Bournemouth – Watford 0:3 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:6 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
0:3 (0:1)
Watford FC
Nedeľa 12.01.2020, 15:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:01:01)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 1:6.
    Strely mimo: 7:6.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 0:5.
    Fauly: 3:13.
     
    Dôležitý „šesťbodový“ súboj ovládol Watford. Hostia výborným výkonom v obrane nepustili domácich v útoku v druhom polčase prakticky k ničomu a sami ešte svoj náskok navýšili gólmi Deeneyho a v úplnom závere i Pereyru. Hráči Watfordu mohli streliť gólov aj viac, nepresná koncovka ich však v mnohých vyložených príležitostiach pripravila o nebezpečnejšie strelecké pokusy. Watford sa po štvrtej výhre z posledných piatich zápasov dostal prvýkrát od úvodných kôl mimo zostupových priečok a je priebežne na 17. miesto. O tom, či na nich zostane i po tomto kole, sa rozhodne po dnešnom zápase Aston Villy s Manchesterom City. Pred Aston Villou má Watford v tejto chvíli jednobodový náskok. Bournemouth klesol po treťom zápase bez streleného gólu už na 19. miesto a na 17. Watford stráca dva body.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Už značne preriedené tribúny Vitality Stadium sledujú zrejme posledný pokus domácich o útok. Solankeho strelu zo strednej vzdialenosti zablokovala obrana Watfordu, domáci ale ešte pokračujú v akcii.
    90+2. Roberto Pereyra (WAT) - 0:3
     
    90+2
    Tím Watford práve strelil gól!
    Je definitívne rozhodnuté! Hostia po zisku lopty zaútočili do otvorenej obrany Bournemouthu. Pereyrov center do šestnástky doletel na Graya, ktorého strelu ešte vykopol tesne pred bránkovou čiarou Fraser, lopta sa ale odrazila priamo k dobiehajúcemu ROBERTOVI PEREYROVI. Striedajúci hráč ju z voleja nekompromisne poslal pod brvno.
     
    90+1
    Snaha Bournemouthu v závere zápasu je už zjavne dosť zúfalá. Obrana hostí si so všetkými nákopmi dokáže poradiť a Watford je po zisku lopty schopný ešte i zaútočiť.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Andre Gray.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Masinov center zľava sklepol hlavou Deeney ku Capouemu, ktorý ale z hranice pokutového územia trafil len kapitána domácich Francisa.
     
    89
    Deeney hľadal kolmicou za obranu Bournemouthu voľného Deulofeua, ten bol ale v ofsajdovom postavení a v hre tak pokračovať nemohol.
     
    88
    Ďalší Fraserov center zľava odkopol až na tribúnu Dawson. Po autovom vhadzovaní sa lopty zmocnili hráči Watfordu, ktorí loptu držia napriek presingu domácich pod svojou kontrolou.
     
    87
    Hostia držia prihrávajúcich si domácich na dištanc od svojej brány. Hráčom Bournemouthu sa v tejto chvíli vôbec nedarí posunúť sa k pokutovému územiu hostí.
     
    86
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Domingos Quina.
     
    85
    Center Surridgea z pravej strany odhlavičkoval Cathcart k Billingovi, ktorému sa však strela vôbec nevydarila a lopta sa pomaly dokotúľala veľmi pomaly po zemi mimo Fosterovej brány.
     
    84
    Deulofeuovu prihrávku do stredu pokutového územia z ľavej strany zablokoval Smith na hranicu šestnástky k Doucourému, ktorý z otočky vystrelil skôr smerom k rohovej zástavke ako na bránu domácich.
     
    82
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Ismaïla Sarr, prichádza Roberto Pereyra.
     
    82
    Fraser nacentroval z priameho kopu po faule na Solankeho do stredu pokutového územia, odtiaľ ale loptu vyboxoval do autu brankár Watfordu Foster.
     
    81
    Vo vzdušnom súboji sa nechtiac zrazili dvaja hráči Watfordu. Obaja zostávajú ležať na trávniku, zdá sa, ale že sa nejedná našťastie o nič vážnejšieho a že obaja budú pokračovať v zápase.
     
