Boston – Vegas 3:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 2:4 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 3:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:4 (kon.)
koniec
Boston Bruins
3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Vegas Golden Knights
cz Streda 22.01.2020, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Marc-André Fleury bude usilovat o to, aby v historické tabulce brankářů přeskočil v počtu vítězství Henrika Lundqvista a osamostatnil se na pátém místě. Golden Knights ovšem zavítají do Bostonu, kde je proti Bruins čeká ve středu v noci velice náročný zápas. V bráně Bostonu by měl začít slovenský brankář Jaroslav Halák.
    Vegas se vydalo do Bostonu, aby zakončilo svůj venkovní trip
     
    Boston Bruins

    Jaroslav Halák začne mezi třemi tyčemi Bostonu potřetí za sebou poté, co proti Golden Knights vyhrál všechny čtyři dosavadní zápasy, když v průměru inkasoval 1,71 gólu na jeden zápas a jeho procentuální úspěšnost je 95,1%. Bruins ovšem vyhráli z posledních čtyř utkání pouze jednou. David Pastrňák je letos se sedmatřiceti góly nejlepším střelcem NHL. Prosadí se proti Vegas?
    Zdeno Chára je stálicí Bruins a před týdnem dosáhl 1000 duelů
     
    Vegas Golden Knights

    Henrik Lundqvist dnes není nominován pro newyorské derby mezi Rangers a Islanders, a tak má Marc-André Fleury ojedinělou příležitost překonat jeho rekord v počtu vítězství a osamostatnit se tak na pátém místě historické tabulky NHL. Vegas vyhrálo čtyřikrát v řadě, během posledních šesti utkání ovšem vyhrálo pouze jednou. Knights budou spoléhat na Paula Stastnyho.
    Marc-André Fleury se připravuje na náročné utkání v Bostonu
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly na začátku letošní sezóny a první vzájemný zápas zvládl lépe Boston Bruins, když na ledě Golden Knights zvítězil těsně 4:3. Jak si povede doma?
     
    Československá stopa v utkání:

    David Krejčí (BOS) 41 zápasů, 11+21, +/- +17
    David Pastrňák (BOS) 50 zápasů, 37+33, +/- +16
    Zdeno Chára (BOS) 48 zápasů, 5+8, +/- +19
    Jaroslav Halák (BOS) 23 zápasů, 706 zákroků, 58 gólů, 91,8%
    Daniel Vladař (BOS) 0 zápasů, 0 zákroků, 0 gólů, 00,0%
    Tomáš Nosek (VGK) 47 zápasů, 6+4, +/- 0
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (Vladař) – Carlo, Krug, McAvoy, Chára (C), Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí (A), Heinen – Bjork, Coyle, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Blidh. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Holden, Theodore, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), Stephenson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, N. Roy, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Furman South, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Ryan Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    David Pastrňák se dostal po pouhých devíti sekundách do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže jeho bekhend skončil na hrudi Marca-Andrého Fleuryho.
     
    00:21
    Patrice Bergeron vypálil z bodu pravého kruhu a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže bývalý brankář Pittsburghu skvěle zasáhl pravým betonem.
     
    01:24
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    MARK STONE se na levém křídle krásně protáhl k bráně a na přední tyči bekhendem zamířil pod vyrážečkou Jaroslava Haláka do sítě! Golden Knights vedou 1:0! Asistence: Nate Schmidt.
    01:24 Mark STONE - 0:1
     
    01:39
    Nicolas Hague byl teď vyloučen za nedovolené bránění poté, co Marc-André Fleury vyrazil střelu z levé strany.
     
    03:13
    Danton Heinen skvěle přihrál přes osu útočného pásma doleva, kde na vrcholu levého kruhu bez přípravy vypálil David Pastrňák, puk ale skončil v náručí brankáře Vegas.
     
    03:39
    Vyloučený Nicolas Hague je zpět na ledové ploše a Golden Knights dokázali přečkat první oslabení.
     
    04:39
    Max Pacioretty na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a Jaroslav Halák na přední tyči podržel puk v náručí. Boston zatím dominuje, jenže Vegas udeřilo z první střely.
     
