Č. Budějovice – Chomutov 3:4 (kon.) | Liberec – Sparta Praha 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Pardubice 4:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:4 (kon.) | K. Vary – Hradec Králové 0:2 (kon.) | Jihlava – Třinec 1:5 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 03.01.2020, 17:00 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL
Partner:
     
    Chvíli po polovině vyrovnané třetí třetiny se prosadili hostující Vítkovice. Jakub Kylnar přidal svou druhou branku v utkání, kterou také pojistil vítězství svého celku.

    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:07:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Vítkovice rychle přesměrovaly hru na druhou stranu a získaly tak vhazování před gólmanem soupeře. Ke střele se však hosté nedostali, Kometa je zatlačila zpět za Pitákovu branku.
     
    59:15
    Po nahození Indráka ze středního pásma je hra přerušena.
     
    59:03
    Do konce třetí třetiny zbývá necelá minuta a hraje se ve středním pásmu. Aktivnější jsou domácí, kteří se snaží dostat před Pitáka.
     
    57:42
    Zapletal vybojoval za vlastní brankou kotouč pro Mrvu. Ten jej neudržel a do zakončení se dostali Brněnští. Hra je přerušena a vhazovat se bude po Pitákově pravici.
     
    56:55
    Nyní jsou v útočném pásmu znovu domácí, hra se rychlé přelévá z jedné strany na druhou, ale o střely není nouze. Tentokrát to z pravého kruhu zkoušel Svoboda, ale trefil jen bránícího Smolku.
     
    56:10
    Nahození Patrika Vašíčka končí u Pitáka a hra se dostává na druhou stranu.
     
    55:32
    Bernovský s Krejsou se po buly mezi modrými čarami vzpamatovali nejrychleji a dostali se do přečíslení. V této akci nakonec zakončili oba jmenovaná hráči Vítkovic, s oběma střelami si také poradil gólman Kubík.
     
    54:39
    Vítkovickou rozehrávku zpoza vlastní branky zachytil ve středním pásmu Studený, a i přes přesilu hráčů soupeře se sám vydal dopředu. Mezi hráči prokličkoval a rychle zakončil. Jeho pokus mířil mimo branku, ale Piták pro jistotu ukryl kotouč do lapačky.
     
    53:52
    Zapletal obešel ve vlastním pásmu Dominicka Vašíčka a nahrál Věntusovi. Ten puk od vlastní branky nahodil přímo na Kubíka, který kotouč vytěsnil pravým betonem.
     
    53:05
    Domácí v plném počtu.
     
    52:55
    Střela Bernovského z ostrého úhlu se zastavila o Brabence, ale Kubík byl připraven zasáhnout lapačkou. Sevřel ji tak naprázdno.
     
    52:17
    Kunc s Potočným jsou nuceni přihrávat si jen z modré čáry. Dál se přes bránící čtveřici domácího celku nemohou dostat. Kometa navíc dostává hru do středního pásma.
     
    51:46
    Domácí vyhazují puk až za Pitákovu branku a mohou tak vystřídat.
     
    51:13
    Ani tentokrát Vítkovice s první střelou v početní výhodě neotálely. Od modré vystřelil Kunc, levou tyč brněnské brány však minul.
     
    51:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Studený – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Náskok Vítkovic se necelých deset minut před koncem třetí třetiny navýšil díky povedené individuální akci JAKUBA KYLNARA. Ten dostal přesnou přihrávku od Josefa Krejsy a ocitl se sám před brněnským gólmanem. Zamíchal s pukem a poslal jej nad levý beton. Asistence: Josef Krejsa.
     
    49:50
    Všichni hráči se semkli okolo Kubíkova brankoviště a za zády nechali Bochnaka. Toho si pro svou nahrávka zpoza branky vybral Mrva. Prvně jmenovaný hostující útočník střílel z první mezi betony. Kubík sice na střelu příliš neviděl, ale zakročil úspěšně.
     
    49:08
    Střelu Patrika Vaščíka od modré zastavil Bochnak. Věntus zase zblokoval pokus Svobody, jenž mířil z mezikruží.
     