    80
    Doucouré potiahol loptu po ľavej strane do šestnástky Bournemouthu, tam ale prihral presne medzi Deeneyho a Deulofeua. Domáci obrancovia po zisku lopty otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    79
    Surridge sa snažil prejsť individuálne cez stred obrany Watfordu, to sa mu ale vôbec nevydarilo a obrancovia hostí rozohrali rýchlo na Doucourého na útočnej polovici.
     
    78
    Doucouré si vymenil pred šestnástkou domáceho tímu loptu so Sarrom a nabehol si do nej na jeho spätnú prihrávku, tá ale smerovala do ofsajdu.
     
    77
    Jediné, čo sa domácim podarilo, bolo hostí vytlačiť na ich polovicu. Loptu nezískali a dokonca i po malej domov rozohral brankár Watfordu Foster odkopom do stredu poľa na svojich spoluhráčov.
     
    76
    Deulofeu znovu potiahol loptu na polovicu Bournemouthu a tam ju so spoluhráčmi drží pevne pod kontrolou. Domáci sú nútení behať za hosťami zo strany na stranu a snažiť sa ju získať.
     
    75
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Harry Wilson, prichádza Sam Surridge.
     
    74
    Centr z rohu odvrátila domáca obrana mimo vlastnej šestnástky a potom si poradila i s centrom Doucourého z pravej strany.
     
    73
    Deeney si nabehol na Deulofeuovu prihrávku na ľavú stranu šestnástky a spätnou prihrávkou posunul loptu dozadu práve k Deulofeuovi. Ten tvrdou strelou trafil Akého, od ktorého sa lopta odrazila nad Traversovu bránu.
     
    71
    Fraserov center z ľavej strany odhlavičkoval Dawson priamo k Billingovi, ktorého volej skončil výrazne mimo Fosterovej brány.
     
    70
    Z ľavej strany potom Deulofeu ešte nacentroval na Deeneyho nabiehajúceho z druhej vlny, jeho strelu z prvej k ľavej tyči ale chytil na dvakrát brankár Bournemouthu Travers.
     
    69
    Fraserovu prihrávku na Billinga vystihli hostia a lopta sa dostala k Deulofeuovi. Ten sa rozbehol priamo k šestnástke Bournemouthu, kde však jeho strelu zablokoval v sklze Steve Cook.
     
    68
    Strely v 1. polčase: 4:5
    Strely v 2. polčase: 3:6
     
    67
    Domáci sú druhým gólom zjavne zaskočení a hneď po výkope prišli o loptu. Hostia ju bez komplikácií držia na svojich kopačkách.
    65. Troy Deeney (WAT) - 0:2
     
    65
    Tím Watford práve strelil gól!
    Hostia odsakujú do dvojgólového náskoku! Sarr si nabehol na Deeneyho kolmicu na pravé krídlo a potiahol loptu popri bránkovej čiare do šestnástky Bournemouthu. Jeho prihrávku na spoluhráča v bránkovisku nedokázal odkopnúť Francis, lopta sa tak od neho odrazila priamo pred dobiehajúceho TROYA DEENEYHO, ktorý ju tvrdou strelou poslal nechytateľne k vzdialenejšej tyči.
     
    64
    Fraser si pred pokutovým územím Watfordu vymenil loptu so Solankem a centrom hľadal Calluma Wilsona. Tomu loptu odkopol Capoue a Watford vyráža rýchlo dopredu.
    63. Nathaniel Chalobah (WAT)
     
    63
    Chalobah si zasekol tesne pred pokutovým územím Smitha a nebezpečnou strelou zakrútil loptu tesne mimo pravého horného rohu Traversovej brány.
     
    62
    Fraserov center zľava však chytil len pripravený brankár Foster. Domáci sa po šprinte dopredu museli vrátiť šprintom i dozadu, stihli to však a hostia útočia postupným útokom „do plných“.
     
    61
    Masinov center z ľavej strany odhlavičkoval Steve Cook. Domáci hru rýchlo otočili a bežia do otvorenej obrany Watfordu.
     
    60
    Domáci postupne začínajú zatláčať hostí do obrany. Billing sa pokúsil o individuálny prienik, Capoue ho ale telom odtlačil od lopty a tá napokon skončila za bránkovou čiarou.
     
    59
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Dan Gosling, prichádza Lewis Cook.
     
    59
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Jefferson Lerma, prichádza Philip Billing.
     
