Alavés – Vigo 2:0 (kon.) | Sociedad – Real Betis 3:1 (kon.) | Espanyol – Villarreal 0:1 (kon.)
Bilbao – Valladolid 1:1 (kon.) | Sevilla – Levante 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
0:1 (0:1)
Villarreal CF
cz Nedeľa 20.10.2019, 16:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španielska LaLiga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Espanyolem Barcelona a Villarealem CF. Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Villareal CF

    Hostující Villareal oproti minulé sezóně prožívá skvělý ročník. Dnešní hostující celek sehrál osm zápasů, ve kterých vybojoval jedenáct bodů a patří mu devátá pozice ligové tabulky. Na šestou Valenciu navíc ztrácí pouhé dva body. V minulém utkání však Villareal padla na půdě Osasuny. Jinak ale střílí hodně branek. Dosud jich soupeřům nasázel už devatenáct.
     
    Espanyol Barcelona

    Domácí Espanyol Barcelona je na tom mnohem hůře. Dnešní domácí celek dosud v osmi dudlech získal jen pět bodů a patří mu devatenáctá pozice ligové tabulky. Na poslední Leganes má k dobru jen tři body. Na záchranu ztrácí celek z katalánské metropole další tři body. V posledním duelu Espanyol prohrál na hřišti Mallorcy.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Espinosa, Naldo, Pedrosa – V. Sánchez, David López – Darder, Roca, Vargas – Calleri.
    Náhradníci: Prieto – F. Calero, Corchia, Granero, Ferreyra, Vilà, Lej.

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Moisés Gómez, Anguissa, Iborra, Cazorla – G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Chukwueze, M. Gaspar, Trigueros, Ontiveros, Ra. Funes Mori..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Espanyol obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Celek z Barcelony dnes nutně potřebuje získat důležité body.
     
    2
    Calleri si troufl na průnik do pokutového území, jenže narazil na hned prvního obránce, který jej obral o míč.
     
    3
    Domácí vstoupili do dnešního duelu velice aktivně a usadili se na polovině Villarealu. Fotbalisté Espanyolu si vyměňují krátké přihrávky.
     
    4
    Calleri spěchal za přihrávkou na levé křídlo, ale hostující obránce Raúl Albiol jej dokázal včas zakřižovat a odkopl míč mimo nebezpečný prostor.
     
    5
    Domácí fanoušci si jsou vědomi důležitosti dnešního souboje a od úvodního hvizdu ženou své oblíbence hlasitým skandováním.
     
    6
    Rubén Peňa chtěl soupeře obrat o míč ostrým skluzem, jenže podle rozhodčího se dopustil faulu. Espanyol bude zahrávat přímý kop.
     
    7
    Jenže rozehrávka přímého kopu se domácímu celku vůbec nepovedla. Do vápna přiletěl zajímavý centr, ale bez problémů si pro něj došel Asenjo.
     
    9
    Domácí fotbalisté už se znovu zmocnili míče a kombinují s ním na polovině Villarrealu. Hosté v úvodních minutách působí poněkud zakřiknutě.
     
    10
    Hosté se pěkným přechodem do útoku dostali až do zakončení, jenže střela z velké vzdálenosti prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    11
    Santi Cazorla potáhl míč do blízkosti pokutového území a pohotově odcentroval před branku. Nikdo v dresu Villarrealu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    12
    Espanyol na druhé straně zahrával přímý kop ze slibné pozice, jenže domácí jeho rozehrávku zpackali. K míči se dostal připravený Araujo.
     
    13
    Domácí se usadili na polovině Villarrealu a hledají si cestičku do pokutového území. Hostující obrana však brání v pevném bloku.
     
    14
    Santi Cazorla vymyslel přihrávku za obranu soupeře, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se za míčem nerozběhl. Pobídka byla snadnou kořistí pro stopery.
     
    15
    Pokračuje velmi bojovné utkání. Po dalším střetu na polovině hřiště potřebuje jeden z domácích fotbalistů ošetření.
     
    16
    Víctor Sánchez odcentroval z pravé strany před branku Villarrealu, ale obránci ve žlutém byli připravení a odehráli míč do bezpečí.
     
    17
    Jonathan Calleri si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl loktem a poslal svého strážce k zemi. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    18
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Villarreal se dostává do vedení! Skvělý vstup hostujícího celku do utkání! David López tečoval centr hostujícího hráče směrem do branky, ale Diego López míč vyrazil před sebe, kde byl KARL TOKO EKAMBI, který už měl snadnou práci!
     
