Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 3:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 3:5 (kon.) | Düsseldorf – Brémy 0:1 (kon.)
Hoffenheim – Frankfurt 1:2 (kon.) | Mainz – Freiburg 1:2 (kon.) | Lipsko – Union Berlín 3:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
3:1 (0:1)
1. FC Union Berlín
Sobota 18.01.2020, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RB Leipzig – 1. FC Union Berlín. Stretnutie 18. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:30.
     


    RB Leipzig

    Jesenný majster Bundesligy vstupuje do jarnej časti s dvojbodovým náskokom pred druhým Mönchengladbachom, ktorý navyše včera podľahol Schalke 0:2. Za celú jeseň prehralo Lipsko v Bundeslige len dva zápasy, pričom druhá (a zatiaľ posledná) prehra prišla ešte na konci októbra 2019. Lipsko má najproduktívnejší útok súťaže (48 strelených gólov) a súčasne i druhú najlepšiu obranu ligy (20 inkasovaných gólov). Z posledných siedmich zápasov však Lipsko udržalo čisté konto len raz. Hlavným ťahúňom tímu je útočník Timo Werner, ktorý je zatiaľ druhým najlepším strelcom ligy (18 gólov). Doma je Lipsko až piatym najlepším tímom Bundesligy, keď v 8 domácich zápasoch získalo 17 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Paderborn – RB Lipsko 2:3
    RB Lipsko – Hoffenheim 3:1
    Düsseldorf – RB Lipsko 0:3
    Dortmund – RB Lipsko 3:3
    RB Lipsko – Augsburg 3:1
     


    1. FC Union Berlín

    Nováčik sa takmer celú jeseň pohyboval v bezpečnom strede tabuľky a do jarnej časti vstupuje na 11. mieste, na ktorom má pre 16. Düsseldorfom päťbodový náskok. Záver prvej polovice sezóny nezastihol Union v najlepšej forme a z posledných piatich zápasov vyťažil len štyri body. V poslednom jesennom zápase navyše prehral v Düsseldorfe 1:2, čím sa k nemu súper bojujúci o záchranu priblížil. Union má problém so strieľaním gólov, jeho útok je totiž štvrtým najmenej produktívnym v lige (20 strelených gólov). Naopak jeho obrana je z tímov v spodnej polovici tabuľky jednoznačne najlepšou (24 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku patrí Union medzi najhoršie tímy ligy, za osem zápasov na cudzích ihriskách totiž získal len 5 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Schalke – Union Berlín 2:1
    Union Berlín – Kolín nad Rýnom 2:0
    Paderborn – Union Berlín 1:1
    Union Berlín – Hoffenheim 0:2
    Düsseldorf – Union Berlín 2:1
     


    Vzájomné zápasy

    Keďže Union je úplným nováčikom Bundesligy, tak sa oba kluby stretávajú v najvyššej nemeckej súťaži vôbec prvýkrát. Prvý vzájomný zápas v tomto ročníku skončil v Berlíne jasnou výhrou Lipska 4:0.
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Adams – Sabitzer (C), Nkunku – Schick, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Ampadu, Haidara, Ilsanker, Hartmann, Lookman, Krauss, Y. Poulsen, H. Wolf.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich (C), Subotić, Parensen – Ryerson, Andrich, Gentner, Lenz – Ingvartsen, Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Busk Jensen – Flecker, Becker, Hübner, Kroos, Polter, Ujah, Reichel, Malli.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci budú hrať v bielych dresoch, Union v tmavosivých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci hráči, ktorí sa ešte dostali na útočnú polovicu, kde rozvíjajú svoj postupný útok.
     
    2
    Werner z ľavého krídla potiahol loptu k šestnástke Unionu, kde sa snažil vysunúť do nábehu Halstenberga. Jeho nepresnú prihrávku nedokázal ľavý obranca Lipska spracovať a lopta skončila u brankára hostí Gikiewicza.
     
    3
    Nákop Gikiewicza na útočnú polovicu odhlavičkoval Upamecano k Andrichovi, ktorý si loptu potiahol k pokutovému územiu domácich. Tvrdou strelou spoza neho výrazne minul Gulácsiho bránu.
     
