Smoleviči – Minsk 1:3 (kon.) | Neman Grodno – Energetik-BGU 3:0 (kon.)
koniec
Neman Grodno
3:0 (0:0)
FC Energetik-BGU Minsk
cz Piatok 24.04.2020, 19:00 • CSC Neman, Grodno • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:2. (20:46:30)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo tři branky, přičemž se o všechny zásahy postaral domácí celek, který se tak může radovat z vítězství. První branka padla až po hodině hry, jenomže v krátkém časovém sledu jsme viděli další dvě trefy Nemanu Hrodno. Minsk totiž začal chybovat ve svém pokutovém území, což mělo naprosto fatální následky. Domácí si koncovku tohoto zápasu pohlídali na jedničku, brankář Dudar se navíc dočkal čistého konta.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Domácí rozjeli jednu z posledních útočných akcí, která skončila na hranici pokutového území. Vadit to přesto nemusí, Hrodna si vyzkouší další rohový kop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, žádné další branky se už nedočkáme. Dost možná můžeme očekávat nastavený čas.
     
    88
    Daleko k míči to měl hostující Mawatu, který se tak za padajícím předmětem vůbec nevydal. Dudar zakopl míč do zámezí, na hřišti leží jeden z domácích.
     
    87
    Minsk se konečně dostal na druhou stranu hrací plochy, kde se příliš dlouho neohřál. Domácí celek záhy slavil čtvrtou branku, avšak ta kvůli ofsajdu neplatila.
     
    86
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Giorgij Kantaria, přichází Emir Šigajbajev.
     
    83
    V posledních minutách ožil také domácí tábor fanoušků, který je nyní hodně hlučný. Neman Hrodna vede už o tři branky, o vítězi se tak zdá být již rozhodnuto.
    82. CABELIN - 3:0
     
    82
    Neman Hrodna právě vstřelila branku!
    Tady to vypadá, že je o osudu tohoto zápasu definitivně rozhodnuto! Neman Hrodna se opět usadilo na polovině soupeře, načež jsme sledovali fantastickou vzdušnou nabídku, na kterou si nejvýše do vzduchu naskočil PAUL CABELIN, který přesnou hlavičkou prostřelil brankáře Energetiku. Minsk je v posledních minutách na ručník!
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Neman je blízko k zisků plného počtu bodů, avšak do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
     
    80
    U rohového praporku se pokoušel vybojovat hrací předmět hostující Sokol, který ovšem v souboji s protihráčem neuspěl. Bude z toho pouze aut pro domácí.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Zoran Marušić (FK Neman Hrodna).
     
    78
    Hrodna je v posledních minutách výrazně aktivnějším celkem, i další útočná snaha nebyla vůbec špatná. Na jistotu to odkopem řešil až obránce Jachšibajev.
     
    77
    Energetik mohl opět rozehrávat z vlastní poloviny, načež se hra celkem rychlým způsobem přestěhovala na druhou stranu, kde měl daleko k míči Umarov.
     
    76
    Dudar si nakonec na míč nesáhl, což znamenalo odkop od domácí branky. Jeho dalekonosný pas našel na opačné polovině Jackeviče, který prodloužil míč.
     
    75
    Daleko od kontaktní branky nebyl zakončující Mirošnikov, který z dobré pozice naprosto minul domácí branku. Domácí obrana v tomto případě moc nezafungovala.
     
    74
    Minsk to bude mít v tomto případě hodně složité, během několika minut totiž hned dvakrát inkasoval, což znamená, že potřebuje vstřelit stejný počet branek.
     
    73
    Do akce se dostal lékařský personál Nemanu, přičemž se po jednom ze soubojů ocitl na zemi Rassadkin, se kterým to nevypadá nikterak dramaticky vážně.
    72. CABELIN - 2:0
     
    72
    Neman Hrodna právě vstřelila branku!
    Během krátkého časového sledu se domácí celek dostává do dvoubrankového vedení! Do pokutového území Minsku totiž přiletěl další centr, na který brankář Sadovskij nedosáhl. Odraz míče navíc hrál ve prospěch PAULA CABELINA, kterému se povedlo poslat balón do odkryté branky Energetiku.
     
    71
    Neman Hrodna tak ještě mohlo rozehrávat rohový kop z pravé strany, který se snášel směrem od branky. Zakončující Kantaria nakonec nepovedeně zakončoval.
     
