Poľsko – Ukrajina 6:1 (kon.) | Kazachstan – Holandsko 7:1 (kon.) | Japonsko – Litva 4:0 (kon.)
Slovinsko – Chorvátsko 7:0 (kon.)
koniec
Kazachstan
7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
Holandsko
cz Piatok 07.02.2020, 14:30 • Nur-Sultan Aréna • Kvalifikácia mužov na ZOH • Skupina H
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:55:08)
     
    Střely na branku: 57 – 10
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Kazachstán – Darren Dietz 1+0
    Nizozemsko – Danny Stempher 0+1
     
    Kazachstán naprosto opanoval poslední periodu dnešního zápasu, ve které téměř Nizozemce nepustil přes polovinu hřiště. K tomu navíc ještě přidal další tři góly. Už po dvou minutách se trefil Anton Sagadajev, jenž ukázal rychlé ruce před brankou. Na další trefu se čekalo dalších deset minut, kdy Talgat Žajlauov nachytal hostujícího brankáře výjezdem zpoza branky a střelou pod betonem. Talgat Žajlauov se postaral i o poslední trefu dnešního utkání, když využil přesilovku po parádním pasu Petuchova.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Kazaši ještě pořádně zamkli svého soupeře v jeho obranné pásmu, ale Dmitrij Gurkov nakonec nebyl úspěšný a nedokázal dostat puk až do branky.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
    57:55 ŽAJLAUOV - 7:1
     
    57:55
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté se dostali zpět do útočného pásma a poprvé v tomto zápase využili početní výhodu! Jegor Petuchov našel krásným pasem skrze šíři hřiště volného TALGA ŽAJLAUOVA, který střelou z první rozvlnil síť a zapsal druhou branku v utkání! Asistence: Jegor Petuchov a Anton Sagadajev.
     
    57:12
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a dostali se i ke střele. Ta však byla zastavena jedním z hráčů Nizozemí, který následně kotouč vyhodil.
     
    56:56
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (der Schuit – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    56:40
    Makljuov možná mohl vypálit, ale nakonec raději poslal kotouč jen po straně k mantinelu. Následně se touš dostal mimo mantinely, takže pro domácí přesilovka.
     
    55:58
    Do konce utkání nám zbývají poslední čtyři minuty a Kazachstán naprosto potvrdil roli favorita tohoto utkání, ve kterém vede o pět branek. Uvidíme ještě nějakou?
     
    55:24
    Leonid Metlanikov dostal přihrávku ve svém obranném pásmu, a tak na nic nečekal a vydal se dopředu. Jeho následná střela ovšem trefila jen protihráče.
     
    54:52
    Darren Dietz si chtěl udělat další útočný výlet, ale jeho snaha byla rychle zastavena. Přesto se Nizozemci nedostali s pukem ani do střední třetiny.
     
    54:23
    Nikita Michajlis je na ledě!
     
    53:58
    Hokejisté v modrém odehrají toto oslabení s velkým přehledem. Nizozemsko se za celé dvě minuty snad nedostalo ani do útočného pásma s pukem.
     
    53:27
    Hostující celek už má za sebou minutu v početní výhodě, avšak aktivnější jsou znovu hokejisté Kazachstánu, kteří jsou daleko od své vlastní branky.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu Kazachstán (Nikita Michajlis – 2 min., podrážení).
    52:16 ŽAJLAUOV - 6:1
     
    52:16
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Navíc Kazachstánu stačí jedna rychlejší akce, po které přidává další branku! TALGAT ŽAJLAUOV nachytal na švestkách gólmana Nizozemska, když si vyjel zpoza branky a poslal kotouč pod betonem Oosterwijka. Asistence: Anton Sagadajev a Jegor Šalapov.
     
    51:46
    Hostující celek se ještě snaží něco udělat s tímto výsledkem a domácí tým je nyní v obranném pásmu. Nepouští ale svého soupeře téměř k ničemu.
     