    4
    Hostia sa snažili o postupnú rozohrávku od vlastných obrancov, ocitli sa ale pod veľkým tlakom napádajúcich domácich hráčov a brankár Unionu Gikiewicz musel nakoniec loptu odkopnúť na útočnú polovicu.
     
    5
    Tam sa hracieho predmetu zmocnili domáci, ktorí sa vracajú ďalším postupným útokom na polovicu Unionu.
     
    6
    Úvod zápasu sa zatiaľ odohráva prevažne v strede poľa, kde ani jeden z tímov nedokázal získať výraznejšiu prevahu. Domáci síce držia loptu, avšak len na vlastnej polovici pred svojou šestnástkou.
     
    7
    Andrich hneď po zisku lopty vysunul kolmicou na pravé krídlo do nábehu za domácu obranu Ingvartsena, ten ale vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    8
    Laimerovu kolmú prihrávku na pravé krídlo zastavil Lenz. Lopta sa potom dostala k Nkunkuovi, ktorý sa snažil o sólový prienik stredom obrany hostí. Ten sa mu nevydaril a Subotić mu loptu odkopol.
     
    9
    Domáci tím začína získavať územnú prevahu, do nebezpečnejšej streleckej pozície sa ale zatiaľ nedokázal dostať. Jeho kombinácia prebieha len v úctivej vzdialenosti od Gikiewiczovej brány.
     
    10
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Hostia po chybe domácej obrany otvárajú skóre! Gentner získal loptu v strede poľa a prihral ju Anderssonovi, ktorý dal „jasličky“ Klostermannovi. Prihrávkou doľava vysunul do otvorenej obrany domácich MARIUSA BÜLTERA, ktorý svoj únik zakončil presnou prízemnou strelou k pravej tyči Gulácsiho brány.
     
    12
    Lipsko sa okamžite nasťahovalo na útočnú polovicu. Sabitzer potiahol loptu po pravej strane k šestnástke hostí, kde ju pred ňou posunul k Laimerovi. Jeho oblúčik za obranu Unionu nedokázal nikto spracovať a lopta skončila až za bránkovou čiarou.
     
    13
    Klostermann prihrávkou pred šestnástku našiel medzi obrancami Unionu Nkunkuho, ten ale namiesto strely začal kľučkovať a o loptu prišiel. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    14
    Hostia sa nasťahovali na polovicu Lipska. Andersson sa chcel uvoľniť k centru na ľavom krídle, Sabitzer mu ale loptu vypichol do autu.
     
    15
    Autové vhadzovanie do šestnástky Lipska odhlavičkovala obrana domácich k Andrichovi, ktorého nepresný volej tečoval hlavou pred bránkoviskom Gentner. Gulácsi výborne zasiahol a loptu chytil.
     
    16
    Strely: 0:3
     
    17
    Nkunku vystihol rozohrávku hostí a prihrávkou do šestnástky hneď hľadal nabiehajúceho Wernera. Tomu loptu vypichol na rohový kop Lenz.
     
    18
    Center z rohu odhlavičkovali brániaci hráči Unionu k Mukielemu, ktorý skúšal vysokým oblúčikom prehodiť brankára Gikiewicza. To sa mu podarilo, súčasne ale výrazne prehodil i bránu hostí.
     
    19
    Domáci začínajú získavať územnú prevahu a držia loptu na polovici Unionu. Hostia ale zatiaľ predvádzajú v obrane výborný výkon a domácich vôbec nepúšťajú do nebezpečných priestorov.
     
    20
    Sabitzer chcel oblúčikom za obranu Berlínčanov nájsť nabiehajúceho Schicka, dobre ale hru prečítal brankár Gikiewicz, ktorý vybehol z brány a loptu chytil.
     
    22
    Po faule na Schicka získavajú domáci priamy kop zo stredu útočnej polovice.
     
    23
    Laimerov center odhlavičkovala obrana Unionu a tá si následne poradila i s Klostermannovým nákopom. Odrazenú loptu však získali domáci, ktorí pokračujú v postupnej kombinácii pred šestnástkou hostí.
     
