Bournemouth – Watford 0:3 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:6 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
0:3 (0:1)
Watford FC
Nedeľa 12.01.2020, 15:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:01:01)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 1:6.
    Strely mimo: 7:6.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 0:5.
    Fauly: 3:13.
     
    Dôležitý „šesťbodový“ súboj ovládol Watford. Hostia výborným výkonom v obrane nepustili domácich v útoku v druhom polčase prakticky k ničomu a sami ešte svoj náskok navýšili gólmi Deeneyho a v úplnom závere i Pereyru. Hráči Watfordu mohli streliť gólov aj viac, nepresná koncovka ich však v mnohých vyložených príležitostiach pripravila o nebezpečnejšie strelecké pokusy. Watford sa po štvrtej výhre z posledných piatich zápasov dostal prvýkrát od úvodných kôl mimo zostupových priečok a je priebežne na 17. miesto. O tom, či na nich zostane i po tomto kole, sa rozhodne po dnešnom zápase Aston Villy s Manchesterom City. Pred Aston Villou má Watford v tejto chvíli jednobodový náskok. Bournemouth klesol po treťom zápase bez streleného gólu už na 19. miesto a na 17. Watford stráca dva body.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Už značne preriedené tribúny Vitality Stadium sledujú zrejme posledný pokus domácich o útok. Solankeho strelu zo strednej vzdialenosti zablokovala obrana Watfordu, domáci ale ešte pokračujú v akcii.
    90+2. Roberto Pereyra (WAT) - 0:3
     
    90+2
    Tím Watford práve strelil gól!
    Je definitívne rozhodnuté! Hostia po zisku lopty zaútočili do otvorenej obrany Bournemouthu. Pereyrov center do šestnástky doletel na Graya, ktorého strelu ešte vykopol tesne pred bránkovou čiarou Fraser, lopta sa ale odrazila priamo k dobiehajúcemu ROBERTOVI PEREYROVI. Striedajúci hráč ju z voleja nekompromisne poslal pod brvno.
     
    90+1
    Snaha Bournemouthu v závere zápasu je už zjavne dosť zúfalá. Obrana hostí si so všetkými nákopmi dokáže poradiť a Watford je po zisku lopty schopný ešte i zaútočiť.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Gerard Deulofeu, prichádza Andre Gray.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Masinov center zľava sklepol hlavou Deeney ku Capouemu, ktorý ale z hranice pokutového územia trafil len kapitána domácich Francisa.
     
    89
    Deeney hľadal kolmicou za obranu Bournemouthu voľného Deulofeua, ten bol ale v ofsajdovom postavení a v hre tak pokračovať nemohol.
     
    88
    Ďalší Fraserov center zľava odkopol až na tribúnu Dawson. Po autovom vhadzovaní sa lopty zmocnili hráči Watfordu, ktorí loptu držia napriek presingu domácich pod svojou kontrolou.
     
    87
    Hostia držia prihrávajúcich si domácich na dištanc od svojej brány. Hráčom Bournemouthu sa v tejto chvíli vôbec nedarí posunúť sa k pokutovému územiu hostí.
     
    86
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Domingos Quina.
     
    85
    Center Surridgea z pravej strany odhlavičkoval Cathcart k Billingovi, ktorému sa však strela vôbec nevydarila a lopta sa pomaly dokotúľala veľmi pomaly po zemi mimo Fosterovej brány.
     
    84
    Deulofeuovu prihrávku do stredu pokutového územia z ľavej strany zablokoval Smith na hranicu šestnástky k Doucourému, ktorý z otočky vystrelil skôr smerom k rohovej zástavke ako na bránu domácich.
     
    82
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Ismaïla Sarr, prichádza Roberto Pereyra.
     
    82
    Fraser nacentroval z priameho kopu po faule na Solankeho do stredu pokutového územia, odtiaľ ale loptu vyboxoval do autu brankár Watfordu Foster.

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Doucouré, 65. Deeney, 90+2. Pereyra

    Karty:   13. A. Smith (BTH) – 57. Deeney (WAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 3:13.
    AFC Bournemouth: Travers – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Aké – H. Wilson (75. Surridge), Gosling (59. L. Cook), Lerma (59. Billing), Fraser – Solanke, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Rico, Simpson, Surman, Billing, L. Cook, Surridge.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Cathcart, C. Dawson, Masina – N. Chalobah, Capoue – Sarr (82. Pereyra), Doucouré (86. Quina), Deulofeu (90+1. A. Gray) – Deeney (C).
    Náhradníci: Gomes – A. Gray, Quina, Success, Dele-Bashiru, Holebas, Pereyra.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 10 384