Levante – Alavés 0:1 (kon.) | Real Madrid – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Valladolid 0:0 (kon.)
Eibar – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:1 (0:0)
FC Sevilla
Sobota 18.01.2020, 16:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:57:29)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 7:4.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 17:11.
     
    Real Madrid predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon a nakoniec zaslúžene zvíťazil. Hrdinom sa stal dvojgólový strelec Casemiro, na ktorého gól dokázal ako jediný z hráčov Sevilly odpovedať Luuk de Jong. Po svojom druhom góle predviedol Real výborný taktický výkon a až na chybu v obrane, po ktorej sa dostal do gólovej príležitosti Nasjrí, už nepustil hostí do ničoho. Real sa tak v tejto chvíli osamostatnil na čele tabuľky s trojbodovým náskokom pred Barcelonou, ktorá však bude hrať svoj zápas 20. kola až zajtra večer proti Granade. Sevilla zostáva na štvrtom mieste a na Real stráca po tejto prehre osem bodov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Real drží loptu na polovici Sevilly a snaží sa udržať hrací predmet do konca riadnej hracej doby na polovici svojho súpera.
     
    90+1
    Sevilla obliehala pokutové územie domácich, jej útok ale nakoniec ukončil Munir, ktorý pri nábehu na ľavú stranu fauloval Carvajala.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Lucas Vázquez mizernou prihrávkou na spoluhráčov dozadu prihral priamo do behu Nasjrímu. Ten sa rozbehol smerom k šestnástke Realu a strelou z jej hranice minul ľavú tyč domácej brány.
     
    88
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    87
    Žltú kartu za odnesenie lopty z miesta rozohrávky priameho kopu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    87
    Vinícius Júnior prešprintoval na pravej strane Koundého a prihrávkou do stredu šestnástky našiel voľného Kroosa. Jeho strelu z prvej výborným zákrokom vyrazil český gólman Sevilly Tomáš Vaclík.
     
    86
    Real Madrid sa so svojou kombináciou navyše posunul i na polovicu Sevilly. Jeho útok má ako hlavý cieľ zjavne obrať hostí o čas na vyrovnanie.
     
    85
    Mendy prišiel v strede poľa o loptu, hneď ju však naspäť na kopačky bielych získal Casemiro. Hostia sú znovu nútení behať za domácimi zo strany na stranu.
     
    84
    Navas elagantne obišiel Casemira na pravom krídle a prenikol do šestnástky. Jeho prihrávku do bránkoviska takmer z bránkovej čiary na poslednú chvíľu zrazil mimo svojej brány Militao.
     
    83
    Mendyho center z ľavej streny odhlavičkoval Diego Carlos za šestnástku k Modrićovi, ktorý tvrdou strelou z voleja tesne minul pravú tyč Vaclíkovej brány.
     
    82
    Benzema vystihol rozohrávku hostí a posunul loptu na ľavé krídlo k Viníciusovi Júniorovi. Ten ju potom vrátil Benzemovi, ktorého strelu z voleja zablokoval Fernando na rohový kop.
     
    81
    Po faule na Kroosa získal Real priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Sám Kroos ho nakoniec i rozohral, jeho center však vyboxoval vybiehajúci brankár Vaclík.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Rony Lopes.
     
    79
    Tlak Realu Madrid na útočnej polovici pokračuje ďalej. Mendy si na ľavej strane niekoľkokrát vymenil loptu s Viníciusom Júniorom, ktorému ju na koniec odkopol do autu Navas.
     
    78
    Držanie lopty: 54 % : 46 %
     
    77
    Mendyho center odhlavičkoval pred Benzemom Gudelj. Domáci hráči majú v tejto chvíli výraznú prevahu a hostia majú veľký problém vôbec podržať loptu pod svojou kontrolou.
     
    76
    Vinícius Júnior najprv prešprintoval Koundého na ľavom krídle a potom prihrával takmer z bránkovej čiary na Kroosa do šestnástky. Pred nemeckým záložníkom loptu na poslednú chvíľu odkopol na rohový kop Diego Carlos.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Óliver Torres.
     
