Boston – Vegas 3:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 2:4 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 3:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:4 (kon.)
koniec
Boston Bruins
3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Vegas Golden Knights
cz Streda 22.01.2020, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    David Krejčí (BOS) 1+1, 1 střela, čas na ledě 18:04
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:38
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:32
    Jaroslav Halák (BOS) 60 minut, 27 zákroků, 2 góly, 93,1%
    Daniel Vladař (BOS) 0 minut, 0 zákroků, 0 gólů, 00,0%
    Tomáš Nosek (VGK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:31 (03:44:45)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. David Krejčí (BOS) 1+1
    2. Jake DeBrusk (BOS) 1+0
    3. Jérémy Lauzon (BOS) 1+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 37-29; Zablokované střely: 5-9; Vhazování: 55%-45%; Hity: 27-27; Přesilové hry: 0/5-1/2; Trestné minuty: 4-10.
    David Krejčí odehrál fantastický zápas a zařídil obrat Bostonu
     
    Golden Knights sice v TD Garden dvakrát vedli, jenže poté náskok proti výrazně lepšímu Bostonu ani jednou neudrželi a v poslední třetině navíc přišel obrat Bruins. David Krejčí se prosadil z dorážky a k úvodní asistenci přidal vítězný gól. Boston porazil soupeře z Vegas i ve druhém vzájemném zápase a vyhrál obě dvě vzájemná střetnutí v letošní sezóně. Konečný výsledek utkání v TD Garden. Boston Bruins 3 Vegas Golden Knights 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Shea Theodore vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Bruce Cassidy si vzápětí vyžádal oddechový čas.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:23
    Marc-André Fleury naskočil na střídačku a Golden Knights zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    56:29
    Dnešní utkání sleduje 17850 diváků.
     
    55:31
    Nicolas Hague na levém křídle vypálil od modré čáry a Jaroslav Halák puk podržel v náručí. Po přerušení hry dostává prostor poslední krátká reklamní přestávka.
     
    54:44
    Cody Eakin mohl vyrovnat střelou z pravého kruhu pro buly, jeho prudká střela zápěstím ale byla přizvednuta do ochranné sítě a Bruins si mohli oddechnout.
     
    54:00
    Golden Knights se ocitli po inkasování třetího gólu pod obrovským tlakem a Marc-André Fleury si připsal v rychlém sledu tři zákroky. Vegas stále žije.
    52:18 David KREJČÍ - 3:2
     
    52:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Brandon Carlo na pravém křídle vypálil od modré čáry a DAVID KREJČÍ puk ze vzduchu sklepával k ledu, hostující Marc-André Fleury sice předvedl spektakulární zákrok, když pak levým betonem zabránil už jistému gólu, proti následné dorážce českého útočníka byl ale bezmocný! Skóre činí 3:2. Asistence: Brandon Carlo a Danton Heinen.
     
    51:57
    Táhlá střela Vegas byla přizvednuta do ochranné sítě a v TD Garden nyní probíhá krátká reklamní přestávka.
     
    51:12
    William Carrier se ocitl v blízkosti pravé a poté levé tyče ve slibné šanci, jenže bránu nejprve minul a jeho druhý pokus skončil na výstroji Jara Haláka, který puk vyrazil.
     
    49:32
    Vegas odpovědělo střelou z levého kruhu pro buly, Jaroslav Halák byl ale připraven a kotouč nadvakrát zastavil, když zasáhl lapačkou a poté ho zmrazil pod ní! Fantastický a důležitý zákrok.
     
    47:46
    Bruins nepřesně rozehráli podél střídaček a pískalo se další zakázané uvolnění proti domácímu týmu.
     
    47:14
    Golden Knights se snažili prosadit v blízkosti levé tyče, jenže poté puk za záda Jaroslava Haláka propasírovat nedokázali! Skóre zůstává 2:2.
     
    46:39
    Zdeno Chára poněkolikáté v zápase vypálil od modré čáry, jeho táhlý pokus ale skončil v lapačce Marca-Andrého Fleuryho. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    46:20
    Bruins se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a kolmá přihrávka zamířila na zakázané uvolnění.
     
