Valladolid – Mallorca 3:0 (kon.) | Villarreal – Bilbao 0:0 (kon.) | Osasuna – Alavés 4:2 (kon.)
Vigo – Getafe 0:1 (kon.) | Leganés – Eibar 1:2 (kon.) | Granada – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:0 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 03.11.2019, 14:00 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:00:05)
     
    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 7:2.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 8:10.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 10:8.
     
    Druhý polčas priniesol viac zaujímavých momentov, ako sme videli v prvom polčase, gól by však v tomto zápase nepadol, asi ani keby sa hralo do rána. Bližšie ku gólu boli domáci, za ktorých mohol skórovať Moreno, Cazorla a po štandardke i Albiol, skvelými zákrokmi však svoj tím podržal muž zápasu – brankár hostí Simón. Hostia výrazne zvýšili svoju aktivitu v posledných cca 20 minútach, tak veľké príležitosti, ako mali domáci, si ale vypracovať nedokázali. Bezgólová remíza je tak asi väčším sklamaním pre domáci tím. Villarreal si ňou udržal jednobodový náskok pred Bilbaom a v tabuľke je na siedmom mieste. Bilbao je na priebežnej ôsmej pozícii.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu za protesty proti neodpískanému faulu dostáva Javier Ontiveros (Villarreal CF).
     
    90+3
    Domáci ale v úplnom závere dostali hostí pod poriadny tlak. Ontiverosov center zľava odhlavičkoval Yeray ku Cazorlovi, ktorý vystrelil len do stredu brány na gólmana Simóna.
     
    90+2
    Pri nábehu na Ontiverosov center spadol v súboji s obrancom Bilbaa Moreno. Domáci požadujú penaltu, ani tentokrát ale hlavný rozhodca nijak nereaguje.
     
    90+1
    Ontiveros sa na ľavom krídle prekľučkoval hneď cez trojicu protihráčov, po jeho prihrávke však Bacca o loptu prišiel. Chukwueze následne z tohto útoku vyťažil zablokovaným centrom aspoň rohový kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Córdobov center z ľavej strany odkopol na roh Albiol. Nákop z neho potom hlavou zasiahol Dani García, loptu ale poslal vysoko nad Asenjovu bránu.
     
    89
    Našťastie sú obaja hráči v poriadku a pokračujú v hre. Bilbao sa v závere čoraz viac tlačí dopredu a i teraz drží loptu na polovici domáceho tímu.
     
    88
    V hlavičkovom súboji na polovici Villarrealu sa zrazili hlavami Iborra a Raúl García. Obaja sa okamžite ocitajú v opatere svojich lekárskych tímov.
     
    87
    Cazorla loptu zaviezol na polovicu hostí, kde krátku kombináciu Villarrealu ukončil tvrdou strelou Ontiveros. Jeho pokus zo strednej vzdialenosti skončil mimo Simónovej brány.
     
    86
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Muniain, prichádza Gaizka Larrazabal.
     
    86
    Dani García prihrávkou z ľavej strany našiel medzi obrancami Villarrealu voľného Córdobu, ktorý strelou zo strednej vzdialenosti výrazne minul Asenjovu bránu.
     
    85
    Nákop brankára Asenja doletel až k jeho konkurentovi na opačnej strane v bráne Bilbaa. Simón si loptu spracoval a chytil ju až po zhruba 20 sekundách, keď proti nemu za veľkého piskotu domácich tribún vybehol Bacca.
     
    84
    Odrazenú loptu získali hostia, ktorí v krátkom časovom slede poslali pred Asenjovu bránu hneď tri centre. Ani jeden sa však neujal, všetky odvrátila domáca obrana.
     
    83
    Williams zablokovaným centrom získal rohový kop. Nákop od rohovej zástavky potom preletel až na opačnú stranu ihriska, odkiaľ centroval Capa. Albiol loptu odhlavičkoval zo svojho pokutového územia.
     
    82
    Quintillov nákop vybojoval v súboji s Morenom Capa. Loptu potom posunul malou domov svojmu brankárovi Simónovi, ktorý ju odkopol na pravé krídlo na Williamsa.
     