    74
    Center Viníciusa Júniora odhlavičkovala obrana hostí k de Jongovi, ktorého obral o loptu Casemiro. Ten sa pokúsil skompletizovať svoj hetrik, prízemnou strelou z hranice pokutového územia ale tesne minul ľavú tyč Vaclíkovej brány.
     
    73
    Benzema z prvej vysunul zo stredu poľa do nábehu za obranu Sevilly Lucasa Vázqueza, ten ale napokon prehral šprintérsky súboj s Reguilónom. Obranca Sevilly si pomohol pri rozohrávke malou domov brankárovi Vaclíkovi.
     
    72
    Strely: 8:5
    Strely na bránu: 3:3
     
    71
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marcelo, prichádza Ferland Mendy.
     
    69
    Real Madrid dal gól!
    Domáci sa vracajú do vedenia! Modrić pripravil presnou prihrávkou na pravé krídlo pozíciu na center Lucasovi Vázquezovi, ktorý nacentroval do stredu šestnástky. Tam si na tento nákop najvyššie vyskočil CASEMIRO, ktorý presnou hlavičkou k ľavej tyči Vaclíkovej brány strelil svoj druhý gól v zápase.
     
    68
    Reguilón sa uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval do stredu šestnástky, kde si na jeho nákop nabiehal de Jong. Ten chrbtom k bráne tečoval loptu priamo do náručia brankára Courtoisa.
     
    67
    Oba tímy si pri stredovom kruhu rýchlo vymenili kontrolu nad loptou a nakoniec ju získali hostia.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Munir, prichádza Júsuf Nasjrí.
     
    64
    Sevilla dala gól!
    Hostia vyrovnávajú! LUUK DE JONG sa na hranici šestnástky dostal k lopte, ktorá zostala pod nohami Munira, ktorý spadol na trávnik, a posunul si ju okolo obrancov Realu na ľavačku. Krásnou prízemnou strelou nakoniec zakrútil loptu presne k pravej tyči. Domáci i tentokrát reklamovali porušenie pravidiel – hru Munira rukou pri ležaní na trávniku – teraz bol ale gól po porade s videoasistentom uznaný.
     
    63
    Vinícius Júnior sa hneď zapojil do útočnej akcie Realu. Z ľavého krídla si naviedol loptu do šestnástky a pravačkou vystrelil, cez Koundého ale zakrútil loptu takmer k rohovej zástavke na opačnej strane.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Vinícius Júnior.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Karim Benzema.
     
    60
    Sevilla má od inkasovaného gólu veľký tlak na útočnej polovici. Domácim sa nedarí dostať sa k lopte a len behajú za prihrávajúcimi si protihráčmi.
     
    59
    Sevilla sa hneď snaží o odpoveď. Navas zaviezol loptu na útočnú polovicu a z pravej strany ju nacentroval do šestnástky, tam ju ale zasiahol len obranca Varane.
     
    57
    Real Madrid dal gól!
    Domáci zo svojej vôbec prvej gólovej príležitosti v zápase otvárajú skóre! Jović pätičkou pomedzi obrancov Sevilly vysunul do šestnástky CASEMIRA, ktorý sa dostal pred brankára Vaclíka a presnou strelou k vzdialenejšej tyči ho prehodil.
     
    56
    Domáci ich však o loptu obrali a hneď sa posunuli naspäť na polovicu Sevilly. Ich útok tentokrát zastavila prihrávka Kroosa na Casemira do ofsajdu.
     
    55
    Modrić dostal loptu pred šestnástkou Sevilly, vhodný okamih na strelu ale preváhal a obrancovia hostí mu napokon loptu vypichli. Hostia potom otočili hru a útočia po ľavej strane.
     
    54
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu Franca Vázqueza na Militaa v strede poľa dostáva Éver Banega (FC Sevilla). Banega nebude hrať kvôli žltým kartám v ďalšom zápase.
     