    24
    Patrik Schick si nabehol na výbornú prienikovú prihrávku do šestnástky Unionu, jeho strelu po zemi ale vyrazil výborným zákrokom pravou nohou vybiehajúci brankár Gikiewicz.
     
    25
    Hostia sa snažia hru trochu upokojiť prihrávkami medzi vlastnými obrancami na svojej polovici ihriska, domáci im ale rozohrávku znepríjemňujú vysokým presingom.
     
    26
    Rozohrávka sa hosťom nevydarila a domáci sa lopty zmocnili. Ich postupný útok sa však nateraz zasekol v strede poľa.
     
    27
    Sabitzer prenikol po pravom krídle do zaujímavej pozície na center, jeho pas do šestnástky ale chytil pripravený brankár hostí Gikiewicz. Ten loptu hneď vyhodil na polovicu domáceho celku.
     
    28
    Tam však spoluhráči Gikiewicza loptu vybojovať nedokázali a hrací predmet tak znovu skončil na kopačkách domácich.
     
    29
    Mukiele prenikol z pravej strany do šestnástky Unionu a loptu posunul do streleckej pozície prihrávkou do druhej vlny na Adamsa. Jeho strelu zablokoval Subotić a hostia loptu následne bez váhania odkopli do stredu poľa.
     
    30
    Nkunkuho pokus o kolmú prihrávku na nabiehajúceho Schicka nebol vôbec presný a lopta skončila u brankára Gikiewicza. Ten počkal, až k nemu pribehne český útočník a až potom rozohral.
     
    31
    Ryersonovi sa na pravej strane otvoril priestor na center, ktorý okamžite využil. Jeho pas za obranu Lipska na Anderssona ale letel len do ofsajdu.
     
    33
    Tlak Lipska zo zhruba 20. minúty sa postupne oslabil a hostia sú schopní čoraz viac podržať loptu pod svojou kontrolou. Dopredu sa ale príliš neženú a hrajú predovšetkým so zameraním na pozornú obranu.
     
    34
    Loptu domáci i tak získali, na útočnú polovicu sa ale nedokázali dostať. Hráči Lipska si prihrávajú hlavne v strede poľa.
     
    35
    Upamecanov nákop na rozbehnutého Schicka odhlavičkoval Subotić. Jeho spoluhráči z obrany potom loptu rezolútnym odkopom poslali až k brankárovi domáceho tímu Gulácsimu.
     
    36
    Držanie lopty: 64 % : 36 %
     
    37
    Gentner podkopol zozadu pri spracovávaní lopty pred vlastnou šestnástkou Schicka. Priamy kop pre Lipsko zo zhruba 30 metrov od Gikiewiczovej brány.
     
    38
    Laimer zobral rozohrávku štandardnej situácie na seba, tvrdou strelou ale poslal loptu priamo na tribúnu za Gikiewiczovou bránou.
     
    39
    Nkunkuho oblúčik na pravé krídlo nasmeroval z prvej pred bránu Unionu Mukiele, pred Wernerom ale loptu odkopol na rohový kop Neven Subotić.
     
    40
    Mukiele vysunul na pravej strane do šestnástky Nkunkuho, ktorý prihrávkou cez bránkovisko po zemi našiel na opačnej strane Klostermanna. Ten trafil z ostrého uhla Upamecana, ktorý tam zostal po predošlom súboji. Od stopéra Lipska sa lopta odrazila mimo brány hostí.
     
    41
    Werner si nabehol za obranu Unionu na pas Sabitzera, jeho hlavičku ale dokázal vybiehajúci brankár Gikiewicz zastaviť. Odrazenú loptu následne získal Werner, ktorý zakladá pokračovanie útoku domácich.
     
    42
    Nkunkuho prudká kolmica skončila znovu u vybiehajúceho brankára Unionu Berlín Gikiewicza. Ten sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa a loptu drží vo svojej šestnástke.
     
