Slovensko – Paraguaj 0:2 (kon.)
koniec
Slovensko
0:2 (0:1)
Paraguaj
cz Piatok 24.04.2020, 14:00 • Free State, Bloemfontein • Mistrovství světa 2010
     
    Vzpomínkový on-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (16:03:16)
     
    Představení proti Paraguayi bylo vůbec tím nejhorším, jaké Slováci na světovém šampionátu v roce 2010 předvedli. Po ztrátě dvou bodů proti Novému Zélandu a propadáku v dalším zápase, během kterého se zmohli na jedinou střelu na branku, byla šance Slovenska na postup ze skupiny F už pouze v teoretické rovině. Remízové zaváhání favorizované Itálie v utkání s Novým Zélandem ale našim východním sousedům vyneslo možnost v podobě přímého boje o postup ve třetí skupinové partii.

    Paraguayi se po remíze s Itálií proti Slovákům podařilo zásluhou Very a Riverose získat jediné vítězství v základní hrací době. Následně se obešli bez gólu při remíze s Novým Zélandem, stejně jako v osmifinálové bitvě s Japonskem, ze které postoupili jen díky penaltám. Ve čtvrtfinále narazili na Španělsko, stojící na počátku své zlaté éry. Porážka 0:1 proti nejlepšímu týmu planety se dá s odstupem času hodnotit jako velmi přijatelná.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Martin Škrtel vyzval Miroslava Stocha, který ale nevyzrál na Da Silvu. To bude poslední akce Slováků.
    90+2. Vittek se postaral o první střelu Slovenska na bránu, Villar zasáhl
     
    90+2
    A nakonec se přece jen Slováci jedné pumelice dočkali. Róbert Vittek dostal poprvé v zápase více prostoru a ze středu pálil rovnou na Justa Villara. Jeho reflexivní zákrok zaslouží obdiv, přece jen přes hodinu a půl hry v brance více méně pouze stál.
     
    90+1
    Ani Stoch nebude tím mužem, který by si na své konto připsal první slovenskou střelu v zápase. Pálil vysoko nad.
     
    90
    Slováci se ještě zkouší dostat z křeče. Kozák poslal míč z rozehrávky do vápna, tam je ale opět veškerá snaha bez úspěchu. Rozhodčí přidá čtyři minuty.
     
    88
    Poslední střídání v jihoamerickém týmu patří střelci Enriqueu Verovi, který se jako první napsal na gólovou listinu. Šanci dostává Edgar Barreto.
    86. Cristian RIVEROS - 0:2
     
    86
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Poslední hřebíček do slovenské rakve. Rozehrávku hlavou zpracoval Paulo Da Silva a jako stoper raději přenechal střelu z hranice vápna pro CRISTIANA RIVEROSE. Ten se do míče opřel vší silou a zamířil do levého horního rohu Muchovy branky. Nepomohl ani slušně postavený trojblok v podání slovenské obrany. Asistence: Paulo Da Silva.
     
    85
    Martin Škrtel chtěl zastavil Cardoza a pomohl si loktem, rozehrávka pro Paraguay.
     
    84
    Vladimír Weiss si stěžoval na ochotu svého soupeře padnout k zemi a rozhodčí Maillet ho za to odměnil žlutou kartou.
     
    83
    Do hry se podíval také Miroslav Stoch, který svou slávu ve Slavii zažil až o několik let později a v době světového šampionátu měl na stole smlouvu v turecké Superlize. Slováci stáhli ze hry stopera Salátu a zariskovali.
     
    82
    Lucas Barrios přihrál na úvodní gól zápasu a v tuto chvíli jej nahradil Oscar Cardozo.
     
    80
    Slováci dokázali své soupeře vykombinovat před vlastním vápnem, tam je ale jejich aktivita jen málo účelná.
     
    77
    Torres ukázal, že neumí pouze bránit. Z velké dálky zavřel oči a jen o pár desítek centimetrů minul břevno. Mucha musel do vzduchu, míč ale kontroloval pouze pohledem.
     
    77
    Utkání sledovalo 26 640 diváků, což značilo 56 % z celkových 48 000 dostupných míst.

    Patrik Czepiec

    Góly: 27. E.Vera, 86. Riveros

    Karty:   42. Ďurica (SVK), 48. Šesták (SVK), 84. V. Weiss ml. (SVK) – 45. E. Vera (PAR)


    Slovensko: Mucha – Pekarík, Škrtel, Saláta, Ďurica – Šesták (70. Hološko), Štrba, Hamšík, V. Weiss ml. – J. Kozák, Vittek
    Náhradníci: Perniš, Kuciak – M. Čech, Zabavník, Petráš – Sapara, Stoch, Kucka, Kopúnek – Hološko, Jakubko, Jendrišek

    Paraguaj: Villar – Bonet, P. Da Silva, Alcaráz, Morel Rodríguez – E. Vera, V. Cáceres, Riveros – R. Santa Cruz, Barrios, N. Valdez (68. A. Torres)
    Náhradníci: D. Barreto, Bobadilla, Verón, Caniza, Julio César Cáceres, A. Torres, E. Barreto, Santana, Ortigoza, Cardozo, E. Benítez, Gamarra

    Rozhodca: Maillet – Menkouande, Hassani

    Diváci: 26640