    52
    Courtois podcenil malú domov a za loptou sa rozbehol spolu s ním de Jong. Domáci brankár útočníka Sevilly vytlačil do ostrého uhla a center Munira potom skončil na bočnej sieti.
     
    51
    Kroosov center z ľavej strany chcel Carvajal sklepnúť hlavou na Jovića. Prihrávku vzduchom ale zastavil Koundé, ktorý loptu odkopol na polovicu Realu.
     
    50
    Sevilla sa prvýkrát v druhom dejstve usadila na polovici Realu. Domáci sa zatiahli do obranného postavenia a nepúšťajú hostí do nebezpečných pozícií.
     
    49
    Casemira, ktorý sa vrátil po ošetrení na trávnik, obral v strede poľa o loptu Franco Vázquez. Militao potom chcel vypichnúť sklzom loptu de Jongovi, ten mu ale nechtiac skočil na nohu. Našťastie pre domáceho obrancu sa nejedná o nič vážnejšie.
     
    48
    Casemiro odišiel za autovú čiaru po vlastných a zrejme sa vráti o chvíľu do hry. Tá medzitým pokračuje postupnou kombináciou Realu Madrid na polovici súpera.
     
    47
    Hneď v prvom súboji o loptu v druhom polčase zasiahol Casemira kolenom do kolena Fernando. Casemiro zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:03.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásy neponúkol. Oba tímy sa zamerali hlavne na obranu, zaujímavých útokov tak bolo minimum. Od zhruba polovice prvého polčasu prevzala iniciatívu trochu prekvapivo Sevilla, ktorá dokonca strelila i gól. Presný zásah de Jonga bol ale po konzultácii s videoasistentom odvolaný kvôli faulu Gudelja. Real nepredviedol v prvom polčase nič, čo by stálo za zmienku a do šatne ho vyprevádzal hlasný piskot domácich fanúšikov. Do druhého polčasu tak budú musieť domáci rozhodne niečo zmeniť.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 2:3
    Rohy: 1:4
    Ofsajdy: 0:3
    Fauly: 8:4
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Madridčania získali loptu po odkope hostí a hneď sa vrátili k ich šestnástke. Ani Modrić, ani Kroos sa ale nedostal k strele spoza šestnástky a hostia domácich hráčov vytláčajú ďaleko od nebezpečných priestorov.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Lucasa Vázquez si narazil na ľavom krídle loptu s Rodrygom, potom mu ale nedokázal presne prihrať do šestnástky. Hostia loptu odkopli.
     
    43
    Real sa po dlhej dobe nasťahoval na útočnú polovicu, okrem jedného nepresného centru Lucasa Vázqueza ale nedokázali domáci vyťažiť nič. Domáci fanúšikovia dávajú najavo svoj názor na hru Realu hlasným piskotom...
     
    42
    Reguilón si nabehol na oblúčik Franca Vázqueza na ľavé krídlo, jeho center na zadnú tyč ale odhlavičkoval pred de Jongom Casemiro. Následný rýchly protiútok Madridčania znovu pokazili, keď Modrić nedokázal presne prihrať Jovićovi.
     
    41
    Banegov center odhlavičkoval na prednej tyči Varane a následný center Banegu do šestnástky na Diega Carlosa letel do ofsajdu.
     
    40
    Hostia sa ale rýchlo dostali naspäť k lopte, usadili sa na polovici Realu a navyše získali i ďalší rohový kop.
     
    39
    Munirovi odskočila na ľavej strane lopta a v následnom súboji o ňu trafil sklzom nohu Marcela. Domáci požadujú pre Munira žltú kartu, hlavný rozhodca mu ale neukázal žiadnu.
     
    38
    Sevilla postupne preberá iniciatívu a znovu sa usadzuje na polovici Realu. Domáci majú v tejto chvíli veľký problém podržať loptu pod svojou kontrolou a po jej zisku ju rýchlo strácajú.
     
    37
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Fernanda sklzom do členku v strede poľa Luka Modrić (Real Madrid CF).
     