    20
    Araujo si pohlídal centr z pravé strany, vystartoval na hranici velkého vápna a ukryl míč do rukavic. Villarreal je teď herně nahoře.
     
    21
    Zadáci Villarrealu kombinují s míčem na vlastní polovině a uklidňují hru. Nikdo v modrobílém dresu Espanyolu rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    22
    Diego López se musel opět zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Jeho nákop na levé křídlo však získala pouze obrana hostujícího mužstva.
     
    23
    Bernardo Espinosa podpořil útok domácího celku náběhem po pravé straně hřiště. Důrazný Moreno mu nedal prostor k odcentrování a srazil míč do autu.
     
    24
    Araujo se musel zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Brankář Villarrealu nakopl míč na polovinu hřiště, kde v hlavičkovém souboji uspěl Cazorla.
     
    25
    Sergi Darder se opřel do odraženého míče, jenže svou dělovkou zpoza velkého vápna trefil jen prvního hráče ve žlutém dresu Villarrealu!
     
    26
    Domácí celek měl k dispozici rozehrávku rohového kopu. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale tam zasáhli pozorní obránci Villarrealu.
     
    27
    Sergi Darder se zpoza velkého vápna opět opřel do odraženého míče, ale tentokrát to bylo mnohem lepší! Jeho pokus proskákal kolem zadní tyče!
     
    28
    Ekambi znovu provětral domácí stopery. Autor dosud jediné branky se hnal za obloučkem na polovinu Espanyolu, ale Víctor Sánchez na poslední chvíli zasáhl.
     
    29
    Espanyol zahrával přímý kop na polovině Villarrealu. Centrovaný míč si našel Naldo, který jej vracel před branku, ale obrana Villarrealu opět zasáhla.
     
    30
    Je za námi úvodní hra a zatím sledujeme zajímavý duel. Hosté se dokázali ujmout vedení, ale Espanyol je od té doby aktivnějším celkem.
     
    31
    Mohlo být vyrovnáno! Víctor Gómez dostal přihrávku na pravou stranu šestnáctky, vypálil z ostrého úhlu, ale Araujo jeho pokus vyrazil!
     
    32
    Matías Vargas prošel po levém křídle na polovinu soupeře, ale jeho přihrávka za obranu byla příliš pomalá a zadáci Villarrealu si s ní poradili.
     
    33
    Do vápna hostujícího celku přiletěl další nebezpečný centr z pravé strany, jenže zadáci ve žlutém si dali pozor a bez problémů míč odehráli do bezpečí.
     
    34
    Espanyol zahrával zajímavý přímý kop v blízkosti pokutového území. Před branku přiletěl prudký centr, ale obrana míč odehrála na roh.
     
    35
    Espanyol obléhal branku Villarrealu opravdu dlouho, jenže jeden z domácích hráčů nakonec trefil Albiola loktem do obličeje.
     
    36
    Hra je přerušena! Hostující stoper Albiol ještě potřebuje ošetření.
     
    37
    Albiol je podle všeho v pořádku! Hostující obránce si ještě musel vyměnit dres, jelikož svůj původní trikot měl od krve.
     
    39
    Espanyol zahrával rohový kop. Vargas se rozhodl pro rozehrávku do kombinace. Do vápna poté přiletěl prudký centr, ale Calleri hlavou orazítkoval břevno!
     
    40
    Calleri se hnal za další dlouhou přihrávkou, ale pobídka teď byla skutečně příliš dlouhý a míč proskákal do zámezí.
     
    41
    Villarreal zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Cazorla zakroutil svůj centr na malé vápno, jenže tam kralovala domácí obrana.
     
    42
    Alberto Moreno zastavil další protiútok domácího mužstva. Sudí však viděl nedovolený zákrok bývalého obránce anglického Liverpoolu.
     
    43
    Domácí zahrávali přímý kop z dobré pozice. Centrovaný míč se snášel na malé vápno, ale Víctor Gómez se k zakončení nedostal.
     
