Belshina – Smoleviči 1:1 (kon.) | Soligorsk – Slutsk 1:2 (kon.)
koniec
Belshina Bobruisk
1:1 (0:0)
FK Smoleviči
cz Piatok 17.04.2020, 16:30 • Stadyen Spartak • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Belšina Babrujsk a FC Smoleviči-STI.
     
    FK Belšina Babrujsk

    Fotbalisté Babrujsku se po čtyřech odehraných zápasech nacházejí na samotném chvostu tabulky, do této chvíle nasbíral pouze jeden bod. Belšina bodovala pouze v jediném případě, bylo tomu v minulém kole, kdy se jí celkem překvapivě povedlo remizovat na hřišti Nemanu poměrem 1:1. Belšina však z prvních třech zápasů vstřelila pouze jednu branku, navíc nedokázala nasbírat ani jeden bod. Z odehraných čtyřech duelů se Belšině povedlo vstřelit pouhé dvě branky, na druhou stranu hned šestkrát inkasovala. V tomto duelu nebude v roli favorita, nicméně klidně může příjemně překvapit.
     
    FC Smoleviči-STI

    Na opačné straně stojí Smoleviči, které se pro změnu nachází na patnácté pozici tabulky, což znamená sestupové pásmo. Smoleviči má na svém kontě pouze dva body, před jeho dnešním soupeřem ho tak dělí pouhý jeden bod. Hostující tým tohoto zápasu bodoval hned v prvním ligovém duelu, a sice na hřišti pátého Brestu. Následovala série dvou nepovedených zápasů, nicméně Smoleviči v minulém kole opět zabralo, na domácím stadionu se mu povedlo uhrát zisk cenného bodu proti Soligorsku. Smoleviči do této chvíle vstřelilo pouhou jednu branku, na druhou stranu pouze třikrát inkasovalo, což není špatné.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Belšina Babrujsk: Turanok (C) – Bašilov, Bordukov, Glebko, Kovel, Maljarov, Odeoibo, Ročev, Skoblikov, Solanovič, Jasjukevič
    Náhradníci: Charitonovič – Barkovskij, Bežonov, Boltruševič, Grek, Kučinskij, Nečajev, Novik, Pysko, Rekiš

    FC Smoleviči-STI: Gomelko – Alibekov, Barsukov, Bondarenko, Butarevič, Džigero, Poe, Raščenia, Valukič, Veras, Ževnerov (C)
    Náhradníci: Filcov, Lazovskij – Kotov, Makarov, Muchamedov, Rusak, Sadovskij, Ščegrikovič, Turik

    Rozhodčí: Naumov – Pakulin, Chomačenko.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu byla nařízena standardní situaci ve prospěch Smoleviči, na zemi se totiž ocitl hostující Barsukov. Turanok tak musí být ve střehu.
     
    4
    Standardní situace se kroutila směrem do malého vápna, o rozehrávku se navíc postaral sám faulovaný, tedy Barsukov, který našel pouze rukavic pozorného brankáře.
     
    5
    Směrem dopředu se vydal také hostující Džigero, který se po zisku míče snažil odcentrovat směrem do pokutového území, kde ovšem zasahoval zadák Bašilov.
     
    6
    Vůbec poprvé v tomto duelu se k míči podíval domácí brankář Turanok, který na jistotu rozehrál výhozem na osamoceného Glebka, kterému se povedlo vyvézt míč.
     
    7
    Odeoibo se při rozehrávce rozhodl spolupracovat s vedle stojícím Ročevem, kterému se ovšem nepovedlo odkopnout míč vpřed, ten totiž skončil v zámezí.
     
    8
    Z vlastní obranné poloviny rozehrával volný kop hostující Vakulič, který si vybral vedle stojícího kolegu Verase, jehož následná nahrávka skončila pouze u protihráče.
     
    9
    Prudkým nákopem na pravou stranu to před malým momentem zkoušel Jasukevič, který ovšem nenašel spoluhráče, nýbrž pouze hlavu připraveného obránce Alibekova.
     
    10
    Domácí brankář Turanok opět mohl odkopávat od své branky, bylo tomu tak po nedovoleném zákroku v podání Poeho. Zřejmě budeme sledovat prudký nákop.
     
    11
    Hostující Poe měl před sebou hodně prostoru, nakonec se však rozhodl pro nahrávku na kolegu Barsukova, kterému se povedlo udržet míč před smečkou hladových protihráčů.
     
    12
    Hlavní sudí si všiml dalšího faulu, tentokráte kousek od středového kruhu. Na zemi se ocitl domácí Glebko, kterého v souboji dvou osmiček fauloval hostující Barsukov.
     
    13
    Babrujsk se opět pohodlně dostal na útočnou polovinu, kde bylo opět pískáno. Tentokráte si taktickým zákrokem pomohl Ževnerov, který zatáhl za dres protihráče.
     