    51:03
    Nizozemci se z ničeho nic dostali do šance, ale kotouč nakonec nepřešel brankovou čáru, trefil jen tyč! Na druhé straně už zase útočí domácí.
     
    50:24
    Jesse Blacker nyní působil hodně aktivně a rozdával jeden puk za druhým. Nakonec to byl on, kdo vystřelil, ale sestřelil jen soupeře na vrcholku kruhu.
     
    49:46
    Kazachstán pokračuje ve své aktivitě, avšak ani ta mu nyní nestačila na zisk kotouče v útočném pásmu. Nizozemsko si v obraně může oddechnout na moment.
     
    49:09
    Leonid Metalnikov by si dnes chtěl připsat branku, již vyslal několik střeleckých pokusů. Ten poslední byl ale sražen jedním z hostí mimo tři tyče.
     
    48:33
    Hokejisté v oranžovém ve třetí třetiny vlastně nepředvedli směrem dopředu ještě vůbec nic. Jsou jen v hlubokém obranném bloku, a to navíc bez kotouče.
     
    47:42
    Dmitrij Ševčenko se řítil sám na brankáře hostí, ale překonat ho nedokázal, a to ani nadvakrát! Následovala ještě další dorážka, ale tu srazil obránce Nizozemí do rohu kluziště.
     
    47:06
    Moc pěknou střelu od modré vyslal jeden z domácích obránců. Oosterwijk toho sice moc neviděl, přesto se od jeho výstroje kotouč odrazil mimo nebezpečí.
     
    46:45
    Nikita Michajlis mohl navýšit náskok svého celku! Zkoušel se kličkou dostat až k vzdálenější tyči, ale nizozemský gólman tam natáhl beton!
     
    46:14
    To je asi největší tlak od začátku zápas, který mají nyní Kazaši! Oosterwijk se má v brance rozhodně co ohánět, na nedostatek práce si nemůže stěžovat.
     
    45:40
    Kazachstán je usazený v útočném pásmu, kde probíhá obstřelování branky Nizozemska. Nakonec vypálil Starčenko, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    44:43
    Der Schuit, což je zatím jediný střelec v podání nizozemského týmu je hodně aktivní a jen jeho lajna je schopná si něco vypracovat. Nyní to bylo bez efektu.
     
    44:11
    Akolzin měl nyní podstatně větší šanci, ale ani ta nekončí brankou! Dostal totiž krásnou přihrávku mezi obránce, ale v rozhodující chvíli ho zradilo zpracování.
     
    43:37
    Hokejisté v modrém ještě svému soupeři téměř nepůjčili kotouč. Proto se k teči mohl dostat Akolzin, ale nakonec mu kotouč jen prolétl pod hokejkou.
     
    43:06
    Jenže domácí celek se záhy dostal s kotoučem až do útočného pásma, když v tu chvíli byla slyšet píšťalka. Nepohlídaná modrá znamená jen ofsajd.
     
    42:47
    Domácí obránce si nyní jako první dojel pro kotouč, ale Kazachstánu se následně znova nepovedla rozehrávka, která skončila jen na zakázaném uvolnění.
    41:51 SAGADAJEV - 5:1
     
    41:51
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Což ale domácímu týmu vlastně vůbec nemusí vadit, jelikož se po chvilce prosazuje! Jegor Petuchov trochu se štěstím našel na před brankou volného ANTONA SAGADAJEVA, jenž přidal do branky Nizozemska pátou branku. Asistence: Jegor Petuchov.
     
    41:13
    Kazachstánu se nyní ani trochu nepovedla rozehrávka, a tak se hra poprvé v této části dostane před Kudrjavceva, kdy buly bude následovat po jeho levici.
     
