Lyon – Toulouse 4:1 (kon.) | Nantes – Štrasburg 0:1 (kon.) | Brest – Bordeaux 2:0 (kon.)
Le Mans – Paríž 1:4 (kon.) | Nîmes – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Amiens – Rennes 3:2 (kon.)
koniec
Nîmes Olympique
1:2 (0:1)
AS Saint-Étienne
cz Streda 18.12.2019, 21:05 • Stade des Costières, Nîmes • Francúzsky ligový pohár • Osemfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u osmifinále Francouzského Ligového poháru. V jednom ze zápasů se představí Nîmes Olympique a AS Saint-Étienne. Roli favorita bude hájit celek, jenž ctí zelenou barvu – tedy ASSE.
     
    Zatímco Nîmes už jedno střetnutí v poháru odehrálo, tak ASSE na svou premiéru stále čeká. Domácí mužstvo se v předchozím kole utkalo s Lens, které zdolalo přesvědčivě 3:0. Pokud se ale podíváme na tabulku Ligue 1, najdeme Olympique až na devatenáctém místě. Nimes by se tak v tuto chvíli loučilo s francouzskou nejvyšší soutěží, ovšem do konce soutěže zbývá stále hodně zápasů. A nyní je v krátkém představování na řadě Saint-Étienne, které díky loňské jízdě postoupilo do evropských pohárů. Letos ASSE je zhruba v polovině Ligue 1, jenže zatím sledujeme hodně vyrovnanou bitvu o přední příčky, tedy až na suverénní PSG. Hostující mužstvo se nachází s pětadvaceti body na jedenáctém místě a na třetí příčku ztrácí pouhých šest bodů.

    Oba klubu se naposledy utkaly na konci září, kdy mezi sebou odehrály osmé kolo Ligue 1. Z venkovního vítězství se radovalo Saint-Étienne, jelikož se o jedinou trefu postaral v osmašedesáté minutě krajní obránce Mathieu Debuchy.
     
    Úvodní sestavy:

    Nîmes Olympique: Dias – Paquiez, Briancon (C), Guessoum, Sainte-Luce – Buades, Valerio, Valls, Philippoteaux – Duljevič, Stojanovski.
    Náhradníci: Bernardoni – Denkey, Ferhat, Martinez, Miguel, Ripart, Sarr.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Moukoudi, Perrin (C), Fofana – Palencia, Yousouf, M'Vila, Correia, Trauco – Benkhedim – Berič.
    Náhradníci: Bajic – Bouanga, Camara, Diousse, Gabriel, Nordin, Tshibuabua.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Aube.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po odehrání míče za postranní čáru si pro něj šel Sainte-Luce, ovšem jeho spoluhráči již rozehráli. Nîmes se hned začalo tlačit na polovinu soupeře.
     
    3
    Z hranice šestnáctky kroutil míč k zadní tyči Philippoteaux. Jeho technický pokus přizvedl nad branku soupeř, a tak Olympique bude kopat roh.
     
    4
    Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, odkud byl míč odvrácen na další roh. Reparát už byl sice zakončen zpoza vápna, jenže Sainte-Luce vystřelil vysoko nad bránu.
     
    6
    Nîmes Olympique do dnešního střetnutí vstoupilo v červených dresech, naopak AS Saint-Étienne zvolilo zelenou sadu.
     
    7
    Už to vypadalo, že se bude kopat od branky. Ovšem Correia zabojoval a vynutil si rohový kop. Centr zamířil na první tyč, jenže hradba těl nebyla prostřelena.
     
    9
    Hráči v zelených dresech jsou zatím hodně za očekáváním. Hostující celek by měl plnit roli favorita, což tak zatím rozhodně nevypadá.
     
    10
    Na pravé straně se perfektně pohyboval Palencia, který následně přihrál do šestnáctky. Míč se odrazil k Benkhedimovi, jenž nezvládl zpracování.
     
    11
    Před branku mířil Berič, kterého také hledal Benkhedim. Jenže balon přes jediného soupeře neprošel, ovšem Saint-Étienne bude rozehrávat roh.
     
    13
    Hostující mužstvo bylo na míči, který poslalo do zámezí. Zraněný je totiž domácí Valls, jenž potřebuje lékařskou pomoc.
     