    44
    Hosté se po dlouhé době usadili v blízkosti pokutového území a snaží se probít do šestnáctky. Nikdo ve žlutém se však nedostal ke střele.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se Villarreal ještě dostal do pokutového území, ale Moreno neprocedil míč mezi nohami domácího obránce.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    Další zranění na domácí straně! Ošetření potřebuje aktivní Jonathan Calleri. Podle všeho ale bude schopen nadále pokračovat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Villarrealu! Domácí celek sice vlétl do utkání aktivně, ale po sedmnácti minutách obrana Espanyolu chybovala a Karl Toko Ekambi s přehledem otevřel skóre. Espanyol poté mohl vyrovnat, ale Jonathan Calleri v největší šanci trefil břevno! Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Villarreal si bude chtít po změně stran pohlídat své těsné vedení.
     
    47
    Ekambi se hned v úvodu druhého poločasu dostal do zakončení, jenže rána mu vůbec nesedla a míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    48
    Santi Cazorla se krásnou zasekávačkou zbavil obránce, otočil těžiště hry na levou stranu, ale tam hosté o balón přišli.
     
    49
    Domácí se usadili na polovině soupeře a pomocí postupné kombinace se snaží probít do pokutového území. Obrana Villerrealu však působí pevně.
     
    50
    Domácí Calleri se hnal za centrem z pravé strany, jenže zadáci Villarrealu jej vzali do kleští a nepustili domácího útočníka do zakončení.
     
    51
    Vargas dostal přihrávku na hranici pokutového území, krásným převzetím si udělal prostor, ale Araujo jeho ránu dokázal skvěle zneškodnit!
     
    52
    Žlutou kartu dostává Vicente Iborra (Villarreal CF).
     
    53
    Domácí následně zahrávali přímý kop ze střední vzdálenosti, jenže obrana Villarrealu si s vysokým centrem hravě poradila.
     
    55
    Obrana Villarrealu přečkala vstup soupeře do druhého poločasu. Hosté se nyní dostali na polovinu Espanyolu a uklidňují dění na trávníku.
     
    56
    Villarreal mohl přidat druhou branku! Ekambi si naběhl na přihrávku do pokutového území, ale pohotovou střelou minul branku!
     
    57
    Matias Vargas se probil mezi zadáky Villarrealu, ale jeden ze zadáků hostujícího celku se nakonec stačil stáhnout a zamezil domácímu fotbalistovi v zakončení.
     
    58
    Po následném rohovém kopu se nikdo v dresu Espanyolu nedostal do zakončení. Brankář Araujo vyběhl na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    59
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Esteban Granero.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Villarreal si zatím stále drží těsný náskok. Hostující celek navíc nespoléhá pouze na obranu a snaží se kousat směrem dopředu.
     
    61
    Cazorla si naběhl na přihrávku na hranici pokutového území, jenže zakončení pravou nohou mu nesedlo a míč prolétl kolem zadní tyče.
     
    62
    Domácí celek pokračuje v tlaku do pokutového území. Albiol si ale počíhal na centr z levé strany a bez problémů míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    63
    Víctor Gómez dostal prostor na pravé straně, prosmýkl se do pokutového území, jenže důrazný Raúl Albiol mu míč ukopl od nohy.
     
    64
    Araujo si připsal další snadný zákrok. Do zakončení hlavou se prodral Jonathan Calleri, ale jeho pokus byl slabý.
     
    66
    Adria Giner Pedrosa se dostal pod tlak na vlastní polovině, jenže v pádu nakonec přenesl hru na levou stranu hřiště.
     
    67
    Moreno dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč vpřed, ale na polovině hřiště zaváhal s rozehrávkou a nabídl míč soupeři.
     
    68
    Esteban Granero napadal rozehrávku Villarrealu na jeho polovině. Zadáci ve žlutém si s jeho přítomností nelámali zuby a odkopli míč do bezpečí.
     
    69
    Pau Francisco Torres si došel pro přihrávku na pravé křídlo, otočil se s míčem a našel Cazorlu. Bývalý středopolař Arsenalu byl o míč bleskově připraven.
     
    70
    Víctor Gómez znovu dostal přihrávku na pravou stranu, ale poněkolikáté v utkání vyslal příliš krátký centr do pokutového území.
     
    71
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Javier Ontiveros.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Matías Vargas, přichází Facundo Ferreyra.
     
    72
    Espanyolu už moc času na vyrovnání nezbývá. Domácí celek sice kombinuje na polovině hřiště, ale nemůže se dostat za obranu Villarrealu.
     
    73
    Brankář domácího celku Diego Lopez vystartoval ven z branky, vrhl se pod nohy rozběhnutému soupeři a ukryl míč do svých rukavic.
     