    40:51
    Před námi je poslední perioda, tak snad uvidíme ještě nějaké branky. O vítězi tohoto zápasu už pochyb být nemůže, ale kdekdo čekal větší gólový příděl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního zápasu, po kterých nadále Kazachstán vede o tři branky! Domácí vedli dokonce o čtyři góly, když se po třech minutách druhé části trefil Valerij Orechov. Nizozemcům se však podařilo snížit stav utkání, když se po pěkné akci prosadil Raymond van der Schuit. Jinak se toho moc zajímavého nestalo, takže v druhé třetině jsme viděli jen dva góly.

    Další třetina začne přibližně v 16:14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Zajímavostí je, že jsme v dnešním utkání ještě neviděli zase tak moc trestů. Některé zákroky totiž byly spíše za hranou, ale fauly se za ně nakonec nepískaly.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:18
    Kazachstán se ještě snaží prokombinovat do nějaké šance, ale v jeho hře vidíme v posledních minutách hodně nepřesností, které značně kazí kombinace.
     
    37:43
    Akolzin se nám vrátil do zápasu, takže možná stačilo jen nějaké menší sešití uvnitř dutiny ústní. To je však dobrá zpráva pro fanoušky kazašského týmu.
     
    37:06
    Prostřední část dnešního zápase se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Kazachstán nadále vede o tři branky, v tomto se zatím nic nezměnilo.
     
    36:48
    Šestakov nyní odváděl většinu práce v útočném pásmu, načež našel volného Metalnikova. Jeho střela na zadní tyč skončila v lapačce gólmana Nizozemí.
     
    36:16
    Domácímu celku se nyní nepovedl přechod do útoku, který skončil ofsajdem. Jeden z hráčů navíc ještě napadal, takže je vyhodnocen jako úmyslný.
     
    35:49
    Der Schuit se jako jediný z hostujícího celku vydal napadat rozehrávku Kazachstánu, ale proti dvojnásobné přesile neměl zrovna moc šancí na úspěch.
     
    35:06
    Kazachstán se navíc snaží dohrávat situace do prázdné branky, což mu zatím úplně nejde. Nizozemci poté vždycky vyhodí kotouč a jdou na střídačku.
     
    34:27
    Jenže tempo utkání nyní není takové, jaké bylo třeba v prvních deseti minutách první periody. Nyní hodně opadlo a nevidíme tak dobrou podívanou.
     
    33:53
    Nizozemci se sice na několik okamžiků dostali do útočného pásma, ale byla to jen přechodová fáze. Nyní už je vše ve starých kolejích, puk drží Kazaši.
     
    33:24
    Hráči v modrém předvedli rychlý přechod do útoku, avšak ten brankou znovu neskončil. Jevgenij Rymarev totiž dobře nepřihrál ani nevystřelil.
     
    33:07
    Akolzin nyní zůstal po jednom ze soubojů ležet na hrací ploše, ovšem sudí tento zákrok nevyhodnotili jako faul. Domácí hráč zahodil helmu a rovnou se vydal do kabin, uvidíme, jestli bude ještě pokračovat.
     
    32:39
    Tak tato rozehrávka se domácímu týmu ani trochu nepovedla. Nenašla totiž nikoho v modrém dresu na hřišti, a tak je Kazachstánu odpískán icing.
     
    32:08
    Kurtis Valk našel svou přihrávkou mezi kruhy Nikitu Michajlise, ale tomu střela z první vůbec nesedla. Gólman hostí proto zapsal jednoduchý zákrok.
     
    31:32
    Nizozemci měli možnost vhazování v útočném pásmu, ale nijak toho nedokázali využít, spíše naopak. Dopředu se už zase řítí lavina v modré barvě.
    30:33 Oosterwijk a jeho fantastický zákrok
     
    30:33
    To byla obrovská šance na straně Kazachů, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho! Přišla krásná křižná přihrávka, po které následovala střela z první, ovšem Oosterwijk předvedl fantastický přesun a zákrok lapačkou!
     
    30:14
    Jinak se nám příliš nemění obraz hry, kdy hokejisté v modrém útočí a ti v oranžovém brání.
     