    14
    Na pořadu dne bylo autové vhazování z levé strany, o které se postaral hostující obránce Butarevič, kterému se ke spolupráci nabídl naběhnuvší Raščenija.
     
    15
    Kousek za pokutovým územím si o nahrávku řekl domácí Maljarov, jenomže do dráhy letu míče se připletl jeden z protihráčů, kterému přistál balón na kopačce.
     
    16
    Poté to nekompromisním způsobem vyřešil Odeoibo, který místo kloudné nahrávky odkopával směrem ven z hrací plochy. Na řadu tak přijde další autové vhazování.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Alexej Vakulič (FC Smoleviči-STI).
     
    17
    Poe se na pravém křídle zbavil protihráče, načež centroval směrem do pokutového území. Tam došlo k prvnímu střeleckému pokusu, který ovšem Turanok chytil.
     
    18
    Belšina Babrujsk měla k dispozici další nadějnou standardku, ke které se v tomto případě postavil Glebko. Po jeho centru došlo k další střele, která ovšem putovala vedle.
     
    19
    O nahrávku si řekl Kovel, jenomže míč mu prolétl pod kopačku. K hracímu předmětu tak opět zavítal hostující brankář Gomelko, který rozehrával po zemi.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím čekáme na první vážnější příležitost. Sledujeme celkem vyrovnané utkání, častěji na míči jsou hostující hráči.
     
    25
    Babrujsk měl možnost rozehrávat volný kop zhruba čtyřicet metrů od branky Smoleviči. Vysoký centr nakonec skončil na hlavě Barsukova, který prodloužil za sebe.
     
    26
    Glebko si vzal na starost standardku z levé strany, kterou se snažil zakroutit směrem do branky. Míč nakonec směřoval vedle branky, bude se tak opět vykopávat.
     
    27
    Kolmice směřovala za obranu, kam si dokázal seběhnout také domácí Kovel. Jeho zpracování míče nebylo ideální, navíc se ven z branky vydal brankář Gomelko.
     
    28
    Na útočné polovině skončil na zemi hostující Džigero, který svému celku zajistil zisk standardní situace. Té se nakonec chopil Veras, jenž rozehrál po zemi.
     
    29
    Napadající Barsukov si rovněž pomohl nedovoleným zákrokem, hlavní sudí tak odpískal ve prospěch Babrujsku. Domácí celek se ani tentokráte daleko nedostal.
     
    30
    Smoleviči se vydalo zpět na polovinu soupeře, kde to na sebe vzal křídelník Barsukov, který u postranní lajny narazil do protihráče. Následovat bude další aut.
     
    31
    Hosté dokonce rozehrávali rohový kop, který ovšem nebyl nebezpečný. Naopak se musel činit domácí brankář Turanok, jenž založil rychlou protiakci domácích.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina zápasu, v posledních minutách se nám atraktivita utkání trochu zvedla. Smoleviči převzalo otěže zápasu, nyní je totiž o poznání živější.
     
    33
    Domácí hráči chvíli operovali u vlastního pokutového území, kde se do rozehrávky zapojil také brankář Turanok, který se po chvíli rozhodl pro odkop od branky.
     
    34
    U postranní lajny si obrannou povinnost splnil dobře hrající Bordukov, který za sebe nepustil nahrávku na Džigera. Místo toho budeme sledovat další aut.
     
    38
    Hosté opět přidali na aktivitě, díky čemuž si vybojovali rohový kop z pravé strany. Barsukov sice našel hlavu Alibekova, jehož hlavičkový pokus ale nebyl přesný.
     
    39
    Míč navíc skončil za autovou lajnou, což znamenalo vhazování pro domácí celek. Solanovič se pokoušel najít Bašilova, avšak druhý jmenovaný na míč nedosáhl.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Pavel Bordukov (FK Belšina Babrujsk).
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Domácí brankář Turanok předvedl dlouhý odkop na pravou stranu, jenomže po jednom z osobních soubojů skončil na trávníku Raščenija, který dostal slušně naloženo.
     
    43
    Už se opět pokračuje ve hře, Raščenija se zdá být v pořádku, sám nemusel ani za postranní lajnu.
     
    44
    Před koncem poločasu jsme sledovali volný kop z velice dobré pozice. Rozehrávající Jasukevič to zkoušel směrem na branku, kterou nakonec o kousek minul.
    44. Jasukevič mířil vedle branky.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Ilja Raščenija (FC Smoleviči-STI).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nepředvedl žádnou atraktivní podívanou. Ba naopak jsme se za celý poločas nedočkali žádné vyložené šance, skóre se logicky ani jednou nezměnilo. O něco aktivnějším dojmem se jevilo hostující Smoleviči, jenomže neustále naráželo na pozornou obranu soupeře, což pochopitelně trápilo také domácí Belšinu Babrjusk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosný nákop v podání domácího Skoblikova, který se pokoušel najít Odeoiba, což se mu ale nepovedlo.
     
