Vancouver – Buffalo 6:5 (po pr.) | Detroit – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Tampa Bay – San Jose 7:1 (kon.)
Florida – Columbus 4:1 (kon.) | Boston – Colorado 1:4 (kon.) | Carolina – Minnesota 6:2 (kon.)
St. Louis – Toronto 2:5 (kon.) | Nashville – NJ Devils 6:4 (kon.) | Dallas – NY Islanders 3:1 (kon.)
Calgary – LA Kings 4:3 (kon.) | Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Florida – San Jose 5:1 (kon.)
koniec
Florida Panthers
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
San Jose Sharks
cz Nedeľa 08.12.2019, 23:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Sergej Bobrovskij se stal hlavní hvězdou zápasu, se loučím a přeji vám dobrou noc nebo příjemné sledování dalších zápasů NHL. (01:36:25)
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:52
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Sergej Bobrovskij (FLA) 30 zákroků, 1 inkasovaný gól, 96,6% úspěšnost zákroků
    2. Aleksander Barkov (FLA) 1+1
    3. Jonathan Huberdeau (FLA) 0+2
     
    V poslední třetině se San Jose dočkalo i kratičké dvojnásobné početní výhody, kterou neproměnilo. Postupně se tlak Žraloků otupoval, což bylo naopak velmi důležité pro Floridu. Domácí mužstvo se tak raduje z vysokého vítězství. Sharks doplatili na promarněné šance a také na bránění předbrankového prostoru. Martin Jones s většinou inkasovaných gólů nemohl nic dělat, jelikož měl zakrytý výhled.

    Střely na branku: 33:31.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:10.
     
    Konec zápasu.
    58:31 Frank VATRANO - 5:1
     
    58:31
    Florida právě vstřelila branku!
    V útočném pásmu ztratil kotouč Tomáš Hertl. Puk pak po mantinelu doputoval k FRANKU VATRANOVI, jehož pokus z obranného pásma zamířil do tyče, od níž se odrazil do kasy. Asistence: MacKenzie Weegar a Aaron Ekblad.
     
    57:50
    Trochu překvapivě zamířil Martin Jones na střídačku, a tak je San Jose se šesti bruslaři ve hře. Ovšem zatím se nedokáže ani dostat do útočného pásma.
     
    57:18
    Znovu se Žraloci dočkali jen vyhození do středního pásma, kam se výborně vrátil Michael Matheson. Další útok Floridy byl přerušený, jenže Sharks vyhodili na další icing.
     
    56:19
    San Jose Sharks potřebuje hrát v útočném pásmu, ovšem nahození po mantinelu moc šancí nepřináší. Florida zatím závěr normální hrací doby kontroluje.
     
    54:59
    Přes osu hrací plochy do pravého kruhu vjel Vincent Trocheck, jehož zakončení bylo vysláno po ledě. Martin Jones se dobře přesouval a zakročil betonem.
     
    54:04
    Zpoza branky přihrával Tomáš Hertl, jenž viděl spoluhráče na hranici brankoviště. Kotouč cestou trefil hůl soupeře, a tak k zakončení nedošlo.
     
    53:12
    Na modrou čáru se musel vracet Brent Burns, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus byl obráncem sražený k mantinelu, San Jose ale zůstává v útočném pásmu.
     
    Střely na branku: 28:27.
     
    52:30
    Na osu hrací plochy si najel Patrick Marleau, jenž chtěl zamířit k pravé tyčce. jenomže pokus byl nepřesný. Následně tak zakončil z pravé strany, ovšem Sergej Bobrovskij puk vyrazil před sebe a poté si připsal ještě zákrok betonem.
     
    52:04
    Nepřesnou přihrávku zachytil za brankou Brent Burns, jenž okamžitě vyhodil přes všechny čáry. San Jose pak prostřídalo unavenou čtveřici
     
    51:35
    Od pravého mantinelu znovu střílel Keith Yandle, jehož pokus našel mezi kruhy spoluhráčovu hůl. Hostující brankář byl tentokrát dobře postaven a kotouč zastavil.
    50:19 Brett CONNOLLY - 4:1

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 5. Yandle (Huberdeau, Barkov), 9. Barkov (Dadonov, Huberdeau), 27. Matheson (Ekblad, Vatrano), 51. Connolly (Hoffman, Yandle), 59. Vatrano (Weegar, Ekblad) – 11. Labanc (E. Karlsson, E. Kane)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad, Weegar, Strålman, Yandle, Brown, Matheson – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Connolly, Trocheck, Hoffman – Acciari, Saarela, Vatrano – Sceviour, B. Boyle, Toninato.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, Ferraro, E. Karlsson, Vlasic, Heed, Dillon – Goodrow, Couture, E. Kane – Marleau, Hertl, Meier – Labanc, J. Thornton, Sörensen – M. Karlsson, Gambrell, Gregor.

    Rozhodca: Pollock, Rehman – Kovachik, Barton

    Diváci: 11 340