    80
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza André Anguissa, prichádza Javier Ontiveros.
     
    80
    Na Cazorlov center sa cez dvojicu obrancov pretlačil Albiol, jeho prudkú hlavičku však vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom brankár Simón.
     
    79
    Chukwueze obral výborným presingom o loptu Berchicheho, ktorý ho následne musel podraziť. Priamy kop pre Villarreal z pravého krídla, takmer z autovej čiary.
     
    78
    Domáci sa po niekoľkých minútach aktivity Bilbaa vrátili na polovicu súpera. Center z pravej strany odkopol tesne pred Anguissovou hlavou vysokou nohou Vesga.
     
    76
    Hra sa poriadne pritvrdila. Berchiche ďalším tvrdým zákrokom podrazil pri kľučke v strede poľa Morena. Ani on za jasný faul nevidí žltú kartu.
     
    75
    Po zablokovanej strele Raúla Garcíu získali hostia rohový kop. Center z neho potom obrana Villarrealu vyriešila odkopom do autu až takmer pri stredovej čiare.
     
    74
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Iñigo Córdoba.
     
    73
    Gerarda Morena obral pred pokutovým územím o loptu Yeray, ktorého potom Moreno zozadu kopol do nohy. Yeray sa len ťažko dvíha z trávnika, i on však zrejme bude v poriadku.
     
    72
    Raúl García veľmi nešetrným spôsobom podrazil Iborru pri jeho kľučke. Iborra zostáva ležať na trávniku, ošetrenie ale asi potrebovať nebude.
     
    71
    Držanie lopty: 57 % : 43 %
     
    70
    Dani García potiahol loptu z vlastnej polovice k šestnástke Villarrealu a pred ňou ju prihral doľava svojmu menovcovi Raúlovi Garcíovi. Ten si loptu spracoval a strelou po zemi tesne minul ľavú tyč Asenjovej brány.
     
    69
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Carlos Bacca.
     
    68
    Iborra však v strede poľa loptu stratil a striedajúci Vesga sa hneď pokúsil vysunúť do nábehu na pravom krídle Muniaina. Neúspešne, lopta skončila v aute.
     
    67
    Hostia získali loptu a pokúsili sa o svoj útok, ten však skončil po zbytočnm faule Raúla Garcíu na útočnej polovici.
     
    66
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Mikel San José, prichádza Mikel Vesga.
     
    66
    Domáci následne získali rohový kop. Center Cazorlu odhlavičkoval za bránkovú čiaru Williams, ktorý stál na prednej tyči.
     
    65
    Center zo štandardky chytil brankár Asenjo a okamžite loptu vykopol na striedajúceho Chukwuezeho. Ten ju po pravom krídle potiahol k šestnástke Bilbaa a pred ňou ju posunul doľava Cazorlovi, ktorý ju z prvej zakrútil tesne mimo ľavej tyče Simónovej brány.
     
    64
    Peña zrazil vo vzdušnom súboji na vlastnej polovici k zemi Ibaia Gómeza. Priamy kop pre Bilbao.
     
    63
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Samuel Chukwueze.
     
    62
    Domáci v posledných minútach prebrali iniciatívu a tlačia sa naďalej dopredu. Ich postupná kombinácia zatiaľ prebieha pred šestnástkou Bilbaa.
     
    60
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Yeraya Vicente Iborra (Villarreal CF).
     
    60
    Rohový kop domácich hostia odvrátili, loptu však vrátil za obranu Bilbaa na nabiehajúceho Morena Cazorla. Moreno si prihrávku spracoval a z voleja okamžite strieľal, zblízka však trafil brankára Simóna do hlavy.
     
    59
    Rýchly protiútok Villarrealu zakončil strieľaným centrom do bránkoviska z ľavej strany Moisés Gómez, loptu však zrazil na rohový kop Yeray.
     
    57
    Quintilla centroval z ľavej strany a pred nabiehajúcim Tokom Ekambim tečoval loptu za bránkovú čiaru Yeray. Napriek pomerne jasnému teču a protestom domácich hráčov však nasleduje odkop od brány Simóna.
     
