Crystal Palace – Leicester 0:2 (kon.) | Everton – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Everton FC
1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 03.11.2019, 17:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Everton FC – Tottenham Hotspur, ktorý uzavrie program 11. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Everton FC

    Výkony Evertonu v tejto sezóne majú od ideálu poriadne ďaleko a pred týmto zápasom je na 17. mieste tabuľky, len dva body nad 18. Southamptonom. Aktuálna forma „karameliek“ je skutočne tragická, Everton totiž prehral z posledných šiestich zápasov hneď päťkrát. V poslednom odohranom zápase si aspoň trochu vylepšil náladu výhrou 2:0 nad posledným Watfordom v Ligovom pohári. Liverpoolský klub dopláca na slabú útočnú produktivitu, keď za 10 zápasov strelil len 10 gólov. Menej majú na svojom konte len Newcastle a posledný Watford. Doma patrí Everton v tejto sezóne medzi priemer Premier League, keď v Goodison Parku trikrát vyhral a dvakrát prehral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Everton – Sheffield 0:2
    Everton – Manchester City 1:3
    Burnley – Everton 1:0
    Everton – West Ham 2:0
    Brighton – Everton 3:2

    Nebudú hrať: Jean-Philippe Gbamin (zranenie stehna), Bernard (zranenie kolena)
     
    Tottenham Hotspur

    Finalista minulého ročníka Ligy majstrov sa v tejto sezóne s formou veľmi nestretol. Aktuálny ročník je pre „kohútov“ jedno veľké trápenie, z ktorého môžeme vypichnúť napr. vypadnutie v Ligovom pohári na ihrisku štvrtoligového Colchesteru, domáci výprask 2:7 od Bayernu Mníchov v Lige majstrov či fakt, že za celý október dokázal Tottenham získať v Premier League jediný bod. Pred týmto zápasom je londýnsky klub až na 13. mieste a bližšie má k zostupovej zóne ako k pohárovým priečkam. Vonku je navyše jedným z najhorších tímov tejto sezóny, v piatich zápasoch na cudzích ihriskách totiž ešte nedokázal zvíťaziť ani raz a získal v nich len dva body. Celkovo v súčte s minulou sezónou nedokázal Tottenham na súperových ihriskách vyhrať už jedenásťkrát za sebou.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leicester – Tottenham 2:1
    Tottenham – Southampton 2:1
    Brighton – Tottenham 3:0
    Tottenham – Watford 1:1
    Liverpool – Tottenham 2:1

    Nebudú hrať: Erik Lamela (zranenie stehna), Hugo Lloris (zranenie lakťa), Danny Rose (trest za žlté karty)
     
    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Premier League stretli doteraz v 54 vzájomných zápasoch a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Tottenhamu. „Kohúti“ vyhrali 26 zápasov, 8 prehrali a 20 duelov sa skončilo remízou. Everton nedokázal nad Tottenhamom vyhrať od decembra 2012, aktuálne teda ťahá proti tomuto súperovi sériu 13 zápasov bez výhry. Posledné dva domáce zápasy proti Tottenhamu navyše jasne prehral – v septembri 2017 0:3 a v decembri 2018 2:6. Tottenham vyhral z posledných piatich zápasov proti Evertonu štyri.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    5.3.2017: Tottenham – Everton 3:2
    9.9.2017: Everton – Tottenham 0:3
    13.1.2018: Tottenham – Everton 4:0
    23.12.2018: Everton – Tottenham 2:6
    12.5.2019: Tottenham – Everton 2:2
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, Y. Mina, Digne (C) – A. Gomes, Delph – Walcott, T. Davies, Iwobi – Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – M. Keane, Coleman, G. Sigurdsson, Calvert-Lewin, Tosun, Kean.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, B. Davies (C) – Moussa Sissoko, NDombèlé – Son Hung-min, Alli, Eriksen – Lucas Moura.
    Náhradníci: Vorm – Foyth, Winks, Dier, Lo Celso, R. Sessegnon, Parrott.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Kirkup.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Everton bude hrať v modrých dresoch, Tottenham v bielych.
     
    Pred zápasom sa ešte, ako je počas prvého novembrového víkendu v Premier League zvykom, uctí pamiatka padlých britských vojakov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal Everton. Domáci sa postupnou kombináciou dostali na útočnú polovicu, kde k veľkej radosti fanúšikov Tottenhamu nevyšiel sólový prienik po ľavom krídle bývalému hráčovi Arsenalu Iwobimu.
     