    49
    Poté se míč dostal ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Smoleviči. K rozehrávce se postavil Ževnerov, který si vybral volného kolegu Verase.
     
    50
    Na jistotu se rozhodl jednat obránce Bondarenko, který při snaze o odkop poslal míč mezi diváky. Belšina je v úvodu aktivní, nyní bude pro změnu vhazovat.
     
    51
    Obrannou povinnost si na opačné straně splnil domácí Kovel, který tak za sebe nepustil Verase. Prvně jmenovaný odklízel hrací předmět směrem do zámezí.
     
    52
    Poté se pokoušel zastihnout míč na hrací ploše dotírající Poe, kterému se to ale nepovedlo. Balón doskákal do zámezí, Solanovič se již staví k vhazování.
     
    53
    Hodně nepřesnou nahrávkou to zkoušel domácí Bordukov, kterému se tak nepovedlo přenést hru do volného prostoru, kde se měl nacházet kolega Maljarov.
     
    54
    Středem hrací plochy si to namířil Maljarov, který ovšem narazil na smečku hladových protihráčů. Smoleviči se dokázalo ubránit, záhy však opět přišlo o míč.
     
    55
    Babrujsk měl k dispozici celkem zajímavou standardku, ke které se postavil Glebko. Jeho okamžitý centr skončil na prvním protihráči, na řadu však přijde roh.
     
    56
    Hosté vhazovali na levé straně, kde ovšem došlo k další nepřesnosti. Zpětná nahrávka na Poeho byla nepřesná, míč se posléze stočil zpět z hrací plochy.
     
    57
    Střídání v týmu FC Smoleviči-STI: ze hřiště odchází Žigero, přichází Makarov.
     
    58
    Po kratší době byl k vidění další nedovolený zákrok, po kterém se k rozehrávce volného kopu postavil obránce Bondarenko, který nakonec rozehrál křížem.
     
    59
    Opět bylo pískáno proti brance Babrujsku, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Po standardní situaci došlo k pádu v šestnáctce, o penaltě nemohlo být řeč.
     
    60
    Důležitý obranný zákrok předvedl vracející se Alibekov, který před dotírajícím protihráčem odpálil míč za postranní lajnu. Belšina mohla udeřit skrze kontr.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím na první branku stále čekáme. Druhý poločas tak trochu navazuje na ten první, i nadále čekáme na první slušnou šanci.
     
    64
    Střídání v týmu FC Smoleviči-STI: ze hřiště odchází Vakulič, přichází Muchamedov.
     
    66
    Po delší době si na míč sáhl hostující brankář Gomelko, kterému se povedlo zneškodnit táhlý pokus zpoza šestnáctky. I tak se nejednalo o nic vážnějšího.
     
    67
    Záhy to velice dobře udělal domácí Ročev, který si tělem pokryl hrací předmět, načež se po kontaktu s protihráčem ocitl na zemi. Babrujsk rozehrál po zemi.
     
    68
    Už to vypadalo, že se sám na brankáře požene Veras, jenomže odraz míče nakonec skončil u pozorného brankáře Turanoka, který posléze sám rozehrál.
     
    69
    Posléze si uvnitř pokutového území hledal prostor s míčem Poe, který ho nedokázal najít. Život mu zkomplikovala dvojice protihráčů, jenž mu odebrala balón.
     
    70
    Smoleviči v posledních minutách pořádně přidalo na aktivitě, jenomže další útočná akce skončila pouze na Skoblikovovi, kterému se povedlo přesně rozehrát.
     
    71
    Střídání v týmu FC Smoleviči-STI: ze hřiště odchází Poe, přichází Kotov.
     
    72
    Z vlastní poloviny mohl rozehrávat volný kop obránce Alibekov, který si na jistotu vybral vedle stojícího Raščeniju, jenž pro změnu u postranní lajny našel Poeho.
     
    73
    Velice zajímavým střeleckým pokusem to zkoušel Veras, který nakonec mířil kousek nad branku. Po delší době jsme se konečně dočkali ohrožení branky.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Ivan Veras (FC Smoleviči-STI).
     
    75
    Podél postranní lajny to na sebe vzal Barsukov, který se posléze raději vrátil zpět na vlastní obrannou polovinu. Smoleviči opět kombinuje u středového kruhu.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Michajl Bašilov (FK Belšina Babrujsk).
     
    76
    V posledních minutách se celkem dost přiostřilo, hlavní sudí má plné ruce práce. Předchozí zákrok kartu nepřinesl, Smoleviči bude zahrávat další standardku.
     
