Bordeaux – Saint-Étienne 0:1 (kon.) | Monaco – Rennes 3:2 (kon.) | Marseille – Štrasburg 2:0 (kon.)
koniec
Girondins Bordeaux
0:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 20.10.2019, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzské Ligue 1, která má na programu desáté kolo, v němž se představí Girondins Bordeaux FC a AS Saint-Étienne.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Bordeaux bude v souboji plnit roli favorita i proto, že hraje před vlastními fanoušky. Girondins navíc najdeme s patnácti body na pátém místě a v případě vítězství se může posunout na třetí pozici. Ovšem to ještě předbíháme. Domácí celek se musí zaměřit především na obranu, jelikož v devíti případech inkasoval deset branek. Až ve druhé polovině tabulky najdeme Saint-Étienne, které posbíralo jedenáct bodů, a tak mu patří patnáctá pozice. ASSE v letošní sezóně dává zatím málo branek, ovšem horší je, že už třináctkrát inkasovalo. Pokud hostující mužstvo zvítězí, může se posunout až na sedmou příčku.

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát, v obou případech zvítězili domácí. První souboj ovládlo Bordeaux, které ale mělo namále. Odvetu si užilo zase Saint-Étienne, jenž souboj ovládlo tříbrankovým rozdílem.

    Saint-Étienne – Bordeaux 3:0
    Bordeaux – Saint-Étienne 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Mexer, Koscielny, Pablo – Kamano, Adli, Otávio, Benito – Aït Binnásir, Kalu – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Maja, Tchouaméni, Jovanović, Hwang Ui-jo, Kwateng, Bellanova.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin, Fofana – Palencia, M'Vila, Youssouf, Bouanga – Boudebouz – Abi, Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Kolodziejczak, Hamouma, Berić, Debuchy, Cabaye, Nordin.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu, Saint-Étienne se chopilo míče. Ovšem pouze jej odevzdalo soupeři, který se hned dočkal zakončení. Pokus z hranice šestnáctky vyslal Samuel Kalu, který našel jen vepřostřed branky gólmana.
     
    2
    Rychlou změnou pohybu se soupeře zbavil Denis Bouanga, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus mířil pod břevno, ovšem Benoît Costil vytáhl míč na rohový kop. Centr od praporku mířil za šestnáctku, odkud byla vyslána nepovedená střela.
     
    4
    Girondins Bordeaux nastoupilo k dnešnímu střetnutí v černých dresech, naopak Saint-Étienne hraje v bílém. Právě hostující celek bude rozehrávat další roh.
     
    4
    Vahbí Chazrí už poslal balon do šestnáctky, ovšem u první tyče našel jen soupeře. Domácí mužstvo sice míč odehrálo, ale bude se muset dál bránit.
     
    6
    Saint-Étienne se usadilo na polovině soupeře, kde několik desítek vteřin kombinovalo. Ovšem po chvilce přišla nepřesná přihrávka na pravou stranu. Jenže Bordeaux se balonu znovu jen zbavilo.
     
    7
    Hráči v bílých dresech jsou opět u balonu, tentokrát ale na vlastní polovině. Dokonce byl Saint-Étienne donuceno k přihrávce k brankáři.
     
    8
    Do šestnáctky si naběhl Ryad Boudebouz, který se kličkou zbavil brankáře. Ovšem hostující hráč už se nacházel ve velkém úhlu, tak musel volit přihrávku, na kterou si počíhal Benoît Costil.
    8. Ryad Boudebouz (SET)
     
    9
    Po zisku míče se domácí vydali do rychlého protiútoku, který zastavuje praporek pomezního rozhodčího. Na levé straně si nabíhal Samuel Kalu, jenž byl nesprávně postaven.
     
    11
    Domácí mužstvo znovu trochu uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Hráči v černých dresech volí postupný útok, a tak se ASSE stihlo srovnat v obraně.
     
    12
    Zatím je ve hře hodně nepřesností, hlavně Bordeaux hraje dost opatrně. Ovšem vraťme se na zelený pažit, kde je u balonu znovu hostující mužstvo.
     
