Granada – Bilbao 2:1 (kon.)
koniec
Granada CF
2:1 (0:0)
Athletic Club Bilbao
cz Štvrtok 05.03.2020, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španielsky pohár • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z odvetného utkání Copa del Rey mezi Granadou a Athleticem Bilbao. Duel začíná ve 21 hodin.
     
    Úvodní utkání

    Po prvním duelu mohou být mnohem spokojenější fotbalisté Athleticu Bilbao. Baskickému celku se sice v posledních týdnech v lize moc nedaří. Úspěch si po dlouhé době připsal až o víkendu v duelu proti Villarrealu. V úvodním duelu na domácí půdě však dokázalo Granadu přehrát nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Rozhodující branku vsítil ve 42. minutě Muniaín. Pro Bilbaoo to mohlo být ještě veselejší, jenže druhý zásah Andera Capy nemohl kvůli ofsajdu platit.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Silva – Díaz, Sánchez, Duarte, Neva – Herrera, Gonalons – Foulquier, Rodríguez, Machís – Fernández
    Náhradníci: Dias, Cortés, Vico, Vadillo, Eteki, Escandell, Vallejo

    Athletic Bilbao: Simón – López, Gestoso, Martínez – Capa, San José, Vesga, Berchiche – García, Williams, Muniaín
    Náhradníci: Gómez, López, Córdoba, Aduriz, Herrerín, Sancet, Lekue

    Rozhodčí: del Cerro – Yuste, Álvarez.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Granada bude hrát v červeném, zatímco Bilbao oblékne zelenou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Muniaín sotva udělal pár kroků a po zákroku domácího hráče se ocitl na zemi.
     
    2
    Raúl García si naběhl na vysokou přihrávku na pravou stranu a hlavou prodloužil míč do pokutového území. Nikdo v zeleném dresu se k němu ale nedostal.
     
    3
    Vesga prošel středem hrací plochy na polovinu soupeře, ale ve velké rychlosti si předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem.
     
    4
    García dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy a nakopl míč za obranu soupeře. Nikdo v dresu Bilbaa si na jeho oblouček nenaběhl.
     
    5
    Martínez si všiml vysokého postavení domácího brankáře a pokusil se jej překvapit zakončením z úctyhodné vzdálenosti. Jeho pokus ale skončil nad břevnem.
     
    6
    Machís si z levé strany navedl míč na hranici pokutového území, odkud zakončil pravou nohou, ale jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    7
    Neva prošel po levém křídle do blízkosti pokutového území, odkud odcentroval do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo z domácích hráčů.
     
    8
    Domácí brankář Silva se musel zapojit do rozehrávky Granady. Gólman domácího celku nakopl míč na pravou stranu, kde našel jen obránce Martíneze.
     
    9
    Neva prošel do blízkosti velkého vápna, kde našel Machíse, který poté odcentroval do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v červenobílém dresu.
     
    10
    Machís se rychlou zasekávačkou zbavil svého strážce a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka skončila na hlavě prvního obránce.
     
    11
    Silva si pohlídal rozehrávku Bilbaa a došel si pro míč na hranici velkého vápna. Domácí brankář poté nakopl míč na pravou stranu, ale hráči Bilbaa získali míč pro sebe.
     
    12
    Granada se vydala do útoku po levé straně, jenže centr na hranici velkého vápna odvrátil obránce Nuňéz. Bilbao poté získalo míč pro sebe.
     
    13
    Další útočnou akci domácí Granady zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Machís.
     
    14
    Herrera upadl po souboji s jedním ze soupeřů na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista se nyní drží za levou nohu.
     
    15
    Herrera už je zpátky na nohou a ještě se pustil do debaty s hlavním rozhodčím. Domácí fotbalista ale žlutou kartu pro soupeře nevyloboval.
     
    16
    Hostující brankář Simón si dal pozor na centr z levé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Gólman Bilbaa poté rozehrál na pravou stranu.
     
    17
    Iňaki Williams při napadání rozehrávky soupeře fauloval a může být rád, že za ostrý šlapák nevyfasoval žlutou kartu.
     
    18
    Victor Díaz vybojoval pro Granadu míč na levé straně hrací plochy, jenže jeho následná přihrávka za obranu Bilbaa skončila v zámezí.
     
    19
    Fernández se dral do pokutového území za centrem z pravé strany hrací plochy, jenže levačkou nedokázal tečovat míč mezi tři tyče.
     
    20
    Machís svedl souboj na polovině Bilbaa, jenže v pádu poslal míč jen do zámezí. Vhazovat bude hostující Athletic Bilbao.
     