    05:07
    Patrice Bergeron vystřelil na bodu levého kruhu a jeho střela z otočky skončila na lapačce Marca-Andrého Fleuryho, který puk dokázal vyrazit mimo bránu.
     
    05:43
    Matt Grzelcyk taktéž pálil z prostoru levého kruhu pro vhazování, jenže dvojnásobný vítěz Stanley Cupu byl opět připraven a kotouč vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    06:36
    Útočník William Carrier z levého křídla a ostrého úhlu nepříjemně nahazoval puk před bránu Jaroslava Haláka a na vzdálenější pravé tyči ho těsně minul Nick Holden.
     
    07:15
    Mark Stone byl nyní vyloučen za podrážení a Boston si zahraje po komerční přestávce druhou přesilovou hru.
     
    09:24
    Matt Grzelcyk mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže Marc-André Fleury ho senzačně vychytal levým betonem! Fantastický zákrok.
    09:24 Marc-André Fleury fantasticky vychytal Matta Grzelcyka!
     
    09:39
    Brandon Carlo vypálil bez přípravy na ose útočného pásma a jeho rána od modré čáry mířila pod horní tyč, Marc-André Fleury ji ale vyrazil vyrážečkou mimo.
     
    10:16
    Vyloučený Mark Stone se vrátil z trestné lavice zpět na led a Boston poté podél trestných lavic vyhodil puk na zakázané uvolnění. Buly po pravici slovenského brankáře.
     
    10:29
    Brayden McNabb vypálil před vrcholem levého kruhu a jeho rána skončila v náručí klečícího Jaroslava Haláka. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    11:09
    Golden Knights se dostali po chybné rozehrávce slovenského brankáře v rychlém sledu ke dvěma střelám, Jaroslav Halák ale oba dva pokusy dokázal vyrazit.
     
    11:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    JÉRÉMY LAUZON na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho rána s příklepem zamířila nad levým ramenem Marca-Andrého Fleuryho do bližšího pravého horního rohu brány! Srovnáno 1:1! Asistence: David Krejčí a Karson Kuhlman.
    11:40 Jérémy LAUZON - 1:1
     
    12:27
    Torey Krug na levém křídle zkusil vypálit od modré čáry, jenže jeho tvrdá střela s příklepem byla na přední tyči zablokována a brankář Vegas nemusel zasahovat.
     
    14:17
    Torey Krug na levém křídle vypálil znovu od modré čáry a Marc-André Fleury tentokrát musel na přední tyči zasahovat. Bruins se vzápětí k dorážce nedostali.
     
    14:47
    Golden Knights se snažili prosadit na pravém křídle útočného pásma, jenže puk se odrazil do ochranné sítě a nastává čas na další krátkou komerční přestávku.
     
    15:11
    Vegas dobře vypálilo z pravého kruhu pro vhazování a Jaroslav Halák vyrazil puk lapačkou pouze před sebe, Golden Knights se ale vzápětí k dorážce nedostali.
     
    15:55
    Zdeno Chára fauloval ve středovém kruhu Ryana Reavese a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    16:27
    Bruins nyní předvedli během vlastního oslabení nádhernou kombinační akci a Brad Marchand se ocitl po kolmé přihrávce před bránou úplně sám, jeho bekhendové zakončení ovšem skončilo na pravém betonu Marca-Andrého Fleuryho! Škoda.
    16:27 Brad Marchand mohl skórovat během vlastního oslabení!
     
    17:55
    Vyloučený Zdeno Chára je zpět na ledové ploše a ani jeden z týmů dnes nedokázal využít úvodní přesilovou hru.
     
