Č. Budějovice – Chomutov 3:4 (kon.) | Liberec – Sparta Praha 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Pardubice 4:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:4 (kon.) | K. Vary – Hradec Králové 0:2 (kon.) | Jihlava – Třinec 1:5 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 03.01.2020, 17:00 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 11. kola turnaje O Pohár DHL mezi celky HC Kometa Brno a HC Vítkovice Ridera.
     
    Hokejisté Komety Brno jsou s třiceti sedmi body na třináctém místě tabulky. Vítkovice jsou na tom o něco lépe, mají o šest bodů více a nachází se na deváté příčce.

    Brno odehrálo svůj poslední zápas na ledě Plzně, kde hostující hokejisté nevstřelili ani branku a svému soupeři tak podlehli 0:2. O den dříve hráli v Karlových Varech, kde se prosadil Michal Kunc. Ani to však na vítězství na západě Čech nestačilo.

    Vítkovičtí poslední utkání roku 2019 odehráli v Chomutově a Litvínově. Oba zápasy se Ostravanům povedly, s Piráty si poradili poměrem 4:1 a dvě branky si připsal Jan Bernovský. O den později brali tři body za výsledek 5:2, Bernovský navíc opět připsal 3 kanadské body (1+2).
     
    Vzájemná utkání v této sezóně:
    17. 10. 2019 Vítkovice – Kometa Brno 3:5
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Vašíček P., Sedláček J., Studený – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Sedláček I., Malý, Brabenec, Vašíček D.

    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Krejsa, Kotásek, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný.

    Rozhodčí: Vrba – Kleprlík, Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se hned v první minutě dostávají do vedení. Přesnou přihrávku Matěje Svobody do mezikruží zužitkoval bekhendovou střelou do horního rohu DANIEL INDRÁK. Asistence: Matěj Svoboda.
     
    00:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Brabenec – 2 min., hákování).
     
    01:29
    Vítkovicím se až do této chvíle dařilo držet před brankářem Kubíkem. Střely z kruhů ale nebyly nijak nebezpečné a odražený kotouč přebírají u mantinelu domácí.
     
    02:20
    Kometa se v posledních sekundách oslabení pohybuje u Pitákovy branky. Hosté se nemohou dostat do pásma.
     
    02:32
    Domácí v plném počtu.
     
    02:46
    Krejsa získal kotouč na hranici brankoviště a pokusil se prostřelit Kubíkovy betony. Od nich se však puk odrazil zpět do hry a Krejsa to zkusil znovu. I tentokrát byl brněnský brankář úspěšný.
     
    03:57
    Hraje se v útočném pásmu Komety. Domácí se však přes těsnou obranu Vítkovic nemohou dostat ke střele. Případně pokusy jsou před brankovištěm ztečovány mimo.
     
    04:51
    Hostující celek kotouč pouze vyhodil na druhou stranu kluziště, kde Kubík pomohl s rychlou rozehrávkou. Po dvou pohotových přihrávkách a rychlém posunu vpřed však brněnské hráče zastavilo postavení mimo hru.
     
    05:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přečíslení Alexe Kotáska s JAKUBEM KYLNAREM dokázali Brněnští dobruslit, prvně jmenovaný i přesto z levého kruhu vystřelil. Kubík puk vyrazil pravým beton na najíždějícího Kylnara, kterému už nedělalo problém poslat puk do zcela prázdné brány. Asistence: Alex Kotásek.
     
    07:09
    Holemý zastavil Mrvovu střelu k levé tyči z bezprostřední blízkosti. V druhé útočné vlně přestřelil Potočný, jenž na Kubíkovu bránu mířil z ostrého úhlu.
     
    08:15
    Studený objel hostující branku a pokusil se procpat kotouč kolem levé tyčky a brusle gólmana Pitáka. Svému brankáři pomohla také obrana a domácí se tak do opětovného vedení nedostali. Stále se však drží v útočné třetině.
     
    09:17
    Opět byl vidět hostující Mrva, který se uvolnil na levém křídle a po přechodu do útočného pásma vystřelil. Puk proletěl nad brněnskou brankou.
     
    10:10
    Oba celky nyní volí pro získaní pásma nahození, jenže ani jednomu z nich se nedaří postavení v útočné třetině opravdu získat.
     