    29:34
    Avšak o několik sekund později se Nizozemsko přece jen dostalo na dostřel branky, konkrétně to byl Verkiel. Kudrjavcev raději schoval puk pod lapačku.
     
    29:05
    Kazachstán si nyní musel dojet pro kotouč až za vlastního gólmana. Zde se pokoušel napadat jeden z hostujících hráčů, ale proti přesile neměl úplně nárok.
     
    28:26
    Kazachům by možná mohl trochu spadnout hřebínek, jelikož viděli, že i Nizozemci se dokáží prosadit. Podaří se hostům přidat ještě nějakou branku?
    27:22 der SCHUIT - 4:1
     
    27:22
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci měli možnost vhazování v útočném pásmu a několik sekund poté střílejí dnešní první branku! Danny Stempher našel parádním pasem od mantinelu před brankou volného RAYMONDA VAN DER SCHUITA, jenž dostal puk až do branky! Asistence: Danny Stempher.
     
    26:46
    Kazaši už to nyní hrají trochu na krásu, přesto mohli vstřelit další branku! Akolzin měl dobrou možnost, ale na dlouhou hokejku nedostal puk za brankovou čáru.
     
    26:11
    Jasper Nordemann je na ledě!
     
    25:58
    Domácím se zatím v počtení výhodě dnes úplně nedaří. To by rozhodně chtěli prolomit, ale vypadá to, že Nizozemsko ustojí druhé oslabení v utkání.
     
    25:20
    O několik okamžiků už to byli ale zase hokejisté v modrém, kteří měli šance. Domácí hráč se vytočil u branky, ale Oosterwijk měl dobře postavený beton.
     
    24:34
    Nizozemsko mělo asi největší šanci, a to dokonce v oslabení! Jeden ze jeho hráčů totiž ujel po straně, ale na Kudrjavceva v bráně si pokusem po ledě nepřišel.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (Jasper Nordemann – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:51
    Darren Dietz je hodně při chuti a ukazuje, že je opravdu elitním obráncem. Jeho další rána však o několik centimetrů nakonec minula zadní tyčku.
    22:57 ORECHOV - 4:0
     
    22:57
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jenže Kazachstán se znovu záhy dostal do útočného pásma, takže střílí další branku! VALERIJ ORECHOV si sjel na přihrávku zpoza branky a z prostoru mezi kruhy nemohl minout! Asistence: Talgat Žajlauov a Jegor Petuchov.
     
    22:32
    Nizozemsko před několika okamžiky vyhodilo jen na zakázané uvolnění, ale napodruhé se tam kotouč nedoválel. Proto mohou hostující hráči vystřídat.
     
    21:58
    Kombinace nakonec vyústila ve střelu od modré čáry, která ale nedoletěla až ke gólmanovi. Znovu se kotouč odrazil od někoho z hráčů v dráze letu puku.
     
    21:24
    Oosterwijk má za sebou první zákrok v této třetině, když vyrážečkou poslal puk do rohu. Kazachstán se však dostal ke kotouči první a nadále kombinuje.
     
    20:55
    Darren Dietz si nyní splnil své obranné povinnosti na jedničku, když na poslední chvíli stihl odehrát touš před rychle dojíždějícím soupeřem.
     
    20:22
    A už se zase hraje! Domácí hokejisté vedou o tři branky a dnes je od vítězství nejspíše nic neoddělí. Nizozemsko naopak nebude chtít schytat debakl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po prví části: 23 – 5
     
    Je za námi první třetina, která žádné překvapení nepřinesla. Domácí si totiž jdou tvrdě za vítězstvím a vedou v tomto zápase už o tři branky! Už po minutě se jako první trefil Jesse Blacker, který se prosadil střelou od modré. Následovaly ještě dvě trefy, a to v podání Darrena Dietze a Jevgenije Rymareva. V druhé polovině periody se toho moc nestalo, a tak Nizozemsko prohrává o tři branky.