    14
    Na levé straně byl zcela osamocený Loris Benito, který směřoval přihrávku do pokutového území. Ovšem Samuel Kalu se k míči neprobojoval, jelikož Sergi Palencia se výborně vrátil.
     
    16
    Tak tohle byla obrovská šance na straně domácího mužstva, které se mělo radovat. Do šestnáctky naběhl François Kamano, který už byl sám před brankářem. Jeho pokus jen těsně minul zadní tyč!
     
    17
    Saint-Étienne je sice ve spodních patrech tabulky, ovšem tam rozhodně nepatří. Hostující celek to potvrzuje také v dnešním střetnutí.
     
    18
    Loïc Perrin vystoupil proti soupeři až u středové čáry a poslal ho nedovoleným způsobem na trávník. Hostující kapitán dostal od hlavního rozhodčího kázání, příště to asi bude už za žlutou kartu.
     
    19
    A o minutu později už hostující kapitán žlutou kartu vidí! Loïc Perrin (Saint-Étienne) tentokrát zastavil nedovoleně Jimmyho Brianda, a tak se předchozí varování změnilo v potrestání.
     
    21
    Téměř dvě minuty se nehrálo, protože Laurent Koscielny potřeboval lékařskou pomoc. Domácí obránce má totiž problémy s pravým kotníkem, ale bude moci pokračovat.
     
    22
    Centrovaný míč z volného kopu mířil k pravé tyči, kam si nabíhal Pablo. Domácí hráč na balon nedosáhl, a tak se bude jen odkopávat od branky Saint-Étienne.
     
    23
    Laurent Koscielny si říká o střídání, domácí stoper bude muset ze hry. To je pro Bordeaux obrovskou ránou, zkušený obránce chodí s bolestivou grimasou.
     
    24
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Laurent Koscielny, přichází Vukašin Jovanović.
     
    26
    Zatím nesledujeme nějaký parádní fotbal, spíše vidíme hodně nepřesností a také soubojů. Úvodní branka by střetnutí rozhodně pomohla.
     
    27
    K zemi se skácel Mexer, kterého místo míče zasáhl do paty Vahbí Chazrí. Bordeaux se vrací k balonu, ale zatím pouze na vlastní polovině.
     
    28
    Wesley Fofana (Saint-Étienne) nemohl zastavit pohyb, a tak naverboval koleny Yacinea Adlia. Je tak druhým potrestaným hráčem hostujícího mužstva.
     
    30
    Sám Yacine Adli rozehrál volný kop, který ale přeletěl chumel nabíhajících hráčů. Stéphane Ruffier měl snadnou práci, a tak se hra otočí na druhou stranu hrací plochy.
     
    31
    Z velké dálky se do míče opřel Yacine Adli, jehož pokus mířil do levého spodního rohu branky. Ovšem Stéphane Ruffier se skvěle natáhl a vyrazil pokus na rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal Pablo, ovšem hostující brankář už měl snadnou práci.
    31. Yacine Adli (BOR)
     
    32
    Už třetím potrestaným hráčem hostujícího ASSE je Vahbí Chazrí (Saint-Étienne). Ten totiž dohrál šlapákem soupeře a hlavní rozhodčí neměl jinou volbu.
     
    33
    Bordeaux přebírá otěže zápasu a je z toho další velká šance! Centr z pravé strany odvrátila obrana jen na hranici velkého vápna, odkud ihned vypálil Yacine Adli. Ovšem Stéphane Ruffier byl znovu skvěle postaven a zasáhl.
     
    35
    Girondins vybojoval další rohový kop, který do šestnáctky poslal Yacine Adli. O prodloužení míče se postaral Jimmy Briand, ovšem našel jen soupeře. Ryad Boudebouz pak míč odkopl až na útočnou polovinu.
     
    36
    Na útočné polovině si se soupeřem pohrál Vahbí Chazrí, který pak přihrál na střed. O zakončení zpoza šestnáctky se postaral Charles Nathan Abi, jehož technický pokus skončil nad brankou.
     
    37
    Saint-Étienne rozehrávalo další rohový kop, který opět zamířil jen na první tyč. Bránící hráči si ale poradili a vyrážejí na útočnou polovinu, kde pokračují kombinací.
     