    47:53
    Fajmon se z levého kruhu vydal před brankoviště. Po cestě obešel Kylnara, ale Machů ho zastavil a rozehrál na své spoluhráče, kteří již byli připraveni vyrazit dopředu. Individuální akci zakončoval Bernovský.
     
    47:37
    Domácí v plném počtu.
     
    46:10
    Věntusova tvrdá rána od modré čáry trefila připraveného Kubíka. Kometa dostává puk z pásma.
     
    45:45
    Hosté to zkusili obdobně jako přes pár sekundami. Kotouč opět končí nad Kubíkovou brankou.
     
    45:41
    Vítkovičtí na nic nečekali a pár sekund po vhazování na pravém kruhu vypálili. Kubík se za sebe několikrát ohlížel s cílem najít puk, ten však skončil vysoko v ochranné síti.
     
    45:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček I. – 2 min., podrážení).
     
    45:13
    Kometa se až nyní opravdu usadili v útočné třetině. Střelu Iva Sedláčka z vrcholu levého kruhu vytěsnil Piták do rohu kluziště, kde jeho spoluhráči vyhráli souboj. Kylnarovo bekhendové zakončení vykryl Kubík pravým betonem.
     
    45:08
    Hosté v plném počtu.
     
    44:30
    Také hosté se dostali do útoku a v oslabení zakončovali z levého křídla.
     
    43:43
    Kometa prohrála souboj u mantinelu a opět se musela klidit z útočného pásma. V další vlně už však domácí přece jen zakončili. Z mezikruží otestoval Pitákovu pozornost Svoboda.
     
    43:25
    První střely v brněnské přesilové hře byly zablokovány a Vítkovice vyhazují.
     
    43:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Bernovský – 2 min., podrážení).
     
    41:59
    Brnu se nakonec podařilo útočnou třetinu vybojovat a jeho hráči se usadili v blízkosti brankoviště. Těsně za jeho koncem čekal na přihrávku Malý, a taky ji zpoza branky dostal. Střela bez přípravy skončila na betonech gólmana Pitáka.
     
    40:44
    Třetí třetina začala rychlou hrou z obou stran, ale odehrává se především ve středním pásmu. Ani jednomu celku se nedaří na delší dobu dostat za jeho hranice.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kometa byla ve druhé třetina zprvu jasně lepším týmem a soupeři dovolila jen několik přečíslení. Hosté však postupně přebírali otěže zápasu a v signalizovaní výhodě vyrovnal na 2:2 Jakub Mrva. Brno se snažilo gólově odpovědět, což jej opět dostalo před gólmana Pitáka. Jenže Ivo Sedláček fauloval a hosté přesilovku využili k obratu, zásluhou Vojtěcha Lednického tak Vítkovice odchází do šaten za jednobrankového vedení.
    Třetí třetina začne cca v 18:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Kometa sice vyhrála vhazování ve středním pásmu, ale Brabenec musel rozehrát až zpoza vlastní branky. Dobře myšlený rychlý přechod do útočného pásma ale ztroskotal na nepřesné přihrávce Bartesovi.
     
    39:24
    Kometa je v této přesilovce stále bez střely na branku. Vítkovicím se daří držet kotouč dál od vlastní branky.
     
    38:25
    Kometa má možnost vyrovnat, ale ke kotouči se dostala až teď, kdy jej Dominick Vašíček vybojoval za Pitákovou brankou. A právě přihrávku Vašíčka pak v mezikruží vystihl Kylnar a dostává puk ven z pásma. Brněnským se tak tuto kombinaci zakončit nepodařilo.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Věntus – 2 min., krosček).
     
    36:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jan Bernovský dostal přihrávku do mezikruží, kde byl však těsně bráněn, a musel tak co nejrychleji rozehrát. Stačil si všimnou zcela volného VOJTĚCHA LEDNICKÉHO na vrcholu levého kruhu. Ten si nabruslil ke středu brankoviště a bekhendem poslal puk mezi Kubíkovy betony. Vítkovice využívají přesilovou hru a poprvé v zápase se dostávají do vedení. Asistence: Jan Bernovský, Dominik Věntus.
     
    36:10
    Všechno teď změnil Kylnar, jenž vybojoval kotouč za Kubíkovou brankou a nabruslil k levé tyči. Právě z této pozice se pokoušel nadvakrát procpat puk pod a mezi betony.
     