    58
    Fraser prihrávkou pomedzi obrancov Watfordu našiel v šestnástke hostí voľného Calluma Wilsona, ktorý sa s loptou otočil okolo protihráča a vypálil tesne mimo brány hostí.
     
    57
    Žltú kartu za podrazenie Harryho Wilsona sklzom zozadu do členka dostáva Troy Deeney (Watford FC).
     
    56
    Sarr potiahol loptu po pravej strane k šestnástke Bournemouthu a pred ňou ju posunul na os ihriska k Doucourému. Záložník Watfordu ju prvým dotykom prihral do šestnástky nabiehajúcemu Deulofeuovi, ten ale z prvej vypálil zo skvelej streleckej pozície výrazne mimo Traversovej brány.
     
    55
    Zo strednej vzdialenosti chcel zaskočiť brankára Fostera Lerma, zostalo ale len pri úmysle. Jeho tvrdá strela preletela vysoko nad bránou Watfordu.
     
    54
    Fraser rozohral i rohový kop. Na jeho center na prednú tyč si najlepšie nabehol Callum Wilson, hlavou však loptu nasmeroval výrazne mimo Fosterovej brány.
     
    53
    Fraser rýchlo potiahol loptu na opačnú stranu a jeho center z ľavého krídla bol zrazený na rohový kop.
     
    52
    Po centri Deulofeua z ľavej strany sa lopta k prekvapeniu všetkých domácich hráčov odrazila na zadnú tyč až k úplne voľnému Sarrovi, ktorého strelu odvrátil z vlastného bránkoviska Aké.
     
    50
    Watford prvýkrát v druhom polčase zaútočil. Center Mariappu z pravej strany doletel na hlavu Doucourého, ktorého nie príliš prudkú hlavičku však bez väčších problémov chytil brankár Travers.
     
    49
    Domáci vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne. Gosling obral hostí na ich polovici o loptu, jeho prihrávku za obranu Watfordu ale nedokázal dobehnúť Solanke. Dawson loptu následne odkopol do autu.
     
    48
    Gólman hostí následne chytil i nákop Lermu, ktorý loptu nakopol doslova nikam. Foster sa s rozohrávkou za veľkého piskotu domácich fanúšikov nikam neponáhľa.
     
    47
    Domáci získali hneď na úvod druhého dejstva priamy kop z pravej strany. Fraserov center sa odrazil od niekoľkých hráčov v pokutovom území Watfordu a lopta nakoniec skončila v náručí brankára hostí Fostera.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mal Bournemouth. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:04.
     
    V dôležitom záchranárskom súboji smerujú po prvom polčase k zisku troch bodov hráči Watfordu. Aj keď mali v určitých pasážach zápasu oba tímy pomerne solídny tlak na súperovú obranu a vytvorili si niekoľko výborných príležitostí, tak jediný gól strelil po chybe obrany Bournemouthu až tesne pred koncom prvého polčasu Doucouré. Watford sa za tohto stavu virtuálne posunul mimo zostupovej zóny, Bournemouth tak bude musieť v druhom polčase poriadne zabrať, aby dokázal priebeh zápasu zvrátiť.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %
    Strely na bránu: 1:2
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 4:3
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 2:6
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Centr z rohu obrana Watfordu odvrátila a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Deeney vysunul na ľavom krídle Deulofeua, ktorý ale šprintérsky súboj so Smithom prehral a ten mu loptu odkopol do autu.
     
    45+1
    Fraserovu kolmú prihrávku na Harryho Wilsona zastavil Masina. Solanke potom získal odrazenú loptu a hneď vysúval do nábehu Frasera, tomu ale zase Masina zablokoval strelu v sklze na rohový kop.
     
    45
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    44
    Fraser rozohral priamy kop na polovici Watfordu centrom do šestnástky, ktorý však rezolútne odkopol Masina na polovicu domácich.
    42. Abdoulaye Doucouré (WAT) - 0:1
     
    42
    Tím Watford práve strelil gól!
    Hostia otvárajú skóre! Odkop od brány rozohrali domáci na krátko, dostali sa ale pod veľký tlak napádajúcich hráčov Watfordu a brankár Travers loptu na poslednú chvíľu odkopol len na pravú stranu k Sarrovi. Ten prihrávkou do šestnástky našiel v otvorenej obrane Bournemouthu voľného ABDOULAYA DOUCOURÉHO, ktorý mal čas si loptu i spracovať a nakoniec ju bez problémov poslať do siete.
     