    38
    Na levé straně se rozeběhl Samuel Kalu, kterému se nepovedla klička, a tak se mohlo přejít na druhou stranu hrací plochy. Ovšem to by ASSE muselo poslat směrem dopředu přesnější nahrávku.
     
    40
    U postranní čáry ztratil balon Wesley Fofana, kterého obral Loris Benito. Balon následně mířil do šestnáctky, kam si nabíhal Jimmy Briand, ovšem u míče byl první Stéphane Ruffier.
     
    41
    U postranní lajny si výborně počínal Sergi Palencia, který přihrál na střed hrací plochy. Z dálky se do míče opřel William Saliba, jehož pokus mířil jen do soupeře.
     
    42
    Dalšího faulu se dopustil Loïc Perrin, který by mohl jít předčasně pod sprchy, pokud tedy bude takto dál pokračovat. Další míč mířil před branku ASSE, kde jej obránci odvrátili na rohový kop.
     
    43
    Centr od praporku se točil do zadní části branky, kde se ale opět nacházel Stéphane Ruffier. Hostující brankář jej vyboxoval k Otáviovi, jehož rána pak byla hodně nepřesná.
     
    45
    Hraje se závěrečná minuta normální hrací doby prvního poločasu. Spíše mi přijde, že oba celky už čekají na závěrečný hvizd. Nikam se totiž neženou.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty. To je však pochopitelný, vždyť Laurent Koscielny byl dlouho ošetřován a musel střídat.
     
    45+3
    Jeden z hostujících hráčů nedosáhl na balon, a tak se k němu dostal Jimmy Briand. Domácímu útočníkovi chyběla rychlost, a tak jej zezadu čistě dostoupil Sergi Palencia.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvod zápasu patřil Saint-Étienne, ovšem od nějaké patnácté minuty se misky vah převážily. Najednou si Bordeaux začalo tvořit šance, které ale zahodilo. Závěr poločasu pak byl znovu bojovný, a tak je stav zápasu zatím bezbrankový. Střetnutí by vstřelená branka hodně pomohla, protože zatím sledujeme spíše nezáživný fotbal. Snad se gólů dočkáme ve druhé polovině, která odstartuje za několik málo minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïc Perrin, přichází Timothée Kolodziejczak.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování střetnutí, Bordeaux se jako první dotklo balonu. Ovšem míč ztratilo na pravé straně útočné poloviny.
     
    47
    Domácí celek kombinuje na vlastní polovině, ale už se rozhlíží k rozvoji akce. Ovšem Saint-Étienne se se soupeři skvěle přesouvá.
     
    48
    Ještě pro připomenutí, Girondins Bordeaux nastoupilo do dnešního zápasu v černých dresech. Naopak Saint-Étienne obléklo bílou sadu.
     
    49
    Hned přes tři soupeře proběhl do šestnáctky Samuel Kalu, který byl nucen přihrával před branku. Celou akci vyřešil Timothée Kolodziejczak, jenž balon odvrátil na rohový kop.
     
    50
    Centr od rohového praporku mířil na hranici malého vápna, kde se nacházel nejvýše bránící hráče. Hra se otočila, odkud na hranici vápna přišel pas. Ovšem hlavičkou k brankáři uklidnil situaci François Kamano.
     
    51
    François Kamano se snažil od boční čáry dostat na střed hrací plochy, ale nohu mi přišlápl Denis Bouanga. Bordeaux bude rozehrávat další volný kop.
     
    52
    Míč z pravé strany poslal do šestnáctky Yacine Adli, který našel jen soupeře. Celou situaci odkopem uklidil daleko od branky Denis Bouanga.
     
    53
    Denis Bouanga je ve druhé části hry hodně vidět. Tentokrát se nacházel na levé straně, kde sice neprošel přes soupeře, ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    54
    Jenže ani po standardní situaci se skóre zápasu nebude měnit. Bordeaux navíc v přerušené hře bude střídat, jelikož už je připravený Hwang Ui-jo.
     
    55
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Samuel Kalu, přichází Hwang Ui-jo.
     