    14
    Brankář Dias se nacházel více z branky, a tak se Saint-Étienne pokusilo o překvapení. Jenomže gólman se rychle vrátil a míč zachytil.
     
    16
    Při obranném zákroku se faulu dopustil Valerio, hráči v zelených dresech jsou opět na míči. Až nyní se Valls vrátil zpátky na hrací plochu.
     
    19
    V posledních minutách se hraje spíše na polovině domácího mužstva. Ovšem stále čekáme na nějakou větší příležitost, zatím fotbal diváky na stadionu moc nezahřál.
     
    20
    Na levé straně dlouho s míčem kouzlil Correia. Jeho pokus levačkou zamířil jen do obránce, a tak ASSE bude rozehrávat další rohový kop.
     
    22
    U středové čáry přišel faul hostujícího celku. Pasem do šestnáctky se prezentoval Duljevič, jenže míč z jeho kopačky byl nepřesný. Domácí trenér jen pokrčil rameny a vyčítavě se podíval ke svěřenci.
     
    24
    Sledujeme spíše podprůměrné utkání, oba celky se zatím nedočkaly větší šance. Hraje se spíše po stranách a nebo kolem středového kruhu.
     
    25
    Hostující Palencia sice vyhrál hlavičkový souboj, k postranní čáře tak spěchal Berič, který zastavil soupeře. Olympique jen vhazoval a potřeboval hru poslat ze středovou čáru.
     
    26
    Centr z pravé strany zastavil Trauco, od něhož se balon odrazil na rohový kop. Míč pak mířil na první tyč, kde se nacházel Stojanovski, jehož patička byla nepřesná.
     
    28
    Na hranici pokutového území se pohyboval Berič, který už mohl vniknout do šestnáctky. Jenomže Slovince zklamalo zpracování, a tak z nadějné situace nic nebylo.
     
    29
    Po krásném pasu za obranu se včasným vyběhnutím předvedl Moulin, který následně nastřelil dobíhajícího Duljeviče. Od domácího hráče se pak odrazil znovu k soupeři.
     
    31
    Hraje se hodně opatrné střetnutí, dnešnímu zápasu chybí všechno zajímavé. Nehraje se ani v nijak velkém tempu, gól by duelu jistě pomohl.
     
    32
    Nîmes se znovu ubránilo, když zastavilo akci soupeře u postranní čáry. Domácí celek pak mířil do otevřené obrany, jenže celou akci zastavila nepřesná přihrávka.
     
    33
    Diasova přihrávka mířila na stopera, kterého napadala hned dvojice soupeřů. A tak míč byl poslán zpátky a k vidění byl jen daleký odkop.
     
    34
    Centr do šestnáctky Saint-Étienne mířil z pravé strany, míče se ale chopil Moulin, který akce překazil.
     
    35
    Z levé strany odcentroval na zadní tyč Palencia. Po chvíli přišel pas před branku z druhé strany, jenže Berič se nechal předskočit.
     
    36
    Tohle už vypadalo trochu nadějněji, ovšem Olympique se neraduje! Na levé straně postupoval do šestnáctky Philippoteaux, jenž míč zasekl a přihrál na druhou stranu. Ovšem zakončení placírkou bylo zastavené.
     
    37
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    O úvodní branku zápasu se postaralo ASSE! Centr z levé strany vyrazil Dias k soupeře. BILAL BENKHEDIM zamířil přesně do pravé tyče, od které se míč odrazil za brankovou čáru. Doufejme, že gól pomůže zlepšenému výkonu obou celků.
    37. Bilal BENKHEDIM - 0:1
     
    40
    Dalším pokusem se prezentoval Moukoudi, který se nacházel v záklonu, a tak jeho zakončení bylo hodně nepřesné. Bude se tak kopat pouze od branky domácího mužstva.
     
    41
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Valls, přichází Sarr.
     
    43
    Na středové čáře si balon tělem pokryl Benkhedim, který si vynutil faul. ASSE bude moci myslet na další akci.
     
    44
    Slovinský reprezentant Berič sklepl míč do levé části šestnáctky, kam si naběhl Correia. Jeho zakončení mířilo do branky, ovšem Dias zasáhl nohou.
    44. Correia (SET)
     
    45+1
    Po kombinaci na pravé straně se o cent pokusil Correia, jenž trefil prvního bránícího hráče – Saint-Étiennebude rozhrávat další rohový kop.
     
