Slovensko – Rusko sk 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Rusko
Štvrtok 02.04.2020, 16:00 • Scandinavium Göteborg • Majstrovstvá sveta 2002
Partner:
     
    Fantázia!!! Slovensko sa stalo víťazom 66. MS v hokeji a domov privezie historické zlato!!! Zverenci Jána Filca v roku 2000 vybojovali striebro v Petrohrade a tentoraz sa môžu tešiť a ochutnať príchuť zlatých medailí!!!
     
    59:59
    Jedna sekundička nás delí od titulu majstrov sveta! Infarktový koniec MS 2002, ktoré sa zapíšu do dejín slovenského hokeja!
     
    59:51
    Posledných deväť sekúnd! Nešťastné riešenie Petra Bondru! Rusko sa dostáva zásluhou zakázaného uvoľnenia do pásma!
     
    59:23
    Slovensko oddychový čas!
     
    59:18
    Maxim Sokolov korčuľuje na striedačku! Rusko so šiestimi hráčmi na ľade!
     
    58:47
    Rusko oddychový čas!
     
    58:47
    Celé Slovensko je na nohách! Námestia vo viacerých mestách praskajú vo švíkoch! Nádherný obraz!
     
    58:20
    Slovensko dalo gól! Neuveriteľné chvíle!!! Žigmund Pálffy vyviezol puk do útočného pásma. Bekhendom vysunul PETRA BONDRU a jeho strela sa zatrepotala za Maximom Sokolovovom. Neskutočné! Slovensko smeruje za historickým titulom majstrov sveta! Vydržte chlapci! Do konca ostáva 100 sekúnd! Asistencia: Žigmund Pálffy.
     
    56:47
    Savčenkov nám zahrozil! Rusko do vedenia ale nepôjde!
     
    54:15
    Rusko dalo gól!
    MAXIM SUŠINSKY je nočnou morou nášho tímu. Hlavný rozhodca signalizoval vylúčenie nášho hráča. Slováci na moment prestali hrať a súper pokračoval v nápore. Prokopiev spoza bránky našiel ruského ostrostrelca pred bránou. Nič to. Začíname odznova, ale je to veľmi ťažký záver poslednej tretiny. Asistencia: Prokopiev.
     
    43:21
    Šatan sa ocitol pri bekhendovom pokuse! Jeden z Rusov mu ho zozadu vypichol!
     
    42:09
    Rusko dalo gól!
    VLADIMIR ANTIPOV dostal puk do našej brány ani sám nevie ako. Bolo to niečo podobné, ako gól Mira Šatana. Ján Lašák za toto nemohol. Začína sa rodiť dráma. Asistencia: Valeri Karpov.
     
    39:00
    Vylúčenie v tíme Slovensko (L. Čierny – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Rusko (Ljašenko – 2 min., hrubosť).
     
    36:22
    Rusko nechalo obrovskú dieru v obrane! Miroslav Šatan sa rútil do možnosti, ale proti Sokolovovi nepochodil! Puk sa mu dvihol v zlom momente! Škoda!
     
    33:14
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Országh – 2 min., hákovanie).
     
    27:25
    Vylúčenie v tíme Rusko (Koznev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    26:59
    Slovensko dalo gól! Jednoduchá akcia, ktorá znamená opäť vedenie Slovenska o dva góly. Handzuš z prvej prihrával MIROSLAVOVI ŠATANOVI, ktorý to netrafil najlepšie, ale puk sa odrazil od korčule Kozneva a Sokolov už neskoro reagoval. Ruský brankár chvíľku ani netušil, že má puk za chrbtom. Asistencia: Michal Handzuš.
     
    23:27
    Rusko dalo gól!
    MAXIM SUŠINSKY sa výborne zorientoval pri odrazenom puku od Lašáka a aj keď bol z uhla, vynikajúco poslal puk do odkrytej časti našej bránky. Asistencie: Zatonsky a Prokopiev.
     
    21:20
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Lintner – 2 min., podrazenie).
     
    21:10
    Pálffy aj Bondra znepríjemňovali život ruskému brankárovi! Ich snaha nebola gólovo odmenená!
     
    19:37
    Vylúčenie v tíme Rusko (Bucajev – 2 min., faul lakťom).
     
    16:22
    Vylúčenie v tíme Rusko (Koznev – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    16:22
    Podľa opakovaných záberov bolo jasne vidieť puk v bránke! Videorozhodca nás nepotešil! Gól neplatí! Pokračujeme za stavu 2:0, ale budeme hrať presilovku!
     
    16:22
    Miroslav Šatan dopravil puk do siete! Výsledok by sa mal zmeniť na 3:0, pretože náš útočník bol vtlačený do bránkoviska súperom, puk bol celým objemom za čiarou a až potom došlo k posunutiu brány! Uvidíme, či aj druhýkrát nám bude priať videorozhodca!
     
    15:59
    Bartečko sa skvelou kľučkou zbavil Volčenkova! Skúsil šťastie spoza bránky! Sokolov podržal Rusov!
     
    12:10
    Slovensko dalo gól! Fantastická kombinačná akcia. Pálffy nepustil puk z pásma, ktorý si našiel cestu za bránku. Tam sa ho zmocnil Šatan a medzi kruhmi nabil PETROVI BONDROVI. Sokolov ostal bez akejkoľvek šance. Asistencie: Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy.
     
    10:57
    Vylúčenie v tíme Rusko (Ljašenko – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    05:10
    Radovan Somík sa skvelo natlačil do koncovky! Stal sa obeťou faulu Judina, ktorý ho krosčekoval do tváre! Rozhodca Pakaslahti to prehliadol!
     
    00:22
    Slovensko dalo gól! Fantázia. Hneď prvá strela na ruskú bránku bola gólová. ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ výborne zakončil. Celá situácia ale podliehala konzultácii s videorozhodcom, ktorý to celé odobril. Asistencia: Jozef Stümpel.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 1. Višňovský (Stümpel), 13. P. Bondra (Šatan, Pálffy), 27. Šatan (Handzuš), 59. P. Bondra (Pálffy) – 24. Sušinsky (Zatonsky, Prokopiev), 43. Antipov (Karpov), 55. Sušinsky (Prokopiev)


    Slovensko: Lašák – Višňovský, Hecl, Smrek, Lintner, Milo, Štrbák, L. Čierny, J. Bača – Pálffy, Stümpel, P. Bondra – Šatan, Handzuš, Bartečko – Országh, R. Pavlikovský, L. Nagy – R. Petrovický, M. Hlinka, Somík
    Rusko: Sokolov – Žukov, Kalinin, Gusev, Rjabikin, Judin, Višedkevič, Guskov, Volčenkov – Kovalenko, Karpov, Bucajev – Sušinsky, Prokopiev, Zatonsky – M. Afinogenov, Ljašenko, Savčenkov – Antipov, Koznev, Tkačenko.

    Rozhodca: Pakaslahti (Fín.) – Carpentier (Kan.), Redding (USA).