    41
    Po odkope brankára Fostera získal loptu Chalobah a založil postupnú kombináciu hostí na útočnej polovici. Masinov nákop na Deulofeua na ľavé krídlo ale nebol presný a lopta skončila až za bránkovou čiarou.
     
    40
    Fraser nacentroval z ľavej strany na Solankeho, ktorý v súboji o loptu fauloval Dawsona. Dawson ešte zostáva ležať na trávniku, bude ale zrejme v poriadku.
     
    39
    Fraserov center z pravej strany útočnej polovice odhlavičkoval Capoue za svoju šestnástku k Lermovi, ktorý z prvej z voleja vypálil vysoko nad Fosterovu bránu.
     
    38
    Domáci získavajú priamy kop až po ďalšom zákroku na polovici Watfordu, ktorým poslal Capoue na trávnik Frasera.
     
    37
    Lerma sa vrátil do hry a okamžite sa zapojil do kombinácie pri šestnástke Watfordu. Tú ukončil Doucouré vypichnutím lopty Goslingovi, ktorý sa ešte snažil neúspešne vyprosiť od hlavného rozhodcu priamy kop.
     
    36
    Lerma už je na nohách a pomaly odchádza v sprievode lekára Bournemouthu za autovú čiaru. I on sa zrejme o chvíľu vráti do hry.
     
    35
    Po vzdušnom súboji s Doucourém zostal ležať na trávniku Lerma a drží sa za pravé koleno. Lerma sa zranil pri zlom dopade na trávnik.
     
    33
    Strely: 3:4
    Strely na bránu: 1:1
     
    32
    Masina obral domácich o loptu a okamžitým pasom za obranu Bournemouthu chcel vysunúť do nábehu voľného Deulofeua. Ten si túto prihrávku dokázal spracovať, vybiehal ale z ofsajdového postavenia a v akcii tak pokračovať nemohol.
     
    31
    Center Frasera na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Watfordu. K odrazenej lopte sa potom dostali domáci, ktorí rozvíjajú svoj postupný útok na polovici hostí
     
    30
    Na opačnej strane pálil spoza šestnástky Harry Wilson a i keď jeho strela nebola ani silná, ani presná, tak ju Cathcart radšej zrazil na rohový kop.
     
    29
    Mariappa získal loptu po zlej rozohrávke domácich a z pravej strany ju hneď nakopával do šestnástky Bournemouthu. Tam sa k hlavičke pretlačil Deeney, hlavou ale loptu usmernil výrazne mimo Traversovej brány.
     
    28
    Watford sa znovu dostal na polovicu Bournemouthu. Capoue krížnym pasom prenášal hru z ľavého krídla na pravé, Sarrovi ale zasvietilo do očí slnko a loptu nedokázal spracovať.
     
    27
    Doucourého kolmicu na Deeneyho zachytil obranca Bournemouthu Steve Cook. Ten okamžite nakopol loptu na Calluma Wilsona, proti ktorému ale vybehol pred vlastné pokutové územie brankár Foster a o loptu ho pripravil.
     
    26
    Watford sa usadil na chvíľku na polovici domáceho tímu, napádajúci hráči Bournemouthu ho ale vytlačili na jeho polovicu ihriska a nakoniec musel po malej domov odkopnúť loptu pred Solankem brankár Foster.
     
    25
    Fraserov center z ľavej strany odhlavičkoval obranca Watfordu Masina na rohový kop. Fraser potom rozohral i štandardku, s jeho centrom sa ale najlepšie vysporiadal Mariappa, ktorý loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    24
    Až teraz sa Bournemouth sa po dlhšej dobe usadil na polovici Watfordu, do blízkosti šestnástky hostí sa ale nedokáže dostať. Hostia zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky voľné priestory, z ktorých by domáci mohli zahroziť.
     
    23
    Domácim sa v posledných minútach vôbec nedarí podržať loptu. Prechod do útoku sa im znovu nevydaril a Capoue hneď po zisku lopty skúšal kolmicou za obranu vysunúť Deulofeua. Jeho prihrávka bola ale opäť príliš prudká a skončila u brankára domácich Traversa.
     
    21
    Watford získal loptu znovu pod svoju kontrolu a usadil sa na polovici Bournemouthu. Capoue hľadal na konci tejto postupnej akcie nabiehajúceho Deeneyho, pred ním ale loptu chytil vybiehajúci domáci brankár Travers.
     
