Slovácko – Zlín 5:5 (kon.)
koniec
1.FC Slovácko
5:5 (2:2)
FC Zlín
cz Piatok 01.05.2020, 18:00 • Charitativní aréna v boji proti koronaviru • Priateľské zápasy
     
    OHLASY HRÁČŮ:

    VLASTIMIL DANÍČEK:
     "Jsem hlavně rád, že jsme mohli pomoci zdravotníkům v první linii. I když naši zemi nezasáhl koronavirus tak fatálně, jak některé jiné země, tak nám to otevřelo oči a našich zdravotníků, ale i dalších oborů v první linii, si musíme vážit," říká Daníček.
    "Je skvělé, že se nám podařilo vstřelit pět branek, na druhou stranu jsme i pět inkasovali. Ukazuje to, že se hrál opravdu útočný fotbal. V závěru se nám naštěstí podařilo vyrovnat a myslím si, že remíza je spravedlivá,“ dodává Daníček.

    MATOUŠ TRMAL:
    „Nakonec je z toho remíza 5:5. Divákům se určitě muselo utkání líbit. Důležité je že to splnilo účel podpořit dobrou věc,“ říká gólman Slovácka, který ve středu zvítězil v turnaji DATART e-LIGA a zajistil tak dalších 100.000 Kč na podporu v boji proti koronaviru. V dnešním zápase navíc zajistil vyrovnávací branku.
    „Byla to poslední minuta nadstavení, tak jsem si říkal, že není co ztratit. Byla tam pak po zakončení Sadílka skrumáž a míč se najednou objevil přede mnou a ve skluzu se mi podařilo skórovat,“ dodává s úsměvem Trmal. (19:39:45)
     
    OHLASY TRENÉRŮ:

    MARTIN SVĚDÍK:
     "Viděli jsme útočné utkání, které nabídlo celkem deset branek a fanoušci se museli bavit. I když dnes šlo více o pomoc zdravotníkům, jak o výsledek, tak v některých situacích jsme si mohli počínat lépe," říká trenér Slovácka, který vyzdvihl fanoušky obou celků.
    "Hrálo se za výborné atmosféry. Každý, kdo si zakoupil charitativní vstupenku na podporu zdravotníků, si zaslouží poděkování," dodává Svědík.

    BOHUMIL PÁNÍK: „Viděli jsme pro nás trenéry až infarktové utkání. Celé utkání bylo vyrovnané a nahoru dolů. Pozitivní je, že jsme dvakrát dokázali otočit vývoj utkání. Na druhou stranu diváci se dnes určitě nenudili, panovala skvělá atmosféra a my jsme rádi, že jsme mohli podpořit zdravotníky tímto krásným utkáním plným gólů a zvratů. Chtěl bych ještě poděkovat všem, kdo si zakoupili vstupenku na toto utkání.“
     
    Utkání je u konce! Sudí Pavlín Jirků naposledy foukl do píšťalky a oba týmy teď míří směrem k fanouškům na tribunách, kteří společně bouřlivě skandují „hoši děkujem!“.
    Pokud chcete dodatečně podpořit zdravotníky, tak stále můžete zakoupit vstupenku za 99 Kč. Peníze z prodeje poputují do nemocnice v Uherském Hradišti a ve Zlíně na podporu zdravotníků. Děkujeme každému, kdo se zapojil. Vstupenku můžete ZAKOUPIT ZDE
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zlín rozehrává ze středového kruhu, ale fanoušci obou táborů již ve stoje aplaudují hráčům obou týmů. Charitativní utkání na podporu zdravotníků v boji proti koronaviru přineslo celkem deset branek. Kdo si zakoupil vstupenku, tak rozhodně nelitoval.
    Nezapomeňte, že i nadále můžete podpořit zdravotníky dodatečným nákupem vstupenky – KOUPIT ZDE
     
    90+4
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantastický závěr! Míč z kopačky Kadlece skončil na hlavě Kalabišky, který našel Zahustela, jehož zakončení sice Dostál vyrazil, ale jen před nohy MATOUŠE TRMALA, který ve skluzu poslal míč do sítě – 5:5.
     
