Aston Villa – Leicester 1:4 (kon.) | Newcastle – Southampton 2:1 (kon.) | Norwich – Sheffield Utd. 1:2 (kon.)
Brighton – Wolverhampton 2:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:4 (1:2)
Leicester City
Nedeľa 08.12.2019, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:01:30)
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 2:8.
    Strely mimo: 9:7.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 21:15.
     
    Leicester pokračuje vo svojej fantastickej jazde týmto ročníkom Premier League a ôsmou výhrou za sebou vytvoril nový klubový rekord. Nádeje domácich na vyrovnanie utrpeli obrovské trhliny hneď v úvode druhého polčasu, keď dostali tretí gól od Evansa. Aj keď mali svoje šance, tak ich ani zďaleka nebolo toľko, ako mal Leicester. Ten postupne dostával zápas pod svoju kontrolu a po druhom góle najlepšieho strelca súťaže Jamieho Vardyho definitívne rozhodol o zisku ďalších troch bodov.

    Leicester je tak naďalej najbližším prenasledovateľom vedúceho Liverpoolu, na ktorý z druhého miesta stráca osem bodov. Pred tretím Manchesterom City má po dnešnej výhre už šesťbodový náskok. Aston Villa je na 17. mieste o skóre pred Southamptonom, ktorý prehral 1:2 v Newcastlei.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Albrighton sa na pravej strane uvoľnil cez Guilberta a prihrávkou do stredu pokutového územia našiel voľného Barnesa, ktorého strelu pod brvno vyrazil výborným zákrokom domáci gólman Heaton.
     
    90+2
    Albrightonov center odhlavičkoval Engels k Pereirovi, ktorého strelu zablokoval brániaci hráč Aston Villy. Pereirova prihrávka pred bránu už potom šla spoza bránkovej čiary.
     
    90+1
    Veľmi stupídnu žltú kartu dostáva za sotenie Ndidiho po odohraní lopty na trávnik Jack Grealish (Aston Villa FC). Tento faul už jednoznačne vyplynul z frustrácie domácich hráčov.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Ten naďalej trvá. Hostia sa už nikam veľmi neponáhľajú a snažia sa získavať čas kombináciou v strede poľa.
     
    88
    Pereirovi odskočila v strede poľa lopta a potom fauloval Grealisha. Hneď o pár sekúnd však získal hrací predmet naspäť pod svoju kontrolu a založil útok hostí.
     
    87
    Grealish bol zrazený Pereirom na trávnik pri nábehu na center z pravej strany, lopta sa ale dostala na zadnú tyč k Trézéguetovi, ktorý trafil z ostrého uhla práve Pereiru. Domáci sa dožadujú penalty, ani tentokrát sa jej ale nedočkajú.
     
    86
    Hostia sa usadili na polovici domácich, ich koncentrácia už ale asi nie je tak vysoká, a po zbytočnej nepresnosti pri stredovom kruhu darovali loptu Grealishovi.
     
    85
    McGinn vletel do otvorenej obrany Leicesteru a v čistom súboji s Pereirom v šestnástke hostí sa hodil na trávnik. Hlavný rozhodca mu na tento pád nenaletel a nasledovať bude odkop od Schmeichelovej brány.
     
    84
    Grealisha zastavil taktickým faulom v strede poľa Ndidi. Sám faulovaný kapitán Aston Villy potom rýchlo rozohral na pravé krídlo na El Ghaziho, ktorého center však obrana Leicesteru zablokovala.
     
    83
    Teraz ale obrancovia hostí nedokázali zastaviť Wesleyho a bola z toho veľká príležitosť Aston Villy! Práve brazílsky útočník vysunul prihrávkou na pravú stranu pokutového územia El Ghaziho, ktorý si zasekol Söyüncüho, ľavačkou však bránu Leicesteru tesne minul.
     
    82
    Domáci sú po štvrtom inkasovanom góle o niečo iniciatívnejší, obrana hostí však zatiaľ má situáciu pod kontrolou.
     
    80
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ben Chilwell, prichádza James Justin.
     
    80
    Schmeichel vyboxoval center McGinna z rohového kopu, odrazenú loptu však získali domáci, ktorí ešte bojujú aspoň o prijateľnejší výsledok.
     
    79
    Maddison nacentroval zo štandardnej situácie skvele za obrancov Aston Villy na nabiehajúceho Söyüncüho, ktorý prudkou hlavičkou zblízka poslal loptu priamo do hlavy brankára Heatona.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+2. Grealish – 20. Vardy, 41. Iheanacho, 49. J. Evans, 75. Vardy

    Karty:   13. Mings (ASV), 36. Nakamba (ASV), 45+3. Wesley (ASV), 50. Targett (ASV), 60. J. McGinn (ASV), 90+1. Grealish (ASV) – 38. Iheanacho (LEC), 45+1. R. Pereira (LEC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:15.
    Aston Villa FC: Heaton – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (23. Engels), Targett (78. Guilbert) – Nakamba (59. Trézéguet) – El Ghazi, Douglas Luiz, J. McGinn, Grealish (C) – Wesley.
    Náhradníci: Nyland – Engels, Guilbert, Trézéguet, Kodjia, Lansbury, Hourihane.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell (80. Justin) – Ndidi – Praet (77. Albrighton), Tielemans, Maddison, Iheanacho (64. H. Barnes) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, D. Gray, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 41 908