    36
    Vaclíkovi odskočila po malej domov lopta a len na poslednú chvíľu ju odkopol pred napádajúcim Jovićom. Lopty sa v strede poľa následne zmocnili domáci.
     
    34
    Banegov center pristál presne pred voľným Munirom pri zadnej tyči, ktorý poslal loptu z voleja na bránu. Jeho ranu vyboxoval brankár Courtois.
     
    33
    Center Banegu z ďalšieho rohu vyboxoval brankár Courtois, hostia ale po faule domácich získavajú priamy kop takmer od rohovej zástavky.
     
    31
    Gól de Jonga neplatí! Hlavnému rozhodcovi i videoasistentovi sa nepáčilo to, že Gudelj urobil pohyb smerom k Militaovi a gól tak kvôli faulu srbského záložníka neuznal.
     
    30
    Gól skutočne ešte skúma VAR, tesne pred de Jongovou hlavičkou totiž zastavil Militaa v nábehu za Holanďanom Gudelj.
     
    29
    Sevilla dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Banegov center z rohového kopu doletel na hlavu úplne voľného LUUKA DE JONGA, ktorý loptu poslal prudkou hlavičkou do pravého horného rohu Courtoisovej brány. Domáci však okamžite reklamujú faul Gudelja na Militaa a uvidíme, či sa nebude gól ešte preskúmavať.
     
    29
    Reguilónov center do šestnástky z ľavej strany nadvihol Carvajal k de Jongovi, ktorý však bol tiesnený obrancom a musel loptu posunúť dozadu.
     
    28
    Sevilla sa po dlhom čase vrátila na polovicu súpera, i ona ale narazila na hlboko zoradenú obranu Realu.
     
    27
    Dlhé obliehanie pokutového územia Sevilly ukončil Casemiro, ktorý vystrelil zo zhruba 35 metrov. Bránu Tomáša Vaclíka nakoniec výrazne minul.
     
    25
    Gudeljovu kolmicu na Munira dobre prečítal belgický brankár Realu Courtois. Loptu chytil a hneď ju vyhodil na spoluhráčov na útočnej polovici, ktorí však znovu útočia do zoradenej obrany Sevilly.
     
    24
    Modrić si narazil loptu s Lucasom Vázquezom, v šestnástke Sevilly mu ale lopta pri spracovávaní odskočila. Sám Modrić potom hľadal kolmicou pomedzi obrancov hostí Jovića, ten ale nedokázal loptu spracovať a tá tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    23
    Real sa usadil pri pokutovom území hostí, stále sa ale nedokáže dostať ani k nebezpečnej strele, ani k centru. Obrana hostí hrá zatiaľ veľmi disciplinovane.
     
    21
    Z tribún sa začína ozývať slabý piskot. Tempo zápasu je zatiaľ veľmi pomalé a obrany oboch tímov majú zatiaľ útoky súpera jednoznačne pod kontrolou.
     
    20
    Nákop Militaa na Lucasa Vázqueza zastavil Reguilón. Ten potom nakopol loptu na opačnú stranu na de Jonga, nepresný pas však doletel až k brankárovi Courtoisovi.
     
    19
    Domáci sa s rozohrávkou neponáhľajú a už zhruba minútu si loptu prihrávajú na vlastnej polovici. Sevillčania ich v tejto chvíli veľmi nenapádajú.
     
    18
    Rohový kop hostí nepriniesol nič. Hostia totiž tečovali loptu letiacu na prednú tyč, čím vystavili de Jonga na zadnej tyči do ofsajdu.
     
    17
    Navas dobehol prihrávku na pravé krídlo a takmer z bránkovej čiary nacentroval do bránkoviska Realu. De Jong loptu pred Militaom tečoval, loptu ale usmernil mimo brány Courtoisa a Carvajal ju radšej odkopol na rohový kop.
     
    16
    Obrana Sevilly odhlavičkovala center na zadnú tyč k Marcelovi za šestnástkou, ktorý z voleja vypálil zhruba do 50. rady na tribúne za Vaclíkovou bránou.
     
