Sevilla – Leganés 1:0 (kon.) | Bilbao – Granada 2:0 (kon.) | Espanyol – Osasuna 2:4 (kon.)
Getafe – Levante 4:0 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 0:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
0:1 (0:0)
FC Barcelona
Nedeľa 01.12.2019, 21:00 • Wanda Metropolitano, Madrid • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:37)
     
    Držanie lopty: 34 % : 66 %.
    Strely na bránu: 2:5.
    Strely mimo: 7:3.
    Rohy: 9:5.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 12:11.
     
    Ani v druhom polčase sme veľa gólových príležitostí nevideli, o víťazstve pre Barcelonu ale napokon rozhodol jediným gólom zápasu nik iný ako Lionel Messi. Zápas má však na strane hostí ešte jedného hrdinu, a tým je brankár Marc-André ter Stegen, ktorý hlavne v prvom polčase udržal svojmu tímu čisté konto fantastickými zákrokmi. Atlético malo v druhom polčase jedinú gólovú príležitosť, keď Moratovu pätičku vykopával spred bránkovej čiary Roberto.

    Barcelona sa vďaka tejto výhre vrátila do čela tabuľky, o skóre pred Real Madrid. Atlético Madrid prehralo druhýkrát v sezóne a je po 15. kole na šiestom mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Trippierov center na hranicu bránkoviska odvrátili obrancovia Barcelony a loptu potom odkopli do stredu poľa.
     
    90+3
    Domáci ale ešte získavajú jednu poslednú šancu na vyrovnanie. Po faule na pravom krídle bude mať Atlético k dispozícii priamy kop. Do šestnástky beží už i domáci brankár Jan Oblak.
     
    90+2
    Parteyho strelu zablokovali Barcelončania vo vlastnej šestnástke a Lodi, ktorý sa dostal k lopte na ľavom krídle, nacentroval priamo do rúk brankára ter Stegena.
     
    90+1
    Barcelona držala loptu umne pod svojou kontrolou, čím získala niekoľko desiatok sekúnd. Messi sa potom pokúsil zaskočiť domácu obranu nákopom na Griezmanna, ten ale nedokázal túto prudkú prihrávku spracovať.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Na hrot sa k Moratovi posunul už i obranca Felipe, ktorý by mal pomáhať pri hlavičkových súbojoch. Teraz ale nemal na to vôbec žiadnu šancu, pretože Kokeho nákop skončil až za bránkovou čiarou.
     
    88
    Striedajúci Renan Lodi hneď získal pre Atlético rohový kop. Po rozohrávke na krátko i sám centroval, i jeho nákop ale znovu odhlavičkovala obrana Barcelony, konkrétne Samuel Umtiti.
     
    87
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Héctor Herrera, prichádza Renan Lodi.
     
    86
    Barcelona dala gól!
    Hostia v závere zápasu strieľajú veľmi dôležitý gól! LIONEL MESSI potiahol loptu zo stredu poľa k šestnástke Atlética, pred ňou si ju narazil so Suárezom a prízemnou strelou z hranice pokutového územia namieril presne k pravej tyči Oblakovej brány.
     
    85
    Saúl Ñíguez potom už v obrane zablokoval center svojho bývalého spoluhráča Griezmanna na rohový kop. Ten rozohrali Katalánci na krátko, loptu ale po nepresnej prihrávke na Suáreza stratili a Trippier ju po pravej strane ťahá do útoku.
     
    84
    Partey si nedokázal spracovať kolmú prihrávku za obranu Barcelony, domáci sa ale k lopte ešte dokázali dostať. Saúl Ñíguez si nabehol na ľavom krídle na pas Kokeho, vybiehal však z ofsajdovej pozície.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Piqué, prichádza Samuel Umtiti.
     
    81
    Messi prienikovou prihrávkou vysunul do nábehu za obranu Atlética Firpa, ten ale nestihol túto prihrávku spracovať na hracej ploche.
     
    80
    Piqué sa pri kombinácii Barcelony na útočnej polovici vrátil na trávnik, zjavne ale nie v poriadku. Domáci znovu čakajú zoradení na vlastnej polovici v obrannom postavení.
     
    79
    Piqué v sprievode lekárov pomaly odkríval za autovú čiaru. Tam sa znovu postavil na nohy, znovu sa ale zrútil na trávnik. Vedľa neho sa už rozcvičuje Samuel Umtiti.

    Michal Sadlek

    Góly: 86. Messi

    Karty:   8. Partey (ATM), 21. Á. Correa (ATM), 69. Vitolo (ATM), 73. Felipe (ATM) – 18. Firpo (BAR), 32. Piqué (BAR), 51. Rakitić (BAR), 65. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl Ñíguez – Á. Correa (73. Lemar), H. Herrera (87. Lodi), Partey, Koke (C) – Félix (66. Vitolo), Morata.
    Náhradníci: Adán – Arias, Lemar, M. Llorente, Šaponjić, Vitolo, Lodi.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Lenglet, Piqué (83. Umtiti), Firpo – Rakitić, F. de Jong, Arthur (73. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, Griezmann.
    Náhradníci: Neto – Aleñá, Fati, C. Pérez, Umtiti, Wagué, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Lahoz – González, Gómez

    Diváci: 64 226