    21
    Vesga se na polovině hrací plochy dostal k odraženému míči a přenesl těžiště hry na levou stranu. K jeho pobídce se ale nedostal nikdo v dresu Bilbaa.
     
    22
    Další nedovolený zákrok na straně domácího celku. Duarte přišlápl kopačku Garcíovi, který se po jeho zákroku poroučel k zemi s bolestivou grimasou.
     
    23
    Iňaki Williams chtěl využít svou rychlost k tomu, aby se dostal mezi obránce domácího celku. Rychlonohý hráč Bilbaa ale zapomněl míč za sebou.
     
    24
    Herrera se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže do dráhy se jeho zakončení postavil obránce, který míč srazil do bezpečí.
     
    25
    Neva se po levém křídle prodral na polovinu hostujícího celku, jenže jeho pobídka do velkého vápna letěla moc vysoko a skončila v rukavicích brankáře.
     
    26
    Fernández si na polovině soupeře krásně zpracoval odražený míč, otočil se s ním a přenesl hru na pravou stranu. Granada může pokračovat v obléhání velkého vápna.
     
    27
    Vesga se skvěle vrátil na vlastní polovinu, kde se dopustil nedovoleného zákroku a může být rád, že za něj nevyfasoval žlutou kartu.
     
    28
    Iňaki Williams dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, přehodil si míč na pravačku, ale jeho technické zakončení srazil obránce domácího celku na roh.
     
    29
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Capa, který poslal prudký centr na malé vápno, jenže nikdo v zeleném dresu se k zakončení nedostal.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně bojovné utkání. Bilbao se snaží spoléhat na rychlé brejky, ale střely zatím létají daleko od branky.
     
    31
    Gonalons upadl po hlavičkovém souboji na polovině Bilbaa, ale podle rozhodčího se právě on dopustil nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude Bilbao.
     
    32
    Hostující brankář Simón udělal obrovskou chybu, při které jej domácí hráč obral o míč, ale následně nedokázal z otočky zakončit mezi tři tyče.
     
    33
    Ander Capa se na poslední chvíli vrátil na vlastní polovinu, kde předvedl včasný skluz a obral o míč unikajícího soupeře. Domácí fanoušci se dožadují odpískání faulu.
     
    34
    Bilbao vybojovalo míč na vlastní polovině a Ander Capa dokázal balón odkopnout daleko od nebezpečného prostoru. Granada stále čeká na první velkou šanci.
     
    35
    Raúl García v hlavičkovém souboji doslova vyšplhal na záda jednomu z domácích obránců a podle rozhodčího se dopustil faulu. Rozehrávat bude Granada.
     
    36
    Iňaki Williams rozkmital své rychlé nohy a prodral se na polovinu Granady. Hvězda baskického celku si však předkopla míč daleko před sebe a přišla o něj.
     
    37
    Ander Capa se na levé straně hrací plochy dostal k odraženému míči a poslal jej zpátky na malé vápno. Pozorný brankář domácího celku jeho pobídku schoval do rukavic.
     
    38
    Iňaki Williams se otočil za odraženým míčem a spěchal za ním do velkého vápna. Domácí obránce Duarte před ním odkopl míč skutečně na poslední chvíli.
     
    39
    Raúl García prodloužil míč hlavou na polovinu domácího celku, jenže byl ve výskoku faulován. Rozhodčí nedovolený zákrok viděl a nařídil přímý kop pro Bilbao.
     
    40
    Iňaki Williams tentokrát rozkmital své rychlé nohy po levém křídle, vydal se do pokutového území, jenže jeho snaha o zakončení placírkou skončila zblokovanou střelou.
     
    41
    Machís dostal krásnou přihrávku do běhu, jenže jeho následný centr na malé vápno si hostující obránci bez problémů pohlídali.
     
    41
    Yeray dostává žlutou kartu za ostrý faul loktem.
     
    42
    Granada zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde zakročil obránce.
     
    43
    Granada zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil také brankář Simón, jež schoval míč do rukavic.
     
    44
    Po dalším ostrém střetu u pomezní čáry se na hřišti strhla menší mela. Neva může být rád, že za své výlevy neviděl žlutou kartu.
     
    45
    Puertas si navedl míč do blízkosti pokutového území, odkud zakončil levačkou, ale jeho ránu srazil hostující San José na další rohový kop.
     
