Poľsko – Ukrajina 6:1 (kon.) | Kazachstan – Holandsko 7:1 (kon.) | Japonsko – Litva 4:0 (kon.)
Slovinsko – Chorvátsko 7:0 (kon.)
koniec
Kazachstan
7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
Holandsko
cz Piatok 07.02.2020, 14:30 • Nur-Sultan Aréna • Kvalifikácia mužov na ZOH • Skupina H
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:55 ŽAJLAUOV - 7:1
     
    57:55
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté se dostali zpět do útočného pásma a poprvé v tomto zápase využili početní výhodu! Jegor Petuchov našel krásným pasem skrze šíři hřiště volného TALGA ŽAJLAUOVA, který střelou z první rozvlnil síť a zapsal druhou branku v utkání! Asistence: Jegor Petuchov a Anton Sagadajev.
    52:16 ŽAJLAUOV - 6:1
     
    52:16
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Navíc Kazachstánu stačí jedna rychlejší akce, po které přidává další branku! TALGAT ŽAJLAUOV nachytal na švestkách gólmana Nizozemska, když si vyjel zpoza branky a poslal kotouč pod betonem Oosterwijka. Asistence: Anton Sagadajev a Jegor Šalapov.
    41:51 SAGADAJEV - 5:1
     
    41:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Což ale domácímu týmu vlastně vůbec nemusí vadit, jelikož se po chvilce prosazuje! Jegor Petuchov trochu se štěstím našel na před brankou volného ANTONA SAGADAJEVA, jenž přidal do branky Nizozemska pátou branku. Asistence: Jegor Petuchov.
    27:22 der SCHUIT - 4:1
     
    27:22
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci měli možnost vhazování v útočném pásmu a několik sekund poté střílejí dnešní první branku! Danny Stempher našel parádním pasem od mantinelu před brankou volného RAYMONDA VAN DER SCHUITA, jenž dostal puk až do branky! Asistence: Danny Stempher.
    22:57 ORECHOV - 4:0
     
    22:57
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jenže Kazachstán se znovu záhy dostal do útočného pásma, takže střílí další branku! VALERIJ ORECHOV si sjel na přihrávku zpoza branky a z prostoru mezi kruhy nemohl minout! Asistence: Talgat Žajlauov a Jegor Petuchov.
    10:32 RYMAREV - 3:0
     
    10:32
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Ano, přidá další branku, a to dokonce velmi záhy! JEVGENIJ RYMAREV sice se svou první střelou ještě neuspěl, ale po zásahu Boyda se kotouč k němu odrazil zpět a domácí útočník měl jednoduchou pozici. Asistence: Dustin Boyd.
    08:25 DIETZ - 2:0
     
    08:25
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Velmi rychlou akci předvedl domácí celek, takže už je to o dvě branky! DARREN DIETZ si dojel pro odražený kotouč. Najel si s ním až mezi kruhy a svou střelou nedal gólmanovi šanci k zásahu. Asistence: Jevgenij Rymarev a Roman Starčenko.
    01:00 BLACKER - 1:0
     
    01:00
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Domácí tým se po přesně odehrané minutě dostává v tomto zápase do vedení! Šalapov posunul kotouč do strany na JESSEHO BLACKERA, jehož rána se zastavila až pod horní tyčkou! Asistence: Jegor Šalapov a Arkadi Šestakov.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 1. Blacker (Šalapov, Šestakov), 9. Dietz (Rymarev, Starčenko), 11. Rymarev (Boyd), 23. Orechov (Žajlauov, Petuchov), 42. Sagadajev (Petuchov), 53. Žajlauov (Sagadajev, Šalapov), 58. Žajlauov (Petuchov, Sagadajev) – 28. der Schuit (Stempher)


    Kazachstan: Kudrjavcev (Karlsson) – Metalnikov, Dietz, Šalapov, Blacker, Makljukov, Klešenko, Orechov – Starčenko, Boyd, Rymarev, Michajlis, Valk, Šestakov – Akolzin, Gurkov, Ševčenko – Žajlauov, Sagadajev, Petuchov.
    Holandsko: Oosterwijk (Meierdres) – Zwartbol, Verkiel, van Gorp, van Gestel, der Vossen, Knoop, Klem – der Schuit, Stempher, de Hondt – Marx, Oosterveld, Verschuren – Wurm, de Bonth, Heutmekers – Smit, Nordemann, den Edel.

    Rozhodca: Halas, Haszonits – Boyadjiev, Kodislo