    2
    Son Hung-min sa hnal dopredu po pravej strane, šprintérsky súboj s Delphom však prehral. Domáci záložník okamžite nakopol loptu na opačnú stranu na Richarlisona, ten však nedokázal tento pas spracovať na hracej ploche.
     
    3
    Tottenham sa tak prvýkrát dostáva k svojej rozohrávke. Obrancovia „kohútov“ dokázali dostať svoj tím na polovicu domácich, do blízkosti pokutového územia sa ale zatiaľ nedostali.
     
    4
    Dnešný kapitán Tottenhamu Ben Davies hľadal centrom z ľavej strany za obranou Evertonu nabiehajúceho Lucasa Mouru, ten však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    5
    Obrancovia Evertonu sa s rozohrávkou zatiaľ nikam neponáhľajú a loptu si posúvajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    6
    Pickford odkopol loptu po malej domov na rozbehnutého Walcotta, proti ktorému včas vybehol brankár hostí Gazzaniga. K lopte sa našťastie pre hostí dostal ako prvý.
     
    7
    Walcott vystihol rozohrávku hostí, nedokázal však prihrať presne na os ihriska Gomesovi. Hostia loptu odkopli na polovicu Evertonu, kde sa k nej dostal domáci brankár Pickford.
     
    8
    Domáci vysokým presingom vytlačili hostí až k ich šestnástke a po nepresnej rozohrávke brankára Gazzanigu sa i takmer dostali k lopte. Aurier si napokon s ťažkou situáciou poradil a otočil hru.
     
    9
    Nákop Sáncheza na Lucasa Mouru zastavil kapitán Evertonu Digne. Domáci znovu začínajú svoj postupný útok rozohrávkou vlastných obrancov.
     
    10
    Tentokrát však úspešná nebola a lopty sa zmocnili hostia. Aurier kolmicou na ľavé krídlo hľadal nabiehajúceho Eriksena, pred ním však loptu odkopol do autu Sidibé.
     
    11
    Richarlisonovi tvrdo vypichol loptu Alderweireld a aj keď domáci požadujú odpískanie faulu, tak sa hrá ďalej. Hostia majú loptu, domáci ich však čakajú zoradení v obranných blokoch na vlastnej polovici.
     
    12
    Eriksen sa uvoľnil na ľavom krídle, jeho center však dokázala vyriešiť obrana domácich. V súboji o odrazenú loptu potom fauloval Ben Davies svojho menovca v modrom drese Toma Daviesa.
     
    13
    Pickford mizerným odkopom poslal loptu priamo do autu. Hostia túto možnosť nevyužili a faulom na Richarlisona darovali hosťom priamy kop.
     
    14
    Domáci rozohrali priamy kop len po zemi a pokračovali postupným útokom. Ten zakončil centrom do rukavíc brankára Gazzanigu Digne.
     
    15
    Držanie lopty: 37 % : 63 %
     
    17
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách, nedokážu sa ale prekombinovať k pokutovému územiu domácich.
     
    18
    Až teraz sa im to podarilo. Son Hung-min sa individuálne dostal cez troch protihráčov a jeho strelu zablokoval Mina. Následný center do šestnástky Evertonu chytil brankár Pickford.
     
    19
    Tottenham začína získavať pomerne výraznú územnú prevahu. Znovu majú loptu obrancovia hostí, ktorí sa snažia založiť solídny útok.
     
    20
    Ani tentokrát však z toho nič nebude. NDombèlé nepresným pasom na ľavé krídlo na nabiehajúceho Bena Daviesa poslal loptu priamo do autu.
     
    21
    Kolmicu Gomesa pred nabiehajúcim Tomom Daviesom zastavil na poslednú chvíľu Sánchez. Hostia môžu znovu rozohrávať od brankára Gazzanigu.
     
    22
    Dlhý Alderweireldov nákop chytil pred rozbehnutým Lucasom Mourom brankár Evertonu Pickford. Ten loptu vykopol na polovicu Tottenhamu, kde ju jeho spoluhráči stratili.
     
    23
    Tottenham má znovu loptu, hosťom ale akoby sa páčilo kombinovať v strede poľa. Aktivita smerom dopredu nie je z ich strany prakticky žiadna.
     