    45+1
    Granada měla v nastavení obrovskou šanci! Po rohovém kopu hlavičkoval z malého vápna Herrera, ale jeho hlavičku vykopl z brankové čáry Williams!
    45+1. Herrerova šance po rohovém kopu
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavý duel. Domácí Granada se snažila od úvodního výkopu tlačit do útoku, zatímco Bilbao spoléhalo na rychlé protiútoky. Přesto se na první velkou šanci čekalo až na nastavení. V něm po rohovém kopu hlavičkoval Herrera, ale jeho zakončení vykopl za už překonaným brankářem Williams. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Granada obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek v něm nutně potřebuje vsítit branku.
     
    47
    Berchiche vhazoval na levé straně hrací plochy. Hostující fotbalista poslal přihrávku do blízkosti pokutového území, ale tam nebyl nikdo v zeleném dresu.
     
    48
    Domácí Machís se dral do velkého vápna, jenže San José se skvělým skluzem blýskl a zajistil míč pro Bilbao.
     
    49
    Granada právě vstřelila branku!
    Granada se dočkala vytoužené branky a dostává se do vedení! Do velkého vápna přiletěl nadýchaný centr z levé strany hrací plochy a YANGEL HERRERA krásnou hlavičkou dopravil míč do sítě!
    49. Yangel HERRERA - 1:0
     
    51
    Granada je po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzená a nadále se tlačí na polovinu soupeře. Fotbalisté Bilbaa však brání v pevném bloku.
     
    51
    Další žlutá karta na straně domácího celku! Hernán Sánchez ji dostává za ostrý zákrok.
     
    52
    Bilbao zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Berchiche, ale jeho technický pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    53
    Fernández si naběhl na odkop od domácí branky a hlavou prodloužil míč na levou stranu hrací plochy. Domácí celek chce pokračovat v tlaku.
     
    54
    Díaz se na pravé straně dostal k odraženému míči a chtěl jej nakopnout na polovinu soupeře. Jeho pobídka však skončila u prvního obránce.
     
    55
    Další útočnou akci domácí Granady zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si totiž nepohlídal Puertas.
     
    56
    Simón dlouho váhal s rozehrávkou od vlastní branky. Baskický celek se v posledních minutách snaží rozkouskovat tlak soupeře.
     
    57
    Puertas nakopl míč za obranu Bilbaa, jenže nikdo v červenobílém dresu se nedostal k jeho pobídce. Bilbao může pokračovat v kombinaci.
     
    58
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl do prostoru mezi značkou pokutového kopu a malým vápnem, jenže Sánchez minul branku.
     
    59
    Simón si počkal na nákop za obranu hostujícího celku. Brankář Bilbaa se rozhodl pro rozehrávku na pravou stranu, kde nenašel nikoho v zeleném dresu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Granada dokázala po změně stran vsítit branku, která znamená srovnání celkového stavu semifinále.
     
    60
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Capa, přichází Cordoba.
     
    61
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Foulquier, přichází Eteki.
     
    62
    Střídající Cordoba procedil přihrávku na Vesgu do pokutového území, jenže do jeho rány se postavil obránce, který balón skvěle zablokoval.
     
    64
    Williams zkusil své štěstí zakončením zpoza hranice pokutového území, jenže rána mu vůbec nesedla a míč prolétl vysoko nad břevnem.
     
    65
    Martínez poslal z levé strany průnikovou přihrávku na rozběhnutého Muniaína, který však při rychlé snaze o převzetí zapomněl míč za sebou.
     
    66
    Neva obdržel krásnou přihrávku proti noze a vyslal prudké zakončení levou nohou. Jeho skákavý pokus ale prolétl kolem vzdálenější tyčky.
     
    67
    Bilbao se vydalo dopředu se snahou o rychlý protiútok, jenže pobídka z levé strany skončila na noze prvního obránce.
     
    68
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Muniaín.
     
    69
    Bilbao zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl do velkého vápna, jenže nikdo v zeleném na pobídku nedosáhl.
     
    70
    San José se skvěle vrátil na hranici pokutového území a zastavil nebezpečný centr z levé strany hrací plochy. Záložník Bilbaa balón odehrál.
     
    71
    Silva nakopl míč na levou stranu hrací plochy, jenže jeho nepovedenou rozehrávku získali jen fotbalisté Bilbaa, kteří se vydali do útoku.
     
    72
    Berchiche chtěl překvapit obranu domácího celku dlouhým autem do pokutového území. García vrátil míč pod sebe, ale Williams se k zakončení nedostal.
     
    73
    Cordoba si na polovině hřiště krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Baskický celek bude zahrávat další přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Vesga (Athletic Bilbao).
     
    75
    García si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany hrací plochy, jenže jeho hlavička prosvištěla vysoko nad břevnem domácí branky.
     