    90+3
    Možná poslední šance utkání. Slovácko bude po střele Reinberka a tygřím skoku Dostála zahrávat rohový kop, který si staví Michal Kadlec. Přes celé hřiště sprintuje do pokutového území Zlína i gólman Matouš Trmal.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí avizuje, že utkání bude nadstaveno o 5 minut. Mezi tím na hřišti vidíme snahu Slovácka o vyrovnání, ale obrana Ševců pracuje spolehlivě.
     
    89
    Poslední střídání využívá i trenér Zlína. Ze hřiště odchází Lamin Jawo a na jeho místo přichází Jakub Janetzký.
     
    88
    Slovácko si však musí dávat pozor na zadní vrátka, protože v 88. minutě se do vápna tlačil hráč s číslem 88 Tomáš Poznar, kterému na poslední chvíli vypíchl míč Kadlec.
     
    86
    Slovácko se nechce s výsledkem smířit a vrhlo všechny síly do útoku. Před malou chvílí jsme viděli centr Daníčka a hlavičku Kalabišky, ale gólman Dostál se překvapit nenechal.
     
    83
    Zlín právě vstřelil branku!
    Znovu se potvrzuje, že vývoj utkání je jako na houpačce a Zlín se dostává do vedení. U lajny se uvolnil Simerský, který poslal míč do pokutového území, kde si nejvýše naskočil Poznar a sklepl míč na PETRA JIRÁČKA, který z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Míč cestou do sítě ještě při snaze zabránit brance tečoval špičkou kopačky Hofmann, ale i přes jeho snahu balón končí v síti – 4:5
     
    80
    Zlín po vyrovnávací brance hýří aktivitou a Matějov se uvolnil před pokutovým územím a poslal skákavou střelu na Trmala, který si s ní však bez větších problémů poradil.
     
    78
    Slovácko po inkasované brance střídá. Ze hřiště odejde Josef Divíšek a místo něj vstupuje na hřiště Jan Juroška.
     
    77
    Tak branka platí! Tentokrát se nešel sudí ani dívat na monitor a po pár vteřinách je branka potvrzena. Na světelné tabuli tak svítí skóre 4:4.
     
    76
    A opět VAR v akci! I Poznarovu branku nakonec bude posuzovat videorozhodčí. Pavlín Jirků komunikuje s rozhodčím u monitoru.
     
    76
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Opět se potvrzuje, že neproměněná šance soupeře je následně potrestána na druhé straně. Zlínští tentokrát skórovali po autovém vhazování, které rychle rozehrál Matejov na Fantiše, který vyslal do zakončení TOMÁŠE POZNARA, který prostřelil vyběhnuvšího Trmala. Hráči Slovácka u pomezního rozhodčího reklamují ofsajdové postavení, ale vypadá to, že se bude rozehrávat ze středového kruhu 4:4.
     
    73
    A už to mohlo být o dvě branky! Michal Kadlec rozehrával přímý volný kop. Míč převzal Marek Havlík, který poslal centr do pokutového území, kde se k zakončení hlavou dostal Ondřej Zahustel. Gólman Dostál ale vytáhl konečky prstů míč na břevno.

    David Suchý

    Góly: 21. Sadílek, 37. Kliment, 61. Kalabiška, 69. Navrátil, 90+4. Trmal – 12. Fantiš, 44. Matejov, 52. Poznar, 76. Poznar, 83. Jiráček

    Karty:   72. Simerský (ZLN)


    1.FC Slovácko: Trmal – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (78. Juroška) – Navrátil (70. Zahustel), Havlík, Daníček (C) Sadílek, Petržela – Kliment (60. Kalabiška)
    Náhradníci: Porcal – Juroška, Šimko, Zahustel, Dvořák, Jurečka, Kalabiška

    FC Zlín: Dostál – Simerský, Buchta, Cedidla (70. Džafič) – Matejov, Fantiš, Hlinka, Jiráček (C), Tchanturishvili (60. Ikaunieks) – Jawo (89. Janetzký), Poznar
    Náhradníci: Rakovan – Bačo, Conde, Bartošák, Džafič, Ikaunieks, Janetzký