Česko – USA 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
USA
cz Štvrtok 02.04.2020, 12:00 • Nagano (Big Hat) • OH Nagano 1998 • Štvrťfinále
Partner:
     
    Tohle je ode mne z tohoto historického přenosu vše, děkuji za pozornost. (15:23:41)
     
    Je tu konec! Česká reprezentace postupuje do semifinále olympijského turnaje v Naganu, když si poradila ve čtvrtfinále s USA. Nelze říct, že by byl národní tým dnes jednoznačně lepším celkem. Naši hráči těžili z bojovného výkonu, který podpořily fantastické zákroky Dominika Haška.
    Český tým se utkání v semifinále s Kanadou v čele s jedním z nejlepších hráčů všech dob — Waynem Gretzkym. Bude se jednat o nesmírně složitý souboj, rozhodně ale nejsme bez šance na úspěch.
    Radost českého týmu
     
    Konec zápasu.
    59:20 DOPITA - 4:1
     
    59:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Češi si zahrají na olympijském turnaji v Naganu semifinále! Leetch při rozehře přišel o puk, toho využil JIŘÍ DOPITA a poslal svůj tým do boje o medaile! Bez asistence.
     
    59:10
    Hra vysokou holí, bude se vhazovat v americkém obranném pásmu.
     
    59:00
    Minuta do konce základní hrací doby a bude se vhazovat po pravé ruce Haška.
     
    58:48
    Oddechový čas pro USA.
     
    58:30
    Vanbiesbrouck je na střídačce, Američané jsou v šesti!
    58:11 Vanbiesbrouck prvním zákrokem vyrazil dech
     
    58:11
    Vanbiesbrouck se blýskl neskutečným zákrokem! Češi se hnali do přečíslení dva na jednoho, Růžička nahrál na Jágra, jehož pokus vykopl nově příchozí brankář betonem.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty tohoto utkání.
     
    57:41
    Američané střídají brankáře. Proč? Vanbiesbrouck je výborný bruslař, takže se dostane na střídačku dříve. K tomu nyní Američané získají čas navíc, který mohou využít k poradě.
     
    57:10
    Weight trefil Haška do hrudníku, načež se kotouč dostal do středního pásma.
     
    56:30
    Češi hrají s kotoučem, to je jedině dobře. Do konce základní hrací doby zbývají tři minuty a český tým stále vede o dvě branky.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 822 diváků.
     
    55:26
    Tečovanou střelu vyráží Hašek. Americká střídačka je v pohotovosti, do konce totiž zbývá něco přes čtyři minuty a je jen otázkou času, kdy půjdou hráči USA do šesti.

    Michal Hladký

    Góly a asistencie: 29. Růžička (Jágr, Straka), 30. Jágr (Dopita), 37. Ručinský, 60. Dopita – 17. Modano (Amonte, Tkachuk)


    Česko: Hašek (Čechmánek) – Šmehlík, Šlégr, Hamrlík, Svoboda, Špaček, Kučera – Jágr, Růžička, Straka – Ručinský, Reichel, Lang – Moravec, Dopita, Beránek – Hejduk, Patera, Procházka.
    USA: Richter (Vanbiesbrouck) – Leetch, Hatcher, Chelios, Suter, Schneider – Modano, Tkachuk, Guerin – Hull, Weight, LeClair – Deadmarsh, Roenick, Langenbrunner – Otto, LaFontaine, Amonte.

    Rozhodca: McCreary (CAN) – Poljakov (RUS), Scapinello (CAN)

    Diváci: 9 822