    43
    Mukiele sa pekne uvoľnil na pravej strane, jeho prízemný center ale nedokázal zasiahnuť nikto v bielom. Lopta napokon skončila tesne mimo Gikiewiczovej brány.
     
    44
    Po dlhej dobe sa usadili na polovici súpera i hostia. Ich postupný útok sa skončil pred šestnástkou Lipska, kde zastavil kolmicu Gentnera na Anderssona Upamecano.
     
    45
    Mukiele si nabehol na prienikovú prihrávku na pravú stranu šestnástky a z pomerne ostrého uhla strelou po zemi tesne minul bránu hostí. Loptu už na zadnej tyči nedokázal zasiahnuť ani dobiehajúci Timo Werner.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase idú do šatne prekvapivo spokojnejší hráči Unionu, ktorí vedú po góle Mariusa Bültera 1:0. Domáci sa dlho nedokázali dostať do tempa, postupne ale získali územnú prevahu a dostali hostí pod veľký tlak. V závere prvého dejstva si vytvorili niekoľko výborných príležitostí, buď ich ale vychytal gólman Unionu Berlín Gikiewicz alebo bránu hostí vôbec netrafili. Uvidíme teda, čo vymyslia hráči Lipska do druhého polčasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 65 % : 35 %
    Strely na bránu: 3:2
    Strely mimo: 3:1
    Rohy: 2:0
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 3:9
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    Lipsko doteraz v Bundeslige nikdy neprehralo s nováčikom. Uvidíme, či táto séria dnes skončí.
     
    47
    Domáci aktívnym napádaním donútili hostí k malej domov na brankára Gikiewicza, po ktorého odkope stratil Ryerson v strede poľa loptu. Ten potom už len fauloval Nkunkuho, ktorý sa hnal k šestnástke hostí.
     
    48
    Schick si spracoval Nkunkuho prihrávku pred šestnástku, jeho strelu ale zablokoval Parensen. Lopta sa potom odrazila na pravú stranu k Sabitzerovi, ktorého center bez väčších problémov chytil brankár Gikiewicz.
     
    49
    Laimerov center zľava odhlavičkoval Friedrich na rohový kop. Halstenbergov center na prednú tyč hostia zastavili a hneď vyrazili do rýchleho protiútoku.
     
    50
    Halstenberg sa vrátil dozadu práve včas, aby zastavil prienik Bültera. Domáci sa následne vrátili na polovicu Unionu, kde rozvíjajú svoj ďalší postupný útok.
     
    51
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci vyrovnávajú! Nákop zo stredu poľa odkopol nie úplne vydareným odkopom z vlastnej šestnástky Bülter, lopta sa ale odrazila pred šestnástku Unionu priamo k dobiehajúcemu TIMOVI WERNEROVI, ktorý ju z voleja pravačkou poslal nechytateľne do pravého horného rohu Gikiewiczovej brány.
     
    Timo Werner sa týmto gólom dotiahol s 19 gólmi v tabuľke strelcov na Roberta Lewandowského, ktorý však bude hrať svoj prvý jarný zápas za Bayern až zajtra proti Herthe.
     
    53
    Werner si nabiehal za Nkunkuho prihrávkou za obranu Unionu, Friedrich ho ale vytlačil do strany a loptu, ktorá mu odskočila od kopačky, nakoniec chytil brankár Gikiewicz.
     
    54
    Domáci majú v druhom polčase veľký tlak a ani po strelenom góle v ňom vôbec nepoľavujú. Hostia sú zatiahnutí veľmi hlboko v obrane.
     
    55
    Trojica domácich hráčov sa snažila prihrávkami na jeden dotyk prekombinovať do šestnástky Unionu. Oblúčik za obranu hostí zastavil Subotić, ktorý loptu odkopol na polovicu domácich.
     
    56
    Schick sklepol hlavou nákop do šestnástky na nabiehajúceho Wernera, ktorého vychytal včas vybiehajúci brankár Unionu Berlín Gikiewicz.
     