    20
    Doucourého strelu z hranice šestnástky Bournemouthu zablokoval Gosling. Hostia ešte reklamujú hru rukou, Mike Dean ale necháva hru pokračovať a domáci otáčajú loptu na opačnú stranu.
     
    19
    Na center z následného rohu hostí si na zadnej tyči najvyššie vyskočil Masina, ktorý prudkou hlavičkou usmernil loptu tesne mimo ľavej tyče Traversovej brány.
    18. Gerard Deulofeu (WAT)
     
    18
    Capoue skvelou prihrávkou do šestnástky vysunul Deulofeua, ktorého strelu po zemi k bližšej tyči vyrazil na rohový kop brankár Bournemouthu Travers.
     
    16
    Watford sa snaží trochu upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami, čo im domáci uľahčujú prakticky neexistujúcim presingom.
     
    15
    Harry Wilson s bolestivou grimasou odišiel za autovú čiaru, zdá sa ale, že sa do hry vráti.
     
    14
    Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila. Po súboji v strede poľa dopadol veľmi nepekne na trávnik Harry Wilson, ktorý sa drží za pravé rameno. Okamžite sa dostáva do opatery lekárov Bournemouthu.
     
    13
    Prvú žltú kartu dostáva Adam Smith (AFC Bournemouth), ktorý ostrým sklzom pri ľavej autovej čiare doslova zostrelil Sarra.
     
    12
    V strede poľa sa v súboji o loptu po autovom vhadzovaní dostali do šarvátky Doucouré a Lerma. Hlavný rozhodca Mike Dean oboch hráčov upokojuje.
     
    11
    Domáci tím má teraz veľký tlak. Center z rohu obrana Watfordu odvrátila, lopta sa ale dostala na ľavé krídlo k Harrymu Wilsonovi, ktorý ju vracal do stredu šestnástky na voľného Solankeho. Našťastie pre hostí nedokázal domáci útočník loptu zasiahnuť a tá sa zakrútila až za bránkovú čiaru.
    10. Harry Wilson (BTH)
     
    10
    Harry Wilson zakrútil loptu krásnou strelou ponad múr k ľavej tyči, Foster ale výborným zákrokom dokázal tento pokus vyraziť mimo priestor troch tyčí.
     
    9
    Bournemouth následne obral hostí o loptu a znovu sa nasťahoval na ich polovicu. Po faule Doucourého na prenikajúceho Lermu navyše získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od brány Watfordu.
     
    8
    Smithovu nevydarenú strelu tečoval obranca Watfordu k Solankemu, ktorému ale lopta priamo pred brankárom Watfordu Fosterom zastavila za pätami. K strele z otočky sa už nedostal, lebo brankár hostí mu loptu doslova zobral spod nôh.
     
    7
    Domáci sa prvýkrát usadili na polovici hostí, ich útok ale prerušil faul Doucourého na Frasera. Bournemouth rozohral priamy kop na krátko po zemi a pokračuje v postupnom útoku.
     
    6
    Prvý rohový kop odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Bournemouthu na ďalší roh. Druhá štandardka za sebou skončila hlavičkou Deeneyho, ktorý však loptu v páde v súboji s Francisom usmernil výrazne mimo domácej brány.
     
    5
    Deulofeu vysunul krásnou prihrávkou z prvej za obranu Bournemouthu Sarra, ktorého center tečoval Fraser na rohový kop.
     
    4
    Sarr sa po peknej prihrávke Deeneyho na pravé krídlo dostal k centru, jeho nákop ale nezasiahol ani Deeney na prednej tyči a ani Deulofeu na zadnej.
     
    3
    Sarr nakoniec vystihol prihrávku Akého a získal loptu pre hostí. Ani oni sa ale neženú do riskantného rýchleho útoku a loptu si prihrávajú obrancovia Watfordu na svojej polovici.
     
    2
    Domáci sa snažia o postupnú rozohrávku od vlastných obrancov a aj keď ich hostia príliš nenapádajú, tak sa dopredu zatiaľ veľmi netlačia. Loptu si prihráva obranná štvorica Bournemouthu na svojej polovici.
     
