Aston Villa – Leicester 1:4 (kon.) | Newcastle – Southampton 2:1 (kon.) | Norwich – Sheffield Utd. 1:2 (kon.)
Brighton – Wolverhampton 2:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:4 (1:2)
Leicester City
Nedeľa 08.12.2019, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:01:30)
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 2:8.
    Strely mimo: 9:7.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 21:15.
     
    Leicester pokračuje vo svojej fantastickej jazde týmto ročníkom Premier League a ôsmou výhrou za sebou vytvoril nový klubový rekord. Nádeje domácich na vyrovnanie utrpeli obrovské trhliny hneď v úvode druhého polčasu, keď dostali tretí gól od Evansa. Aj keď mali svoje šance, tak ich ani zďaleka nebolo toľko, ako mal Leicester. Ten postupne dostával zápas pod svoju kontrolu a po druhom góle najlepšieho strelca súťaže Jamieho Vardyho definitívne rozhodol o zisku ďalších troch bodov.

    Leicester je tak naďalej najbližším prenasledovateľom vedúceho Liverpoolu, na ktorý z druhého miesta stráca osem bodov. Pred tretím Manchesterom City má po dnešnej výhre už šesťbodový náskok. Aston Villa je na 17. mieste o skóre pred Southamptonom, ktorý prehral 1:2 v Newcastlei.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Albrighton sa na pravej strane uvoľnil cez Guilberta a prihrávkou do stredu pokutového územia našiel voľného Barnesa, ktorého strelu pod brvno vyrazil výborným zákrokom domáci gólman Heaton.
     
    90+2
    Albrightonov center odhlavičkoval Engels k Pereirovi, ktorého strelu zablokoval brániaci hráč Aston Villy. Pereirova prihrávka pred bránu už potom šla spoza bránkovej čiary.
     
    90+1
    Veľmi stupídnu žltú kartu dostáva za sotenie Ndidiho po odohraní lopty na trávnik Jack Grealish (Aston Villa FC). Tento faul už jednoznačne vyplynul z frustrácie domácich hráčov.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Ten naďalej trvá. Hostia sa už nikam veľmi neponáhľajú a snažia sa získavať čas kombináciou v strede poľa.
     
    88
    Pereirovi odskočila v strede poľa lopta a potom fauloval Grealisha. Hneď o pár sekúnd však získal hrací predmet naspäť pod svoju kontrolu a založil útok hostí.
     
    87
    Grealish bol zrazený Pereirom na trávnik pri nábehu na center z pravej strany, lopta sa ale dostala na zadnú tyč k Trézéguetovi, ktorý trafil z ostrého uhla práve Pereiru. Domáci sa dožadujú penalty, ani tentokrát sa jej ale nedočkajú.
     
    86
    Hostia sa usadili na polovici domácich, ich koncentrácia už ale asi nie je tak vysoká, a po zbytočnej nepresnosti pri stredovom kruhu darovali loptu Grealishovi.
     
    85
    McGinn vletel do otvorenej obrany Leicesteru a v čistom súboji s Pereirom v šestnástke hostí sa hodil na trávnik. Hlavný rozhodca mu na tento pád nenaletel a nasledovať bude odkop od Schmeichelovej brány.
     
    84
    Grealisha zastavil taktickým faulom v strede poľa Ndidi. Sám faulovaný kapitán Aston Villy potom rýchlo rozohral na pravé krídlo na El Ghaziho, ktorého center však obrana Leicesteru zablokovala.
     
    83
    Teraz ale obrancovia hostí nedokázali zastaviť Wesleyho a bola z toho veľká príležitosť Aston Villy! Práve brazílsky útočník vysunul prihrávkou na pravú stranu pokutového územia El Ghaziho, ktorý si zasekol Söyüncüho, ľavačkou však bránu Leicesteru tesne minul.
     
    82
    Domáci sú po štvrtom inkasovanom góle o niečo iniciatívnejší, obrana hostí však zatiaľ má situáciu pod kontrolou.
     
    80
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ben Chilwell, prichádza James Justin.
     
    80
    Schmeichel vyboxoval center McGinna z rohového kopu, odrazenú loptu však získali domáci, ktorí ešte bojujú aspoň o prijateľnejší výsledok.
     
    79
    Maddison nacentroval zo štandardnej situácie skvele za obrancov Aston Villy na nabiehajúceho Söyüncüho, ktorý prudkou hlavičkou zblízka poslal loptu priamo do hlavy brankára Heatona.
     