    77
    Turanok předvedl další dalekonosný odkop od své branky, který putoval daleko na opačnou stranu, kde ovšem v hlavičkovém souboji fauloval Butarevič.
     
    77
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Skoblikov, přichází Bežonov.
     
    78
    Domácí se absolutně nemohou dostat k opačnému pokutovému území, místo toho jsme sledovali autové vhazování od Bondarenka, který ale nenašel spoluhráče.
     
    79
    Je tu pokutový kop pro Belšinu!
    79. Penaltový zákrok.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Anatolij Makarov (FC Smoleviči-STI).
     
    80
    Belšina Babrujsk právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali prvního zásahu! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil SERGEJ GLEBKO, který to zkoušel střelou k levé tyči, kam se vydal také Gomelko, jenomže hostující brankář na střelu nedosáhl.
    80. GLEBKO - 1:0
     
    81
    Smoleviči to bude mít v tomto případě hodně složité, zhruba deset minut před koncem zápasu prohrává o jednu branku, do konce tak moc času nezbývá.
     
    85
    Před malým momentem to měl na dlouhou nohu domácí Glebko, na jistotu se tak rozhodl zakročit dotírající Alibekov, který vší silou poslal míč až do zámezí.
     
    86
    Smoleviči se i nadále směrem dopředu zas tak moc nedaří, tentokráte si útočným faulem vypomohl útočník Veras, který byl v souboji o balón až příliš pozdě.
     
    87
    Až nyní měli hosté zajímavou standardní situaci, která klidně mohla přinést vyrovnání. K rozehrávce se nakonec postavil Barsukov, který mířil přímo doprostřed.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Arseni Bondarenko (FC Smoleviči-STI).
     
    88
    Domácí brankář Turanok předvedl dalekonosný odkop od své branky, jenomže jeho celek nedokázal udržet balón, naopak se ho rychle chopil pozorný Veras.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku. Zcela určitě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Samuel Odeoibo (FK Belšina Babrujsk).
     
    90
    Je tu pokutový kop pro Smoleviči!
     
    90
    Smolevichi právě vstřelilo branku!
    Také hosté proměnili pokutový kop! K rozehrávce se pro změnu postavil JEVGENIJ BARSUKOV, který to zkoušel na pravou stranu, kam se také vydal Turanok, avšak ani on na tuto střelu nedosáhl.
    90. BARSUKOV - 1:1
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Maljarov, přichází Novik.
     
    90+3
    Vypadá to, že nám tento zápas žádnou další branku už nenabídne. Oba celky se nacházejí ve středu hrací plochy, navíc už delší dobu běží nastavený čas.
     
    90+5
    Střídání v týmu FK Belšina Babrujsk: ze hřiště odchází Glebko, přichází Grek.
     
    90+5
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Ilja Raščenija (FC Smoleviči-STI).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:17.
     
    Je konec! Dnešní utkání nám sice nepřineslo zrovna atraktivní podívanou, avšak jsme se přeci jenom dočkali dvou branek. I druhý poločas nám nabídl naprosto vyrovnanou záležitost, navíc jsme na první vyloženou šanci čekali až deset minut před koncem, kdy pokutový kop pro změnil domácí Glebko. Belšina měla závěr zápasu pod kontrolou, jenomže faul v pokutovém území přinesl penaltu také pro hosty. Smoleviči jí dokázalo zužitkovat, díky čemuž rozhodlo o dělbě bodů. (18:18:43)

    David Suchý

    Góly: 80. Glebko (pen.) – 90. Barsukov (pen.)

    Karty:   40. Bordukov (BBO), 75. Bašilov (BBO), 89. Odeoibo (BBO) – 16. Vakulič (SML), 44. Raščenija (SML), 74. Veras (SML), 79. Makarov (SML), 87. Bondarenko (SML)   90+5. Raščenija (SML)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 7:2. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:17.
    Belshina Bobruisk: Turanok (C) – Skoblikov (77. Bežonov), Kovel, Glebko (90+5. Grek) – Solanovič, Bašilov, Bordukov, Maljarov (90+2. Maljarov) – Jasukevič, Odeoibo, Ročev
    Náhradníci: Charitonovič – Barkovskij, Bežonov, Boltruševič, Grek, Kučinskij, Nečajev, Novik, Pysko, Rekiš

    FK Smoleviči: Gomelko – Ževnerov (C), Alibekov, Raščenija, Bondarenko – Butarevič – Vakulič (64. Muchamedov), Džigero (57. Makarov), Poe (71. Kotov), Barsukov – Veras
    Náhradníci: Filcov, Lazovskij – Kotov, Makarov, Muchamedov, Rusak, Sadovskij, Ščegrikovič, Turik

    Rozhodca: Naumov – Pakulin, Chomačenko