    45+1
    Zakončení z poza šestnáctky bylo slabé a navíc mířilo doprostřed branky. Dias tentokrát neměl nejmenší problém zasáhnout.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas byl hodně bojovný a moc fotbalové krásy nepřinesl. Saint-Étienne bylo o trochu lepší, a tak se ujalo vedení. Jinak ale šancí bylo jako šafránu, a tak buďme rádi alespoň za jeden gól. Doufejme, že vedení ASSE střetnutí trochu více rozproudí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Philippoteaux, přichází Ferhat.
     
    46
    Druhý poločas už byl zahájen, domácí mužstvo postupovalo po pravé strany, ovšem akce byla zastavená. Od branky bude rozehrávat brankář Moulin.
     
    47
    Rohový kop zprava rozehrál Ferhat, který na první tyči našel spoluhráče s páskou na paži. Hlavička Briancona zamířila vedle první tyče.
     
    49
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Obrovskou chybu předvedla domácí obrana, která ASSE darovala druhou branku! EDMILSON INDJAI CORREIA zachytil nepřesnou přihrávku před bránou a míč pak poslal do levého spodního rohu brány. Devatenáctiletý hráč pak oslavil gól saltem.
    49. Edmilson Indjai Correia - 0:2
     
    52
    Po faulu u praporku rozehrávalo Nîmes standardní situaci, po které se dostal k hlavičce Paquiez. Jeho zakončení mířilo pod břevno, Moulin znovu zasáhl.
     
    53
    Hráči v zelených dresech znovu chtěli poslat míč za obranu, kam už mířil Slovinec Berič. Jenomže pas byl zachycen a následně i odvrácen.
     
    56
    Saint-Étienne už nemá kam spěchat, a tak kombinuje kolem středové čáry. Po chvíli sice přišel pas na pravou stranu, ale míč ještě v šestnáctce stáhl ze vzduchu Dias.
     
    57
    Dalším pasem od postranní čáry se prezentoval Ferhat, jenž poslal pěkný míč před branku. Balon byl poslán do strany, kde jej nezpracoval Buades.
     
    57
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Berič, přichází Camara.
     
    58
    Po vzdušném souboji zůstal na trávníku ležet autor druhé branky. Correia nepočítal s tím, že do souboje přiletí ještě střídající spoluhráč Camara.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a Saint-Étienne vede o dva zásahy. Pokud chce Nîmes Olympique odvrátit konec v poháru, musí výrazně zamakat.
     
    61
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Correia, přichází Bouanga.
     
    63
    Hráči v červených dresech sice drží míč, ovšem dlouhou dobu se jen nacházeli na vlastní polovině. Po chvíli poslal centr do šestnáctky Ferhat, který našel hlavu soupeře.
     
    64
    Olympique rozehrával standardní situace a míč ve vápně trefil obránce. Brankář Moulin se snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu nepovedlo.
     
    65
    Domácí mužstvo tak rozehrávalo další rohový kop, ovšem ani tentokrát nepřišlo zakončení do prostoru tří tyčí.
     
    67
    Střídající Camara podstoupil sprinterský souboj u pravé postranní čáry, který nakonec prohrál. Nîmes tak může otočit hru a myslet alespoň na snížení.
     
    67
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Rohový kop byl odvrácen na hranici šestnáctky, odkud přišlo zakončení, které bylo zablokované. K odraženému míči se pak dostal VLATKO STOJANOVSKI, jenž udržel pevné nervy a zamířil do volné části branky.
    67. Vlatko STOJANOVSKI - 1:2
     
    70
    Posledních dvacet minut hry bude velice zajímavých, protože Olympique se bude snažit o vyrovnání a poslání zápasu minimálně do prodloužení.
     
    71
    Saint-Étienne rozehrávalo rohový kop, který se kroutil před branku, kam za míčem mířil Moukoudi. Hostující obránce v nadějné pozici na balon nedoskočil.
     
    72
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Briancon, přichází Martinez.
     