    1
    Výkop zápasu mal Watford. Hostia loptu hneď nakopli na hrot útoku na Deeneyho, ktorý však prehral hlavičkový súboj s Akém a loptu tak nezískal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Bournemouth bude hrať v červenočiernych dresoch, Watford v žltočiernych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Travers – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Aké – H. Wilson, Gosling, Lerma, Fraser – Solanke, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Rico, Simpson, Surman, Billing, L. Cook, Surridge.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Cathcart, C. Dawson, Masina – N. Chalobah, Capoue – Sarr, Doucouré, Deulofeu – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – A. Gray, Quina, Success, Dele-Bashiru, Holebas, Pereyra.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v Premier League stretli doteraz deväťkrát a až sedemkrát sa ich vzájomný zápas skončil remízou. Oba tímy si na svoje konto pripísali po jednej výhre a paradoxne vonku, takže vo vzájomnom zápase tejto dvojice tímov sa ešte nikdy zo zisku troch bodov neradoval domáci tím. Prvý zápas v tejto sezóne na pôde Watfordu sa skončil bezgólovou remízou.

    Posledných 5 vzájomných zápasov v Premier League:
    19.8.2017: Bournemouth – Watford 0:2
    31.3.2018: Watford – Bournemouth 2:2
    6.10.2018: Watford – Bournemouth 0:4
    2.1.2019: Bournemouth – Watford 3:3
    26.10.2019: Watford – Bournemouth 0:0
     


    Watford FC

    Forma hostí vykazuje takmer úplne presne opačný smer ako u domácich. Watford vstúpil do sezóny katastrofálne a prvej výhry sa dočkal až v Norwichi v 12. kole na začiatku novembra, v posledných týždňoch ale začal pravidelne zbierať body. V posledných štyroch zápasoch získal 10 bodov, čím sa zo zdanlivo už beznádejnej pozície na dne tabuľky priblížil 17. Aston Ville na rozdiel dvoch bodov. V týchto štyroch zápasoch navyše strelil osem gólov zo svojich celkovo 17 gólov v sezóne, čo je napriek zlepšenej streleckej forme stále najhoršia útočná produktivita v Premier League. Vonku je Watford druhým najhorším tímom ligy, keď si z desiatich zápasov na cudzích ihriskách priviezol len šesť bodov a strelil v nich len šesť gólov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Watford 2:0
    Watford – Manchester United 2:0
    Sheffield – Watford 1:1
    Watford – Aston Villa 3:0
    Watford – Wolverhampton 2:1
     


    AFC Bournemouth

    Domáci sa po solídnom začiatku sezóny prepadli do veľkej krízy, ktorá ich už v tabuľke stiahla už na zostupové 18. miesto. Na sedemnástu Aston Villu, ktorá bude dnes hrať proti Manchesteru City, strácajú jeden bod. Forma Bournemouthu je skutočne tragická. Za posledné tri mesiace vyhral len dva zápasy (paradoxne doma proti Manchesteru United a na pôde Chelsea) a v posledných štyroch zápasoch získal jediný bod. So strieľaním gólov má Bournemouth veľký problém, za posledných sedem zápasov totiž strelil len dva góly a celkovo je druhým najmenej produktívnym tímom ligy práve po svojom dnešnom súperovi (20 strelených gólov). Doma je Bournemouth druhým najhorším tímom ligy, keď na Vitality Stadium získal v desiatich zápasoch len desať bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Bournemouth 0:1
    Bournemouth – Burnley 0:1
    Bournemouth – Arsenal 1:1
    Brighton – Bournemouth 2:0
    West Ham – Bournemouth 4:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu AFC Bournemouth – Watford FC. Stretnutie 22. kola anglickej Premier League sa začne o 15:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Doucouré, 65. Deeney, 90+2. Pereyra

    Karty:   13. A. Smith (BTH) – 57. Deeney (WAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 3:13.
    AFC Bournemouth: Travers – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Aké – H. Wilson (75. Surridge), Gosling (59. L. Cook), Lerma (59. Billing), Fraser – Solanke, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Rico, Simpson, Surman, Billing, L. Cook, Surridge.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Cathcart, C. Dawson, Masina – N. Chalobah, Capoue – Sarr (82. Pereyra), Doucouré (86. Quina), Deulofeu (90+1. A. Gray) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – A. Gray, Quina, Success, Dele-Bashiru, Holebas, Pereyra.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 10 384