    11:04
    Lednický s Krejsou se dostali do přečíslení dva na jednoho proti Patriku Vašíčkovi. První jmenovaný vítkovický útočník volil střelu z levého křídla, která trefila brankovou konstrukci.
     
    11:36
    Vítkovice se opět snaží dostat do přečíslení, tentokrát se však Bochnakovi nepodařilo na útočné modré čáře obhodit jednoho z bránících hráčů. Před soupeřova gólmana se tak dostávají domácí, ale ani ti se nemohou probojovat ke střele.
     
    12:32
    Snášel svou střelou z pravého kruhu trefil jen obránce Machů, k další střele se následně dostal Jan Sedláček na modré čáře. Ani tento pokus v Pitákově brance neskončil.
     
    13:31
    Vítkovice šikovně vyhodily a Kometě se nedaří dostat zpět do útoku. O vše se v tomto případě postarala obranná dvojice hostujícího celku a puk má pod kontrolou ostravský obránce Kunc.
     
    14:59
    Kylnar si mohl připsat druhou branku v utkání. Podruhé však z pravého kruhu prázdnou bránu netrefil.
     
    15:11
    Hráči Vítkovic už se vydali střídat a v předbrankovém prostoru zůstal jen Potočný, který otestoval Kubíkovu pozornost. Střelu zápěstím přizvedl brněnský brankář do ochranné sítě.
     
    16:00
    Po vhazování před Pitákem převedly Vítkovice bleskový přechod do ofenzivy. Na bližší tyč vyslal prudkou ránu Bochnak.
     
    16:22
    Zmatky před vítkovickým brankovištěm se pokoušel vyřešit Dominick Vašíček, ale jeho střela neprošla přes val hráčů v červeném. Vybídl proto Indráka, jenže ten pouze promáchnul.
     
    17:22
    Dvouminutový trest za nedovolené bránění dostává hostující útočník Kotásek, který se snažil zabránit střele z pravého kruhu.
     
    17:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí celek přesilovou hru po třinácti sekundách využívá. DANIEL INDRÁK si sjel v mezikruží blíže k brankovišti a přes bránícího hráče vystřelil na bližší tyč. Asistence: Dominick Vašíček, Matěj Svoboda.
     
    18:41
    Hosté se snaží co nejrychleji odpovědět a tlačí se do brankoviště. Jednu ze střel vytěsnil Kubík se štěstím k pravé tyči, odkud se puk dostává za branku. Vítkovice pokračují v tlaku v předbrankovém prostoru.
     
    19:21
    Domácí se z tlaku na chvíli osvobodili, ale Ostravané už jsou zase zpět před Kubíkem. Z pravého křídla vystřelil Bochnak.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi brněnskou Kometou a Vítkovicemi je za námi. Domácí se do vedení dostali hned v první minutě, a to zásluhou souhry Matěje Svobody s Danielem Indrákem. Hosté mohli vyrovnat v následné přesilovce, ale podařilo se jim to až o necelé tři minuty později, kdy přečíslení dva na jednoho proměnili v branku Alex Kotásek s Jakubem Kylnarem. Vítkovice i nadále více spoléhaly na přečíslení a brejky, v pásmu se držela spíše Kometa, čímž také donutila svého soupeře faulovat. Přesilovku pak svou druhou trefou v utkání proměnil Daniel Indrák.
    Druhá třetina začne cca v 17:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Hostující kapitán Mrva dostává hned zkraje druhé třetina menší trest za hákování. Po jeho vlastní šanci nedovoleně zastavil Indráka, který se spolu se Svobodou ocitl v dobré střelecké pozici.
     
    21:25
    Piták s poradil se všemi brněnskými pokusy a Vítkovice se osvobozují.
     
    21:53
    Kometa se dostala zpět do útočného pásma, jenže dlouho otálela se střelou. Přihrávku Holemého na Svobodu vystihl Potočný, který se dostal do brejku.
     
    22:41
    Hosté v plném počtu. V posledních sekundách přesilové hry se mohl z levého kruhu prosadit Dominick Vašíček, z bezprostřední blízkosti pak zkusil tvrdou ranou propálit Pitáka Svoboda, ale hostující brankář byl proti oběma střelám dobře připraven.
     