    18:55
    Jake DeBrusk se řítil po dlouhé kolmé přihrávce od Davida Krejčího do samostatného úniku, jenže Marca-Andrého Fleuryho mezi betony nepřekonal! Bruins nyní málem otočili skóre!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Marc-André Fleury předvedl v úvodu střetnutí několik skvělých zákroků a Mark Stone poslal po pouhých 84 sekundách Knights do vedení, když skóroval hned z první střely hostů v zápase. Vzápětí se ovšem dočkali také domácí, když nádhernou střelou od modré čáry vyrovnal Jérémy Lauzon. Skóre po první třetině v TD Garden zní. Boston Bruins 1 Vegas Golden Knights 1.
    Úvodní gól dnešního střetnutí padl po pouhých 84 sekundách
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:01.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 14-8; Zablokované střely: 1-5; Vhazování: 59%-41%; Hity: 7-11; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    V TD Garden před pár okamžiky začala prostřední část ostře sledovaného utkání mezi Bostonem a Vegas a oba týmy do ní vstupují za nerozhodného skóre.
     
    20:37
    Bruins se pokusili otočit utkání střelou z pravého kruhu pro vhazování, jenže Marc-André Fleury byl na přední tyči připravený a puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    21:42
    William Carrier byl vyloučen za nedovolené bránění a Bruins si tedy zahrají třetí přesilovou hru v zápase.
    21:42 Statistiky dvou spoluhráčů, kteří se znají už z Rocklandu
     
    22:00
    Anders Bjork dobře vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho střela zápěstím byla přizvednuta do ochranné sítě, což je pro Bruins velká škoda.
     
    23:00
    Golden Knights se podařilo vyhodit a Bruins musejí rozehrávat zpoza vlastní brány Jaroslava Haláka.
     
    23:42
    Vyloučený William Carrier opustil trestnou lavici a Boston nevyužil ani jednu ze svých tří přesilových her.
     
    24:07
    Golden Knights špatně střídali a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jonathan Marchessault.
     
    25:00
    David Pastrňák na levém křídle pronikl do útočného pásma a diagonální přihrávkou rychle posílal puk před bránu, jeho pas byl ale sražen do rohu ledové plochy.
     
    26:00
    Matt Grzelcyk na levém křídle vypálil bez přípravy od modré čáry a jeho rána minula vzdálenější pravý horní roh brány, kterou hájí brankář Marc-André Fleury.
     
    26:26
    Golden Knights hrají opět v plném počtu a nyní mohli skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže střela z ostrého úhlu skončila na levém betonu Jaroslava Haláka.
     
    28:21
    David Pastrňák se mohl prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže minul, a na opačné straně mohl skórovat Tomáš Nosek. Puk ale skončil v náručí Jaroslava Haláka a po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    28:37
    Golden Knights si vytvořili dobrý tlak, jenže v pravém rohu útočného pásma zahráli vysokou holí. Následovalo tedy vhazování v blízkosti modré čáry domácích Bruins.
     
    29:15
    Brandon Carlo fauloval na pravé straně útočného pásma Bruins a byl nyní vyloučen za vysokou hůl.
     
    29:21
    Max Pacioretty vystřelil na pravém křídle ihned po vhazování a jeho střela z úhlu skončila na pravém betonu Jaroslava Haláka, který rychle zmrazil puk pod lapačkou.
     
    30:06
    Shea Theodore si najel na zpětnou přihrávku a střelou z bodu levého kruhu mířil do bližšího horního rohu brány, Jaroslav Halák ale skvěle zasáhl vyrážečkou.
     
    30:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    NICOLAS HAGUE fantasticky vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela bez přípravy nad lapačkou Jaroslava Haláka vymetla bližší pravý horní roh brány! Golden Knights tak využili přesilovou hru a znovu vedou! Asistence: Nate Schmidt a Jonathan Marchessault. (1:2)
    30:59 Nicolas HAGUE - 1:2
     
    31:28
    Bruins mohli rychle odpovědět střelou z levého kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Marc-André Fleury ale kotouč skvěle vykopl levým betonem.
     
    32:26
    Brad Marchand se vzápětí neprosadil v blízkosti pravé tyče a Marc-André Fleury zmrazil puk pod lapačkou. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    33:31
    Alex Tuch vypálil na vrcholu mezikruží a jeho střela byla těsně před bránou Bostonu zablokována.
     