    24
    Aurierov center z pravej strany sa nečakane zakrútil pod brvno a brankár Pickford ho musel výborným zákrokom vyraziť.
     
    25
    Domáci po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku. Gomes vysunul do nábehu Richarlisona, ktorý strelou spoza šestnástky trafil len obrancu Tottenhamu Alderweirelda.
     
    26
    Po faule domácich na Eriksena na vlastnej polovici bude Tottenham rozohrávať priamy kop.
     
    27
    Hostia rozohrali štandardku na krátko a napokon centroval do pokutového územia z ľavej strany Ben Davies. Tento nákop na zadnú tyč odhlavičkoval Digne.
     
    28
    Everton sa po dlhej dobe usadil na útočnej polovici k postupnej kombinácii. K ničomu nebezpečnému však neviedla, pretože prihrávku na Sidibého na pravú stranu vystihol Alli.
     
    29
    Alli loptu hneď nakopol medzi stopérov Evertonu do behu Son Hung-minovi. Kórejčan ale prehral šprintérsky súboji s Dignem a lopta po malej domov obrancu Evertonu skončila u brankára Pickforda.
     
    30
    Sidibé si nabehol na prienikovú prihrávku a z pravého krídla nacentroval na zadnú tyč. Pre Richarlisona bol tento center privysoký, loptu ale hlavou dokázal zasiahnuť Gomes. Portugalčanova hlavička skončila vysoko nad Gazzanigovou bránou.
     
    30
    Prvú žltú kartu zápasu za zásah do chrbta Bena Daviesa dostáva Theo Walcott (Everton FC).
     
    31
    Žltú kartu za útočný faul na Iwobiho dostáva Christian Eriksen (Tottenham Hotspur).
     
    32
    Richarlison si spracoval prihrávku z pravej strany v pokutovom území Tottenhamu a keďže pri ňom nebol nikto v bielom, tak z otočky vystrelil. Jeho strela skončila v náručí pripraveného brankára Gazzanigu.
    32. Richarlison (EVE)
     
    34
    Hostia získali rohový kop. Center z neho zasiahol na prednej tyči Alderweireld, hlavou však usmernil hrací predmet vysoko nad domácu bránu.
     
    35
    Digneho center z ľavej strany zrazila obrana „kohútov“ na rohový kop.
     
    36
    Center od rohovej zástavky sklepával hlavou jeden z hráčov Evertonu, lopta sa ale odrazila len k Lucasovi Mourovi, ktorý ju bez váhania odkopol spred svojej brány.
     
    38
    Iwobi potiahol loptu po ľavej strane k pokutovému územiu Tottenhamu, odkiaľ jeho center odhlavičkoval Alderweireld. Pri nábehu na center narazil Gomes do Sáncheza a po tomto súboji zostáva ležať na trávniku.
     
    39
    André Gomes nakoniec odišiel v sprievode lekára Evertonu za autovú čiaru. Hostia znovu začínajú svoj postupný útok rozohrávkou obrannej štvorice.
     
    40
    Presing Evertonu bol úspešný a Digne odkopol nepresnú Eriksenovu prihrávku na Auriera do autu.
     
    41
    Delph obral na ľavej strane o loptu Eriksena a hneď ju nakopol na rozbehnutého Richarlisona. Ten prehral na útočnej polovici hlavičkový súboj so Sánchezom.
     
    42
    Sánchez však rozohral mizerne a k lopte sa dostal na ľavej strane rozbehnutý Digne. Práve Sánchez potom jeho center zablokoval na rohový kop.
     
    43
    Roh rozohral Digne centrom na Richarlisona, ten sa ale k lopte vôbec nedostal. Obrana Tottenhamu ju odkopla do autu.
     