    Další třetina začne přibližně v 15:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    To byla asi největší šance Nizozemska v průběhu celého zápasu! Domácí totiž nyní propadli, ale finální střela se nakonec vůbec nevešla mezi tři tyče.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:37
    Vlastně vidíme nadále stejný obraz hry, ať je počet hráčů na hřišti jakýkoliv. Makljukov vypálil z vrcholku kruhu, avšak gólman hostí má puk ve výstroji.
     
    18:22
    Nikita Klešenko je na ledě!
     
    17:55
    Curtis Valk táhl další útok svého týmu v početní nevýhodě a chvilku to vypadalo na zajímavější šanci. Právě Valk byl ale nakonec od kotouče odstaven.
     
    17:18
    A hokejisté v modrém by se evidentně rádi prosadili i v oslabení! Šestakov totiž pálil z pravého kruhu, ale Oosterwijk se stihl přesunout a puk zastavil.
     
    16:58
    Kazachstán sice hraje v oslabení, přesto je to právě on, kdo je usazený v útočném pásmu. Znovu proto pálil Darren Dietz, ale svou další branku zatím nepřidal.
     
    16:30
    My jsme však viděli velkou šanci na domácí straně, která tak mohla skórovat v oslabení! Jegir Petuchov jel ze strany sám na gólmana, ale horní tyčku o kousek přestřelil!
     
    16:12
    Vyloučení v týmu Kazachstán (Nikita Klešenko – 2 min., podrážení).
     
    15:58
    Nyní se hokejisté v oranžovém dostali na moment ke kotouči, který po chvilce zase ztratili. Přesto si hosté zahrají také početní výhodu v tomto utkání!
     
    15:26
    Nyní se však domácí hokejisté musí vrátit pro kotouč do svého obranného pásma, kam si poslali nepřesnou přihrávku. Nizozemí toho využilo pro střídání.
     
    15:00
    Zbývá nám přesně pět minut do konce první periody a Nizozemsko je nadále v hlubokém obranném bloku. Tuto situaci dnes uvidíme téměř pořád.
     
    14:20
    Hokejisté v modrém ovšem pokračují v držení kotouče v útočném pásmu, kdy se snaží obstřelovat branky hostí. Málokterá střela jde však až mezi tři tyče.
     
    13:53
    A další střela na domácí straně, tentokrát to byla rána od modré. Ta se však nedostal až ke gólmanovi, jelikož ji zastavil někdo v letu dráhy do branky.
     
    13:21
    Nizozemsko hraje v plném počtu!
     
    12:35
    Oosterwijk je pod solidní palbou, ale Kazachstánu se zatím nedaří překonat hostujícího gólmana počtvrté. Nizozemsko navíc následně vyhodilo přes všechny čáry.
     
    11:50
    Kazachstán má velkou šanci na přidání své další branky, podaří se mu to? To uvidíme, zatím domácí hokejisté kombinují nedaleko branky Nizozemska.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nick Verschuren.
    10:32 RYMAREV - 3:0
     
    10:32
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Ano, přidá další branku, a to dokonce velmi záhy! JEVGENIJ RYMAREV sice se svou první střelou ještě neuspěl, ale po zásahu Boyda se kotouč k němu odrazil zpět a domácí útočník měl jednoduchou pozici. Asistence: Dustin Boyd.
     
    10:00
    Je za námi přesně polovina první třetiny a domácí potvrzují roli velkého favorita v tomto zápase. Zatím vedou o dva góly, přidají ještě nějaký v této části?
     
    09:13
    Domácí se hnali do přečíslení tři na dva, avšak to neskončila ani střelou na branku. Viděli jsme nepřesný křižný pas, který nikdo nedokázal zpracovat na hůl.
    08:25 DIETZ - 2:0
     
    08:25
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Velmi rychlou akci předvedl domácí celek, takže už je to o dvě branky! DARREN DIETZ si dojel pro odražený kotouč. Najel si s ním až mezi kruhy a svou střelou nedal gólmanovi šanci k zásahu. Asistence: Jevgenij Rymarev a Roman Starčenko.
     
