Levante – Alavés 0:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Eibar – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:1 (0:0)
FC Sevilla
Sobota 18.01.2020, 16:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:57:29)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 7:4.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 17:11.
     
    Real Madrid predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon a nakoniec zaslúžene zvíťazil. Hrdinom sa stal dvojgólový strelec Casemiro, na ktorého gól dokázal ako jediný z hráčov Sevilly odpovedať Luuk de Jong. Po svojom druhom góle predviedol Real výborný taktický výkon a až na chybu v obrane, po ktorej sa dostal do gólovej príležitosti Nasjrí, už nepustil hostí do ničoho. Real sa tak v tejto chvíli osamostatnil na čele tabuľky s trojbodovým náskokom pred Barcelonou, ktorá však bude hrať svoj zápas 20. kola až zajtra večer proti Granade. Sevilla zostáva na štvrtom mieste a na Real stráca po tejto prehre osem bodov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Real drží loptu na polovici Sevilly a snaží sa udržať hrací predmet do konca riadnej hracej doby na polovici svojho súpera.
     
    90+1
    Sevilla obliehala pokutové územie domácich, jej útok ale nakoniec ukončil Munir, ktorý pri nábehu na ľavú stranu fauloval Carvajala.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Lucas Vázquez mizernou prihrávkou na spoluhráčov dozadu prihral priamo do behu Nasjrímu. Ten sa rozbehol smerom k šestnástke Realu a strelou z jej hranice minul ľavú tyč domácej brány.
     
    88
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    87
    Žltú kartu za odnesenie lopty z miesta rozohrávky priameho kopu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    87
    Vinícius Júnior prešprintoval na pravej strane Koundého a prihrávkou do stredu šestnástky našiel voľného Kroosa. Jeho strelu z prvej výborným zákrokom vyrazil český gólman Sevilly Tomáš Vaclík.
     
    86
    Real Madrid sa so svojou kombináciou navyše posunul i na polovicu Sevilly. Jeho útok má ako hlavý cieľ zjavne obrať hostí o čas na vyrovnanie.
     
    85
    Mendy prišiel v strede poľa o loptu, hneď ju však naspäť na kopačky bielych získal Casemiro. Hostia sú znovu nútení behať za domácimi zo strany na stranu.
     
    84
    Navas elagantne obišiel Casemira na pravom krídle a prenikol do šestnástky. Jeho prihrávku do bránkoviska takmer z bránkovej čiary na poslednú chvíľu zrazil mimo svojej brány Militao.
     
    83
    Mendyho center z ľavej streny odhlavičkoval Diego Carlos za šestnástku k Modrićovi, ktorý tvrdou strelou z voleja tesne minul pravú tyč Vaclíkovej brány.
     
    82
    Benzema vystihol rozohrávku hostí a posunul loptu na ľavé krídlo k Viníciusovi Júniorovi. Ten ju potom vrátil Benzemovi, ktorého strelu z voleja zablokoval Fernando na rohový kop.
     
    81
    Po faule na Kroosa získal Real priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Sám Kroos ho nakoniec i rozohral, jeho center však vyboxoval vybiehajúci brankár Vaclík.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Rony Lopes.
     
    79
    Tlak Realu Madrid na útočnej polovici pokračuje ďalej. Mendy si na ľavej strane niekoľkokrát vymenil loptu s Viníciusom Júniorom, ktorému ju na koniec odkopol do autu Navas.

    Michal Sadlek

    Góly: 57. Casemiro, 69. Casemiro – 64. L. de Jong

    Karty:   37. Modrić (REA), 87. Carvajal (REA), 88. Casemiro (REA) – 54. Banega (SEV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:11.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Militao, Marcelo (C) (71. F. Mendy) – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Jović (62. Benzema), Rodrygo (62. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola – Benzema, B. Díaz, Vinícius Júnior, F. Mendy, Isco, Nacho Fernández.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (80. Rony Lopes), Fernando, Gudelj – F. Vázquez (75. Ó. Torres), L. de Jong, Munir (67. Nasjrí).
    Náhradníci: Bunú – Escudero, Ó. Torres, Rony Lopes, Carriço, Nolito, Nasjrí.

    Rozhodca: Munuera – Grado, Rodriguez

    Diváci: 72 512