Aston Villa – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:0 (2:0)
Newcastle United
Pondelok 25.11.2019, 21:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Po zisku lopty sa ešte dostal k jednej strele spoza šestnástky McGinn, i tentokrát však len tesne minul Dúbravkovu bránu. Slovenský brankár loptu nezasiahol, po odkope od jeho brány sa tak zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Grealish kolmicou na ľavú stranu pokutového územia Newcastleu vysunul McGinna, ktorý už zvnútra šestnástky zakrútil loptu tesne mimo ľavej tyči Dúbravkovej brány.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Henri Lansbury.
     
    80
    Žltú kartu za podrazenie Willemsa dostáva Wesley (Aston Villa FC).
     
    80
    Saint-Maximin sa na pravom krídle zbavil Hourihanea a prihrával do šestnástky, kde loptu nedokázal zasiahnuť pred odkrytou bránou striedajúci Atsu.
     
    79
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Christian Atsu.
    77. Wesley (ASV)
     
    77
    Grealish vysunul do nábehu na ľavé krídlo Hourihanea, ktorý z prvej prihrával do stredu šestnástky na Wesleyho. Strelu útočníka domácich z niekoľkých metrov zrejme zákrokom zápasu vyrazil Martin Dúbravka.
     
    72
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Dwight Gayle.
     
    63
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Paul Dummett, prichádza Andy Carroll.
     
    62
    Domáci sa znovu usadili pri šestnástke domácich. Grealish si medzi obrancami Newcastleu narazil loptu s El Ghazim a strelou pravačkou z prvej z hranice šestnástky hostí vystrelil tesne nad Dúbravkovu bránu.
     
    60
    Center Saint-Maximina zľava odkopol Konsa tak nešikovne, že svojou „strelou“ len o pár desiatok centimetrov minul vlastnú bránu. Domáci obranca si teraz zrejme poriadne vydýchol...
    53. Ezri Konsa (ASV)
     
    53
    Center Grealisha z rohu letel na hranicu bránkoviska, kde loptu zasiahol hlavou úplne voľný Konsa. Jeho prudkú hlavičku zblízka výborným zákrokom vyrazil Martin Dúbravka.
     
    48
    Saint-Maximin si pred šestnástkou naviedol loptu z ľavej strany na pravačku a strelou po zemi zakrútil loptu k ľavej tyči. Brankár Heaton výborným zákrokom loptu vyrazil.
     
    44
    Po ďalšom rohovom kope hostí vyrazili domáci hneď do protiútoku. Grealish vysunul do samostatného úniku El Ghaziho, ktorý prekonal vybiehajúceho Dúbravku, gól však kvôli ofsajdu domáceho krídelníka nemohol platiť.
    43. Federico Fernández (NEW)
     
    43
    Na Shelveyho center si odskočil od obrancu Fernández, ktorého prudkú hlavičku do zeme pod brvno vyrazil výborným zákrokom brankár Heaton.
    36. Anwar El Ghazi (ASV) - 2:0
     
    36
    Aston Villa dala gól!
    I druhý priamy kop domácich v krátkom časovom slede končí gólom! Grealish nacentroval skvele do bránkoviska Newcastleu, kam si nabiehali ANWAR EL GHAZI a Mings. Obaja utiekli svojim strážcom a El Ghazi bol napokon pri lopte ako prvý. Zblízka ju už bez problémov poslal do odkrytej brány hostí za bezmocného Dúbravku.
     
    35
    Prvú žltú kartu zápasu za podrazenie prenikajúceho Grealisha tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Federico Fernández (Newcastle United). Aston Villa bude mať priamy kop takmer presne z ľavého rohu pokutového územia Newcastleu.
    32. Conor Hourihane (ASV) - 1:0
     
    32
    Aston Villa dala gól!
    Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu a otvárajú skóre! CONOR HOURIHANE posunul loptu Grealishovi, ktorý mu ju zastavil a Hourihane potom zakrútil loptu okolo múru k pravej tyči Dúbravkovej brány. Hráči v múre a zrejme ani slovenský brankár však pri tomto góle asi nemôžu mať úplne čisté svedomie...
     
    30
    Douglas Luiz vystrelil spoza šestnástky a Martin Dúbravka končekmi prstov vyrazil strelu letiacu do ľavého horného rohu jeho brány.
     
    14
    Grealish prepustil prihrávku z ľavej strany za seba na Targetta, ktorého strieľaný center do šestnástky nedokázali pred bránkoviskom Martina Dúbravku zasiahnuť ani Grealish, ani El Ghazi.

    Michal Sadlek

    Góly: 32. Hourihane, 36. El Ghazi

    Karty:   80. Wesley (ASV) – 35. F. Fernández (NEW)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Aston Villa FC: Heaton – Guilbert, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane (90+1. Lansbury) – El Ghazi, Wesley, Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Trézéguet, A. Almuhammadí, Hause, Kodjia, Lansbury, Nakamba.

    Newcastle United: Dúbravka – F. Fernández, Clark, P. Dummett (63. Carroll) – Yedlin, Hayden, Shelvey (C), Willems – Almirón (79. Atsu), Saint-Maximin – Joelinton (72. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Carroll, M. Longstaff, Schär, Krafth, Gayle.

    Rozhodca: Mason – Ledger, Scholes

    Diváci: 41 821