    74
    Hráči v červených dresech jsou opět na balonu, který ale drží na vlastní polovině. ASSE rozehrávku soupeře zatím velmi dobře napadá.
     
    75
    V pokutovém území se k zemi velmi ochotně kácel Stojanovski, který si chtěl vymodli pokutový kop. Jenže hlavní rozhodčí byl blízko a celou situaci nechal bez povšimnutí.
     
    76
    Ferhat poslal další centr od praporku na zadní tyč, kde si na míč naskočil osamocený Sarr. Jeho hlavička z nadějné pozice byla nepřesná, když proletěla vedle levé tyče.
     
    77
    Další centr letěl do hostující šestnáctky od levé postranní čáry, ovšem z branky znovu vyběhl Moulin. Brankář ASSE s menšími potížemi balon zkrotil.
     
    79
    Další centr mířil před branku, kam se také stahoval Stojanovski. Domácí útočník na balon nedosáhl a tak hra zamířila jen do zámezí.
     
    80
    Jdeme do koncovky zápasu a začneme rozehráním standardní situace hráčů v červených dresech. Ferhat znovu poslal míč do ohně, jenže míče se zmocnilo ASSE, které se vydalo do protiútoku.
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Benkhedim, přichází Nordin.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Zaydou Youssouf (AS Saint-Étienne).
     
    83
    Valerio se snažil dostat za soupeře na pravé straně, jenže Fofana neuhnul a celou akci zahrál o soupeře do autu. Saint-Étienne se tak může přesunout za středovou čáru a ušetřit pár cenných vteřin.
     
    85
    Rychlá akce ASSE byla rozehrána do levé strany, kde byl v náběhu Trauco. Jeho přihrávka mířila před branku, kde se po míči marně natahoval Camara. Celá akce skončila u Diase, jenž rychle hledá spoluhráče.
     
    86
    Ferhat a Yousouf se srazili u středové čáry, jako viník byl označen hostující hráč. Nîmes se tak dlouhým nákopem přesune před branku ASSE.
     
    87
    Domácí mužstvo vybojovalo rohový kop, centr byl rozehrán na první tyč, odkud přišla hlavička, jenž letěla nad břevno.
     
    89
    Na hranici pokutového území se pohyboval Sarr, jehož zakončení z prostředka zablokoval soupeř. ASSE se pak znovu zmocnilo balonu a otočilo hru.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    Hráči v zelených dresech hráli takticky velmi dobře, když drželi míč daleko od vlastní branky. Navíc si faul vynutil Fofana, a tak Nîmesu čas velmi rychle utíká.
     
    90+4
    Saint-Étienne drží míč na polovině soupeře, a tak to vypadá, že proklouzne do dalšího kola Francouzského Ligového poháru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Saint-Étienne míří do dalšího kola Francouzského Ligového poháru! Hostující mužstvo tak potvrdilo roli favorita. Nutno ale dodat, že Nîmes soupeři postup daroval, když při druhé obdržené brance předvedlo obrovskou chybu v zadních řadách. Olympique se tak v následujících měsících bude soustředit pouze na záchranu v Ligue 1.
     
    Tímto se loučím a přeji vám dobrou noc. Už v sobotu se znovu sejdeme u francouzského fotbalu, když pro vás připravím další přenos z utkání Saint-Étienne. (22:59:14)

    Michal Luxa

    Góly: 67. Stojanovski – 37. Benkhedim, 49. Correia

    Karty:   82. Youssouf (SET)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 11:4. Rohy: 8:9.
    Nîmes Olympique: Dias – Paquiez, Briancon (C) (72. Martinez), Guessoum, Sainte-Luce – Buades, Valerio, Valls (41. Sarr), Philippoteaux (46. Ferhat) – Duljevič, Stojanovski.
    Náhradníci: Bernardoni – Denkey, Ferhat, Martinez, Miguel, Ripart, Sarr.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Moukoudi, Perrin (C), Fofana – Palencia, Yousouf, M'Vila, Correia (61. Bouanga), Trauco – Benkhedim (81. Nordin) – Berič (57. Camara).
    Náhradníci: Bajic – Bouanga, Camara, Diousse, Gabriel, Nordin, Tshibuabua.

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Aube