    44
    Po autovom vhadzovaní predĺžil Iwobi loptu na Richarlisona, ktorý sa obtočil v pokutovom území okolo Sáncheza. V páde potom vystrelil vysoko nad bránu Gazzanigu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Nadstavený čas sa odohráva na polovici Evertonu. Lucas Moura sa pokúsil o individuálny prienik, na ľavej strane mu však loptu odkopol Holgate.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas potvrdil, prečo sú oba tímy na tom v tabuľke tak, ako sú. Najnebezpečnejšou situáciou pred niektorou z brán bol Aurierov center, ktorý sa nečakane zakrútil na bránu a ktorý musel brankár Pickford vyraziť. Inak sa hra odohrávala len medzi šestnástkami a i keď mal miernu územnú prevahu Tottenham, tak sa vôbec k ničomu v útoku nedostal. Dúfajme teda, že druhý polčas prinesie viac zaujímavých situácii.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 38 % : 62 %
    Strely na bránu: 1:0
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 5:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Everton úspešným presingom získal loptu pod svoju kontrolu. Domáci sa následne usadili na polovici Tottenhamu.
     
    48
    Po faule Alderweirelda na Gomesa navyše získava Everton priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    49
    Práve Alderweireld center odhlavičkoval a domáci museli loptu posunúť až k brankárovi Pickfordovi. Ten ju nakopol naspäť na polovicu hostí, ktorí sa jej napriek aktivite napádajúcich hráčov Evertonu zmocnili.
     
    50
    Domáci loptu získali, Delph si ju však zle spracoval a po jej strate musel podraziť taktickým faulom Alliho.
     
    51
    Son Hung-min spadl v šestnástke v súboji s Minom, pretože Mina sa pri Kórejčanovej kľučke pošmykol a zasiahol Son Hung-Mina do nohy. Hlavný rozhodca nechal hru pokračovať ďalej.
     
    52
    Situáciu pri páde Son Hung-mina ešte preskúmava VAR.
     
    53
    Na obrazovke v Goodison Parku sa už objavila informácia, že penalta sa po preskúmaním VAR-om kopať nebude, debata hlavného rozhodcu s videoasistentom ale stále pokračuje ďalej.
     
    54
    Nakoniec je po zhruba troch minútach verdikt hlavného rozhodcu potvrdený a Pickford odkopom od svojej brány vráti loptu do hry.
     
    55
    Po faule Richarlisona na Lucasa Mouru získali hostia priamy kop z pravej strany. Center nedokázalo pred bránou Evertonu zasiahnuť niekoľko hráčov hosťujúceho tímu a Ben Davies už vrátil hlavou loptu len k hráčom Evertonu.
     
    56
    Richarlison pri pokuse o kľučku v predklone narazil hlavou do Sáncheza. Faul odpískaný nie je, Richarlison ale zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    57
    Strely: 4:2
    Strely na bránu: 1:0

    V druhom polčase sme ešte nevideli ani jednu strelu.
     
    58
    Digne si narazil loptu s Iwobim a po jeho spätnej prihrávke sa dostal k pozícii na center. Jeho nákop sa stočil vysoko nad Gazzanigovu bránu na tribúnu.
     
    Na tribúne sleduje zápas i tréner Sheffieldu United Chris Wilder so svojim asistentom. V ďalšom kole čaká na Sheffield Tottenham.
     
    59
    Držanie lopty v 2. polčase: 38 % : 62 %
     
    60
    Richarlison padol v šestnástke pri pokuse o kľučku proti Sánchezovi. Domáci sa znovu dožadujú penalty, hra ale pokračuje ďalej a preskúmavanie situácie príde až pri najbližšom prerušení.
     
    61
    Digneho prihrávka z ľavej strany trochu nečakane prešla až do stredu pokutového územia k Richarlisonovi, ktorý tentokrát z otočky namieril omnoho presnejšie ako v prvom polčase. Brankár Gazzaniga najprv jeho strelu vyrazil a potom loptu i chytil.
    61. Richarlison (EVE)
     
    62
    Tempo zápasu sa konečne zvýšilo a sledujeme teraz rýchlu hru zo strany na stranu. Najskôr si nedokázal spracovať nákop z vlastnej polovice Lucas Moura a po výkope brankára Evertonu Pickforda prehral ďalší súboj so Sánchezom Richarlison.
     
    63
    Tottenham dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Iwobiho nepresnú prihrávku dozadu vystihol Son Hung-min, ktorý vysunul do nábehu za obranu Evertonu DELEHO ALLIHO. Anglický reprezentant si potiahol loptu z ľavej strany na os ihriska okolo dvojice vracajúcich sa obrancov domáceho tímu a strelou po zemi k pravej tyči prekonal Jordana Pickforda.
    63. Dele Alli (TOT) - 0:1
     
    65
    Žltú kartu za zásah nohy prenikajúceho Sidibého ostrým sklzom dostáva Tanguy NDombèlé (Tottenham Hotspur).
     