    56
    Za hostující obranu mířil Jimmy Briand, který skončil na zemi, když neustál souboj s Timothéem Kolodziejczakem. Domácí útočník se sice zlobí, ale hlavní sudí ukazuje, že nehodlá diskutovat.
     
    57
    Na levé straně se rozeběhl Hwang Ui-jo, který už sám postupoval na brankáře. Ovšem skvěle se vrátil Wesley Fofana, jenž ve skluzu zasáhl balon. Saint-Étienne zneškodnilo další výpad domácího celku.
     
    59
    Hra se hodně přerušuje, tentokrát po nedovoleném zákroku na Otávioa. Zatím sledujeme spíše bojovný fotbal, kterému chybí lepší myšlenka v předfinální fázi.
     
    60
    Saint-Étienne vymyslelo z pravé strany přihrávku do pokutového území, kde se nacházel Charles Nathan Abi. Hostující útočník mohl vystřelit, ale zcela nepochopitelně balon přeběhl.
     
    62
    Na pravé straně se rozeběhl Denis Bouanga, který měl proti sobě hned dva soupeře. Hostujícímu hráči se tak nepodařilo proniknout do pokutového území.
     
    63
    Nejprve si za obranu nabíhal Vahbí Chazrí, ovšem Charles Nathan Abi šel do kličky, kterou mu soupeř nezbaštil. Následně se ke střele z velké dálky odhodlal Zaydou Youssouf, jenž mířil vysoko nad branku.
     
    66
    Zatím to vypadá, že střetnutí rozhodne jediná branka a nebo dojde do remízového stavu. Doufejme, že se nějakého gólu dočkáme.
     
    67
    Na levé straně se uvolnil střídající Hwang Ui-jo, kterému ale přihrávka do šestnáctky nevyšla. Balon zamířil za ze pokutové území, kam se skvěle vrátil Ryad Boudebouz.
     
    68
    Zpoza šestnáctky se do míče opřel Hwang Ui-jo, jehož pumelice mířila pod břevno, ovšem do míst, kde stál Stéphane Ruffier. Centr od rohového praporku byl odvrácen, ale přišel centr z pravé strany. K hlavičce se dostal Pablo, jehož pokus zamířil nad břevno.
    68. Hwang Ui-jo (BOR)
     
    69
    Yacine Adli táhl akci domácího celku středem hrací plochy, ovšem Jimmy Briand se nacházel v ofsajdovém postavení. Jelikož se domácí útočník dotkl balonu, tak branka Hwanga Ui-joa nemůže platit.
    69. Neuznaná branka
     
    72
    Z pravé strany odcentroval François Kamano, jehož pas mířil k zadní tyči, odkud na roh poslal balon Sergi Palencia. Podaří se domácímu celku vstřelit branka z následující akce?
     
    73
    Odpovím vám velice rychle, nepodaří ... Po centru od praporku se rychle otočila a Bordeaux muselo sáhnout k nedovolenému zákroku. Akci ASSE totiž velmi rychle rozvíjel Vahbí Chazrí.
     
    75
    Znovu se bude střídat, tentokrát na straně hostujícího celku. Pokud se ale podíváme na hrací plochu, tak u balonu jsou domácí, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    77
    Další centr od praporku mířil na zadní tyč, kde Wesleye Fofanu přeskočil Pablo. Jeho hlavička pak zamířila vedle branky, Saint-Étienne přežilo další nepříjemnost.
     
    77
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Yohan Cabaye.
     
    78
    Znovu se něco změnit pokusil Yacine Adli, který si vynutil faul. Obrana Saint-Étienne se stihla zformovat a soupeř bude muset znovu překonávat bílou hráz.
     
    79
    Bordeaux vyslalo další centr do šestnáctky z pravé strany, k balonu se dostal Jimmy Briand, jemuž zakončení nesedl. Míč mířil do pravého spodního rohu branky, ale také Stéphane Ruffier byl připravený.
     
    80
    Střídající Hwang Ui-jo oživil hru a v poslední akci zamířil zleva do šestnáctky. Jeho tvrdou ránu ale vyrazil hostující brankář, který drží ASSE ve hře o body.
     