    45:10
    Torey Krug vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a puk skončil v lapačce připraveného Marca-Andrého Fleuryho, který zabránil Bostonu v obratu skóre.
    44:26 Jake DEBRUSK - 2:2
     
    44:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jaroslav Halák vyjel ze své brány, aby rozehrál, a JAKE DEBRUSK napřáhl v levém kruhu k parádní střele zápěstím, která poté zamířila nad lapačku Marca-Andrého Fleuryho a uvnitř vzdálenějšího pravého horního rohu brány se od tyče odrazila do sítě! Asistence: Charlie Coyle a Jaroslav Halák.
     
    43:14
    Boston vypálil na ose útočného pásma a jeho rána od modré čáry byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    42:15
    Svěřenci hlavního trenéra Bruce Cassidyho neúnavně usilují o nabytí nerozhodného skóre, jenže Marc-André Fleury zamkl svou bránu na sto západů.
     
    40:59
    Bruins si vytvořili obrovský tlak a před pár okamžiky vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Marc-André Fleury ale dokázal zasáhnout pravou rukou a puk vyrazil.
     
    40:31
    Zdeno Chára na levém křídle vypálil od modré čáry a před bránou byl zřejmě kotouč drobně tečován, Marc-André Fleury ho ale dokázal sevřít mezi betony.
     
    40:15
    Marc-André Fleury si připsal po pouhých patnácti sekundách zákrok, když zasáhl proti ráně Bruins ze středního pásma. Boston je lepším týmem, ale stále prohrává.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-16; Zablokované střely: 2-9; Vhazování: 58%-42%; Hity: 14-19; Přesilové hry: 0/5-1/2; Tr. minuty: 4-10.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:54.
    Nicolas Hague vstřelil svůj první gól v NHL a byla to nádhera
     
    Bruins měli k dispozici v průběhu zápasu pět přesilových her, jenže nedokázali využít ani jednu, zatímco Golden Knights hráli pouze dvě přesilové hry a druhou početní výhodu dokázali využít, když se v polovině dnešního duelu prosadil Nicolas Hague a nádhernou střelou bez přípravy vrátil svému týmu ztracené vedení. Skóre po druhé části. Boston Bruins 1 Vegas Golden Knights 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:02
    Reilly Smith na levém křídle vyrazil do rychlého protiútoku a mohl skórovat, jenže Jaroslav Halák ho skvěle vychytal levým ramenem! Velká šance.
     
    37:04
    Chandler Stephenson opustil trestnou lavici a Boston dnes nedokázal využít ani jednu z pěti přesilovek.
     
    36:30
    Jake DeBrusk hodně nepříjemně vypálil z prostoru pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho rána byla před bránou zablokována a do sítě Knights neprošla.
     
    35:04
    Chandler Stephenson byl tedy vyloučen za vražení na hrazení a Bruins mají po reklamní přestávce přesilovku.
     
    35:04
    Charlie McAvoy se nyní nepříjemně srazil s jedním z protihráčů v pravém rohu obranného pásma Bruins a hra byla přerušena. Následuje reklamní přestávka.
     
    34:57
    Zdeno Chára na levém křídle vypálil od modré čáry a Marc-André Fleury skvěle zasáhl levým betonem! K dorážce se poté dostal David Krejčí, jeho střela mířící do odkryté sítě ovšem byla zablokována. V TD Garden mohlo být srovnáno.
     
    33:57
    Jake DeBrusk mohl skórovat, když na levém křídle vystřelil z úhlu a jeho prudká střela zápěstím minula vzdálenější pravý horní roh brány Golden Knights.
     
    33:31
    Alex Tuch vypálil na vrcholu mezikruží a jeho střela byla těsně před bránou Bostonu zablokována.
     