    66
    Richarlisonov sólový prienik úspešný nebol, následne sa však lopta odrazila k Sidibému, ktorého center bol zrazený na rohový kop.
     
    67
    Center na prednú tyč obrana Tottenhamu vyriešila a následne odskočila Andrému Gomesovi lopta pri snahe o jej spracovanie za bránkovú čiaru.
     
    68
    Tom Davies vysunul skvelou kolmicou na pravú stranu do šestnástky Walcotta, ktorého center zrazil tesne mimo vlastnej brány na rohový kop Ben Davies.
     
    68
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Cenk Tosun.
     
    70
    Center z rohu sa odrazil od vyskakujúceho Minu Allimu do ruky. Strelec gólu Tottenhamu ju mal nad hlavou, situáciu tak posudzuje VAR.
    70. Dele Alli (TOT)
     
    72
    Penalta sa kopať nebude! Hra pokračuje rohovým kopom Evertonu.
     
    73
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Tanguy NDombèlé, prichádza Giovani Lo Celso.
     
    74
    Domáci sa po inkasovanom góle tlačia dopredu výrazne viac a i teraz kombinujú na útočnej polovici. Musia však útočiť „do plných“, keďže všetci hráči Tottenhamu sú v tejto chvíli za loptou.
     
    75
    Sánchez loptu získal a nakopol ju na pravú stranu na Alliho. Ten si ju nedokázal spracovať a hrací predmet mu odskočil do autu.
     
    76
    André Gomes nechtiac zasiahol rukou do tváre Son Hung-mina. Ten zostáva ležať na trávniku a vyžiadal si i ošetrenie.
     
    79
    Červenú kartu za podrazenie Andrého Gomesa sklzom zozadu dostáva Son Hung-min (Tottenham Hotspur). Hlavný rozhodca ukázal Kórejčanovi najskôr žltú kartu, avšak po tom, čo sa ukázalo, ako dopadol André Gomes, mu ukázal i červenú. Domáci záložník po sklze Son Hung-mina v páde vrazil do dobiehajúceho Auriera, ktorý mu chcel loptu odkopnúť. Týmto zákrokom mu však Aurier nechtiac hororovým spôsobom zlomil nohu. Gomesa kričiaceho od bolesti okamžite upokojujú jeho spoluhráči.
    79. Son Hung-min (TOT)
     
    79
    S Andrém Gomesom to nevypadá vôbec dobre. Okamžite sú pri ňom lekári i nosidlá. Son Hung-min odišiel s nezastaviteľným plačom do šatne...
     
    80
    Aurier, do ktorého Gomes v páde vrazil a ktorý sa nechtiac stal jedným z vinníkov hrozivého zranenia Portugalčana, je tiež značne otrasený a utešujú ho spoluhráči i protihráči.
     
    82
    Andrého Gomesa odnášajú z ihriska na nosidlách za veľkého potlesku domácich fanúšikov. Z trávniku zamieri priamo do nemocnice.
     
    83
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Davies, prichádza Dominic Calvert-Lewin.
     
    84
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Gylfi Sigurdsson.
     
    85
    Domáci fanúšikovia ženú svoj tím za vyrovnaním. Center striedajúceho Sigurdssona doletel na zadnú tyč na hlavu ďalšieho striedajúceho hráča Calvert-Lewina. Ten ju poslal zblízka mimo Gazzanigovej brány.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Juan Foyth.
     
    88
    Domáci sa naďalej tlačia dopredu, loptu však majú pod kontrolou len v strede poľa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dvanásť minút!
     
    90+1
    Holgateov center z ľavej strany skončil v rukaviciach brankára Gazzanigu. Ten loptu vykopol na útočnú polovicu.
     
    90+2
    Hostia loptu držia pod svojou kontrolou a z polovice Evertonu ju prihrávkami dozadu vrátili až k svojmu brankárovi Gazzanigovi. Ten pod tlakom napádajúcich hráčov domáceho tímu odkopol hrací predmet do autu.
     
    90+3
    Domáci sa nemôžu dostať k lopte. Hostia zatiaľ majú nadstavený čas pod kontrolou a hrací predmet majú častejšie na kopačkách.
     