    56
    Hostia rozohrali roh na krátko a center Ibaia Gómeza doletel až na zadnú tyč k úplne voľnému Raúlovi Garcíovi. Ten asi ani nečakal, že lopta k nemu doletí, a usmernil ju hlavou tesne mimo Asenjovej brány.
     
    55
    Hostia rýchlo zaútočili a tečovanú strelu Ibaia Gómeza musel vyraziť výborným zákrokom mimo svojej brány gólman Villarrealu Asenjo.
     
    54
    Villarreal strelil gól, ten však neplatí! Cazorlov nákop za obranu Bilbaa si spracoval Moreno, ktorý si položil brankára Simóna a loptu poslal za jeho chrbát. Hneď štvorica domácich hráčov však bola v momente prihrávky Cazorlu v ofsajde a medzi nimi bol práve i Moreno.
     
    53
    Center na prednú tyč odkopol hneď prvý brániaci hráč baskického tímu. Capa potom fauloval v hlavičkovom súboji Iborru a domáci získali priamy kop.
     
    52
    K nespokojnosti domácich hráčov i fanúšikov sa pokračuje rohovým kopom. Po ňom zakončoval Moreno, jeho strelu z ostrého uhla však zrazil za bránkovú čiaru Berchiche.
     
    51
    Toko Ekambi prihrávkou na ľavú stranu vysunul do šestnástky Cazorlu, ktorého po odohraní lopty zasiahol vysokou nohou Capa. Situáciu ešte skúma VAR.
     
    50
    Iborra obral o loptu San Josého, útok Villarrealu sa ale opäť zasekol v strede poľa. Domáci hráči hľadajú priestor na prienik k šestnástke Bilbaa.
     
    49
    Odrazenú loptu získali hostia, ktorí pokračovali v postupnej kombinácii. Z ľavej strany tentokrát centroval Ibai Gómez, i jeho nákop však dokázala obrana Villarrealu vyriešiť.
     
    48
    Práve Williams potiahol loptu k domácemu pokutovému územiu, do ktorého i sám nacentroval, Francisco Torres však loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    47
    Domáci sa svojou postupnou kombináciou až teraz dostali na polovicu hostí. Center Moisésa Gómeza z ľavej strany napokon odvrátila obrana hostí k Williamsovi, ktorý sa rozbehol dopredu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 15:03.
     
    Prvý polčas veľa zaujímavých momentov nepriniesol. O niečo aktívnejší bol domáci tím, ktorý mal i miernu územnú prevahu, okrem niekoľkých nebezpečných striel a centrov si ale nevypracovali v útoku prakticky nič. Hostia postupne vyrovnali hru a i oni si vypracovali niekoľko nádejných situácií, o vyloženej gólovej šanci sa ale ani v ich prípade nedalo hovoriť. Prvý polčas tak skončil zaslúženou remízou a nám nezostáva nič iné, len dúfať, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 59 % : 41 %
    Strely na bránu: 4:2
    Strely mimo: 1:2
    Rohy: 2:4
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 4:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Peña si narazil loptu na pravej strane s Cazorlom a nabehol si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky. Tam v súboji s Ibaiom Gómezom spadol, faul sa však nepískal. Hráč Bilbaa mu totiž loptu vypichol čistým spôsobom.
     
    44
    Domáci po odkope Yeraya získali loptu a pokračujú v postupnej kombinácii. Hostia ich tentokrát držia v úctivej vzdialenosti od vlastného pokutového územia.
     
    43
    Účel táto „kombinácia“ splnila a hráči „žltej ponorky“ sa posunuli na polovicu Bilbaa. Anguissa loptu potiahol do šestnástky, kde ju posunul Iborrovi. Ten sa však zamotal v kľučkách a o loptu prišiel.
     
    42
    Domáci obrancovia potom zastavili nákop Williamsa a snažia sa loptu podržať prihrávkami na vlastnej polovici pod svojou kontrolou.
     