    35:43
    Brněnským se opět podařilo osvobodit. Vítkovice se zatím nedostaly k žádné střele.
     
    35:16
    Domácí rychle vyhazují.
     
    35:11
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček J. – 2 min., krosček).
     
    34:48
    Na druhé straně se ke střele z mezikruží dostal obránce Machů, a to zrovna ve chvíli, když všichni ostatní hráči řešili situaci v předbrankovém prostoru. Vítkovická střela letěla nad branku.
     
    33:53
    Obraz hry se obrátil a nyní je Kometa týmem, který se drží v útočném pásmu. Rychlou kombinaci zakončila střela Holemého od modré, kterou ještě v mezikruží tečoval Dominick Vašíček. Puk končí vedle levé tyčky.
     
    32:58
    Hostující tým vstřelená branka nabudila a tlačí se více do brankoviště. Zakončení Tvrdého pokryl Kubík lapačkou.
     
    32:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté v signalizované výhodě vyrovnávají. Dostali se až těsně před brněnskou branku, kde Matěj Potočný našel přesným pasem přes brankoviště JAKUBA MRVU u pravé tyče. Nejproduktivnějšímu hráči Vítkovic už stačilo jen poslat puk na odkrytou bližší tyč. Asistence: Matěj Potočný, Vojtěch Lednický.
     
    31:02
    Sedláčkovo nahození ze středního pásma letělo přímo na vítkovickou branku, a tak použil Piták k odražený letícího puku svou vyrážečku. Puk dobrusloval Svoboda, ale nestihl zasáhnout.
     
    30:30
    Vítkovice jsou na puku, ale nedaří se jim setrvat před Kubíkem. Hraje se spíše za brněnskou brankou.
     
    29:27
    Hostující celek se usadil v útočném pásmu, ale vyhnala jej z něj vlastní chyba. Přihrávka na modrou čáru přeskočila vítkovickému obránci hokejku, a ten se tak musí rychle přemístit k vlastní brance a odtud rozehrát. Hráči Komety už jsou mu v patách.
     
    29:08
    Bochnak vypálil ihned po vhazování. Kubík pohotově zasahuje a ukrývá puk ve své výstroji.
     
    28:05
    Hosté v plném počtu.
     
    27:46
    Domácí v plném počtu.
     
    27:37
    Vítkovice v útočné hře přidaly na rychlosti a agresivitě. Od mantinelu zakončoval Bernovský, střelou na bližší tyč trefil gólmanovy betony. K rychlým a prudkým střelám se dostali také Bernovského spoluhráči, všechny pokusy ale skončily mimo branku.
     
    27:04
    Přečíslení Mrvy s Bernovským zakončoval v rychlosti druhý jmenovaný. Brankář Kubík zasahuje vyrážečkou.
     
    26:20
    Studenému nesedla střela od modré a Vítkovice tak dostaly puk do středního pásma. Jejich záměr byl dostat kotouč ještě dál, ale to už si Kometa pohlídala.
     
    26:05
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lednický – 2 min., hrubost).
     
    25:56
    Hned první přesilovkovou střelu Bernovského od modré zastavil Holemý a vyhazuje. Puk si dobruslil jeden z jeho spoluhráčů a Brno se do útoku dostává i ve vlastním oslabení.
     
    25:46
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček I. – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:12
    Také Vítkovice se na chvíli ocitly v útočném pásmu, ale už je zase vše při starém a hraje se před Pitákem. Malý objel brankoviště a zakončoval pod levý beton. Dorážel Ivo Sedláček.
     
    24:26
    Z ostrého úhlu na levém křídle namířil na bližší horní roh Ivo Sedláček. Další pokus Komety pak přišel u druhé strany, kdy pokus Malého zablokovat Věntus.
     
    23:46
    Bartes středem kluziště neprošel přes Zapletala. Pro přesilu hráčů v červeném už pak nebylo problémem převzít puk na své hokejky.
     
    22:41
    Hosté v plném počtu. V posledních sekundách přesilové hry se mohl z levého kruhu prosadit Dominick Vašíček, z bezprostřední blízkosti pak zkusil tvrdou ranou propálit Pitáka Svoboda, ale hostující brankář byl proti oběma střelám dobře připraven.
     