    32:26
    Brad Marchand se vzápětí neprosadil v blízkosti pravé tyče a Marc-André Fleury zmrazil puk pod lapačkou. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    31:28
    Bruins mohli rychle odpovědět střelou z levého kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Marc-André Fleury ale kotouč skvěle vykopl levým betonem.
    30:59 Nicolas HAGUE - 1:2
     
    30:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    NICOLAS HAGUE fantasticky vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela bez přípravy nad lapačkou Jaroslava Haláka vymetla bližší pravý horní roh brány! Golden Knights tak využili přesilovou hru a znovu vedou! Asistence: Nate Schmidt a Jonathan Marchessault. (1:2)
     
    30:06
    Shea Theodore si najel na zpětnou přihrávku a střelou z bodu levého kruhu mířil do bližšího horního rohu brány, Jaroslav Halák ale skvěle zasáhl vyrážečkou.
     
    29:21
    Max Pacioretty vystřelil na pravém křídle ihned po vhazování a jeho střela z úhlu skončila na pravém betonu Jaroslava Haláka, který rychle zmrazil puk pod lapačkou.
     
    29:15
    Brandon Carlo fauloval na pravé straně útočného pásma Bruins a byl nyní vyloučen za vysokou hůl.
     
    28:37
    Golden Knights si vytvořili dobrý tlak, jenže v pravém rohu útočného pásma zahráli vysokou holí. Následovalo tedy vhazování v blízkosti modré čáry domácích Bruins.
     
    28:21
    David Pastrňák se mohl prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže minul, a na opačné straně mohl skórovat Tomáš Nosek. Puk ale skončil v náručí Jaroslava Haláka a po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    26:26
    Golden Knights hrají opět v plném počtu a nyní mohli skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže střela z ostrého úhlu skončila na levém betonu Jaroslava Haláka.
     
    26:00
    Matt Grzelcyk na levém křídle vypálil bez přípravy od modré čáry a jeho rána minula vzdálenější pravý horní roh brány, kterou hájí brankář Marc-André Fleury.
     
    25:00
    David Pastrňák na levém křídle pronikl do útočného pásma a diagonální přihrávkou rychle posílal puk před bránu, jeho pas byl ale sražen do rohu ledové plochy.
     
    24:07
    Golden Knights špatně střídali a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Jonathan Marchessault.
     
    23:42
    Vyloučený William Carrier opustil trestnou lavici a Boston nevyužil ani jednu ze svých tří přesilových her.
     
    23:00
    Golden Knights se podařilo vyhodit a Bruins musejí rozehrávat zpoza vlastní brány Jaroslava Haláka.
     
    22:00
    Anders Bjork dobře vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže jeho střela zápěstím byla přizvednuta do ochranné sítě, což je pro Bruins velká škoda.
    21:42 Statistiky dvou spoluhráčů, kteří se znají už z Rocklandu
     
    21:42
    William Carrier byl vyloučen za nedovolené bránění a Bruins si tedy zahrají třetí přesilovou hru v zápase.
     
    20:37
    Bruins se pokusili otočit utkání střelou z pravého kruhu pro vhazování, jenže Marc-André Fleury byl na přední tyči připravený a puk vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    20:21
    V TD Garden před pár okamžiky začala prostřední část ostře sledovaného utkání mezi Bostonem a Vegas a oba týmy do ní vstupují za nerozhodného skóre.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 14-8; Zablokované střely: 1-5; Vhazování: 59%-41%; Hity: 7-11; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:01.
    Úvodní gól dnešního střetnutí padl po pouhých 84 sekundách
     
    Marc-André Fleury předvedl v úvodu střetnutí několik skvělých zákroků a Mark Stone poslal po pouhých 84 sekundách Knights do vedení, když skóroval hned z první střely hostů v zápase. Vzápětí se ovšem dočkali také domácí, když nádhernou střelou od modré čáry vyrovnal Jérémy Lauzon. Skóre po první třetině v TD Garden zní. Boston Bruins 1 Vegas Golden Knights 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:55
    Jake DeBrusk se řítil po dlouhé kolmé přihrávce od Davida Krejčího do samostatného úniku, jenže Marca-Andrého Fleuryho mezi betony nepřekonal! Bruins nyní málem otočili skóre!
     