    41
    Hostia v posledných minútach prevzali iniciatívu. Center z ďalšieho rohu odkopol Moreno od vlastnej šestnástky až takmer k rohovej zástavke na polovici Bilbaa.
     
    40
    Berchicheho center z ľavej strany zastavil v šestnástke Ibai Gómez, ktorý loptu ešte posúval do bránkoviska na Williamsa. Ten bol v momente tejto prihrávky v ofsajde.
     
    39
    Moreno loptu potiahol po pravej strane k pokutovému územiu Bilbaa a posunul ju do druhej vlny rozbehnutému Iborrovi. Ten pálil z prvej, avšak len do stredu brány na pripraveného Simóna.
     
    38
    Nákop Berchicheho bol veľmi nepresný a skončil u obrancov Villarrealu. Albiol hru okamžite otočil na opačnú stranu kolmou prihrávkou na Morena.
     
    37
    Obrana domácich si následne poradila i s centrom Muniaina z rohového kopu. Po odkope brániacich hráčov Villarrealu musia obrancovia Bilbaa zakladať nový útok z vlastnej polovice.
     
    36
    Hostia získali priamy kop na útočnej polovici. Nákop z neho odhlavičkoval bez problémov na rohový kop Iborra.
     
    35
    Hostia prešli do postupnej kombinácii na polovici domácich. Berchiche na ľavom krídle obišiel Peñu a poslal loptu strieľanou prihrávkou pred bránu Villarrealu. Tam však nebol nikto v červenobielom a lopta skončila mimo domácej brány.
     
    34
    Cazorlov center z pravej strany letel na Toka Ekambiho, ktorý však vybiehal z ofsajdového postavenia. Loptu vráti do hry brankár hostí Simón.
     
    33
    Držanie lopty: 57 % : 43 %
     
    32
    Útok na opačnú stranu viedol po ľavom krídle Moisés Gómez, loptu ale nacentroval len priamo na brankára Simóna.
     
    31
    Po dlhej dobe zaútočili hostia. Raúl García potiahol loptu do pravej strany a prihrávkou do druhej vlny pripravil pozíciu na strelu San Josému. Prízemnú strelu záložníka Bilbaa z prvej k ľavej tyči vyrazil brankár Asenjo.
     
    30
    Strely na bránu: 3:0
     
    29
    Domáci pokračovali v obliehaní pokutového územia Bilbaa, vyťažili ale z neho len jeden nebezpečný center Cazorlu zľava. Hlavou ho zasiahol Toko Ekambi, loptu ale poslal len do náručia pripraveného brankára Simóna.
     
    28
    Villarreal má územnú prevahu a znovu je nasťahovaný na polovici hostí. Tí sú teraz pod veľkým tlakom domácich hráčov.
     
    27
    Moisés Gómez sa uvoľnil cez obrancu na ľavom krídle a strieľanou prihrávkou do bránkoviska hľadal nabiehajúceho Toka Ekambiho. Ten loptu medzi dvomi obrancami hostí nezasiahol a hrací predmet skončil tesne mimo brány Bilbaa.
     
    26
    Nákop Albiola na Toka Ekambiho chytil vybiehajúci brankár Simón. Po jeho výkope prehral Williams hlavičkový súboj a loptu znovu získali domáci.
     
    25
    Hostia aktívnym napádaním domácich vytlačili na ich polovicu a donútili ich až k malej domov na brankára Asenja. Od neho začína rozohrávka novej útočnej akcie Villarrealu.
     
    24
    Center Cazorlu z rohového kopu odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Martínez. Odrazená lopta sa potom dostala naspäť ku Cazorlovi, ktorého center zablokoval Ibai Gómez.
     
    23
    Pravá strana Villarrealu je zatiaľ výrazne aktívnejšia ako ľavá. Ďalší Morenov center odhlavičkoval Yeray na rohový kop.
     
    21
    Center z rohu obrana domácich odvrátila do bezpečia. Odrazenú loptu potom získali hostia, ktorí pokračujú vo svojej postupnej útočnej akcii.
     