    08:06
    V dnešním zápase nejspíše uvidíme hodně přerušení. Orechov se totiž postaral o další střelu, ale ta byla sražena obráncem jen do ochranné sítě.
     
    07:57
    Oosterwijk se tedy rozhodně nenudí, ovšem to se vlastně nenudil gólman Nizozemí ani v prvním zápase. Proto má za sebou další zákrok a přerušení hry.
     
    07:31
    Hokejisté v modrém znovu drží kotouč, což asi nikoho nepřekvapí. Akolzin se dostal z ničeho nic až před gólmana, ale druhý gól svého celku nepřidal.
     
    06:55
    Šestakov se postaral o další střelecký pokus na branku nizozemského celku. Hostující gólman kotouč chytil a raději nechal přerušit hru, buly po jeho levici.
     
    06:19
    Velká šance domácího celku neskončila brankou! Viděli jsme totiž akci dva na dva, kdy přišla střela na zadní tyč. Tu Oosterwijk vyrazil betonem před sebe, ale Boyd nedostal puk do sítě, jelikož byl dobře bráněn soupeřem!
     
    05:56
    Jenže zde po několika sekundách přišlo špatné zpracování u mantinelu, po čemž domácím kotouč odskočil. Nizozemsko se může vydat směrem dopředu.
     
    05:20
    Makljukov si nyní musel pro kotouč dojet až do svého obranného pásma. Netrvalo to však dlouho, než se domácí dostali zase do útočného pásma.
     
    04:54
    Makljukov se nakonec jako první odhodlal ke střele od modré. Ta sice nebyla špatná, jenže jeden z hostujících hráčů ji srazil do ochranné sítě.
     
    04:26
    Hokejisté v modrém kombinují v útočném pásmu a Nizozemsko působí hodně statickým dojmem. Dá se čekat, že hosté se dnes rozhodně nudit nebudou.
     
    03:52
    Kazašskému celku se nyní nepovedl přechod do útočného pásma, čehož si čárový sudí všiml moc dobře. Proto je domácímu celku odpískáno ofsajdové postavení.
     
    03:21
    Nizozemsko se dostalo do útočného pásma a Kudrjavcev nakonec přece jen musel zasáhnout. Byl to pro něj ovšem rutinní zákrok levým betonem.
     
    02:50
    Nyní Kazachstán jen nahodil kotouč do útočného pásma, kde se k němu zase bez problémů dostal. Sice přišla střela od mantinelu, ale nebyla nebezpečná.
     
    01:52
    Kazachstán navíc pokračuje v aktivní hře, kterou bude dnes Nizozemsku dělat rozhodně velké problémy. Zde se dá dnes očekávat nějaký debakl.
    01:00 BLACKER - 1:0
     
    01:00
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Domácí tým se po přesně odehrané minutě dostává v tomto zápase do vedení! Šalapov posunul kotouč do strany na JESSEHO BLACKERA, jehož rána se zastavila až pod horní tyčkou! Asistence: Jegor Šalapov a Arkadi Šestakov.
     
    00:20
    A dnešní zápas v rámci kvalifikace na OH právě začal! Favoritem jsou jasně domácí hokejisté, kteří nastupují v modrém, zatímco hosté v oranžové.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kazachstán: Kudrjavcev (Karlsson) – Metalnikov, Dietz, Šalapov, Blacker, Makljukov, Klešenko, Orechov – Starčenko, Boyd, Rymarev, Michajlis, Valk, Šestakov – Akolzin, Gurkov, Ševčenko – Žajlauov, Sagadajev, Petuchov.

    Nizozemsko: Oosterwijk (Meierdres) – Zwartbol, Verkiel, van Gorp, van Gestel, der Vossen, Knoop, Klem – der Schuit, Stempher, de Hondt – Marx, Oosterveld, Verschuren – Wurm, de Bonth, Heutmekers – Smit, Nordemann, den Edel.