    70
    Po dalším nedovoleném zákroku bylo pískáno ve prospěch domácích. K rozehrávce se následně postavil Kantaria, načež po centru vytasil skvělý zákrok Sadovskij.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Aliaksei Nosko (FC Energetik-BGU Minsk).
    66. KADIMJAN - 1:0
     
    66
    Neman Hrodna právě vstřelila branku!
    Euforie na domácím stadionu, Hrodna se totiž dostává do kýženého vedení, což je obrovský krok k vítězství! Domácí kapitán Legčilin se štěstím procedil míč za obranu, kam si dokázal naběhnout jeho kolega GEGAM KADIMJAN, jehož lob směřoval přesně za brankáře Sadovského, jenž byl v tomto případě naprosto bez šance.
     
    66
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Arthur Slabašević, přichází Jevgenij Leško.
     
    65
    Střídání v týmu FC Energetik-BGU Minsk: ze hřiště odchází Jevgenij Judčic, přichází Dzmitrij Girs.
     
    64
    Ani tato útočná snaha nepřinesla žádné nebezpečí pro branku Minsku. Energetik se navíc sám pustil do útočení, při kterém se do zakončení dostal Judčic.
     
    63
    Brankář Dudar se postaral o další prudký odkop směrem k opačnému pokutovému území, kde to měl daleko k míči Rassadkin, který přesto přesně nahrál.
     
    62
    Je za námi zhruba hodina hry, na první přesný zásah i nadále čekáme. Hrodno se v posledních minutách směrem dopředu zlepšilo, k brance to však nevede.
     
    61
    Hra se bleskovým způsobem přesunula na polovinu Minsku, kde vhazoval míč zpět do hry Vasiljev. Po odraženém míči se vrhl Jakimov, kterému se centr nepovedl.
     
    60
    Střídání v týmu FC Energetik-BGU Minsk: ze hřiště odchází Junior Atemengue, přichází Šachboz Umarov.
     
    59
    Do hry se vloudila další nepřesnost, tentokráte ze strany Hrodna. Divákům se úvod druhého poločasu určitě moc nelíbí, zatím na výraznější šanci stále čekáme.
     
    58
    Velice chytře to při bránění provedl domácí Kantaria, který při snaze o odkop trefil napadajícího Tweha, od kterého se hrací předmět odrazil do zámezí – aut.
     
    57
    Menší zdravotní komplikace měl jeden z domácích hráčů, na hrací plochu tak byl poprvé v tomto duelu přivolán lékařský personál, který si vzal hráče do péče.
     
    56
    A ta nebyla vůbec špatná. Rozehrávající Jachšibajev totiž dokázal prostřelit zeď, míč se navíc snášel do branky, jenomže z té ho vyhlavičkoval jeden z protihráčů.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Junior Atemengue (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    54
    Tohle by mohla být šance pro Energetik. Kousek od pokutového území totiž zatáhl za záchrannou brzdu vracející se Kantaria, který soupeři zajistil standardku.
     
    53
    Snaha o přenesení hry v podání domácího Vasiljeva absolutně nevyšla, naopak se míč snesl daleko do zámezí. Pro Minsk to znamenalo zisk dalšího autu.
     
    52
    K hranici pokutového území se prodíral hostující Sokol, který se málem dostal až do střelecké pozice, jenomže na poslední chvíli ho dokázal zastavit Kantaria.
     
    51
    Na opačné straně se k hlavičkovému pokusu natlačil domácí Cabelin, kterému se ovšem nepovedlo zamířit vůbec přesně. Dudar tak nemusel zasahovat.
     
    50
    Sledovali jsme další přízemní rozehrávku, při které brankář Sadovskij dokázal roztáhnout hru na osamoceného Svirepu, který ihned přenášel hru křížem.
     
    49
    Sadovskij se postaral o další prudký odkop na druhou stranu, kde se do vzdušného souboje pouštěl Atemengue, kterému se povedlo prodloužit za sebe.
     
    48
    Hrodna kombinovala na útočné polovině, načež jsme sledovali centrovanou nabídku z pravé strany, která se ovšem snesla pouze do rukavice brankáře soupeře.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu FK Neman Hrodna: ze hřiště odchází Vladislav Jackevič, přichází Zoran Marušić.
    Střídání v týmu FC Energetik-BGU Minsk: ze hřiště odchází Aliaksandr Svirepa, přichází Daniil Mirošnikov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme hodně nezáživnou podívanou, jenž se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy. I tak jsme sledovali celkem dost vyrovnanou partii, hlavní sudí navíc musel řešit několik důrazných momentů, během kterých hned třikrát sáhl po žlutém kartónku. Doufejme tedy, že druhý poločas nám nějakou tu branku už nabídne.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Minsk opět zaútočil přes střed hrací plochy, jenomže prodloužení míče nakonec směřovalo daleko vedle jednoho z útočníků. Dudar tak bude moci vykopávat.
     