    20
    Williams si výborne nabehol po pravom krídle na prihrávku Raúla Garcíu. S loptou prenikol do pokutového územia hostí, strieľanou prihrávkou však nenašiel nikoho z červenobielych a lopta po teči obrancu Villarrealu skončila za bránkovou čiarou.
     
    19
    Držanie lopty: 64 % : 36 %
     
    18
    Hostia mali svoju prvú gólovú príležitosť! Muniainov center z rohu doletel na zadnú tyč k úplne voľnému Williamsovi, ktorý hlavou z ostrého uhla tesne minul Asenjovu bránu.
     
    17
    Cazorlovi sa otvoril pred šestnástkou priestor na strelu, a tak tvrdou ranou namieril pod brvno brány hostí. Simón v bráne Bilbaa znovu výborným zákrokom loptu vyrazil.
     
    16
    Morenovu prihrávku do šestnástky tečoval jeden z hráčov Bilbaa na hranici pokutového územia rukou. Situáciu preskúmal videorozhodca a výsledný verdikt je, že penalta sa kopať nebude.
     
    15
    Strely: 3:1
     
    14
    Na Muniainov center na zadnú tyč si najlepšie nabehol Martínez, hlavou z ťažkej pozície ale loptu usmernil výrazne mimo domácej brány.
     
    13
    Iborra podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Williamsa. Priamy kop pre Bilbao z pravej strany.
     
    11
    Villarreal je v úvode zápasu aktívnejším tímom. Moreno sa uvoľnil na pravej strane a centrom takmer z bránkovej čiary hľadal pred bránkou hostí Toka Ekambiho. Ten sa však k lopte dostal len kvôli faulu na Martíneza.
     
    10
    Williams z prvej predĺžil nákop zo stredu poľa na Muniaina, toho však od lopty odtlačil Peña a ten loptu nechal doskákat za bránkovú čiaru.
     
    9
    Bilbao sa snaží o svoju postupnú akciu, zatiaľ však jeho kombinácia prebieha len v blízkosti stredovej čiary.
     
    8
    Center z rohu odvrátila obrana Bilbaa za šestnástku k Moisésovi Gómezovi. Ten loptu zakrútil prízemnou strelou k pravej tyči, brankár Simón však výborným zákrokom loptu chytil.
     
    7
    Center Moisésa Gómeza z ľavej strany preletel celou šestnástkou až na zadnú tyč k Morenovi, ktorého strelu z ostrého uhla zrazil na prvý rohový kop Villarrealu Berchiche.
     
    6
    Domáci sa potom postupnou kombináciou posunuli na polovicu hostí a snažia sa nájsť medzery v ich obrannom postavení.
     
    5
    Morenov center sklepával hlavou Ekambi do druhej vlny ku Cazorlovi, ten však namiesto strely z prvej zvolil kľučku. Lopta mu pri nej odskočila a Berchiche ju odkopol až na polovicu domácich.
     
    4
    San José chcel hru zrýchliť a nákopom za obranu Villarrealu hľadal Williamsa. Pas bol však príliš prudký a skončil až za bránkovou čiarou.
     
    3
    Cazorla vysunul výbornou kolmicou na pravé krídlo do nábehu Morena, tomu však loptu tvrdým a súčasne čistým sklzom vypichol Berchiche. Lopta končí u brankára Simóna, ktorý otáča hru na opačnú stranu.
     
    2
    Domáci sa potom s loptou zatiahli na vlastnú polovicu a snažili sa o založenie svojej akcie. Ani ich rozohrávka ale úspešná nebola a loptu zadarmo získali obrancovia Bilbaa.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Hneď ich prvý nákop na pravú stranu na Muniaina nebol presný a skončil v aute.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy budú hrať vo svojich tradičných farbách – Villarreal v žltých dresoch, Bilbao v červenobielych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, Quintilla – Iborra – G. Moreno, Anguissa, Cazorla (C), Moisés Gómez – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Chukwueze, Ra. Funes Mori, M. Gaspar, Ontiveros, Trigueros.