    Rozhodčí: Halas, Haszonits – Boyadjiev, Kodislo.
     
    Nizozemsko

    Také Nizozemsko má za sebou vstup do turnaje, ale řadí se mezi tým, od kterých se postup opravdu neočekává, což ostatně ukázal i první duel. V tom se totiž střetlo s Polskem, se kterým nedokázalo držet krok a padlo vcelku jasně 0:8. Hokejisté se země tulipánů neměli na svého soupeře nárok, vždyť za celé utkání vyslali na branku jen šest střel! Naopak gólman nizozemského týmu musel čelit rovnou jednapadesáti pokusům, takže se v brance rozhodně ani trochu nenudil. Napraví si proto Nizozemci trochu svou reputaci nebo dostanou ještě větší přiděl? To se teprve uvidí!
     
    Kazachstán

    Kazachstán už má za sebou vstup do tohoto turnaje, který zvládl s naprostým přehledem. Už v první třetině totiž nasázel svému soupeři, kterým byla Ukrajina rovných pět branek, čímž vlastně položil základní stavební kámen ke svému vítězství. To nakonec bylo poměrem 8:1, kdy domácí reprezentace opravdu zápas opanovala. To ukazuje i třeba statistika střel, která byla 60:13 ve prospěch Kazachů. Bodově se nejvíce dařilo elitnímu obránci Darrenu Dietzovi, jehož statistika se zastavila na čtyřech bodech za gól a tři asistence.
     
    Tabulka skupiny H:

    1. Polsko 3b (8:0)
    2. Kazachstán 3b (8:1)
    3. Ukrajina 0b (1:8)
    4. Nizozemsko 0b (0:8)
     
    Kvalifikační skupiny:

    Tohoto kvalifikačního turnaje se účastní rovnou dvanáct států, které jsou rozdělené do tří skupiny, kdy každá se hraje jinde. Skupina G se hraje ve Slovinsku a hrají tam – Slovinsko, Japonsko, Litva a Chorvatsko. Skupina H se hraje právě v Kazachstánu. A skupina J se hraje ve Velké Británii, kde se spolu střetnou – Velká Británie, Maďarsko, Estonsko a Rumunsko.

    Nás samozřejmě zajímá skupina H, která se hraje v kazašském hlavním městě, a to v Nur-Sultanu a jeho aréně. Mezi týmy, které se zde utkají, patří – Kazachstán, Polsko, Ukrajina a Nizozemsko. Největším adeptem na postup do další fáze by měla být domácí reprezentace, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne!
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního zápasu v rámci kvalifikace na OH! V tomto utkání se spolu podíváme na duel mezi Kazachstánem, který bude favorit tohoto zápasu, a Nizozemskem. Úvodní buly je naplánováno na 14:30 a my u toho nebudeme chybět!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 1. Blacker (Šalapov, Šestakov), 9. Dietz (Rymarev, Starčenko), 11. Rymarev (Boyd), 23. Orechov (Žajlauov, Petuchov), 42. Sagadajev (Petuchov), 53. Žajlauov (Sagadajev, Šalapov), 58. Žajlauov (Petuchov, Sagadajev) – 28. der Schuit (Stempher)


    Kazachstan: Kudrjavcev (Karlsson) – Metalnikov, Dietz, Šalapov, Blacker, Makljukov, Klešenko, Orechov – Starčenko, Boyd, Rymarev, Michajlis, Valk, Šestakov – Akolzin, Gurkov, Ševčenko – Žajlauov, Sagadajev, Petuchov.
    Holandsko: Oosterwijk (Meierdres) – Zwartbol, Verkiel, van Gorp, van Gestel, der Vossen, Knoop, Klem – der Schuit, Stempher, de Hondt – Marx, Oosterveld, Verschuren – Wurm, de Bonth, Heutmekers – Smit, Nordemann, den Edel.

    Rozhodca: Halas, Haszonits – Boyadjiev, Kodislo