Sevilla – Leganés 1:0 (kon.) | Bilbao – Granada 2:0 (kon.) | Espanyol – Osasuna 2:4 (kon.)
Getafe – Levante 4:0 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:1 (0:0)
FC Barcelona
Nedeľa 01.12.2019, 21:00 • Wanda Metropolitano, Madrid • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Héctor Herrera, prichádza Renan Lodi.
     
    86
    Barcelona dala gól!
    Hostia v závere zápasu strieľajú veľmi dôležitý gól! LIONEL MESSI potiahol loptu zo stredu poľa k šestnástke Atlética, pred ňou si ju narazil so Suárezom a prízemnou strelou z hranice pokutového územia namieril presne k pravej tyči Oblakovej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Samuel Umtiti.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Arturo Vidal.
     
    73
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Thomas Lemar.
     
    73
    Žltú kartu za podrazenie Arthura v črtajúcom sa rýchlom protiútoku Barcelony dostáva Felipe (Atlético Madrid). Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila...
     
    72
    Morata usmernil prihrávku Correu z pravej strany v bránkovisku pätičkou okolo brankára ter Stegen a loptu letiacu do brány vykopol Roberto.
     
    69
    Žltú kartu za držanie Messiho za dres dostáva Vitolo (Atlético Madrid).
     
    66
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza João Félix, prichádza Vitolo.
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie Moratu zozadu v strede poľa dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona).
     
    51
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Moratu dostáva Ivan Rakitić (FC Barcelona). Atlético bude mať priamy kop zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    42
    I hostia mali výbornú šancu po rohovom kope! Center zasiahol hlavou Piqué a jeho hlavička sa odrazila od zeme do brvna a od neho smerom od brány.
     
    40
    Trippier nacentroval ideálne do stredu šestnástky, kde si na jeho center vyskočil Morata. Jeho prudkú hlavičku do zeme vyrazil ďalším famóznym zákrokom na bránkovej čiare ter Stegen. Loptu, ktorú vyrazil, ešte chcel znovu zasiahnuť Morata, svojou druhou hlavičkou ale trafil len Rakitića.
     
    32
    Žltú kartu za stiahnutie Félixa, ktorý mu nasadil jasle, dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona). Predošlý zákrok Rakitića na Correu však bol omnoho tvrdší a Chorvát kartu nedostal...
     
    26
    Messi sa po zisku lopty na ľavej strane útočnej polovice prvýkrát v zápase presadil za obranu Atlética a hneď z toho bola nádejná príležitosť Barcelony. Po ľavej strany prenikol do šestnástky a prihrávkou cez Suáreza našiel voľného Rakitića, ktorému sa však strela z prvej vôbec nevydarila a slabým pokusom po zemi neurobil Oblakovi žiadne problémy.
     
    25
    Herrera obral o loptu rozohrávajúceho Arthura a sám potom zakončoval z hranice pokutového územia. Loptu pravačkou zakrútil tesne mimo ľavej tyče ter Stegenovej brány.
     
    21
    Žltú kartu za podrazenie de Jonga zozadu dostáva Ángel Correa (Atlético Madrid). Hlavný rozhodca zatiaľ s ukazovaním žltých kariet nijak neváha.
     
    20
    Félix nádherným centrom z ľavej strany nacentroval na nabiehajúceho Hermosa, ktorý strieľal na zadnej tyči z prvej. Jeho strelu zblízka vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom ter Stegen.
     
    18
    Žltú kartu za držanie Correu tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Júnior Firpo (FC Barcelona). Atlético bude mať priamy kop z pravej strany z pozície len pár desiatok centimetrov za hranicou pokutového územia. Vzdialenosť k bráne je 24 metrov.
     
    8
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Rakitića v strede poľa sklzom do opornej nohy Thomas Partey (Atlético Madrid).
     
    7
    Trippierov center z rohu obrana Barcelony odvrátila, útok Atlética ale pokračoval ďalej. Hermosovu prihrávku z pravej strany tečoval Firpo pred zasahujúcim brankárom ter Stegenom do pravej tyče, od ktorej sa lopta odrazila mimo brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 86. Messi

    Karty:   8. Partey (ATM), 21. Á. Correa (ATM), 69. Vitolo (ATM), 73. Felipe (ATM) – 18. Firpo (BAR), 32. Piqué (BAR), 51. Rakitić (BAR), 65. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl Ñíguez – Á. Correa (73. Lemar), H. Herrera (87. Lodi), Partey, Koke (C) – Félix (66. Vitolo), Morata.
    Náhradníci: Adán – Arias, Lemar, M. Llorente, Šaponjić, Vitolo, Lodi.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Lenglet, Piqué (83. Umtiti), Firpo – Rakitić, F. de Jong, Arthur (73. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, Griezmann.
    Náhradníci: Neto – Aleñá, Fati, C. Pérez, Umtiti, Wagué, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Lahoz – González, Gómez

    Diváci: 64 226