    21:53
    Kometa se dostala zpět do útočného pásma, jenže dlouho otálela se střelou. Přihrávku Holemého na Svobodu vystihl Potočný, který se dostal do brejku.
     
    21:25
    Piták s poradil se všemi brněnskými pokusy a Vítkovice se osvobozují.
     
    20:41
    Hostující kapitán Mrva dostává hned zkraje druhé třetina menší trest za hákování. Po jeho vlastní šanci nedovoleně zastavil Indráka, který se spolu se Svobodou ocitl v dobré střelecké pozici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina utkání mezi brněnskou Kometou a Vítkovicemi je za námi. Domácí se do vedení dostali hned v první minutě, a to zásluhou souhry Matěje Svobody s Danielem Indrákem. Hosté mohli vyrovnat v následné přesilovce, ale podařilo se jim to až o necelé tři minuty později, kdy přečíslení dva na jednoho proměnili v branku Alex Kotásek s Jakubem Kylnarem. Vítkovice i nadále více spoléhaly na přečíslení a brejky, v pásmu se držela spíše Kometa, čímž také donutila svého soupeře faulovat. Přesilovku pak svou druhou trefou v utkání proměnil Daniel Indrák.
    Druhá třetina začne cca v 17:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Domácí se z tlaku na chvíli osvobodili, ale Ostravané už jsou zase zpět před Kubíkem. Z pravého křídla vystřelil Bochnak.
     
    18:41
    Hosté se snaží co nejrychleji odpovědět a tlačí se do brankoviště. Jednu ze střel vytěsnil Kubík se štěstím k pravé tyči, odkud se puk dostává za branku. Vítkovice pokračují v tlaku v předbrankovém prostoru.
     
    17:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí celek přesilovou hru po třinácti sekundách využívá. DANIEL INDRÁK si sjel v mezikruží blíže k brankovišti a přes bránícího hráče vystřelil na bližší tyč. Asistence: Dominick Vašíček, Matěj Svoboda.
     
    17:22
    Dvouminutový trest za nedovolené bránění dostává hostující útočník Kotásek, který se snažil zabránit střele z pravého kruhu.
     
    16:22
    Zmatky před vítkovickým brankovištěm se pokoušel vyřešit Dominick Vašíček, ale jeho střela neprošla přes val hráčů v červeném. Vybídl proto Indráka, jenže ten pouze promáchnul.
     
    16:00
    Po vhazování před Pitákem převedly Vítkovice bleskový přechod do ofenzivy. Na bližší tyč vyslal prudkou ránu Bochnak.
     
    15:11
    Hráči Vítkovic už se vydali střídat a v předbrankovém prostoru zůstal jen Potočný, který otestoval Kubíkovu pozornost. Střelu zápěstím přizvedl brněnský brankář do ochranné sítě.
     
    14:59
    Kylnar si mohl připsat druhou branku v utkání. Podruhé však z pravého kruhu prázdnou bránu netrefil.
     
    13:31
    Vítkovice šikovně vyhodily a Kometě se nedaří dostat zpět do útoku. O vše se v tomto případě postarala obranná dvojice hostujícího celku a puk má pod kontrolou ostravský obránce Kunc.
     
    12:32
    Snášel svou střelou z pravého kruhu trefil jen obránce Machů, k další střele se následně dostal Jan Sedláček na modré čáře. Ani tento pokus v Pitákově brance neskončil.
     
    11:36
    Vítkovice se opět snaží dostat do přečíslení, tentokrát se však Bochnakovi nepodařilo na útočné modré čáře obhodit jednoho z bránících hráčů. Před soupeřova gólmana se tak dostávají domácí, ale ani ti se nemohou probojovat ke střele.
     
    11:04
    Lednický s Krejsou se dostali do přečíslení dva na jednoho proti Patriku Vašíčkovi. První jmenovaný vítkovický útočník volil střelu z levého křídla, která trefila brankovou konstrukci.
     
    10:10
    Oba celky nyní volí pro získaní pásma nahození, jenže ani jednomu z nich se nedaří postavení v útočné třetině opravdu získat.
     