    78
    Targett zamieril hneď po vystriedaní v sprievode lekárov do šatne. Na trávniku medzitým získali hostia ďalší priamy kop na útočnej polovici.
     
    78
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Matt Targett, prichádza Frédéric Guilbert.
     
    77
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Marc Albrighton.
    75. Jamie Vardy (LEC) - 1:4
     
    75
    Leicester City dáva gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté! Pereira odkopol loptu do stredu poľa, odkiaľ ju nakopol za obranu Aston Villy na JAMIEHO VARDYHO Praet a rýchlonohý Vardy utiekol do ďalšieho samostatného úniku. Strelou po zemi poslal potom rutinérsky loptu za chrbát vybiehajúceho brankára Heatona.
     
    74
    Pereira odvážnym, ale čistým sklzom vypichol loptu vo vlastnej šestnástke Grealishovi. Následný rohový kop nepriniesol žiadne ohrozenie brány Schmeichela a hostia otáčajú hru.
     
    73
    Pereira obišiel na pravom krídle protihráča a prihrávkou zhruba na penaltový bod našiel voľného Barnesa. Striedajúci hráč Leicesteru z prvej zo skvelej streleckej pozície vypálil vysoko nad Heatonovu bránu.
     
    72
    Hostia sa postupne prekombinovali na polovicu Aston Villy, kde držia loptu pod svojou kontrolou. Domáci ich síce napádajú, o loptu ich ale zatiaľ nedokážu pripraviť.
     
    71
    Počet faulov na strane domácich rýchlo pribúda. Pri nábehu na odkop Heatona od svojej brány fauloval Evansa v hlavičkovom súboji Wesley.
     
    70
    Praet vysunul prihrávkou do šestnástky rozbehnutého Pereiru, ktorého telom zrazil k zemi Grealish. Situáciu posúdil hlavný rozhodca i VAR ako čistý obranný zákrok domáceho kapitána.
     
    69
    Tielemans sa ocitol voľný na zadnej tyči po centri z ľavej strany, volejom zblízka ale vypálil vysoko nad Heatonovu bránu.
     
    V prípade výhry môže Leicester prekonať svoj historický rekord v počte výhier za sebou v Premier League. Aktuálny rekord je sedem, ktorý už „líšky“ v tejto sezóne vyrovnali.
     
    67
    Ndidi nádherným pasom za obranu Leicesteru vysunul Vardyho, ktorý loptu ešte posunul do druhej vlny k Maddisonovi. Ten si ju posunul na pravačku a tvrdou strelou tesne minul Heatonovu bránu.
     
    66
    Hrá sa stále v zbesilom tempe. Praet zastavil pred Söyüncüm prienik El Ghaziho a práve Turek potom loptu potiahol až do stredu poľa. Tam o ňu v súboji s McGinnom prišiel.
     
    65
    Strelu El Ghaziho zo strednej vzdialenosti zrazil Evans na rohový kop. Sám El Ghazi ho rozohral centrom do stredu šestnástky, kde však v hlavičkovom súboji fauloval Wesley obrancu Leicesteru Söyüncüho.
     
    64
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Kelechi Iheanacho, prichádza Harvey Barnes.
     
    62
    Maddison po zisku lopty okamžitou kolmicou vysunul na ľavom krídle Iheanacha, toho ale v neobvyklej pozícii pravého obrancu zastavil domáci kapitán Grealish.
     
    61
    Center striedajúceho Trézégueta sklepol hlavou Almuhammadí za seba na voľného Douglasa Luiza, tomu sa ale volej vôbec nevydaril a loptu vypálil len do výšky.
     
    60
    Žltú kartu za podrazenie Maddisona sklzom v súboji o loptu dostáva John McGinn (Aston Villa FC). Počet žltých kariet sa rýchlo zvyšuje a červená karta by dnes zrejme nebola prekvapením.
     
    59
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Marvelous Nakamba, prichádza Trézéguet.
     
    59
    McGinnov center do stredu šestnástky odhlavičkoval Ndidi a následný pas Grealisha z opačnej strany odvrátil do autu turecký obranca Leicesteru Söyüncü.
     
    58
    Pereira si začína koledovať o druhú žltú kartu. V súboji pri autovej čiare sotil na trávnik El Ghaziho, Aston Villa tak získava priamy kop z ľavého krídla.
     
    57
    Schmeichel výborným nákopom poslal loptu za obranu Aston Villy na rozbehnutého Iheanacha, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    56
    Maddisonov center z rohu znovu letel na voľného Evansa, ku ktorému na poslednú chvíľu zacúval Almuhammadí. Domáci pravý obranca ale i tentokrát loptu odvrátil len k hráčom Leicesteru.
     
    55
    Tlak Leicesteru však vôbec nepoľavuje a domáca obrana musela znovu odvrátiť ďalší center. Ihenaachov nákop z pravej strany odkopol Konsa tentokrát už na rohový kop.
     
    54
    Vardy si nabehol na ľavé krídlo na Tielemansovu kolmicu a jeho center na nabiehajúceho Iheanacha odkopol v sklze do autu Konsa.
     
    53
    Chilwell nacentroval zo štandardky na prednú tyč na Iheanacha, pred ktorým odhlavičkoval loptu Engels. Odkop striedajúceho obrancu Aston Villy však doletel znovu len k hráčov hosťujúceho tímu.
     
    52
    Hostia držia loptu pod svojou kontrolou na domácej polovici a po faule Nakambu na Maddisona navyše získavajú priamy kop.
     
    50
    Žltú kartu za zásah sklzom do opornej nohy Pereiru pri rozohrávke dostáva Matt Targett (Aston Villa FC). Za tento zákrok mohla pokojne nasledovať i priama červená karta...
    49. Jonny Evans (LEC) - 1:3
     
    49
    Leicester City dáva gól!
    Hostia znovu odskakujú do dvojgólového náskoku! Na nádherný center Maddisona z rohového kopu si od svojho strážcu odbehol JONNY EVANS, ktorý nádhernou hlavičkou vymietol všetky pavučiny v pravom hornom rohu Heatonovej brány.
     
    48
    Grealish kolmou prihrávkou vysunul na pravej strane pokutového územia do šestnástky El Ghaziho, ktorého tvrdú strelu z ostrého uhla vyrazil výborným zákrokom dánsky gólman v službách Leicesteru Kasper Schmeichel.
     
    47
    Hneď po výkope stratili domáci loptu a po rýchlom útoku strieľal spoza šestnástky Iheanacho, strelou po zemi ale bránu Heatona minul.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:07.
     
    Napriek ťažkým poveternostným podmienkam priniesol prvý polčas výborný futbal zo strany na stranu s množstvom gólových príležitostí. Jamie Vardy skóroval i v ôsmom zápase za sebou a jeho forma začína pripomínať formu z majstrovskej sezóny 2015/2016, kedy sa trafil dokonca v 11 zápasoch za sebou. Druhý gól Leicesteru pridal Iheanacho, v nadstavenom čase ale krásnou strelou po rohovom kope znížil domáci kapitán Grealish. V druhom polčase nás tak čaká ešte veľký boj o body.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely na bránu: 1:4
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 5:3
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 7:9
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Žltú kartu za natlačenie brankára Schmeichela do siete pri snahe zobrať loptu rýchlo do stredového kruhu dostáva Wesley (Aston Villa FC).
    45+2. Jack Grealish (ASV) - 1:2
     
    45+2
    Aston Villa dala gól!
    Domáci znižujú a strieľajú hosťom gól do šatne! Brániaci hráči Leicesteru nedokázali odvrátiť zo svojej šestnástky McGinnov center z rohového kopu. Lopta sa po niekoľkých hlavičkách a pokusoch o strelu odrazila k voľnému JACKOVI GREALISHOVI, ktorý ju pravačkou z voleja poslal do ľavej tyče, od ktorej sa odrazila do siete.
     
    45+1
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Grealisha dostáva Ricardo Pereira (Leicester City). Priamy kop pre Aston Villu z ľavej strany útočnej polovice.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    45
    Maddisonov center z rohu odhlavičkoval Wesley do autu. Hostia vrátili autovým vhadzovaním loptu do hry a pokračujú v tlaku.
     
    44
    Praet výbornou kolmicou za obranu vysunul do nábehu do šestnástky Pereiru, ktorému loptu vyrazil spod nôh na rohový kop brankár Heaton.
     
    43
    Domácim sa od inkasovaného gólu nedarí podržať loptu na svojich kopačkách a hostia majú zápas v tejto chvíli plne pod kontrolou.
    41. Kelechi Iheanacho (LEC) - 0:2
     
    41
    Leicester City dáva gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Maddison sa dostal po prihrávke Tielemansa na ľavé krídlo za obranu Aston Villy a presným centrom našiel na prednej tyči nabiehajúceho KELECHIHO IHEANACHA, ktorý predskočil dvojicu obrancov Aston Villy a kolenom nasmeroval loptu k bližšej tyči.
     
    40
    Grealish prihrávkou z ľavej strany pripravil streleckú pozíciu pre El Ghaziho, ktorého strelu zablokoval Söyüncü. Schmeichel sa potom postaral o to, že domáci nezískali ani rohový kop a loptu chytil.
     
    38
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Targetta ostrým sklzom dostáva Kelechi Iheanacho (Leicester City). Iheanacho sa sťažuje, že trafil presne loptu, druhou nohou však podkopol i ľavého obrancu Aston Villy.
     
    38
    Almuhammadí si chcel obhodiť Ndidiho pred šestnástkou Leicesteru, loptu mu ale odkopol Söyüncü. Útok na opačnú stranu zastavil defenzívnym zákrokom pred Vardym na poslednú chvíľu Engels.
     
    37
    Targett sa uvoľnil na ľavom krídle a prihrávkou za seba našiel voľného Douglasa Luiza, ktorý však namiesto strely začal kľučkovať a o loptu prišiel.
     
    36
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Ndidiho v strede poľa dostáva Marvelous Nakamba (Aston Villa FC).
     
    35
    Maddison rozohral na krátko na Pereiru, ktorého center letel znovu na zadnú tyč na Evansa. Obranca Leicesteru chcel opäť posunúť loptu na opačnú tyč, brankár Heaton však jeho hlavičku chytil.
     
    34
    I hostia získavajú priamy kop. Targett podrazil pri rohovej zástavke na pravej strane vlastnej polovice Pereiru.
     
    33
    Vardy si nabehol na pravom krídle na Iheanachovu kolmicu za obranu Aston Villy a potiahol loptu k šestnástke domácich. Tam jeho krížnu prihrávku na dobiehajúceho Tielemansa zrazil v sklze k svojmu brankárovi Engels, z črtajúcej sa veľkej príležitosti Leicesteru tak nie je napokon nič.
     
    32
    Center Grealisha zo štandardky odhlavičkoval Maddison, domáci ale loptu získali naspäť na svoje kopačky.
     
    31
    Po faule Pereiru na Douglasa Luiza ale získavajú hráči Aston Villy priamy kop z ľavej strany polovice Leicesteru.
     
    30
    Aston Ville sa teraz podarilo i usadiť sa na polovici Leicesteru, hostia však domácich nepustili do bezprostrednej blízkosti svojho pokutového územia.
     
    29
    Domáci po dlhej dobe zaútočili, ich akcia ale nemala dlhé trvanie. McGinnov center na zadnú tyč chytil pripravený Schmeichel a jeho výkop musel zase na opačnej strane odhlavičkovať ďaleko pred svojou šestnástkou do bezpečia gólman Aston Villy Heaton.
     
    28
    Maddison si na pravej strane narazil loptu s Iheanachom a takmer z bránkovej čiary nacentroval do bránkoviska, odtiaľ však loptu pred neobsadeným Vardym odhlavičkoval striedajúci Engels.
     
    27
    Maddisonov center z rohového kopu odhlavičkoval Targett, Grealish sa ale k odrazenej lopte nedostal. Znovu ju tak majú na kopačkách hostia, ktorí vyrážajú bleskovo dopredu.
     
    26
    Leicester začína preberať iniciatívu a diktovať tempo hry. Vardy vysunul do nábehu na pravom krídle Ndidiho, ktorému odkopol loptu na poslednú chvíľu na rohový kop Konsa.
     
    25
    Iheanacho podobným spôsobom, ako pri prvom góle, vysunul do úniku Vardyho. Ten tentokrát strieľal priamo, trafil však brankára Heatona a vracajúci sa obrancovia mu pomohli so zákrokom.
     
    24
    Grealish centrom z priameho kopu z pravej strany našiel v šestnástke Leicesteru hlavu voľného El Ghaziho, ktorého hlavička skončila tesne nad bránou Kaspera Schmeichela.
     
    23
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Tyrone Mings, prichádza Björn Engels.
     
    23
    Mings sedí znovu na trávniku a naozaj nemôže pokračovať ďalej. Jeho zranenie bolo zrejme i jednou z príčin Vardyho gólu...
    20. Jamie Vardy (LEC) - 0:1
     
    20
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY strieľa gól v ôsmom zápase za sebou! Iheanacho nádhernou prihrávkou pomedzi stopérov Aston Villy vysunul do samostatného úniku Vardyho, za ktorým vôbec nemohol bežať zranený Mings. Vardy utiekol Konsovi, obišiel kľučkou doprava vybiehajúceho brankára Heatona a aj keď mu lopta trochu odskočila pri zakončení, tak bol pri nej vďaka pošmyknutiu Konsu ako prvý. Vardy si ju potom potiahol k bráne a zblízka cez Konsu poslal do siete.
     
    20
    Mings sa po ošetrení vracia na trávnik, zjavne ale kríva, takže sa dá očakávať jeho striedanie.
     
    19
    Pri rozohrávke bez cudzieho zavinenia spadol na trávnik Tyrone Mings a obranca Aston Villy sa drží zozadu za stehno. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    18
    Domáci začínajú veľmi šikovne využívať silný vietor vo svoj prospech. Targett vystrelil z priameho kopu z pomerne ostrého uhla priamo na bránu, lopta ale spadla tesne za hornú sieť Schmeichelovej brány.
     
    17
    Chilwell potiahol pri hlavičkovom súboji za dres El Ghaziho. Priamy kop Aston Villy z pravej strany útočnej polovice.
     
    16
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
     
    15
    Zápas sa hrá zatiaľ vo vysokom tempe zo strany na stranu napriek katastrofálnemu počasiu. Iheanacho si spracoval pas z vlastnej polovice na pravú stranu, ľavačkou ale trafil len domáceho obrancu Mingsa.
     
    14
    Maddison vystrelil z tejto pozície priamo na bránu a brankár Heaton musel jeho strelu vyraziť.
     
    13
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Pereiru Tyrone Mings (Aston Villa FC). Priamy kop pre Leicester z pravej strany, takmer z hranice pokutového územia Aston Villy.
    11. Anwar El Ghazi (ASV)
     
    11
    Grealish vysunul na ľavej strane Targetta, ktorého prízemnú prihrávku prepustil za seba Wesley. K lopte sa tak dostal El Ghazi, ktorý z prvej zblízka trafil len brvno prakticky prázdnej brány Leicesteru. To bola obrovská šanca domácich!
     
    10
    Maddison nacentroval z priameho kopu z pravej strany útočnej polovice na zadnú tyč, odkiaľ vracal v sklze loptu pred bránu Evans. Söyüncü sa však pošmykol a loptu nadvihol priamo do náručia brankára Heatona.
     
    9
    Grealish sa pokúsil zaskočiť brankára Schmeichela priamou strelou z rohu. Silný vietor mu pomohol, lopta sa ale napokon zakrútila ďaleko za zadnú tyč Schmeichelovej brány.
     
    8
    Almuhammadí vysunul do nábehu na ľavom krídle Douglasa Luiza, ktorého strieľanú prihrávku do stredu šestnástky Leicesteru zrazil na rohový kop Evans.
     
    7
    Pereirov center z pravej strany odkopol Mings. Silný vietor mu výrazne pomohol a odfúkol loptu až na polovicu Leicesteru.
     
    6
    Leicester sa napriek týmto ťažkým poveternostným podmienkam dokázal dostať až pred šestnástku Aston Villy, zatiaľ však neprišiel z ich strany center ani strela.
     
    Z ničoho nič sa spustil hustý lejak so silným vetrom a hlavne hostia majú obrovský problém, pretože vietor odfúkava loptu smerom k ich bráne.
     
    5
    Domáci získali svoj prvý rohový kop, center z neho ale odhlavičkoval do výšky Evans. Konsa potom v ďalšom vzdušnom súboji fauloval brankára Leicesteru Schmeichela.
     
    4
    Maddison vysunul na pravom krídle Iheanacha, ktorý mu loptu vrátil do šestnástky. Obrancu Aston Villy neprestrelil, loptu ale znovu posunul k Iheanachovi, ktorého oblúčik na zadnú tyč zakončil z voleja Vardy. Domáci gólman Heaton sa stihol premiestniť a loptu chytil.
     
    3
    Hostia sa tak predsa len dostali na útočnú polovicu, kde rozvíjali svoju postupnú kombináciu do momentu, než Pereira stratil loptu. Portugalský pravý obranca potom fauloval domáceho Douglasa Luiza.
     