    81
    Hra se otočila a hostující mužstvo si vynutilo rohový kop. Centrem od praporku se prezentoval Yohan Cabaye, jenž našel jen rukavice domácího brankáře.
     
    83
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ryad Boudebouz, přichází Arnaud Nordin.
     
    84
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Júsuf Aït Binnásir, přichází Josh Maja.
     
    85
    Za bezbrankového stavu jdeme do koncovky zápasu. Bohužel to vypadá, že je gólu v tomto střetnutí asi nedočkáme. Vraťme se na zelený pažit, kde jsou u míče domácí, ovšem znovu jen na své polovině.
     
    86
    Do šestnáctky naběhl Jimmy Briand, který se tlačil blíže k brance. Jenže domácího útočníka dostoupil William Saliba, který ho od balonu odstavil.
     
    87
    Další nepřesná přihrávka v podání domácího celku, balon tak doskákal jen k brankáři. Saint-Étienne otočilo hru, jenže po překonání půlící čáry o balon přišlo.
     
    89
    Časté přerušování hry asi ublížilo fotbalu. Bordeaux si po kombinaci vynutilo další volný kop. Centr z něho mířil na levou stranu šestnáctky, kde ale zasáhl obránce Saint-Étienne.
     
    90
    Pokutový kop pro Saint-Étienne! Střídající Arnaud Nordin vnikl do šestnáctky, kde rychle zasekl míč, a tak ho k zemi stáhl Pablo. Hostující hráč toho využil a ochotně upadl!
    90. Pokutový zákrok
     
    90+3
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Po dlouhých dohadech byl pokutový kop rozehrán a po něm jde ASSE do vedení! K rozehrání se postavil DENIS BOUANGA, jenž trefil levý horní roh branky. Benoît Costil sice vystihl směr střely, ale nedosáhl na ní.
    90+3. Denis BOUANGA - 0:1
     
    90+4
    Mohlo být vyrovnáno! Do šestnáctky se hnal Josh Maja, který šel ze strany sám na brankáře. Ovšem Stéphane Ruffier výborně vyběhl a vyrovnání odmítl. Hostující brankář je tak hrdinou střetnutí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dlouhou dobu to vypadalo, že střetnutí dojde do bezbrankové remízy, ovšem opak se stal pravdou. Trochu neohrabaně si počínal Pablo, který v šestnáctce zatáhl Arnauda Nordina za ruku. Hostující hráč šel sice ochotně k zemi, ale byla nařízená penalta, kterou proměnil Denis Bouanga. Jeho zapsání mezi střelce znamená, že Saint-Étienne se posunulo už na devátou příčku, Bordeaux zatím zůstává páté.

    Popisovali jsme si konec střetnutí, ale jinak jsme sledoval spíše bojovný zápas, v němž bylo o trochu více nebezpečnější domácí mužstvo. Ovšem tomu dlouho trval přechod na útočnou polovinu. Naopak ASSE se po zisku míče řítilo rychle na polovinu soupeře, kde zase často kazilo. Kdybychom měli dát na herní dojem, remíza by byla spravedlivou.
     
    S konstatováním, že v závěru zápasu se Saint-Étienne dočkalo vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:05:01)

    Michal Luxa

    Góly: 90+3. Bouanga (pen.)

    Karty:   19. Perrin (SET), 28. Fofana (SET), 32. Chazrí (SET)


    Držení míče: 63 % : 3 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:18.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Mexer, Koscielny (24. Jovanović), Pablo – Kamano, Adli, Otávio, Benito – Aït Binnásir (84. Maja), Kalu (55. Hwang Ui-jo) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Maja, Tchouaméni, Jovanović, Hwang Ui-jo, Kwateng, Bellanova.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Saliba, Perrin (C) (46. Kolodziejczak), Fofana – Palencia, M'Vila, Youssouf, Bouanga – Boudebouz (83. Nordin) – Abi, Chazrí (77. Cabaye).
    Náhradníci: Moulin – Kolodziejczak, Hamouma, Berić, Debuchy, Cabaye, Nordin.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli