Slovensko – Rusko sk 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Rusko
Štvrtok 02.04.2020, 16:00 • Scandinavium Göteborg • Majstrovstvá sveta 2002
Partner:
     
    58:20
    Slovensko dalo gól! Neuveriteľné chvíle!!! Žigmund Pálffy vyviezol puk do útočného pásma. Bekhendom vysunul PETRA BONDRU a jeho strela sa zatrepotala za Maximom Sokolovovom. Neskutočné! Slovensko smeruje za historickým titulom majstrov sveta! Vydržte chlapci! Do konca ostáva 100 sekúnd! Asistencia: Žigmund Pálffy.
     
    54:15
    Rusko dalo gól!
    MAXIM SUŠINSKY je nočnou morou nášho tímu. Hlavný rozhodca signalizoval vylúčenie nášho hráča. Slováci na moment prestali hrať a súper pokračoval v nápore. Prokopiev spoza bránky našiel ruského ostrostrelca pred bránou. Nič to. Začíname odznova, ale je to veľmi ťažký záver poslednej tretiny. Asistencia: Prokopiev.
     
    42:09
    Rusko dalo gól!
    VLADIMIR ANTIPOV dostal puk do našej brány ani sám nevie ako. Bolo to niečo podobné, ako gól Mira Šatana. Ján Lašák za toto nemohol. Začína sa rodiť dráma. Asistencia: Valeri Karpov.
     
    26:59
    Slovensko dalo gól! Jednoduchá akcia, ktorá znamená opäť vedenie Slovenska o dva góly. Handzuš z prvej prihrával MIROSLAVOVI ŠATANOVI, ktorý to netrafil najlepšie, ale puk sa odrazil od korčule Kozneva a Sokolov už neskoro reagoval. Ruský brankár chvíľku ani netušil, že má puk za chrbtom. Asistencia: Michal Handzuš.
     
    23:27
    Rusko dalo gól!
    MAXIM SUŠINSKY sa výborne zorientoval pri odrazenom puku od Lašáka a aj keď bol z uhla, vynikajúco poslal puk do odkrytej časti našej bránky. Asistencie: Zatonsky a Prokopiev.
     
    12:10
    Slovensko dalo gól! Fantastická kombinačná akcia. Pálffy nepustil puk z pásma, ktorý si našiel cestu za bránku. Tam sa ho zmocnil Šatan a medzi kruhmi nabil PETROVI BONDROVI. Sokolov ostal bez akejkoľvek šance. Asistencie: Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy.
     
    00:22
    Slovensko dalo gól! Fantázia. Hneď prvá strela na ruskú bránku bola gólová. ĽUBOMÍR VIŠŇOVSKÝ výborne zakončil. Celá situácia ale podliehala konzultácii s videorozhodcom, ktorý to celé odobril. Asistencia: Jozef Stümpel.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 1. Višňovský (Stümpel), 13. P. Bondra (Šatan, Pálffy), 27. Šatan (Handzuš), 59. P. Bondra (Pálffy) – 24. Sušinsky (Zatonsky, Prokopiev), 43. Antipov (Karpov), 55. Sušinsky (Prokopiev)


    Slovensko: Lašák – Višňovský, Hecl, Smrek, Lintner, Milo, Štrbák, L. Čierny, J. Bača – Pálffy, Stümpel, P. Bondra – Šatan, Handzuš, Bartečko – Országh, R. Pavlikovský, L. Nagy – R. Petrovický, M. Hlinka, Somík
    Rusko: Sokolov – Žukov, Kalinin, Gusev, Rjabikin, Judin, Višedkevič, Guskov, Volčenkov – Kovalenko, Karpov, Bucajev – Sušinsky, Prokopiev, Zatonsky – M. Afinogenov, Ljašenko, Savčenkov – Antipov, Koznev, Tkačenko.

    Rozhodca: Pakaslahti (Fín.) – Carpentier (Kan.), Redding (USA).