    76
    Granada zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, jenže Puertas svou hlavičkou poslal míč kousek nad břevno.
     
    77
    Granada právě vstřelila branku!
    Dnes se prodlužovat nebude! Domácí Granada totiž po dalším rohovém kopu přidává druhou branku! Na parádní centr si na malém vápně naskočil GERMAN SANCHÉZ a krásnou hlavičkou poslal míč k tyči!
    77. German SANCHÉZ - 2:0
     
    79
    Bilbau už moc času na vstřelení branky nezbývá. Domácí Granada navíc v dnešním utkání předvádí vynikající defenzivní výkon.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází San José, přichází Aduriz.
     
    81
    Do rozehrávky hostujícího celku se znovu musel zapojit brankář Simón. Gólman Bilbaa nakopl míč na levou stranu, kde v hlavičkovém souboji uspěl domácí hráč.
     
    82
    Cordoba dostal přihrávku do pokutového území, ale ihned se kolem něj zjevili dva obránce, kteří jej o balón dokázali rychle připravit.
     
    82
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Neskutečné drama pokračuje! Bilbao totiž dokázalo vsítit svou vytouženou branku! YURI BERCHICHE se po levé straně prohnal do pokutového území a přízemní střelou levačkou procpal míč za záda brankáře!
    82. Yuri BERCHICHE - 2:1
     
    84
    Martínez se na poslední chvíli vrátil do pokutového území a riskantním skluzem odehrál míč na rohový kop. Granada bude moci zahrozit.
     
    85
    Další centr od rohového praporku však domácímu celku možnost na zakončení nepřinesl. Fotbalisté Bilbaa míč bez problémů odehráli.
     
    86
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Neva, přichází Vico.
     
    87
    Střídající Aritz Aduriz spěchal za prudkou přihrávkou na polovinu soupeře, jenže brankář domácího celku proti němu vystartoval a zakopl míč do autu.
     
    88
    Aduriz se v dalším souboji dopustil nedovoleného zákroku. Domácí celek okamžitě rozehrál přímý kop, ale nedokázal se prodrat do šestnáctky.
     
    89
    Hostující brankář dlouho otálel s rozehrávkou od vlastní branky. Domácí fanoušci chtěli pro Simóna žlutou kartu, ale sudí zatím zůstává klidný.
     
    90
    Granada zahrávala v poslední minutě standardního času rohový kop. Machís prodloužil míč na vzdálenější tyč, kde na něj nedosáhl nikdo v červenobílém.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Granada se stále tlačí do pokutového území, jenže hráči v červenobílém se stále nemohou dostat do nebezpečného zakončení.
     
    90+3
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Muniaín, přichází Sancet.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Simón (Athletic Bilbao).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Granada sice poráží Athletic Bilbao 2:1, ale díky vstřelenému gólu na hřišti soupeře postupuje do finále Copa del Rey právě Bilbao! Vše podstatné se dnes dělo až po přestávce. Po návratu ze šaten se dokázal prosadit Herrera! Třináct minut před koncem se Granada dočkala branky, která odšpuntovala obrovskou radost. Hlavou se prosadil Sanchéz! O pět minut později ale Berchiche zmrazil domácí příznivce. Granada se poté v závěru snažila rozhodnout o postupu, ale další branky už se nedočkala.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:12.
     
    Finále Copa del Rey bude letos ryze baskické! Real Sociedad se střetne s Athleticem Bilbao!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:55:16)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 49. Herrera, 77. Sanchéz – 82. Berchiche

    Karty:   51. Sánchez (GRN) – 41. Yeray (ATB), 74. Vesga (ATB), 90+4. Simón (ATB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:12.
    Granada CF: Silva – Díaz, Sánchez, Duarte, Neva (86. Vico) – Herrera, Gonalons – Foulquier (61. Eteki), Rodríguez, Machís – Fernández
    Náhradníci: Dias, Cortés, Vico, Vadillo, Eteki, Escandell, Vallejo

    Athletic Club Bilbao: Simón – Yeray, Gestoso, Martínez – Capa (60. Cordoba), San José (80. Aduriz), Vesga, Berchiche – García, Williams, Muniaín (90+3. Sancet)
    Náhradníci: Gómez, López, Córdoba, Aduriz, Herrerín, Sancet, Lekue

    Rozhodca: del Cerro – Yuste, Álvarez
    12.02.2020
    Bilbao - Granada 1:0

    Góly: 42. Muniain

    Karty:   16. D. García (ATB), 29. Williams (ATB), 67. Aduriz (ATB) – 29. Díaz (GRN), 65. Soldado (GRN)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:16.