    33:57
    Jake DeBrusk mohl skórovat, když na levém křídle vystřelil z úhlu a jeho prudká střela zápěstím minula vzdálenější pravý horní roh brány Golden Knights.
     
    34:57
    Zdeno Chára na levém křídle vypálil od modré čáry a Marc-André Fleury skvěle zasáhl levým betonem! K dorážce se poté dostal David Krejčí, jeho střela mířící do odkryté sítě ovšem byla zablokována. V TD Garden mohlo být srovnáno.
     
    35:04
    Charlie McAvoy se nyní nepříjemně srazil s jedním z protihráčů v pravém rohu obranného pásma Bruins a hra byla přerušena. Následuje reklamní přestávka.
     
    35:04
    Chandler Stephenson byl tedy vyloučen za vražení na hrazení a Bruins mají po reklamní přestávce přesilovku.
     
    36:30
    Jake DeBrusk hodně nepříjemně vypálil z prostoru pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho rána byla před bránou zablokována a do sítě Knights neprošla.
     
    37:04
    Chandler Stephenson opustil trestnou lavici a Boston dnes nedokázal využít ani jednu z pěti přesilovek.
     
    38:02
    Reilly Smith na levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku a mohl skórovat, jenže Jaroslav Halák ho skvěle vychytal levým ramenem! Velká šance.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bruins měli k dispozici v průběhu zápasu pět přesilových her, jenže nedokázali využít ani jednu, zatímco Golden Knights hráli pouze dvě přesilové hry a druhou početní výhodu dokázali využít, když se v polovině dnešního duelu prosadil Nicolas Hague a nádhernou střelou bez přípravy vrátil svému týmu ztracené vedení. Skóre po druhé části. Boston Bruins 1 Vegas Golden Knights 2.
    Nicolas Hague vstřelil svůj první gól v NHL a byla to nádhera
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:54.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-16; Zablokované střely: 2-9; Vhazování: 58%-42%; Hity: 14-19; Přesilové hry: 0/5-1/2; Tr. minuty: 4-10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Marc-André Fleury si připsal po pouhých patnácti sekundách zákrok, když zasáhl proti ráně Bruins ze středního pásma. Boston je lepším týmem, ale stále prohrává.
     
    40:31
    Zdeno Chára na levém křídle vypálil od modré čáry a před bránou byl zřejmě kotouč drobně tečován, Marc-André Fleury ho ale dokázal sevřít mezi betony.
     
    40:59
    Bruins si vytvořili obrovský tlak a před pár okamžiky vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Marc-André Fleury ale dokázal zasáhnout pravou rukou a puk vyrazil.
     
    42:15
    Svěřenci hlavního trenéra Bruce Cassidyho neúnavně usilují o nabytí nerozhodného skóre, jenže Marc-André Fleury zamkl svou bránu na sto západů.
     
    43:14
    Boston vypálil na ose útočného pásma a jeho rána od modré čáry byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    44:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jaroslav Halák vyjel ze své brány, aby rozehrál, a JAKE DEBRUSK napřáhl v levém kruhu k parádní střele zápěstím, která poté zamířila nad lapačku Marca-Andrého Fleuryho a uvnitř vzdálenějšího pravého horního rohu brány se od tyče odrazila do sítě! Asistence: Charlie Coyle a Jaroslav Halák.
    44:26 Jake DEBRUSK - 2:2
     
    45:10
    Torey Krug vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a puk skončil v lapačce připraveného Marca-Andrého Fleuryho, který zabránil Bostonu v obratu skóre.
     
    46:20
    Bruins se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a kolmá přihrávka zamířila na zakázané uvolnění.
     
    46:39
    Zdeno Chára poněkolikáté v zápase vypálil od modré čáry, jeho táhlý pokus ale skončil v lapačce Marca-Andrého Fleuryho. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    47:14
    Golden Knights se snažili prosadit v blízkosti levé tyče, jenže poté puk za záda Jaroslava Haláka propasírovat nedokázali! Skóre zůstává 2:2.
     