    2
    Domáci hneď vyštartovali po rozohrávajúcich hosťoch a donútili ich k odkopu lopty až k brankárovi Aston Villy Heatonovi. Tomu sa výkop nevydaril a loptu poslal priamo do autu.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou vlastných obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Aston Villa bude hrať vo svojich tradičných tmavočervených dresoch s belasými rukávmi, Leicester v čiernych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Heaton – A. Almuhammadí, Konsa, Mings, Targett – Nakamba – El Ghazi, Douglas Luiz, J. McGinn, Grealish (C) – Wesley.
    Náhradníci: Nyland – Engels, Guilbert, Trézéguet, Kodjia, Lansbury, Hourihane.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Ndidi – Praet, Tielemans, Maddison, Iheanacho – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, D. Gray, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Leicesteru, ktorý z 20 zápasov s Aston Villou vyhral sedem. Štyri vyhrala Aston Villa a až deväťkrát sa zápas skončil remízou. Kvôli vypadnutiu Aston Villy do nižšej súťaže v sezóne 2015/2016 sa však oba tímy stretli naposledy ešte v tejto sezóne. Leicester vtedy doma vyhral 3:2 a v Birminghame sa zrodila remíza 1:1. Villa Park nepatrí medzi obľúbené štadióny Leicesteru, hostia dnešného zápasu na ňom totiž naposledy vyhrali v Premier League ešte v decembri 2001.
     


    Leicester City

    Tím Brendana Rodgersa zažíva fantastickú sezónu a aktuálne je na druhom mieste tabuľky. Na prvý Liverpool stráca 11 bodov, pred tretím Manchesterom City má však trojbodový náskok a keďže Manchester City včera prehral v manchesterskom derby 1:2, tak Leicester môže svoj náskok pred ním ešte navýšiť. Forma „líšok“ je výborná, Leicester totiž vyhral posledných sedem zápasov za sebou, pričom v nich inkasoval len dva góly a až päťkrát si udržal čisté konto. Leicester má i preto najlepšiu obranu Premier League a je jediným tímom, ktorý inkasoval len jednociferný počet gólov (9). Jeho útok je tretím najproduktívnejším v lige (35 strelených gólov) a vedie ho najlepší strelec súťaže Jamie Vardy (14 gólov), ktorý skóroval v posledných siedmich zápasoch za sebou. Leicester je vonku štvrtým najlepším tímom Premier League.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Leicester 0:2
    Leicester – Arsenal 2:0
    Brighton – Leicester 0:2
    Leicester – Everton 2:1
    Leicester – Watford 2:0
     


    Aston Villa FC

    Nováčik tejto sezóny je podľa očakávania namočený v boji o záchranu a pred týmto zápasom je na poslednom nezostupovom, 17. mieste o skóre pred 18. Southamptonom. Forma Aston Villy nie je veľmi dobrá. V posledných šiestich ligových zápasoch získal tím z Birminghamu len štyri body, keď zdolal Newcastle 2:0 a remizoval na Old Trafford s Manchesterom United 2:2. Čo môže byť prekvapivé, je výborná útočná produktivita Aston Villy, pretože viac strelených gólov ako ona (22 strelených gólov) má na konte len prvých šesť tímov tabuľky. Doma patrí Aston Villa medzi priemer Premier League, keď v siedmich domácich zápasoch doteraz získala 11 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Liverpool 1:2
    Wolverhampton – Aston Villa 2:1
    Aston Villa – Newcastle 2:0
    Manchester United – Aston Villa 2:2
    Chelsea – Aston Villa 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Aston Villa FC – Leicester City, ktorý sa odohrá v 16. kole anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+2. Grealish – 20. Vardy, 41. Iheanacho, 49. J. Evans, 75. Vardy

    Karty:   13. Mings (ASV), 36. Nakamba (ASV), 45+3. Wesley (ASV), 50. Targett (ASV), 60. J. McGinn (ASV), 90+1. Grealish (ASV) – 38. Iheanacho (LEC), 45+1. R. Pereira (LEC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 9:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:15.
    Aston Villa FC: Heaton – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (23. Engels), Targett (78. Guilbert) – Nakamba (59. Trézéguet) – El Ghazi, Douglas Luiz, J. McGinn, Grealish (C) – Wesley.
    Náhradníci: Nyland – Engels, Guilbert, Trézéguet, Kodjia, Lansbury, Hourihane.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell (80. Justin) – Ndidi – Praet (77. Albrighton), Tielemans, Maddison, Iheanacho (64. H. Barnes) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, H. Barnes, D. Gray, Justin, Morgan, Ayoze Pérez.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 41 908