    43
    Před koncem prvního poločasu jsme sledovali rohový kop v podání hostujícího celku, který ovšem doputoval pouze na hlavu Rassadkina, který ihned odvracel.
     
    40
    V posledních minutách se celkem dost přiostřilo, tentokráte hlavní sudí ponechal výhodu. Minsk tak posléze vhazoval, o což se postaral obránce Svirepa.
    39. Domácí hráč hlavičkoval nad.
     
    39
    Na zajímavý centr si dokázal seběhnout domácí Kadimjan, který si uvnitř pokutového území našel prostor k hlavičce, avšak tu poslal metr nad břevno soupeře.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Po jednom z důrazných soubojů skončil na zemi domácí hráč, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Následně pro změnu odpískal proti brance Neman Hrodna.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Arthur Slabašević (FK Neman Hrodna).
     
    36
    Ani tentokráte si brankář Dudar nepřipsal žádný těžký zákrok, naopak se jedna ze střel snesla pouze do boční sítě, což přinese další odkop od branky Hrodna.
     
    35
    Dudar raději předvedl bleskový výhoz míče do strany, jeho celek se přesto neprokousal na útočnou polovinu. Těsně před půlící čárou totiž zasahoval Škurdjuk.
     
    34
    Sklepnutí míče pod sebe předvedl hostující Tweh, kterému se sice povedlo najít vedle stojícího Noska, avšak ten se s míčem raději vrátil na vlastní polovinu.
     
    33
    Hodně slabý střelecký pokus vyprodukoval hostující Nosko, který si uvnitř velkého vápna našel prostor ke střele, odkud mířil pouze do rukavic brankáře Dudara.
     
    32
    Je za námi více než třetina hry, obrázek se od té doby příliš nezměnil. O něco aktivnějším dojmem se jeví domácí Neman, avšak ten stále naráží na obranu.
     
    31
    Krátce poté se do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml jednoznačného ofsajdu, ve kterém se po nahrávce Jakimova nacházel útočník Rassadkin.
     
    30
    Žlutou kartu dostává David Tweh (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    29
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Dudar, který okamžitě roztáhl hru do volného prostoru, kde se nacházel naprosto osamocený Rassadkin.
     
    28
    Na útočný výpad se vydal hostující kapitán Nosko, který se snažil procedit kolem Kantarii, jenomže druhý jmenovaný fauloval. Jachšibajev zahrává standardku.
     
    27
    Po chvíli bylo opět pískán do píšťalky, sudímu se totiž nezdál vzdušný souboj, ve kterém si nedovoleně pomohl Cabelin. Sadovskij tak bude rozehrávat.
     
    26
    Míč se opět snesl ven z hrací plochy, což tentokráte přineslo autové vhazování pro Neman. Toho se ujal Kantaria, který si nakonec vybral kolegu Vasiljeva.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Aik Musahagjan (FC Energetik-BGU Minsk).
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Sledujeme vyrovnanou podívanou, která už přinesla střelecké pokusy.
     
    20
    Minsk prožil celkem povedené minuty u šestnáctky soupeře, jenomže vedoucí branka z toho nakonec nebyla. Sám brankář Sadovskij bude moci odkopávat.
     
    19
    Také hosté si vybojovali první rohový kop, který byl rozehrán cvičeným signálem. Míč se nakonec snesl na kopačku Stojkoviće, který na jistotu odkopl.
     
    18
    Minsk se před malým momentem dostal do náznaku šance, zakončující Nosko z úhlu procedil míč mezi nohy brankáře, jenomže střela se snesla pouze na tyč.
     
    17
    Energetik se po delší době dostal k opačnému pokutovému území, kde měl celkem dost daleko od balónu naběhnuvší Mawata, který na míč nakonec nedosáhl.
     
    16
    Tady to zřejmě zavánělo žlutou kartou. Hostující Svirepa celkem zbytečně přišlápl domácího Kadimjana, hlavní sudí nakonec nařídil další standardní situaci.
     
    15
    Ten nebyl vůbec špatný, neboť se stáčel směrem do branky. Nakonec se nejvýše do vzduchu dostal Jachšibajev, který důrazným způsobem odhlavičkoval pryč.
     
    14
    O něco více prostoru měl na levém křídle Kadimjan, který ihned hledal své spoluhráče na malém vápnu. Výsledkem je zisk prvního rohového kopu zápasu.
     
    13
    Ve vzdušném souboji si rukama pomáhal hostující Škurdjuk, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí, který ihned odpískal ve prospěch Nemana Hrodna.
     
    12
    Nahrávka podél autové lajny měla směřovat na Slabaševiće, nicméně k míči se jako první dostal hostující Judčić, kterému se povedlo velice přesně rozehrát.
     
