Galatasaray – Brugge 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Leverkusen 0:2 (kon.) | Real Madrid – Paríž 2:2 (kon.)
Tottenham – Olympiakos 4:2 (kon.) | CZ Belehrad – Bayern 0:6 (kon.) | Manchester City – Doneck 1:1 (kon.)
Bergamo – D. Záhreb 2:0 (kon.) | Juventus – Atlético Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Galatasaray S.K.
1:1 (1:0)
Club Bruggy KV
cz Utorok 26.11.2019, 18:55 • Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Istanbul • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Galatasaray Intanbul neudržel vedení z jedenácté minuty a ve druhé minutě nastavení Club Bruggy vyrovnal na konečných 1:1, se s Vámi loučí a hezký úterní večer přeje Tomáš Lysý. (21:08:11)
     
    Ve skupině A je tedy další tajenka hotová. Spolu s Paris Saint-Germain postupuje i Real Madrid bez ohledu na dnešní výsledek vzájemného zápasu. V posledním kole se tak bude hrát už jen o třetí místo a vstupenku do Evropské ligy, ke které má díky vyrovnání v nastavení jasně blíže Club Brugge KV. Aktuálně má na svém kontě 3 body, kdežto Galatasaray jen dva. Nebýt vyrovnávací branky, měli by lepší pozici Turci (na body by to bylo 4-2), právě proto může mít gól Diatty pro belgický celek cenu zlata.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1
    Střely celkem: 7-13
    Střely na branku: 3-6
    Zásahy gólmanů: 5-2
    Střely vedle: 4-5
    Zblokované střely: 0-2
    Rohy: 0-4
    Ofsajdy: 2-4
    Držení míče: 46% – 54%
    Naběhaná vzdálenost: 107,2 km – 111,8 km
    Fauly: 17-21
    Žluté karty: 5-6
    Červené karty: 0-2.
     
    První poločas patřil Galatasarayi Istanbul, který se dostal do vedení v jedenácté minutě zásluhou Adema Büyüka. Domácí byli aktivnější a hosté si vypracovali jen jednu brankovou příležitost, kterou výtečně lapil Muslera.

    Druhý poločas byl zajímavější. Hned na jejím začátku se opět vyznamenal Muslera, který si poradil se střelou Bonaventureho, jenž dostal ve velkém vápně až příliš prostoru. Dvacet minut před koncem mohla další spolupráce na ose Bayram – Büyük vynést domácím druhou branku, ale tentokrát se střelec úvodní domácí trefy neprosadil. Hosté mohli kontrovat o deset minut později, kdy Okereke z jasné šance obstřelil gólmana i branku.

    Vše si hosté vynahradili ve druhé minutě nastavení, kdy už obstřelení vyšlo. Tentokrát Krépinu Diattovi, jehož jen stínoval Nagatomo a Senegalec zamířil naprosto přesně.

    Vzápětí dostal druhou žlutou kartu za svlečení trika při oslavě branky a to samé se povedlo i Matovi, jenž doslova zdevastoval rohový praporek. Během minuty šli oba dva pod sprchu, ale i přes výrazně delší nastavení a dohrávání Brugg v devíti se již nic nestalo – 1:1.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Finálový hvizd právě zazněl a Bruggy si odvezou bod, který je posunuje blíže ke konečnému třetímu místu.
     
    90+7
    Vanaken poslal malou domů na Mingoleta a ten odkopává míč výrazně dopředu.
     
    90+7
    A právě střídající Yardimci je chycen při ofsajdu.
     
    90+4
    Tak ještě jedno střídání. Na domácí straně, ze hřiště míří Jean Michaël Seri a nahrazuje jej Erencan Yardimci. Bude se nastavovat zřejmě výrazně více.
    90+3. Červená karta po 2. žluté pro Matu a Diattu
     
    90+3
    Tohle je také umění. Před minutou vyrovnal Krépin Diatta, ten šel za druhou žlutou kartu při oslavě rovnou pod sprchy a to samé se nyní povedlo i Clintonu Matovi. Nechci použít nějaké hanlivé přirovnání, takže prostě a jen – naložil rohovému praporku, co se do něj vešlo. Druhá žlutá, červená a, stejně jako autor důležité vyrovnávací branky, i on okusí sprchy na Ali Sami Yen stadionu o něco dříve.
     
    90+3
    Krépin Diatta to s oslavou gólu trošku přehnal. Stáhl si tričko a nemine ho druhá žlutá. Jak by řekl klasik v seriálu Okresní přebor: "To jsi nevěděl, že už jsi jednu žlutou měl? Teď budeš příští zápas sedět, ale úplně zbytečně...
    90+2. Krépin DIATTA - 1:1
     
    90+2
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Tři minuty byl Galatasaray od parádní pozice pro poslední kolo a k posunu na třetí místo. Jenže Juto Nagatomo kolem vápna jen stínoval KRÉPINA DIATTU, jenž si navedl míč na střelu, obstřelil Fernanda Musleru a zamířil naprosto přesně ke vzdálenější tyčce.
     
    90+1
    Fernando Muslera si tak dlouho povídal se spoluhráči, kdo rozehraje, až vyfasoval za zdržování hry žlutou kartu.
     
    90
    Pět minut. Toť nastavená doba druhého poločasu.
     
    90
    Deliho přímý volný kop ale doplachtil pouze na hranici velkého vápna, kde ho odhlavičkoval jeden z domácích plerejů.
     
    89
    Další žlutá karta. Střídající Emre Mor zatáhl za dres Matu a tohle je jasný faul. Ale z uctivé vzdálenosti – asi čtyřiceti metrů – od branky Muslery.
     
    88
    Fernando Muslera i jednou rukou dokázal zpacifikovat míč a znovu tak uklidňuje svůj tým.

    Tomáš Lysý

    Góly: 11. Büyük (Ö. Bayram) – 90+2. Diatta (Mata)

    Karty:   14. Lemina (GAL), 33. Mariano (GAL), 84. Nagatomo (GAL), 89. Mor (GAL), 90+1. Muslera (GAL) – 28. Ricca (BGY), 31. Mata (BGY), 66. Diatta (BGY), 77. Clement (BGY)   90+3. Diatta (BGY), 90+3. Mata (BGY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:21.
    Galatasaray S.K.: Muslera (C) – Mariano, Donk, Marcão Teixeira, Nagatomo – Seri (90+4. Erencan), Lemina, Bilhanda (87. Mor) – Fígúlí, Büyük, Ö. Bayram (80. Inan).
    Náhradníci: Kocuk – Inan, E. Bayram, Erencan, Güney, Arslan, Mor.

    Club Bruggy KV: Mignolet – Mata, Mechele, Deli, Ricca – Rits (46. De Ketelaere), É. Álvarez Balanta, Vanaken (C) – Dennis (58. Schrijvers), Openda (77. Okereke), Diatta.
    Náhradníci: Horvath – Sobol, Kossounou, Okereke, Schrijvers, Tau, De Ketelaere.

    Rozhodca: Kružliak – Somolani, Hancko (vš. Slovensko)

    Diváci: 34 500