    23:46
    Bartes středem kluziště neprošel přes Zapletala. Pro přesilu hráčů v červeném už pak nebylo problémem převzít puk na své hokejky.
     
    24:26
    Z ostrého úhlu na levém křídle namířil na bližší horní roh Ivo Sedláček. Další pokus Komety pak přišel u druhé strany, kdy pokus Malého zablokovat Věntus.
     
    25:12
    Také Vítkovice se na chvíli ocitly v útočném pásmu, ale už je zase vše při starém a hraje se před Pitákem. Malý objel brankoviště a zakončoval pod levý beton. Dorážel Ivo Sedláček.
     
    25:46
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček I. – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:56
    Hned první přesilovkovou střelu Bernovského od modré zastavil Holemý a vyhazuje. Puk si dobruslil jeden z jeho spoluhráčů a Brno se do útoku dostává i ve vlastním oslabení.
     
    26:05
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lednický – 2 min., hrubost).
     
    26:20
    Studenému nesedla střela od modré a Vítkovice tak dostaly puk do středního pásma. Jejich záměr byl dostat kotouč ještě dál, ale to už si Kometa pohlídala.
     
    27:04
    Přečíslení Mrvy s Bernovským zakončoval v rychlosti druhý jmenovaný. Brankář Kubík zasahuje vyrážečkou.
     
    27:37
    Vítkovice v útočné hře přidaly na rychlosti a agresivitě. Od mantinelu zakončoval Bernovský, střelou na bližší tyč trefil gólmanovy betony. K rychlým a prudkým střelám se dostali také Bernovského spoluhráči, všechny pokusy ale skončily mimo branku.
     
    27:46
    Domácí v plném počtu.
     
    28:05
    Hosté v plném počtu.
     
    29:08
    Bochnak vypálil ihned po vhazování. Kubík pohotově zasahuje a ukrývá puk ve své výstroji.
     
    29:27
    Hostující celek se usadil v útočném pásmu, ale vyhnala jej z něj vlastní chyba. Přihrávka na modrou čáru přeskočila vítkovickému obránci hokejku, a ten se tak musí rychle přemístit k vlastní brance a odtud rozehrát. Hráči Komety už jsou mu v patách.
     
    30:30
    Vítkovice jsou na puku, ale nedaří se jim setrvat před Kubíkem. Hraje se spíše za brněnskou brankou.
     
    31:02
    Sedláčkovo nahození ze středního pásma letělo přímo na vítkovickou branku, a tak použil Piták k odražený letícího puku svou vyrážečku. Puk dobrusloval Svoboda, ale nestihl zasáhnout.
     
    32:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté v signalizované výhodě vyrovnávají. Dostali se až těsně před brněnskou branku, kde Matěj Potočný našel přesným pasem přes brankoviště JAKUBA MRVU u pravé tyče. Nejproduktivnějšímu hráči Vítkovic už stačilo jen poslat puk na odkrytou bližší tyč. Asistence: Matěj Potočný, Vojtěch Lednický.
     
    32:58
    Hostující tým vstřelená branka nabudila a tlačí se více do brankoviště. Zakončení Tvrdého pokryl Kubík lapačkou.
     
    33:53
    Obraz hry se obrátil a nyní je Kometa týmem, který se drží v útočném pásmu. Rychlou kombinaci zakončila střela Holemého od modré, kterou ještě v mezikruží tečoval Dominick Vašíček. Puk končí vedle levé tyčky.
     
    34:48
    Na druhé straně se ke střele z mezikruží dostal obránce Machů, a to zrovna ve chvíli, když všichni ostatní hráči řešili situaci v předbrankovém prostoru. Vítkovická střela letěla nad branku.
     
    35:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček J. – 2 min., krosček).
     
    35:16
    Domácí rychle vyhazují.
     
    35:43
    Brněnským se opět podařilo osvobodit. Vítkovice se zatím nedostaly k žádné střele.
     
    36:10
    Všechno teď změnil Kylnar, jenž vybojoval kotouč za Kubíkovou brankou a nabruslil k levé tyči. Právě z této pozice se pokoušel nadvakrát procpat puk pod a mezi betony.
     