    47:46
    Bruins nepřesně rozehráli podél střídaček a pískalo se další zakázané uvolnění proti domácímu týmu.
     
    49:32
    Vegas odpovědělo střelou z levého kruhu pro buly, Jaroslav Halák byl ale připraven a kotouč nadvakrát zastavil, když zasáhl lapačkou a poté ho zmrazil pod ní! Fantastický a důležitý zákrok.
     
    51:12
    William Carrier se ocitl v blízkosti pravé a poté levé tyče ve slibné šanci, jenže bránu nejprve minul a jeho druhý pokus skončil na výstroji Jara Haláka, který puk vyrazil.
     
    51:57
    Táhlá střela Vegas byla přizvednuta do ochranné sítě a v TD Garden nyní probíhá krátká reklamní přestávka.
     
    52:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Brandon Carlo na pravém křídle vypálil od modré čáry a DAVID KREJČÍ puk ze vzduchu sklepával k ledu, hostující Marc-André Fleury sice předvedl spektakulární zákrok, když pak levým betonem zabránil už jistému gólu, proti následné dorážce českého útočníka byl ale bezmocný! Skóre činí 3:2. Asistence: Brandon Carlo a Danton Heinen.
    52:18 David KREJČÍ - 3:2
     
    54:00
    Golden Knights se ocitli po inkasování třetího gólu pod obrovským tlakem a Marc-André Fleury si připsal v rychlém sledu tři zákroky. Vegas stále žije.
     
    54:44
    Cody Eakin mohl vyrovnat střelou z pravého kruhu pro buly, jeho prudká střela zápěstím ale byla přizvednuta do ochranné sítě a Bruins si mohli oddechnout.
     
    55:31
    Nicolas Hague na levém křídle vypálil od modré čáry a Jaroslav Halák puk podržel v náručí. Po přerušení hry dostává prostor poslední krátká reklamní přestávka.
     
    56:29
    Dnešní utkání sleduje 17850 diváků.
     
    58:23
    Marc-André Fleury naskočil na střídačku a Golden Knights zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:29
    Shea Theodore vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Bruce Cassidy si vzápětí vyžádal oddechový čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Golden Knights sice v TD Garden dvakrát vedli, jenže poté náskok proti výrazně lepšímu Bostonu ani jednou neudrželi a v poslední třetině navíc přišel obrat Bruins. David Krejčí se prosadil z dorážky a k úvodní asistenci přidal vítězný gól. Boston porazil soupeře z Vegas i ve druhém vzájemném zápase a vyhrál obě dvě vzájemná střetnutí v letošní sezóně. Konečný výsledek utkání v TD Garden. Boston Bruins 3 Vegas Golden Knights 2.
    David Krejčí odehrál fantastický zápas a zařídil obrat Bostonu
     
    Statistiky: Střely na bránu: 37-29; Zablokované střely: 5-9; Vhazování: 55%-45%; Hity: 27-27; Přesilové hry: 0/5-1/2; Trestné minuty: 4-10.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. David Krejčí (BOS) 1+1
    2. Jake DeBrusk (BOS) 1+0
    3. Jérémy Lauzon (BOS) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    David Krejčí (BOS) 1+1, 1 střela, čas na ledě 18:04
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:38
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:32
    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 27 zákroků, 2 góly, 93,1%
    Daniel Vladař (BOS) 0 minut, 0 zákroků, 0 gólů, 00,0%
    Tomáš Nosek (VGK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:31 (03:44:45)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 12. Lauzon (Krejčí, Kuhlman), 45. DeBrusk (Coyle, Halák), 53. Krejčí (Carlo, Heinen) – 2. Mark Stone (Schmidt), 31. Hague (Schmidt, Marchessault)


    Boston Bruins: Halák (Vladař) – Carlo, Krug, McAvoy, Chára (C), Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí (A), Heinen – Bjork, Coyle, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Blidh.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Holden, Theodore, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), Stephenson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, N. Roy, W. Carrier.

    Rozhodca: Furman South, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Ryan Daisy

    Diváci: 17850