    09:17
    Opět byl vidět hostující Mrva, který se uvolnil na levém křídle a po přechodu do útočného pásma vystřelil. Puk proletěl nad brněnskou brankou.
     
    08:15
    Studený objel hostující branku a pokusil se procpat kotouč kolem levé tyčky a brusle gólmana Pitáka. Svému brankáři pomohla také obrana a domácí se tak do opětovného vedení nedostali. Stále se však drží v útočné třetině.
     
    07:09
    Holemý zastavil Mrvovu střelu k levé tyči z bezprostřední blízkosti. V druhé útočné vlně přestřelil Potočný, jenž na Kubíkovu bránu mířil z ostrého úhlu.
     
    05:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přečíslení Alexe Kotáska s JAKUBEM KYLNAREM dokázali Brněnští dobruslit, prvně jmenovaný i přesto z levého kruhu vystřelil. Kubík puk vyrazil pravým beton na najíždějícího Kylnara, kterému už nedělalo problém poslat puk do zcela prázdné brány. Asistence: Alex Kotásek.
     
    04:51
    Hostující celek kotouč pouze vyhodil na druhou stranu kluziště, kde Kubík pomohl s rychlou rozehrávkou. Po dvou pohotových přihrávkách a rychlém posunu vpřed však brněnské hráče zastavilo postavení mimo hru.
     
    03:57
    Hraje se v útočném pásmu Komety. Domácí se však přes těsnou obranu Vítkovic nemohou dostat ke střele. Případně pokusy jsou před brankovištěm ztečovány mimo.
     
    02:46
    Krejsa získal kotouč na hranici brankoviště a pokusil se prostřelit Kubíkovy betony. Od nich se však puk odrazil zpět do hry a Krejsa to zkusil znovu. I tentokrát byl brněnský brankář úspěšný.
     
    02:32
    Domácí v plném počtu.
     
    02:20
    Kometa se v posledních sekundách oslabení pohybuje u Pitákovy branky. Hosté se nemohou dostat do pásma.
     
    01:29
    Vítkovicím se až do této chvíle dařilo držet před brankářem Kubíkem. Střely z kruhů ale nebyly nijak nebezpečné a odražený kotouč přebírají u mantinelu domácí.
     
    00:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Brabenec – 2 min., hákování).
     
    00:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se hned v první minutě dostávají do vedení. Přesnou přihrávku Matěje Svobody do mezikruží zužitkoval bekhendovou střelou do horního rohu DANIEL INDRÁK. Asistence: Matěj Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Vašíček P., Sedláček J., Studený – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Sedláček I., Malý, Brabenec, Vašíček D.

    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Krejsa, Kotásek, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný.

    Rozhodčí: Vrba – Kleprlík, Komínek.
     
    Vzájemná utkání v této sezóně:
    17. 10. 2019 Vítkovice – Kometa Brno 3:5
     
    Hokejisté Komety Brno jsou s třiceti sedmi body na třináctém místě tabulky. Vítkovice jsou na tom o něco lépe, mají o šest bodů více a nachází se na deváté příčce.

    Brno odehrálo svůj poslední zápas na ledě Plzně, kde hostující hokejisté nevstřelili ani branku a svému soupeři tak podlehli 0:2. O den dříve hráli v Karlových Varech, kde se prosadil Michal Kunc. Ani to však na vítězství na západě Čech nestačilo.

    Vítkovičtí poslední utkání roku 2019 odehráli v Chomutově a Litvínově. Oba zápasy se Ostravanům povedly, s Piráty si poradili poměrem 4:1 a dvě branky si připsal Jan Bernovský. O den později brali tři body za výsledek 5:2, Bernovský navíc opět připsal 3 kanadské body (1+2).
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 11. kola turnaje O Pohár DHL mezi celky HC Kometa Brno a HC Vítkovice Ridera.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 1. Indrák (Svoboda), 18. Indrák (Vašíček D., Svoboda) – 6. Kylnar (Kotásek), 33. Mrva (Potočný, Lednický), 37. Lednický (Bernovský, Věntus), 51. Kylnar (Krejsa)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Vašíček P., Sedláček J., Studený – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Sedláček I., Malý, Brabenec, Vašíček D.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Krejsa, Kotásek, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný.

    Rozhodca: Vrba – Kleprlík, Komínek