    36:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jan Bernovský dostal přihrávku do mezikruží, kde byl však těsně bráněn, a musel tak co nejrychleji rozehrát. Stačil si všimnou zcela volného VOJTĚCHA LEDNICKÉHO na vrcholu levého kruhu. Ten si nabruslil ke středu brankoviště a bekhendem poslal puk mezi Kubíkovy betony. Vítkovice využívají přesilovou hru a poprvé v zápase se dostávají do vedení. Asistence: Jan Bernovský, Dominik Věntus.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Věntus – 2 min., krosček).
     
    38:25
    Kometa má možnost vyrovnat, ale ke kotouči se dostala až teď, kdy jej Dominick Vašíček vybojoval za Pitákovou brankou. A právě přihrávku Vašíčka pak v mezikruží vystihl Kylnar a dostává puk ven z pásma. Brněnským se tak tuto kombinaci zakončit nepodařilo.
     
    39:24
    Kometa je v této přesilovce stále bez střely na branku. Vítkovicím se daří držet kotouč dál od vlastní branky.
     
    39:43
    Kometa sice vyhrála vhazování ve středním pásmu, ale Brabenec musel rozehrát až zpoza vlastní branky. Dobře myšlený rychlý přechod do útočného pásma ale ztroskotal na nepřesné přihrávce Bartesovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kometa byla ve druhé třetina zprvu jasně lepším týmem a soupeři dovolila jen několik přečíslení. Hosté však postupně přebírali otěže zápasu a v signalizovaní výhodě vyrovnal na 2:2 Jakub Mrva. Brno se snažilo gólově odpovědět, což jej opět dostalo před gólmana Pitáka. Jenže Ivo Sedláček fauloval a hosté přesilovku využili k obratu, zásluhou Vojtěcha Lednického tak Vítkovice odchází do šaten za jednobrankového vedení.
    Třetí třetina začne cca v 18:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Třetí třetina začala rychlou hrou z obou stran, ale odehrává se především ve středním pásmu. Ani jednomu celku se nedaří na delší dobu dostat za jeho hranice.
     
    41:59
    Brnu se nakonec podařilo útočnou třetinu vybojovat a jeho hráči se usadili v blízkosti brankoviště. Těsně za jeho koncem čekal na přihrávku Malý, a taky ji zpoza branky dostal. Střela bez přípravy skončila na betonech gólmana Pitáka.
     
    43:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Bernovský – 2 min., podrážení).
     
    43:25
    První střely v brněnské přesilové hře byly zablokovány a Vítkovice vyhazují.
     
    43:43
    Kometa prohrála souboj u mantinelu a opět se musela klidit z útočného pásma. V další vlně už však domácí přece jen zakončili. Z mezikruží otestoval Pitákovu pozornost Svoboda.
     
    44:30
    Také hosté se dostali do útoku a v oslabení zakončovali z levého křídla.
     
    45:08
    Hosté v plném počtu.
     
    45:13
    Kometa se až nyní opravdu usadili v útočné třetině. Střelu Iva Sedláčka z vrcholu levého kruhu vytěsnil Piták do rohu kluziště, kde jeho spoluhráči vyhráli souboj. Kylnarovo bekhendové zakončení vykryl Kubík pravým betonem.
     
    45:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček I. – 2 min., podrážení).
     
    45:41
    Vítkovičtí na nic nečekali a pár sekund po vhazování na pravém kruhu vypálili. Kubík se za sebe několikrát ohlížel s cílem najít puk, ten však skončil vysoko v ochranné síti.
     
    45:45
    Hosté to zkusili obdobně jako přes pár sekundami. Kotouč opět končí nad Kubíkovou brankou.
     
    46:10
    Věntusova tvrdá rána od modré čáry trefila připraveného Kubíka. Kometa dostává puk z pásma.
     
    47:37
    Domácí v plném počtu.
     
    47:53
    Fajmon se z levého kruhu vydal před brankoviště. Po cestě obešel Kylnara, ale Machů ho zastavil a rozehrál na své spoluhráče, kteří již byli připraveni vyrazit dopředu. Individuální akci zakončoval Bernovský.
     