    74
    Jonathan Calleri si v pokutovém území naskočil na další vysoký centr, jenže hlavičkoval snad tři metry nad břevno!
     
    75
    Obrana Villarrealu se vytáhla snad deset metrů na polovinu soupeře. Espanyol má nyní obrovské problémy s rozehrávkou.
     
    76
    Moreno si došel pro přihrávku na pravé křídlo, prosmýkl se s míčem na hranici velkého vápna, ale jeho zakončení levačkou prolétlo kolem zadní tyče.
     
    77
    Víctor Gómez se hnal za centrem z levé strany, jenže na něj těsně nedosáhl. Za ním dobíhal Calleri, ale ten centr pro změnu přeběhl.
     
    78
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Víctor Gómez, přichází Wu Lej.
     
    79
    André Anguissa si pokryl míč na polovině hřiště a byl faulován. Villarreal může uklidnit hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště.
     
    80
    Esteban Granero se natahoval po přihrávce na pravou stranu, jenže míč se po mokrém trávníku svezl do zámezí. Rozehrávat bude Araujo.
     
    81
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Samuel Chukwueze.
     
    82
    Ontiveros se od rohového praporku prodral do pokutového území, ale jeho centr zastavil pozorný obránce v modrobílém dresu.
     
    83
    Facundo Ferreyra se dral mezi obránce Villarrealu, ale Raúl Albiol mu nenechal moc prostoru a bez problémů odkopl míč do bezpečí.
     
    84
    Střídající Samuel Chukwueze si navedl míč na hranici pokutového území, odkud zakončil levačkou, ale Diego López jeho ránu ukryl do rukavic.
     
    85
    Na druhé straně pálil nebezpečně Esteban Granero, ale Asenjo dnes chytá velké utkání! Hostující brankář drží Villarreal ve vedení.
     
    85
    Pokutový kop pro Espanyol! Sudí viděl ruku hostujícího hráče v šestnáctce a neváhal!
     
    86
    Rozhodčí si vše ještě nechává potvrdit kolegou u videa.
     
    87
    Tak nakonec to není penalta! Sudí po poradě se systémem VAR usoudil, že Pau Francisco Torres zasáhl míč nohou!
     
    88
    Alberto Moreno fauloval na pravé straně a nabídl Espanyolu rozehrávku dalšího přímého kopu. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    89
    Jenže centr z přímého kopu byl příliš dlouhý a míč prosvištěl pokutovým územím bez teče. Espanyol se v ofenzivě opravdu trápí.
     
    90
    Diego López se musel zapojit do rozehrávky Espanyolu. Domácí brankář nakopl míč na polovinu hřiště, kde uspěl hlavičkář v dresu Villarrealu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Samuel Chukwueze se probil na hranici velkého vápna, ale tam měl proti sobě přesilu obránců, kteří mu zamezili v zakončení.
     
    90+3
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Ramiro Funes Mori.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Bernardo Espinosa (Espanyol Barcelona).
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Diego López (Espanyol Barcelona).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Villarreal nakonec zvládl dnešní souboj na půdě Espanyolu Barcelona a vítězí 1:0! Domácí celek sice vlétl do utkání aktivně, ale po sedmnácti minutách obrana Espanyolu chybovala a Karl Toko Ekambi s přehledem otevřel skóre. Espanyol poté mohl vyrovnat, ale Jonathan Calleri v největší šanci trefil břevno! Po změně stran mohl Ekambi přidat druhou branku, ale netrefil branku. V závěru sudí sice odpískal penaltu pro Espanyol, ale rozhodčí si vše zkontroloval na videu a nakonec penaltu zrušil.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:57:42)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 18. Toko Ekambi

    Karty:   90+4. Espinosa (ESB), 90+5. Diego López (ESB) – 52. Iborra (VLR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:14.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez (78. Lej), Espinosa, Naldo, Pedrosa – V. Sánchez, David López – Darder (59. Granero), Roca, Vargas (71. Ferreyra) – Calleri.
    Náhradníci: Prieto – F. Calero, Corchia, Granero, Ferreyra, Vilà, Lej.

    Villarreal CF: Asenjo – Peña, Albiol, Francisco Torres, A. Moreno – Moisés Gómez (90+3. Ra. Funes Mori), Anguissa, Iborra, Cazorla (71. Ontiveros) – G. Moreno, Toko Ekambi (81. Chukwueze).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Chukwueze, M. Gaspar, Trigueros, Ontiveros, Ra. Funes Mori.