky koupí vstupenky – KOUPIT ZDE
     
    61
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo střídání jako hrom! Aktivní hra se Slovácku nakonec vyplácí a mezi střelce se zapsal Jan Kalabiška, který byl na hřišti sotva pár vteřin. Velký podíl na brance má Milan Petržela, který si přilepil míč k noze, na hranici velkého vápna přistrčil míč na JANA KALABIŠKU, jehož pumelice pod břevno byla pro Dostála nechytatelná – 3:3.
     
    63
    Diváci dnes viděli již šest branek a podle toho to i v hledišti vypadá. Stadionem právě běží mexické vlny a oba týmy si užívají potlesku tribun na otevřené scéně. Uvidíme, jestli borci na zeleném pažitu ještě nějakou tu branku přidají.
     
    66
    Opět nám tady zvonila branková konstrukce. Zlínští se dostali k zakončení. Jawo vybídl ke střele Ikauniekse, který zazvonil na levou tyč branky Slovácka. Trmal se sice po míči natahoval, ale pokud by byla střela přesnější, tak by se na tento pokus asi natahoval marně.
     
    69
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A to je prostě fotbal! Místo aby se radovali Ševci, tak na druhé straně slaví slováčtí Šohaji. Mezi střelce se zapsal Jan Navrátil, který byl po skrumáži v pokutovém území Zlína ve správný čas na správném místě. Dělovou ránu ze střední vzdálenosti z kopačky Daníčka Dostál vyrazil a zblokována byla i střela Havlíka, nicméně na zakončení dobíhajícího JANA NAVRÁTILA již nikdo zareagovat nestačil. Slovácko tak jde do vedení 4:3.
     
    70
    Zlín na inkasovanou branku reaguje střídáním. Ze hřiště odejde Cedidla a na hřiště nastupuje Džafič. Střídat bude nakonec i Slovácko. Ze hřiště odejde střelec poslední branky Jan Navrátil, který se drží za stehno a na jeho místo míří Ondřej Zahustel.
     
    72
    A máme tady žlutou kartu! Tu si vysloužil Simerský, který nedovoleně přibrzdil Milana Petrželu, který nabíral rychlost. Slovácko tak bude zahrávat přímý volný kop. Nutno říct, že však z poměrně velké vzdálenosti.
     
    73
    A už to mohlo být o dvě branky! Michal Kadlec rozehrával přímý volný kop. Míč převzal Marek Havlík, který poslal centr do pokutového území, kde se k zakončení hlavou dostal Ondřej Zahustel. Gólman Dostál ale vytáhl konečky prstů míč na břevno.
     
    76
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Opět se potvrzuje, že neproměněná šance soupeře je následně potrestána na druhé straně. Zlínští tentokrát skórovali po autovém vhazování, které rychle rozehrál Matejov na Fantiše, který vyslal do zakončení TOMÁŠE POZNARA, který prostřelil vyběhnuvšího Trmala. Hráči Slovácka u pomezního rozhodčího reklamují ofsajdové postavení, ale vypadá to, že se bude rozehrávat ze středového kruhu 4:4.
     
    76
    A opět VAR v akci! I Poznarovu branku nakonec bude posuzovat videorozhodčí. Pavlín Jirků komunikuje s rozhodčím u monitoru.
     
    77
    Tak branka platí! Tentokrát se nešel sudí ani dívat na monitor a po pár vteřinách je branka potvrzena. Na světelné tabuli tak svítí skóre 4:4.
     
    78
    Slovácko po inkasované brance střídá. Ze hřiště odejde Josef Divíšek a místo něj vstupuje na hřiště Jan Juroška.
     
    80
    Zlín po vyrovnávací brance hýří aktivitou a Matějov se uvolnil před pokutovým územím a poslal skákavou střelu na Trmala, který si s ní však bez větších problémů poradil.
     
    83
    Zlín právě vstřelil branku!
    Znovu se potvrzuje, že vývoj utkání je jako na houpačce a Zlín se dostává do vedení. U lajny se uvolnil Simerský, který poslal míč do pokutového území, kde si nejvýše naskočil Poznar a sklepl míč na PETRA JIRÁČKA, který z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Míč cestou do sítě ještě při snaze zabránit brance tečoval špičkou kopačky Hofmann, ale i přes jeho snahu balón končí v síti – 4:5
     
    86
    Slovácko se nechce s výsledkem smířit a vrhlo všechny síly do útoku. Před malou chvílí jsme viděli centr Daníčka a hlavičku Kalabišky, ale gólman Dostál se překvapit nenechal.
     
    88
    Slovácko si však musí dávat pozor na zadní vrátka, protože v 88. minutě se do vápna tlačil hráč s číslem 88 Tomáš Poznar, kterému na poslední chvíli vypíchl míč Kadlec.
     
    89
    Poslední střídání využívá i trenér Zlína. Ze hřiště odchází Lamin Jawo a na jeho místo přichází Jakub Janetzký.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí avizuje, že utkání bude nadstaveno o 5 minut. Mezi tím na hřišti vidíme snahu Slovácka o vyrovnání, ale obrana Ševců pracuje spolehlivě.
     