    49:08
    Střelu Patrika Vaščíka od modré zastavil Bochnak. Věntus zase zblokoval pokus Svobody, jenž mířil z mezikruží.
     
    49:50
    Všichni hráči se semkli okolo Kubíkova brankoviště a za zády nechali Bochnaka. Toho si pro svou nahrávka zpoza branky vybral Mrva. Prvně jmenovaný hostující útočník střílel z první mezi betony. Kubík sice na střelu příliš neviděl, ale zakročil úspěšně.
     
    50:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Náskok Vítkovic se necelých deset minut před koncem třetí třetiny navýšil díky povedené individuální akci JAKUBA KYLNARA. Ten dostal přesnou přihrávku od Josefa Krejsy a ocitl se sám před brněnským gólmanem. Zamíchal s pukem a poslal jej nad levý beton. Asistence: Josef Krejsa.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Studený – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:13
    Ani tentokrát Vítkovice s první střelou v početní výhodě neotálely. Od modré vystřelil Kunc, levou tyč brněnské brány však minul.
     
    51:46
    Domácí vyhazují puk až za Pitákovu branku a mohou tak vystřídat.
     
    52:17
    Kunc s Potočným jsou nuceni přihrávat si jen z modré čáry. Dál se přes bránící čtveřici domácího celku nemohou dostat. Kometa navíc dostává hru do středního pásma.
     
    52:55
    Střela Bernovského z ostrého úhlu se zastavila o Brabence, ale Kubík byl připraven zasáhnout lapačkou. Sevřel ji tak naprázdno.
     
    53:05
    Domácí v plném počtu.
     
    53:52
    Zapletal obešel ve vlastním pásmu Dominicka Vašíčka a nahrál Věntusovi. Ten puk od vlastní branky nahodil přímo na Kubíka, který kotouč vytěsnil pravým betonem.
     
    54:39
    Vítkovickou rozehrávku zpoza vlastní branky zachytil ve středním pásmu Studený, a i přes přesilu hráčů soupeře se sám vydal dopředu. Mezi hráči prokličkoval a rychle zakončil. Jeho pokus mířil mimo branku, ale Piták pro jistotu ukryl kotouč do lapačky.
     
    55:32
    Bernovský s Krejsou se po buly mezi modrými čarami vzpamatovali nejrychleji a dostali se do přečíslení. V této akci nakonec zakončili oba jmenovaná hráči Vítkovic, s oběma střelami si také poradil gólman Kubík.
     
    56:10
    Nahození Patrika Vašíčka končí u Pitáka a hra se dostává na druhou stranu.
     
    56:55
    Nyní jsou v útočném pásmu znovu domácí, hra se rychlé přelévá z jedné strany na druhou, ale o střely není nouze. Tentokrát to z pravého kruhu zkoušel Svoboda, ale trefil jen bránícího Smolku.
     
    57:42
    Zapletal vybojoval za vlastní brankou kotouč pro Mrvu. Ten jej neudržel a do zakončení se dostali Brněnští. Hra je přerušena a vhazovat se bude po Pitákově pravici.
     
    59:03
    Do konce třetí třetiny zbývá necelá minuta a hraje se ve středním pásmu. Aktivnější jsou domácí, kteří se snaží dostat před Pitáka.
     
    59:15
    Po nahození Indráka ze středního pásma je hra přerušena.
     
    59:30
    Vítkovice rychle přesměrovaly hru na druhou stranu a získaly tak vhazování před gólmanem soupeře. Ke střele se však hosté nedostali, Kometa je zatlačila zpět za Pitákovu branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Chvíli po polovině vyrovnané třetí třetiny se prosadili hostující Vítkovice. Jakub Kylnar přidal svou druhou branku v utkání, kterou také pojistil vítězství svého celku.

    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:07:18)

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 1. Indrák (Svoboda), 18. Indrák (Vašíček D., Svoboda) – 6. Kylnar (Kotásek), 33. Mrva (Potočný, Lednický), 37. Lednický (Bernovský, Věntus), 51. Kylnar (Krejsa)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Vašíček P., Sedláček J., Studený – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Sedláček I., Malý, Brabenec, Vašíček D.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Krejsa, Kotásek, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný.

    Rozhodca: Vrba – Kleprlík, Komínek