    11
    Domácí opět pracovali na polovině soupeře, kde se do nepříjemného obležení dostal rozehrávající Slabašević, který se nakonec dostal kolem Atemengueho.
     
    10
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte kousek od středového kruhu rozehrával Kantaria, který to zkoušel nákopem.
     
    9
    Na řadu přišla standardní situace pro hostující celek, ke které se postavil Jachšibajev. Jeho vzdušná nabídka nebyla špatná, avšak směřovala nad branku.
     
    8
    Neman Hrodna se dostalo na útočnou polovinu, kam se ovšem dokázal vrátit také pozorný Atemengue, od kterého šel míč do zámezí. Na řadu tak přijde aut.
     
    7
    O vyvezení hracího předmětu se před malým momentem postaral hostující Svirepa, který dostal míč ke středovému kruhu, odkud přenášel hru na levou stranu.
     
    6
    Krátce poté se do zajímavé střelecké pozice dostal Sokol, který to nakonec zkoušel pravou nohou. Jeho rána směřovala přímo do rukavic brankáře Dudara.
     
    5
    Velké štěstí měl brankář Sadovskij, který při snaze o odkopnutí trefil napadajícího protihráče, od kterého šel míč do zámezí. Sadovskij si tak odkop zopakuje.
     
    4
    Minsk rozehrával od vlastního pokutového území, načež jsme sledovali dalekonosný pas směrem na Tweha, který se v hlavičkovém souboji nedokázal prosadit.
     
    3
    Dudar se hned v úvodu tohoto zápasu dostal k odkopu od své branky, který poslal daleko na opačnou stranu, kde se ve vzdušném souboji prosadil pozorný Mawatu.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Neman Hrodna: Dudar – Kadimjan, Kantaria, Legčilin, Rassadkin, Slabaševič, Stojković, Cabelin, Vasiljev, Jakimov, Jackevič
    Náhradníci: Kurganskij – Koval, Leško, Marušić, Muračev, Pasević, Šigajbajev, Vegerja, Žukovskij

    FC Energetik-BGU Minsk: Sadovskij – Atemengue, Jachšibajev, Mawatu, Musahagjan, Nosko, Škurdjuk, Svirepa, Tweh, Judčič
    Náhradníci: Leško, Makavčik – Bakić, Girs, Mirošnikov, Sovpel, Umarov

    Rozhodčí: Stecurin – Gerasimuk, Masljanko.
     
    FC Energetik-BGU Minsk

    Fotbalisté Minsku loni obsadili dvanáctou pozici. Až do posledního kola sváděli urputnou bitvu, aby nemuseli do baráže o sestup, nakonec v celkovém součtu porazili o tři body Dnyapro. Do nové sezóny vstoupil Energetik o poznání lépe, když zvítězil třikrát v řadě, posléze ale přišly dvě porážky. To průběžně stačí na šesté místo.
     
    FK Neman Hrodna

    Cíl Nemanu pro letošní sezónu je jasný, udržet se kolem poloviny tabulky tak, jak se to povedlo minulou sezónu, v níž skončil na deváté pozici. Po šesti odehraných kolech se Hrodna nachází na čtrnácté, tedy poslední nesestupové pozici. Svěřenci kouče Kovaleviče mají v dosavadním ročníku na kontě dvě prohry, stejný počet remíz a jedinou výhru.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční odpoledne! Běloruská liga i navzdory pandemii koronaviru pokračuje a já vás vítám při sledování šestého kola mezi FK Neman Hrodna a FC Energetik-BGU Minsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Góly: 66. Kadimjan (Legčilin), 72. Cabelin (Marušić), 82. Cabelin (Leško)

    Karty:   36. Slabašević (NMN), 79. Marušić (NMN) – 23. Musahagjan (EBM), 30. Tweh (EBM), 55. Atemengue (EBM), 69. Nosko (EBM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:2.
    Neman Grodno: Dudar – Kadimjan, Kantaria (86. Šigajbajev), Legčilin (C), Rassadkin, Slabaševič (66. Leško), Stojković, Cabelin, Vasiljev, Jakimov, Jackevič (46. Marušić)
    Náhradníci: Kurganskij – Koval, Leško, Marušić, Muračev, Pasević, Šigajbajev, Vegerja, Žukovskij

    FC Energetik-BGU Minsk: Sadovskij – Atemengue (60. Umarov), Jachšibajev, Mawatu, Musahagjan, Nosko (C), Škurdjuk, Svirepa (46. Mirošnikov), Tweh, Judčic (65. Girs)
    Náhradníci: Leško, Makavčik – Bakić, Girs, Mirošnikov, Sovpel, Umarov

    Rozhodca: Stecurin – Gerasimuk, Masljanko