    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, San José – I. Gómez, Raúl García, Muniain (C) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Aduriz, I. Córdoba, de Marcos, Larrazabal, Núñez, Vesga.

    Rozhodca: Latre – Izquierdo, Cantón.
     
    Vzájomné zápasy

    Od opätovného návratu Villarrealu do najvyššej španielskej súťaže v sezóne 2013/2014 sa tieto dva kluby stretli v 12 vzájomných zápasoch. Vzájomná bilancia medzi Villarrealom a Bilbaom za toto obdobie je úplne vyrovnaná – štyri zápasy vyhral Villarreal, štyri Bilbao a štyri sa skončili remízou. V posledných dvoch sezónach nedokázal v zápase týchto dvoch tímov vyhrať domáci tím. V minule sezóne vyhral Villarreal v Bilbau 3:0 a doma v odvete s baskickým tímom remizoval 1:1.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    7.4.2017: Villarreal – Bilbao 3:1
    19.11.2017: Bilbao – Villarreal 1:1
    9.4.2018: Villarreal – Bilbao 1:3
    26.9.2018: Bilbao – Villarreal 0:3
    20.1.2019: Villarreal – Bilbao 1:1
     
    Athletic Club Bilbao

    Vývoj sezóny je u Bilbaa opačný ako u domácich. Baskovia vstúpili do sezóny skvele a po prvých šiestich kolách boli bez prehry. Potom však pätkrát za sebou nedokázali vyhrať a túto sériu prerušili až v minulom kole domácou výhrou 3:0 nad trápiacim sa Espanyolom. Bilbao je pred týmto zápasom na priebežnom 10. mieste ligovej tabuľky. Jeho prednosťou je jednoznačne obrana, ktorá je spolu s obranou Atlética Madrid najlepšou v LaLige (len 7 inkasovaných gólov). Útočná produktivita je naopak veľmi ďaleko od ideálu. Menej strelených gólov ako Bilbao totiž strelilo len posledných päť tímov tabuľky. Bilbao ešte v tejto sezóne vonku nevyhralo a posledné dva zápasy na súperových ihriskách prehralo.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bilbao – Valencia 0:1
    Celta Vigo – Bilbao 1:0
    Bilbao – Valladolid 1:1
    Atlético Madrid – Bilbao 2:0
    Bilbao – Espanyol 3:0
     
    Villarreal CF

    Villarreal sa po zlom vstupe do sezóny, keď prvýkrát vyhral až vo štvrtom zápase sezóny, výrazne zlepšil a pred dnešným zápasom figuruje na siedmom mieste priebežnej tabuľky. Z posledných šiestich zápasov prehral tri, všetky tri prehry ale prišli na súperových ihriskách. Villarreal patrí v doterajšom priebehu sezóny medzi najlepšie tímy na domácom ihrisku, v piatich zápasoch doma totiž ani raz neprehral. Ďalšou silnou stránku domáceho tímu je útok, ktorý je po Barcelone druhým najproduktívnejším v súťaži (25 inkasovaných gólov). Proti Bilbau je tak podľa predzápasových predpokladov miernym favoritom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Villarreal – Real Betis 5:1
    Osasuna – Villarreal 2:1
    Espanyol – Villarreal 0:1
    Villarreal – Alavés 4:1
    Eibar – Villarreal 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Villarreal CF – Athletic Club Bilbao, ktorý sa odohrá v rámci 12. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   60. Iborra (VLR), 90+3. Ontiveros (VLR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:8.
    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, Quintilla – Iborra – G. Moreno, Anguissa (80. Ontiveros), Cazorla (C), Moisés Gómez (63. Chukwueze) – Toko Ekambi (69. Bacca).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Chukwueze, Ra. Funes Mori, M. Gaspar, Ontiveros, Trigueros.

    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa, Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, San José (66. Vesga) – I. Gómez (74. I. Córdoba), Raúl García, Muniain (C) (86. Larrazabal) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Aduriz, I. Córdoba, de Marcos, Larrazabal, Núñez, Vesga.

    Rozhodca: Latre – Izquierdo, Cantón

    Diváci: 17 460