    57
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci otáčajú skóre! Na center Halstenberga z rohu sa tlačil Nkunku, lopta sa ale odrazila od obrancu Unionu, ktorý ho strážil, do bránkoviska. Tam loptu zasiahol pred brankárom Gikiewiczom vysokou nohou MARCEL SABITZER, ktorý ju usmernil tak, že gólman Unionu si na ňu síce siahol, už ju ale vyraziť nedokázal.
     
    59
    Domáci sú po dvoch strelených góloch v krátkom časovom slede vo veľkej pohode. Zápas majú plne pod kontrolou a hra sa v druhom dejstve odohráva takmer výhradne na polovici Unionu.
     
    60
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Anderssona na polovici Lipska Sebastian Andersson (1. FC Union Berlín).
     
    61
    Unionu sa vôbec nedarí podržať loptu na svojich kopačkách a domáci okamžitým presingom pripravujú hostí o hrací predmet.
     
    62
    Až teraz sa hostia dostali k šestnástke Lipska. Center na Anderssona z pravej strany odhlavičkoval Klostermann, lopta sa ale odrazila ku Gentnerovi, ktorého volej zablokoval Mukiele.
     
    64
    Klostermann zablokoval center Ingvartsena z pravej strany na rohový kop. Tento roh bude vôbec prvým rohom Unionu v zápase.
     
    65
    Center Ingvartsena z rohu odhlavičkovala domáca obrana k Bülterovi, ktorého center naspäť „do ohňa“ chytil maďarský brankár Lipska Gulácsi.
     
    66
    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely: 14:6
     
    67
    Lenz sa pokúsil o prienik po ľavom krídle, Klostermann ho ale vytlačil do ostrého uhla a nakoniec i za bránkovú čiaru. Domáci pripravujú prvé striedanie v zápase.
     
    68
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Yussuf Poulsen.
     
    69
    Poulsen sa hneď zapojil do hry, keď si nabehol na Sabitzerovu kolmicu na pravé krídlo. Namiesto centru ale zvolil pokus o sólový prienik, ktorý ukončil čistým sklzom Parensen.
     
    70
    Andrichovu tvrdú strelu z ostrého uhla vyrazil pri bližšej tyči brankár Gulácsi a po menších zmätkoch vo vlastnej šestnástke dokázali domáci obrancovia situáciu nakoniec vyriešiť blokom Gentnerovej strely na rohový kop.
     
    71
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Wernera v črtajúcom sa rýchlom protiútoku Lipska dostáva Julian Ryerson (1. FC Union Berlín).
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marcus Ingvartsen, prichádza Yunus Malli.
     
    72
    Andrich zasiahol lakťom v hlavičkovom súboji do chrbta Nkunkuho. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    74
    Domáci získali priamy kop, ktorý rozohral Halstenberg nákopom do šestnástky Unionu. Tam sa lopta odrazila od niekoľkých hráčov oboch tímov, až ju napokon odkopol do bezpečia Parensen.
     
    75
    Štandardku získali i hostia. Andrich centrom z priameho kopu z pravej strany útočnej polovice nakopol loptu na Gentnera, ktorý ju predĺžil hlavou na Bültera. Ten však vybiehal z ofsajdovej pozície a v hre tak pokračovať nemohol.
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Sebastian Andersson, prichádza Anthony Ujah.
     
    76
    Striedajúci Ujah si hneď po príchode na ihrisko nabiehal za obranu Lipska na kolmicu Bültera, v súboji o loptu ale fauloval posledného domáceho obrancu Upamecana.
     
    78
    Poulsen sa uvoľnil na pravom krídle a úplne sám sa dostal do šestnástky Unionu. Prihrávka sa mu ale vôbec nevydarila a pas do bránkoviska zrazil v sklze k svojmu brankárovi Subotić.
     
    79
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Christopher Nkunku, prichádza Amadou Haidara.
     
    80
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy Poulsena v hlavičkovom súboji dostáva Michael Parensen (1. FC Union Berlín).
     
    81
    Poulsen je našťastie v poriadku a hra pokračuje. Lipsko má loptu pod kontrolou a hlavne na útočnej polovici.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Michael Parensen, prichádza Sebastian Polter.
     
