Aston Villa – Leicester 1:4 (kon.) | Newcastle – Southampton 2:1 (kon.) | Norwich – Sheffield Utd. 1:2 (kon.)
Brighton – Wolverhampton 2:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:4 (1:2)
Leicester City
Nedeľa 08.12.2019, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
    75. Jamie Vardy (LEC) - 1:4
     
    75
    Leicester City dáva gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté! Pereira odkopol loptu do stredu poľa, odkiaľ ju nakopol za obranu Aston Villy na JAMIEHO VARDYHO Praet a rýchlonohý Vardy utiekol do ďalšieho samostatného úniku. Strelou po zemi poslal potom rutinérsky loptu za chrbát vybiehajúceho brankára Heatona.
    49. Jonny Evans (LEC) - 1:3
     
    49
    Leicester City dáva gól!
    Hostia znovu odskakujú do dvojgólového náskoku! Na nádherný center Maddisona z rohového kopu si od svojho strážcu odbehol JONNY EVANS, ktorý nádhernou hlavičkou vymietol všetky pavučiny v pravom hornom rohu Heatonovej brány.
    45+2. Jack Grealish (ASV) - 1:2
     
    45+2
    Aston Villa dala gól!
    Domáci znižujú a strieľajú hosťom gól do šatne! Brániaci hráči Leicesteru nedokázali odvrátiť zo svojej šestnástky McGinnov center z rohového kopu. Lopta sa po niekoľkých hlavičkách a pokusoch o strelu odrazila k voľnému JACKOVI GREALISHOVI, ktorý ju pravačkou z voleja poslal do ľavej tyče, od ktorej sa odrazila do siete.
    41. Kelechi Iheanacho (LEC) - 0:2
     
    41
    Leicester City dáva gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Maddison sa dostal po prihrávke Tielemansa na ľavé krídlo za obranu Aston Villy a presným centrom našiel na prednej tyči nabiehajúceho KELECHIHO IHEANACHA, ktorý predskočil dvojicu obrancov Aston Villy a kolenom nasmeroval loptu k bližšej tyči.
    20. Jamie Vardy (LEC) - 0:1
     
    20
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY strieľa gól v ôsmom zápase za sebou! Iheanacho nádhernou prihrávkou pomedzi stopérov Aston Villy vysunul do samostatného úniku Vardyho, za ktorým vôbec nemohol bežať zranený Mings. Vardy utiekol Konsovi, obišiel kľučkou doprava vybiehajúceho brankára Heatona a aj keď mu lopta trochu odskočila pri zakončení, tak bol pri nej vďaka pošmyknutiu Konsu ako prvý. Vardy si ju potom potiahol k bráne a zblízka cez Konsu poslal do siete.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+2. Grealish – 20. Vardy, 41. Iheanacho, 49. J. Evans, 75. Vardy

    Karty:   13. Mings (ASV), 36. Nakamba (ASV), 45+3. Wesley (ASV), 50. Targett (ASV), 60. J. McGinn (ASV), 90+1. Grealish (ASV) – 38. Iheanacho (LEC), 45+1. R. Pereira (LEC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:15.
    Aston Villa FC: Heaton – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (23. Engels), Targett (78. Guilbert) – Nakamba (59. Trézéguet) – El Ghazi, Douglas Luiz, J. McGinn, Grealish (C) – Wesley.
    Náhradníci: Nyland – Engels, Guilbert, Trézéguet, Kodjia, Lansbury, Hourihane.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell (80. Justin) – Ndidi – Praet (77. Albrighton), Tielemans, Maddison, Iheanacho (64. H. Barnes) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, D. Gray, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 41 908