    15
    Modrićov center z pravej strany odhlavičkoval Diego Carlos na prvý rohový kop zápasu.
     
    14
    Obrana Sevilly rozbíja zatiaľ bez väčších problémov útoky Realu ďaleko pred vlastnou šestnástkou. Domáci majú v tejto chvíli loptu na kopačkách, ich kombinácia však prebieha len v úctivej vzdialenosti od Vaclíkovej brány.
     
    13
    Ocampos si nabiehal za Koundého pasom za obranu Realu, loptu ale nedokázal prehodiť cez Marcela. Ten hru hneď otočil pasom na útočnú polovicu na opačnú stranu.
     
    12
    Modrić potiahol loptu z pravej strany k šestnástke Sevilly a prihrávkou doľava pripravil streleckú pozíciu Kroosovi. Nemec z prvej i vystrelil, loptu ale zakrútil priamo do stredu brány do náručia pripraveného Tomáša Vaclíka.
     
    11
    Casemirovu prihrávku na spoluhráča pred šestnástkou vystihol Munir, jeho okamžitá strela z ťažkej pozície ale výrazne minula domácu bránu.
     
    10
    Reguilón nepresným nákopo z ľavej strany na Navasa na pravú poslal loptu priamo do autu. Domáci ju následne posunuli dozadu a tentokrát rozohrávajú obrancovia Realu Madrid.
     
    9
    Počet prihrávok: 73:74
     
    8
    Marcelo sa na ľavej strane elegantne obtočil okolo obrancu, jeho prihrávku na Jovića ale zastavil Koundé. Hostia hneď otočili hru, tentokrát sa však ich útok ale zasekol v strede poľa.
     
    7
    Kolmicu Banegu zastavil obranca Realu Varane. Ten loptu posunul malou domov k svojmu brankárovi Courtoisovi a od neho začína ďalšia rozohrávka postupného útoku domácich.
     
    6
    Hostia sa následne zmocnili odrazenej lopty a znovu sa svojou postupnou kombináciou dostali na útočnú polovicu. Zápas sa však zatiaľ odohráva v opatrnom duchu a ani jeden z tímov neotvára veľmi hru.
     
    5
    Rodrygo prenikol do šestnástky Sevilly z ľavého krídla a prihrávkou do druhej vlny pripravil streleckú pozíciu Jovićovi. Jeho strelu zablokoval sklzom Diego Carlos.
     
    4
    Reguilónovi sa pokus o prienik po ľavej strane nevydaril a o loptu prišiel. Hostia sa rýchlo zoradili na vlastnej polovici a domáci tak musia útočiť „do plných“.
     
    3
    Po faule domácich na útočnej polovici sa však lopta znovu vrátila na kopačky hostí a tí sa vracajú i na polovicu Realu Madrid.
     
    2
    Strieľanú prihrávku Franca Vázqueza chytil bez problémov domáci brankár Courtois. Domáci obrancovia postupnou rozohrávkou spred vlastnej šestnástky zakladajú svoj útok.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Madridčania však hneď po výkope o loptu prišli a Sevillčania sa usadzujú na útočnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Kapitán Sergio Ramos, ktorý dnes nebude hrať kvôli zraneniu, ešte priniesol na trávnik pred začiatku zápasu Španielsky superpohár, ktorý vyhrali domáci minulý víkend v Saudskej Arábii.
     
    Real Madrid bude hrať v bielych dresoch, Sevilla v čiernych.
     
    Dnešný zápas je prvým zápasom Realu Madrid na Estadio Santiago Bernabéu v roku 2020.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Militao, Marcelo (C) – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Jović, Rodrygo.
    Náhradníci: Aréola – Benzema, B. Díaz, Vinícius Júnior, F. Mendy, Isco, Nacho Fernández.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Gudelj – F. Vázquez, L. de Jong, Munir.
    Náhradníci: Bunú – Escudero, Ó. Torres, Rony Lopes, Carriço, Nolito, Nasjrí.