    83
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Poulsenov center z pravej strany nedokázal hlavou zasiahnuť Halstenberg, lopta sa ale za ním dostala k TIMO WERNEROVI. Ten si loptu spracoval a prudkou strelou prepálil brankára Gikiewicza.
     
    Timo Werner sa týmto, svojim už 20. gólom v sezóne, dostal priebežne do čela tabuľky strelcov Bundesligy pred Roberta Lewandowského (19 gólov).
     
    85
    Hostia ešte zápas nevzdali. Bülter si potiahol loptu k šestnástke Lipska po pravej strane, naviedol si loptu na ľavačku a už zvnútra pokutového územia vystrelil. Jeho tečovaná strela skončila tesne mimo pravej tyče Gulácsiho brány.
     
    86
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Tyler Adams, prichádza Stefan Ilsanker.
     
    87
    Center z rohu odvrátila domáca obrana za šestnástku ku Gentnerovi, ktorého tvrdú strelu z voleja zablokoval Upamecano. Do rýchleho protiútoku sa následne snažil vyštartovať Timo Werner, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tá skončila za bránkovou čiarou.
     
    88
    Center Bültera z pravej strany chytil brankár Gulácsi. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa a loptu si prihráva spolu so svojimi spoluhráčmi z obrany.
     
    88
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu dostáva Amadou Haidara (RB Leipzig).
     
    89
    Hostia majú loptu na útočnej polovici na svojich kopačkách, domáci ale ich tlak bez väčších problémov kontrolujú a nepúšťajú ich do nebezpečných pozícií.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Sabitzer hneď po zisku lopty na vlastnej polovici nakopol hrací predmet na polovicu Unionu, Werner ale vybiehal z ofsajdu. Hostia sa následne vrátili na polovicu Lipska.
     
    90+2
    Polter sklepol hlavou nákop zo stredu poľa na nabiehajúceho Ujaha, ktorému na poslednú chvíľu loptu vypichol na rohový kop Klostermann. Štandardku hostia rozohrali na krátko na Bültera, ktorý loptu vypálil spoza šestnástky mimo domácej brány.
     
    90+3
    Bülterovu tvrdú strelu spoza šestnástky Lipska tečoval Klostermann pri snahe o blok k pravej tyči svojej brány, Péter Gulácsi ale výborným zákrokom dokázal túto strelu vyraziť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáci predviedli v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene otočili zápas. Dvomi gólmi domácich sa zaskvel v tejto chvíli už najlepší strelec Bundesligy Timo Werner, víťazný gól na 2:1 ale strelil Marcel Sabitzer. Domáci nepustili hostí až na záverečnú desaťminútovku druhého polčasu prakticky do ničoho a bez väčších problémov si svoju výhru postrážili. Vďaka zisku troch bodov majú na čele Bundesligy pred druhým Mönchengladbachom už päťbodový náskok a pred tretím Bayernom (ktorý má však zajtrajší zápas s Herthou k dobru) sedembodový náskok. Union klesol po tretej prehre za sebou na 12. miesto a po dnešnej výhre Brém má pred 16. Werderom už len trojbodový náskok.
     
    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 8:5.
    Strely mimo: 5:5.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 3:4.
    Fauly: 7:21.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:31:58)

    Michal Sadlek

    Góly: 51. Werner, 57. Sabitzer, 83. Werner – 10. Bülter

    Karty:   88. Haidara (RBL) – 60. Andersson (UNB), 71. Ryerson (UNB), 80. Parensen (UNB)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 7:21.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Adams (86. Ilsanker) – Sabitzer (C), Nkunku (79. Haidara) – Schick (68. Y. Poulsen), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Ampadu, Haidara, Ilsanker, Hartmann, Lookman, Krauss, Y. Poulsen, H. Wolf.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich (C), Subotić, Parensen (82. Polter) – Ryerson, Andrich, Gentner, Lenz – Ingvartsen (71. Malli), Bülter – Andersson (75. Ujah).
    Náhradníci: Busk Jensen – Flecker, Becker, Hübner, Kroos, Polter, Ujah, Reichel, Malli.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker

    Diváci: 42 146