    90+4
    Richarlison sa cez dobre brániacich hráčov Tottenhamu nedostal k lopte a po tom, čo skončila za bránkovou čiarou, ju bude odkopávať od svojej brány brankár Gazzaniga.
     
    90+5
    Ten získal pri odkope od svojej brány menším zdržiavaním hry niekoľko sekúnd a po jeho rozohrávke fauloval v súboji o loptu v strede poľa Delph.
     
    90+6
    Rýchlu rozohrávku hostí na Lucasa Mouru prekazilo zdvihnutá zástavka čiarového rozhodcu. Pickford vyháňa všetkých svojich spoluhráčov na útočnú polovicu.
     
    90+7
    Nákop Pickforda skončil na pravom krídle u Richarlisona, ktorý sa síce obtočil okolo Bena Daviesa, potom však slabým centrom poslal loptu priamo na pripraveného brankára Gazzanigu.
     
    90+7
    Everton FC dal gól!
    Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu a vyrovnávajú! Digne z prvej z ľavej strany predĺžil do šestnástky nákop zo stredu poľa a na prednej tyči predskočil obrancu Tottenhamu i svojho spoluhráča Calvert-Lewina CENK TOSUN. Ten prudkou hlavičkou poslal loptu zblízka nechytateľne k pravej tyči.
    90+7. Cenk Tosun (EVE) - 1:1
     
    90+9
    Sáncheza obral o loptu Richarlison, ktorého potom zozadu zasiahol do nohy. Situáciu znovu posudzuje VAR.
     
    90+10
    Zákrok Sáncheza bol vyhodnotený ako neúmyselný, hra teda pokračuje ďalej bez trestu pre obrancu Tottenhamu. Everton pokračuje vo svojom tlaku na útočnej polovici.
     
    90+11
    Delph bol faulovaný v hlavičkovom súboji na polovici Tottenhamu. Domáci budú mať priamy kop z ľavej strany.
     
    90+12
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Ryan Sessegnon.
     
    90+12
    Center z priameho kopu obrana hostí odvrátila z vlastnej šestnástky a následne nepustila pred svoju bránu ani center Sidibého z pravej strany.
     
    90+13
    Sidibého prihrávku na Delpha vystihol Lucas Moura a ešte potiahol hru na opačnú stranu. Tam sa neúspešne snažil o sólový prienik Ben Davies.
     
    90+13
    Koniec zápasu.
     
    Tento zápas bol veľmi zvláštny. Takmer 80 minút sa okrem niekoľkých sporných situácii, ktoré riešil VAR a gólu Alliho nedialo na trávniku vôbec nič, čo by stálo za zmienku. Dôkazom toho je i fakt, že za celý zápas sme videli len jedenásť striel. Všetko sa ale zmenilo po červenej karte Son Hung-mina, po ktorého zákroku utrpel hororovú zlomeninu nohy André Gomes. Domáci sa po tomto momente vrhli dopredu a v dlhom nadstavenom čase napokon svoju aktivitu pretavili na vyrovnávajúci gól Tosuna. Everton je po tejto remíze na 17. mieste, Tottenham o dva body pred ním na 11. pozíciu. Výsledok i pozície oboch tímov v tabuľke ale zrejme pre každého futbalového fanúšika zatienilo zranenie Andrého Gomesa...
     
    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 3:2.
    Strely mimo: 3:1.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 9:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:55:21)

    Michal Sadlek

    Góly: 90+7. Tosun – 63. Alli

    Karty:   30. Walcott (EVE) – 31. Eriksen (TOT), 65. NDombèlé (TOT)   79. Son Hung-min (TOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:8.
    Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, Y. Mina, Digne (C) – A. Gomes (84. G. Sigurdsson), Delph – Walcott (68. Tosun), T. Davies (83. Calvert-Lewin), Iwobi – Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – M. Keane, Coleman, G. Sigurdsson, Calvert-Lewin, Tosun, Kean.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier (88. Foyth), D. Sánchez, Alderweireld, B. Davies (C) – Moussa Sissoko, NDombèlé (73. Lo Celso) – Son Hung-min, Alli, Eriksen (90+12. R. Sessegnon) – Lucas Moura.
    Náhradníci: Vorm – Foyth, Winks, Dier, Lo Celso, R. Sessegnon, Parrott.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Kirkup

    Diváci: 39 001