    Rozhodca: Munuera – Grado, Rodriguez.
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí bol vo vzájomných zápasoch lepší madridský Real, ktorý z 20 ligových zápasov proti Seville vyhral 14 a prehral šesť. Zaujímavosťou je, že remízou sa vzájomný ligový zápas Realu Madrid a Sevilly skončil naposledy ešte v máji 2005, čo znamená, že už 29 vzájomných súbojov v LaLige skončilo výhrou jedného z tímov. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne LaLigy vyhral Real v Seville 1:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    9.12.2017: Real Madrid – Sevilla 5:0
    9.5.2018: Sevilla – Real Madrid 3:2
    26.9.2018: Sevilla – Real Madrid 3:0
    19.1.2019: Real Madrid – Sevilla 2:0
    22.9.2019: Sevilla – Real Madrid 0:1
     


    FC Sevilla

    Sevilla je v tabuľke po polovici sezóny na štvrtom mieste, ktoré by jej na konci ročníka zaručilo miestenku do Ligy majstrov. Na vedúcu dvojicu Barcelona – Real Madrid stráca v tejto chvíli 5 bodov, prípadnou výhrou sa tak Realu môže priblížiť na rozdiel dvoch bodov. Forma andalúzskeho tímu je (podobne ako u domácich) výborná, od prehry 0:4 na Camp Nou s Barcelonou na začiatku októbra totiž prehral len raz (s Villarrealom 1:2). Obrana Sevilly je štvrtou najlepšou v LaLige (18 inkasovaných gólov), útok ale patrí len medzi priemer súťaže (24 strelených gólov). Sevilla je v tabuľke zápasov vonku najlepším tímom, keď v 10 zápasoch na cudzích ihriskách získala 20 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Sevilla – Leganés 1:0
    Osasuna – Sevilla 1:1
    Sevilla – Villarreal 1:2
    Mallorca – Sevilla 0:2
    Sevilla – Athletic Bilbao 1:1
     


    Real Madrid CF

    Madridčania zatiaľ zaostávajú na čele ligovej tabuľky za Barcelonou len o skóre a pred dvojicou Atlético Madrid – Sevilla majú pred týmto kolom päťbodový náskok. V doterajšom priebehu sezóny prehrali len raz (na Mallorce 0:1) a aktuálne tak ťahajú sériu desiatich ligových zápasov za sebou bez prehry. Minulý týždeň navyše vyhrali v Saudskej Arábii i Španielsky superpohár, ktorý je tak prvou trofejou Realu v tejto sezóne. Real má spolu s Atléticom Madrid najlepšiiu obranu súťaže (12 inkasovaných gólov) a po Barcelone druhý najproduktívnejší útok ligy (36 strelených gólov), ktorý vedie druhý najlepší strelec LaLigy Karim Benzema (12 gólov). Na domácom ihrisku Real v tejto sezóne ešte neprehral a za posledných päť domácich zápasov inkasoval jediný gól.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Madrid – Espanyol 2:0
    Valencia – Real Madrid 1:1
    Barcelona – Real Madrid 0:0
    Real Madrid – Athletic Bilbao 0:0
    Getafe – Real Madrid 0:3
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Madrid CF – FC Sevilla. Stretnutie 20. kola španielskej LaLigy sa začne o 16:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 57. Casemiro, 69. Casemiro – 64. L. de Jong

    Karty:   37. Modrić (REA), 87. Carvajal (REA), 88. Casemiro (REA) – 54. Banega (SEV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:11.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Militao, Marcelo (C) (71. F. Mendy) – Modrić, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Jović (62. Benzema), Rodrygo (62. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola – Benzema, B. Díaz, Vinícius Júnior, F. Mendy, Isco, Nacho Fernández.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (80. Rony Lopes), Fernando, Gudelj – F. Vázquez (75. Ó. Torres), L. de Jong, Munir (67. Nasjrí).
    Náhradníci: Bunú – Escudero, Ó. Torres, Rony Lopes, Carriço, Nolito, Nasjrí.

    Rozhodca: Munuera – Grado, Rodriguez

    Diváci: 72 512