    90+3
    Možná poslední šance utkání. Slovácko bude po střele Reinberka a tygřím skoku Dostála zahrávat rohový kop, který si staví Michal Kadlec. Přes celé hřiště sprintuje do pokutového území Zlína i gólman Matouš Trmal.
     
    90+4
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantastický závěr! Míč z kopačky Kadlece skončil na hlavě Kalabišky, který našel Zahustela, jehož zakončení sice Dostál vyrazil, ale jen před nohy MATOUŠE TRMALA, který ve skluzu poslal míč do sítě – 5:5.
     
    90+5
    Zlín rozehrává ze středového kruhu, ale fanoušci obou táborů již ve stoje aplaudují hráčům obou týmů. Charitativní utkání na podporu zdravotníků v boji proti koronaviru přineslo celkem deset branek. Kdo si zakoupil vstupenku, tak rozhodně nelitoval.
    Nezapomeňte, že i nadále můžete podpořit zdravotníky dodatečným nákupem vstupenky – KOUPIT ZDE
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Sudí Pavlín Jirků naposledy foukl do píšťalky a oba týmy teď míří směrem k fanouškům na tribunách, kteří společně bouřlivě skandují „hoši děkujem!“.
    Pokud chcete dodatečně podpořit zdravotníky, tak stále můžete zakoupit vstupenku za 99 Kč. Peníze z prodeje poputují do nemocnice v Uherském Hradišti a ve Zlíně na podporu zdravotníků. Děkujeme každému, kdo se zapojil. Vstupenku můžete ZAKOUPIT ZDE
     
    OHLASY TRENÉRŮ:

    MARTIN SVĚDÍK:
     "Viděli jsme útočné utkání, které nabídlo celkem deset branek a fanoušci se museli bavit. I když dnes šlo více o pomoc zdravotníkům, jak o výsledek, tak v některých situacích jsme si mohli počínat lépe," říká trenér Slovácka, který vyzdvihl fanoušky obou celků.
    "Hrálo se za výborné atmosféry. Každý, kdo si zakoupil charitativní vstupenku na podporu zdravotníků, si zaslouží poděkování," dodává Svědík.

    BOHUMIL PÁNÍK: „Viděli jsme pro nás trenéry až infarktové utkání. Celé utkání bylo vyrovnané a nahoru dolů. Pozitivní je, že jsme dvakrát dokázali otočit vývoj utkání. Na druhou stranu diváci se dnes určitě nenudili, panovala skvělá atmosféra a my jsme rádi, že jsme mohli podpořit zdravotníky tímto krásným utkáním plným gólů a zvratů. Chtěl bych ještě poděkovat všem, kdo si zakoupili vstupenku na toto utkání.“
     
    OHLASY HRÁČŮ:

    VLASTIMIL DANÍČEK:
     "Jsem hlavně rád, že jsme mohli pomoci zdravotníkům v první linii. I když naši zemi nezasáhl koronavirus tak fatálně, jak některé jiné země, tak nám to otevřelo oči a našich zdravotníků, ale i dalších oborů v první linii, si musíme vážit," říká Daníček.
    "Je skvělé, že se nám podařilo vstřelit pět branek, na druhou stranu jsme i pět inkasovali. Ukazuje to, že se hrál opravdu útočný fotbal. V závěru se nám naštěstí podařilo vyrovnat a myslím si, že remíza je spravedlivá,“ dodává Daníček.

    MATOUŠ TRMAL:
    „Nakonec je z toho remíza 5:5. Divákům se určitě muselo utkání líbit. Důležité je že to splnilo účel podpořit dobrou věc,“ říká gólman Slovácka, který ve středu zvítězil v turnaji DATART e-LIGA a zajistil tak dalších 100.000 Kč na podporu v boji proti koronaviru. V dnešním zápase navíc zajistil vyrovnávací branku.
    „Byla to poslední minuta nadstavení, tak jsem si říkal, že není co ztratit. Byla tam pak po zakončení Sadílka skrumáž a míč se najednou objevil přede mnou a ve skluzu se mi podařilo skórovat,“ dodává s úsměvem Trmal. (19:39:45)

    David Suchý

    Góly: 21. Sadílek, 37. Kliment, 61. Kalabiška, 69. Navrátil, 90+4. Trmal – 12. Fantiš, 44. Matejov, 52. Poznar, 76. Poznar, 83. Jiráček

    Karty:   72. Simerský (ZLN)


    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (78. Juroška) – Navrátil (70. Zahustel), Havlík, Daníček (C) Sadílek, Petržela – Kliment (60. Kalabiška)
    Náhradníci: Porcal – Juroška, Šimko, Zahustel, Dvořák, Jurečka, Kalabiška

    FC Zlín: Dostál – Simerský, Buchta, Cedidla (70. Džafič) – Matejov, Fantiš, Hlinka, Jiráček (C), Tchanturishvili (60. Ikaunieks) – Jawo (89. Janetzký), Poznar
    Náhradníci: Rakovan – Bačo, Conde, Bartošák, Džafič, Ikaunieks, Janetzký