    17:55
    Vyloučený Zdeno Chára je zpět na ledové ploše a ani jeden z týmů dnes nedokázal využít úvodní přesilovou hru.
    16:27 Brad Marchand mohl skórovat během vlastního oslabení!
     
    16:27
    Bruins nyní předvedli během vlastního oslabení nádhernou kombinační akci a Brad Marchand se ocitl po kolmé přihrávce před bránou úplně sám, jeho bekhendové zakončení ovšem skončilo na pravém betonu Marca-Andrého Fleuryho! Škoda.
     
    15:55
    Zdeno Chára fauloval ve středovém kruhu Ryana Reavese a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    15:11
    Vegas dobře vypálilo z pravého kruhu pro vhazování a Jaroslav Halák vyrazil puk lapačkou pouze před sebe, Golden Knights se ale vzápětí k dorážce nedostali.
     
    14:47
    Golden Knights se snažili prosadit na pravém křídle útočného pásma, jenže puk se odrazil do ochranné sítě a nastává čas na další krátkou komerční přestávku.
     
    14:17
    Torey Krug na levém křídle vypálil znovu od modré čáry a Marc-André Fleury tentokrát musel na přední tyči zasahovat. Bruins se vzápětí k dorážce nedostali.
     
    12:27
    Torey Krug na levém křídle zkusil vypálit od modré čáry, jenže jeho tvrdá střela s příklepem byla na přední tyči zablokována a brankář Vegas nemusel zasahovat.
    11:40 Jérémy LAUZON - 1:1
     
    11:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    JÉRÉMY LAUZON na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho rána s příklepem zamířila nad levým ramenem Marca-Andrého Fleuryho do bližšího pravého horního rohu brány! Srovnáno 1:1! Asistence: David Krejčí a Karson Kuhlman.
     
    11:09
    Golden Knights se dostali po chybné rozehrávce slovenského brankáře v rychlém sledu ke dvěma střelám, Jaroslav Halák ale oba dva pokusy dokázal vyrazit.
     
    10:29
    Brayden McNabb vypálil před vrcholem levého kruhu a jeho rána skončila v náručí klečícího Jaroslava Haláka. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    10:16
    Vyloučený Mark Stone se vrátil z trestné lavice zpět na led a Boston poté podél trestných lavic vyhodil puk na zakázané uvolnění. Buly po pravici slovenského brankáře.
     
    09:39
    Brandon Carlo vypálil bez přípravy na ose útočného pásma a jeho rána od modré čáry mířila pod horní tyč, Marc-André Fleury ji ale vyrazil vyrážečkou mimo.
    09:24 Marc-André Fleury fantasticky vychytal Matta Grzelcyka!
     
    09:24
    Matt Grzelcyk mohl skórovat v blízkosti levé tyče, jenže Marc-André Fleury ho senzačně vychytal levým betonem! Fantastický zákrok.
     
    07:15
    Mark Stone byl nyní vyloučen za podrážení a Boston si zahraje po komerční přestávce druhou přesilovou hru.
     
    06:36
    Útočník William Carrier z levého křídla a ostrého úhlu nepříjemně nahazoval puk před bránu Jaroslava Haláka a na vzdálenější pravé tyči ho těsně minul Nick Holden.
     
    05:43
    Matt Grzelcyk taktéž pálil z prostoru levého kruhu pro vhazování, jenže dvojnásobný vítěz Stanley Cupu byl opět připraven a kotouč vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    05:07
    Patrice Bergeron vystřelil na bodu levého kruhu a jeho střela z otočky skončila na lapačce Marca-Andrého Fleuryho, který puk dokázal vyrazit mimo bránu.
     
    04:39
    Max Pacioretty na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a Jaroslav Halák na přední tyči podržel puk v náručí. Boston zatím dominuje, jenže Vegas udeřilo z první střely.
     
    03:39
    Vyloučený Nicolas Hague je zpět na ledové ploše a Golden Knights dokázali přečkat první oslabení.
     
    03:13
    Danton Heinen skvěle přihrál přes osu útočného pásma doleva, kde na vrcholu levého kruhu bez přípravy vypálil David Pastrňák, puk ale skončil v náručí brankáře Vegas.
     
