Aston Villa – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
2:0 (2:0)
Newcastle United
Pondelok 25.11.2019, 21:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:50)
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 8:5.
    Strely mimo: 2:1.
    Rohy: 11:6.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:9.
     
    Domáci boli aktívnejším tímom i v druhom polčase, náskok z prvého polčasu však už navýšiť nedokázali. Martin Dúbravka v bráne Newcastleu musel niekoľkokrát zachrániť svoj tím od vyššieho počtu inkasovaných gólov a aj keď hostia tiež dokázali zahroziť brankárovi Aston Villy, tak ani zďaleka neboli tak nebezpečným tímom ako domáci. Aston Villa si tak na svoje konto pripisuje zaslúžené tri body, ktorými ukončila sériu troch prehier za sebou a poskočila v tabuľke na 15. miesto. Na 14. Newcastle stráca jediný bod.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po zisku lopty sa ešte dostal k jednej strele spoza šestnástky McGinn, i tentokrát však len tesne minul Dúbravkovu bránu. Slovenský brankár loptu nezasiahol, po odkope od jeho brány sa tak zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Grealish kolmicou na ľavú stranu pokutového územia Newcastleu vysunul McGinna, ktorý už zvnútra šestnástky zakrútil loptu tesne mimo ľavej tyči Dúbravkovej brány.
     
    90+2
    I nadstavený čas sa odohráva na polovici Newcastleu. Hostia už vypadajú rezignovane a dnes už zrejme domácu bránu neohrozia.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Henri Lansbury.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Najaktívnejšia dvojica domácich chcela opäť zahroziť brány Martina Dúbravku. Grealish hľadal pasom za obranu Newcastleu nabiehajúceho Hourihanea, ten ale loptu pred Dúbravkom nedokázal spracovať.
     
    88
    Willems loptu potiahol na polovicu Aston Villy a z ľavej strany hľadal Carrolla v šestnástke domácich. Carroll sa však previnil proti pravidlám faulom a hostia strácajú loptu.
     
    86
    Mings z neobvyklej pozície na ľavom krídle nacentroval na Hourihanea, ktorý z voleja poslal loptu priamo na tribúnu za Dúbravkovou bránou.
     
    85
    Grealishov center na zadnú tyč sa nebezpečne krútil smerom do brány, Dúbravka ho preto radšej vyrazil.
     
    84
    Grealishov center obrana Newcastleu odvrátila, lopta sa ale dostala naspäť na kopačky Grealisha, ktorý bol pri svojom prieniku podrazený Haydenom. Ďalší priamy kop Aston Villy z pravej strany.
     
    83
    Center Hourihanea chytil pripravený Dúbravka. Ten loptu okamžite rozohral na svojich spoluhráčov, ktorí však úplne pokazili rozohrávku a domácim doslova darovali rohový kop.
     
    82
    Tlak Newcastleu prerušil v týchto chvíľach ojedinelý útok domácich, pri ktorom bol Hourihane faulovaný. Priamy kop pre Aston Villu z pravej strany útočnej polovice.
     
    80
    Žltú kartu za podrazenie Willemsa dostáva Wesley (Aston Villa FC).
     
    80
    Saint-Maximin sa na pravom krídle zbavil Hourihanea a prihrával do šestnástky, kde loptu nedokázal zasiahnuť pred odkrytou bránou striedajúci Atsu.

    Michal Sadlek

    Góly: 32. Hourihane, 36. El Ghazi

    Karty:   80. Wesley (ASV) – 35. F. Fernández (NEW)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    Aston Villa FC: Heaton – Guilbert, Konsa, Mings, Targett – J. McGinn, Douglas Luiz, Hourihane (90+1. Lansbury) – El Ghazi, Wesley, Grealish (C).
    Náhradníci: Nyland – Trézéguet, A. Almuhammadí, Hause, Kodjia, Lansbury, Nakamba.

    Newcastle United: Dúbravka – F. Fernández, Clark, P. Dummett (63. Carroll) – Yedlin, Hayden, Shelvey (C), Willems – Almirón (79. Atsu), Saint-Maximin – Joelinton (72. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Carroll, M. Longstaff, Schär, Krafth, Gayle.

    Rozhodca: Mason – Ledger, Scholes

    Diváci: 41 821