    01:39
    Nicolas Hague byl teď vyloučen za nedovolené bránění poté, co Marc-André Fleury vyrazil střelu z levé strany.
    01:24 Mark STONE - 0:1
     
    01:24
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    MARK STONE se na levém křídle krásně protáhl k bráně a na přední tyči bekhendem zamířil pod vyrážečkou Jaroslava Haláka do sítě! Golden Knights vedou 1:0! Asistence: Nate Schmidt.
     
    00:21
    Patrice Bergeron vypálil z bodu pravého kruhu a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči, jenže bývalý brankář Pittsburghu skvěle zasáhl pravým betonem.
     
    00:09
    David Pastrňák se dostal po pouhých devíti sekundách do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže jeho bekhend skončil na hrudi Marca-Andrého Fleuryho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Halák (Vladař) – Carlo, Krug, McAvoy, Chára (C), Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí (A), Heinen – Bjork, Coyle, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Blidh. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Holden, Theodore, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), Stephenson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, N. Roy, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Furman South, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Ryan Daisy.
     
    Československá stopa v utkání:

    David Krejčí (BOS) 41 zápasů, 11+21, +/- +17
    David Pastrňák (BOS) 50 zápasů, 37+33, +/- +16
    Zdeno Chára (BOS) 48 zápasů, 5+8, +/- +19
    Jaroslav Halák (BOS) 23 zápasů, 706 zákroků, 58 gólů, 91,8%
    Daniel Vladař (BOS) 0 zápasů, 0 zákroků, 0 gólů, 00,0%
    Tomáš Nosek (VGK) 47 zápasů, 6+4, +/- 0
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly na začátku letošní sezóny a první vzájemný zápas zvládl lépe Boston Bruins, když na ledě Golden Knights zvítězil těsně 4:3. Jak si povede doma?
    Marc-André Fleury se připravuje na náročné utkání v Bostonu
     
    Vegas Golden Knights

    Henrik Lundqvist dnes není nominován pro newyorské derby mezi Rangers a Islanders, a tak má Marc-André Fleury ojedinělou příležitost překonat jeho rekord v počtu vítězství a osamostatnit se tak na pátém místě historické tabulky NHL. Vegas vyhrálo čtyřikrát v řadě, během posledních šesti utkání ovšem vyhrálo pouze jednou. Knights budou spoléhat na Paula Stastnyho.
    Zdeno Chára je stálicí Bruins a před týdnem dosáhl 1000 duelů
     
    Boston Bruins

    Jaroslav Halák začne mezi třemi tyčemi Bostonu potřetí za sebou poté, co proti Golden Knights vyhrál všechny čtyři dosavadní zápasy, když v průměru inkasoval 1,71 gólu na jeden zápas a jeho procentuální úspěšnost je 95,1%. Bruins ovšem vyhráli z posledních čtyř utkání pouze jednou. David Pastrňák je letos se sedmatřiceti góly nejlepším střelcem NHL. Prosadí se proti Vegas?
    Vegas se vydalo do Bostonu, aby zakončilo svůj venkovní trip
     
    Marc-André Fleury bude usilovat o to, aby v historické tabulce brankářů přeskočil v počtu vítězství Henrika Lundqvista a osamostatnil se na pátém místě. Golden Knights ovšem zavítají do Bostonu, kde je proti Bruins čeká ve středu v noci velice náročný zápas. V bráně Bostonu by měl začít slovenský brankář Jaroslav Halák.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 12. Lauzon (Krejčí, Kuhlman), 45. DeBrusk (Coyle, Halák), 53. Krejčí (Carlo, Heinen) – 2. Mark Stone (Schmidt), 31. Hague (Schmidt, Marchessault)


    Boston Bruins: Halák (Vladař) – Carlo, Krug, McAvoy, Chára (C), Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí (A), Heinen – Bjork, Coyle, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Blidh.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Holden, Theodore, Engelland (A), Hague – R. Smith (A), Stephenson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Nosek – Reaves, N. Roy, W. Carrier.

    Rozhodca: Furman South, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Ryan Daisy

    Diváci: 17850